Aalborg Skakforening stiller følgende hold til Eliterækken ved pokalstævnet i morgen pinsedag i Svendborg:

1. Maria Vasova

2. Ivar de Hoogt

3. Michael Øe

4. Bjarne Sønderstrup

Altså nr. 1,3,4 og 5 fra førsteholdet, så det er da ikke så ringe endda.. Men vi får nok kam til vores hår, idet flere klubber sandsynligvis stiller med stormestre og andre stærke spillere. Køge og Brønshøj ser ud til at være favoritter.

Man kan følge partier live fra kl. 11 i morgen på http://liveskak.dk/2018/pokal/. Så må vi se om vi kan komme med på denne.

4 kommentarer til“Pokalskak i pinsen”

1. Kommentar af Jan Peter Lysberg

Pinse stævnet i år havde en rigtig dårlig resultatformidling, og mærkelige udfald i live dækning samt PGN opdateringer. Der har sikkert været ulideligt varmt. Men hvad jeg har set, er det ikke lige dagen Aalborg præsterede. Bjarne jeg misunder dig slet ikke, hvis du overhovet orker, at skrive et referat.
    hilsen “den bagkloge”

2. Kommentar af Bjarne Sønderstrup

Ja, jeg må jo til det, selv om det ikke var den bedste dag for Aalborg. Michael foreslog på hjemturen, at jeg kunne nøjes med at skrive om min egen præstation! Ud over en oversidderrunde, scorede vi kun 6½ brætpoints og 4 matchpoints, der som noget nyt talte først. Jeg scorede 3½ af 5 og således mere end resten af holdet tilsammen, så der var lidt stille i bilen på den lange tur hjem..
    Men, men, der var dog også lyspunkter undervejs. Det startede så fint med optræden på livebrætter og 3-1 sejr over Haderslev. Michael vandt i sikker stil, og Maria kørte en forholdsvis sikker sejr hjem. Ivar var en del utilfreds med sig selv efter nederlaget til en på papiret svagere spiller. Jeg selv stod meget presset, men efter kreativt forsvarsspil fik jeg sat et modangreb ind via h-linien og 2.række. Min nydelige mat fik lov at stå på storskærmen i spillelokalet i lang tid, så jeg kunne gå rundt og prale. I anden runde var vi så på scenen igen, denne gang mod Øbro. Maria fik et svært slutspil og tabte. Ivar forsvarede en remis mod meget stærke Mads Smidt Hansen. Michael kom hurtigt galt af sted mod Søren Bech Hansen, mens jeg pressede godt, men kunne ikke få mere end remis ud af en god stilling. I 3.runde skulle vi så møde det stærke hold fra Skolerne Aarhus. Maria var oppe mod en IM, og det gik ned ad bakke til sidst. Ivar havde IM Rasmus Skytte helt ned i sækken med officer og bonde, men røg så i en fælde og måtte meget ærgerligt ned igen. Michael regnede forkert og ofrede en kvalitet ukorrekt. Jeg selv spillede et godt parti mod John Rendboe, og tog en remis med bonde mere, men lidt tid. I 4.runde stod Herning på menuen, og vi var nu forvist fra live-brætterne. Maria burde have fået remis mod Finn Pedersen, men spillede forkert i et teknisk set remis-tårnslutspil. Ivar have igen en god stilling, men overså for meget og tabte på tid. Michael tog en remis i en god stilling efter eget udsagn, men svær at omsætte til gevinst. Jeg selv stod for dagens svindelnummer. Ofrede ukorrekt to officerer, men modstanderen John Noe hoppede i fælden med et brag. Stillingen var:
    Hvid: Kh1,Dc2,Tg1,Ld6,Le4,a2,b2,h2
    Sort: Kg8,Dh4,Td8,Le6,Lg7,a7,c6,g6,h7
    Jeg slog på c6 med dronningen, vel vidende at det kostede en officer efter: 1.Dxc6?,Txd6! fordi løberen på e4 hænger. 2.De8+,Lf8 og her bluffede jeg videre med 3.Lxg6?! som ser farligt ud, men der er intet i det efter hxg6 (Dxg6, Kh8 eller Txg6, Kh7). Sort troede sig smart efter 3.-,Ld5??? 4.Le4+! Av, av. Partiet sluttede efter (sorry, Noe mercy!) 4.-,Tg6 5.Lxd5,Kg7 6.Df7+,Kh6 7. Dxf8+,Kh5 8.Lf3+. Ikke uheldigt, men vi tabte desværre matchen. I 5 runde sad vi over, idet Evans havde meldt fra. I sidste runde var krudtet brugt op og vi sluttede med et elendigt ½-3½ nederlag mod Furesø. Ivar havde endda gevinststilling efter at have tabt sin dronning! Jeg selv stod for remissen efter at have mishandlet en god stilling. Så en lang dag fik en ende, og vi forlod hurtigt lokalet. Men alligevel en spændene dag med megen intensitet og skak i stride strømme.

3. Kommentar af Ivar de Hoogt

Nogle af spillene kan findes her:

Hyperlinks fungerer ikke korrekt, men du kan ændre i URL’en “r1″ -> “r2″ etc. for at skifte mellem runder.

Min tidsregulering var forfærdelig, så jeg tabte mange spille, men jeg havde store muligheder. I første runde mod Allan Hye: Efter åbningen havde jeg en god position, men selv senere kunne jeg lige have vundet en officer.. 30. … c6 burde have været let at finde…

Tredje runde mod IM Rasmus Skytte…26e træk. 26. … Dc6 og det var helt forbi. Tabt i en +11 stilling!!

Det eneste spil, hvor jeg ikke havde store vindende positioner, var i remis mod Mads Smith Hansen, som kan findes i live-spilene for runde 2. Jeg lavede en fejl i åbningen, hvorefter spillet var meget lige og i sidste ende sluttede vi op med remis. Men alle de andre spil sluttede med tab. :( ‘Not my day’ ….

Efterlad et svar