Aalborg 2 mod SK 1968 3

Som holdleder var det lykkedes at få samlet de 8 mand, som var nødvendige til kampen.

Ca. 30 min inden vi går igang kommer der afbud fra Sune, men vi var så heldige, at Arne kunne træde til som spiller og Preben tog rollen som kampleder – TAK!

Kampen gik igang, og de første 3-4 træk så godt ud på alle bordene. Herefter smed Thomas Høj en skakblind bonde, som han selv kaldte det. Denne blev dog reddet senere, og Thomas fik en fin remis.

Jørn var ude i en franskmand mod John Mortensen, og i efteranalyserne viste det sig, at John huskede 1 træk længere en Jørn, men det trak som John huskede kunne han så ikke huske opfølgningen på! Så Db6 i stedet for Df6, havde måske flyttet 1-tallet til vores fordel.

Søren spillede noget der lignede kongeindisk (min åbningsrepetoire er noget begrænset, så det kan være, det var noget andet), og Søren “ofrede” en bonde på g4, mod til gengæld at få sorts konge ud på vandring. Det så spændende ud, og efter modstanderen afslog remis, så det ud for mig som om, at Søren ville vinde, men Bjarne Pedersen fandt et smart offer og holdte remis (om der var fare for andet undervejs, tør jeg ikke sige).

Mit eget parti var en mærkelig slavisk opstilling mod den tidligere Aalborgmand Karsten Pedersen. Jeg var presset det meste af spillet, men da det lykkedes mig at befri mig af presset, så spillede jeg en kæmpe brøler, som gjorde at Karsten vandt – I efteranalyserne af partiet var vi enige om, at havde jeg taget en anden officer, så havde det været remis – men ja – hvad kan man bruge det til?

Peter Juul vandt en strategisk sejr over Martin Knudsen – jeg fik ikke set så meget af spillet, men det virkede hele tiden som om, at Peter havde førerpinden.

Arne (reserve) spillede en skarp variant, hvor modstanderen forsøgte at holde en bonde, som han fik i åbningen. Arne spillede et enkelt upræcist træk, som gav Lasse Holst matangreb. Dc2 havde holdt sammen på det vidste det sig i efteranalyserne. Men rigtig godt kæmpet af Arne.

Johan (reserve) spillede mod Andreas Kastbjerg, som på papiret er ca. 300 ratingpoint bedre end Johan. De par gange jeg var forbi brættet, så det nu ud til, at Johan klarede sig meget fint – han havde mindst plads at bevæge sig på, og det var måske det, som blev afgørende.

Hans Peter (reserve) spillede mod Benjamin Christensen, og da Hans Peter fik muligheden for at vinde en officer, så tog han den, og vandt sikkert partiet. SUPER!!

Alt i alt endte kampen 3-5 til SK 1968, som var forventet til at vinde 2,86 – 5,14. Sjældent det sker, men det gik vidst, som statistikken havde spået.

Vi gør os klar til at rejse os i næste kamp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights