Carl Johan Andersen klubmester!

Carl Johan Andersen blev fortjent men overraskende Aalborg Skakforenings klubmester for Efteråret 2012! I Mesterklassens sidste runde i tirsdags holdt Carl Johan remis med de sorte brikker mod Bjarne Sønderstrup, og da Finn Winther samtidig slog Carl Johans nærmeste konkurrent Jørn Bach var hakkeordenen i tabeltoppen endeligt fastlagt. I aftenens sidste parti tabte Jacob Würtz med hvid til Peter Juul, hvilket frembragte følgende slutstilling i kampen om klubmesterskabet: 1. Carl Johan Andersen 5 point, 2. Finn Winther Nielsen 4½ point, 3. Jørn Bach Hansen 4 point. Stort tillykke til Carl Johan med hans første klubmesterskab! Carl Johans forventede score i turneringen var som Mesterklassens lavest ratede beskedne 1,75, så med 5 point i posen sikrede Carl Johan sig desuden en formidabel ratingfremgang fra 1808 til 1943 og dermed igen titlen som ’rigtig’ mesterklasse-spiller! Der resterer et udsat parti i Mesterklassen mellem Henrik Lunden og Bo Torpegaard. Med en sejr kan Henrik komme op på 4 point og dermed blande sig i kampen om tredjepladsen.

I Basis 1 vandt de tre favoritter alle deres partier: Arne Fjordside slog Aage Sørensen med sort, Hans Peter Rasmussen slog Martin Fredsted med hvid, og Johan Holmström slog Orla Olesen med hvid. Torben Winkler har et udsat parti med de sorte mod Karl Henrik Laursen. Det betyder, at stillingen i toppen af gruppen er: 1. Holmström 5½ point, 2.-3. HP og Fjordside 5 point, 4. Winkler 4½ point (for 6 partier). Dermed er Johan Holmström altså sikker på en førsteplads i gruppen. Hvorvidt den bliver delt eller udelt afhænger af det sidste parti mellem Torben og Karl Henrik.

Basis 2 blev som tidligere skrevet afgjort allerede i sidste uge med Rulle-Pers sejr over Uffe. Slutstillingen i toppen blev derfor: 1. Per Jacobsen 4½ point, 2. Karl Sperling 4 point, 3. Uffe Kristensen 3 point.

De på tabellerne anførte ratingtal skal tages med forbehold for endelig godkendelse.

Carl Johan Andersen – klubmester for efteråret 2012

 

 

24 Comments

 1. Stort tillykke fra den afgåede til den nye klubmester.

 2. Søren Andersen

  Man er vel ikke klubmester endnu ? Er det ikke samlet vinder af forår og efterår der er det?

  1. På klubbens seneste generalforsamling i maj, blev det besluttet for eftertiden at kåre en klubmester halvårligt – én for efterårssæsonen og én for forårssæsonen.

 3. Stort tillykke med titlen herfra. Jeg kan se, at du har tilmeldt dig forsvaret af titlen i forårets Klubturnering.

  1. Du er vist ikke helt oppe på beatet, Brian. Jarl Johan er den svenske udgave af Den Kullede Greve. Måske bedre kendt som Den Jullede Jarl. Det må vist være Holmström. God jul.

   1. Søren Andersen

    Tilykke så

 4. Også et stort tillykke fra mig med den velfortjente sejr.
  Carl Johan viste stor beslutsomhed og fight gennem hele turneringen.Den nye klubmester må nu finde sig i at være jagtet vildt hele forårsturneringen, da alle gerne vil slå mesteren 🙂

 5. Carl Johan Andersen

  Tak for de mange velmente lykønskninger.Men min førsteplads kunne lige så godt have været f.eks. en blot hæderlig 2.-plads i basis 1, hvis tilmeldingen havde været større.Ja, hvis bare en mesterspiller mere som f.eks Søren Andersen , John Nyholm,Jørgen Nielsen, …havde meldt sig, ville jeg slet ikke have fået muligheden for at vinde; jeg ville nemlig være blevet relegeret til en lavere gruppe! Og Finns ord om at klubmesteren “må finde sig i at være jagtet vildt” k a n vise sig at blive ganske irrelevante,hvis tilmeldingen til mesterklassen går hen og bliver stor nok (hvad der jo ellers i sig selv er ønskeligt). Og her er vi ved min egentlige pointe: selv om det er rigtigt, som Brian påpeger, at jeg allerede har meldt mig til forsvaret af klubmesterskabet, så er min tilmelding betinget, betinget af, at jeg får muligheden,
  og ikke på grund af større deltagelse af højtratede bliver frataget muligheden for at forsvare (genvinde!) mesterskabet!

  1. Der burde være en regel om, at klubmesteren er selvskrevet til at kunne forsvare sin titel, uanset ratingtal.
   Mener at vide, at vinderen af basisgrupper hos naboklubben er sikret oprykning uanset tal.

   Også stort til lykke fra mig til Carl Johan!! Dejligt at se, at du er på vej mod tidligere tids styrke. Og ratingtal og alder er jo bare tal!

  2. Jeg har skrevet følgende til indbydelsen: ” Den Forsvarende Klubmester er berettiget til at forsvare sin titel, selvom hans ratingtal ikke rækker til, at han spiller i øverste gruppe.” Det er selvfølgelig ikke noget jeg bestemmer alene (hvad jeg har gjort indtil videre), men nu er det i indbydelsen til turneringen, så har vi garderet os imod, at nogen har en indvinding over, at du tager hans plads i øverste gruppe. Mon ikke de 135 nye rating-point du tjente på sejren sikre dig deltagelse.

   1. Fin tilføjelse. Den kan man vist ikke være uenig i

 6. Jeg kan selvfølgelig ikke love at du får muligheden for at forsvare dit Mesterskab – men jeg har svært ved at forestille mig, at nogle vil detronisere en klubmester grundet et for lavt ratingtal. Jeg siger, at selvfølgelig skal du have muligheden for at forsvare din titel. Men det bestemmer jeg selvfølgelig ikke alene – men jeg har svært ved forestille mig, at nogle vil ønske at blive ny klubmester, vidende at den forsvarende Mester, … Mon ikke vi finder en løsning.

 7. Søren Andersen

  Var det ekstra motivation for jer begge, at I blev klubmestre præcist 60 år efter Bent Larsen ?

  1. Selvfølgelig skal Carl Johan have lov at forsvare mesterskabet, – og tillykke herfra også. I øvrigt skal vi have afsluttet turneringen inden jul. Bo og Henrik kan ikke spille i aften, men jeg regner med at de får aftalt at spille næste tirsdag, hvor der også er juleafslutning med glögg og æbleskiver. I aften kommer jeg ikke, men det skal selvfølgfelig ikke afholde alle andre for at møde op. Jeg har lige en fødselsdag (ligesom René) at skulle fejre!

  2. Støtter forslaget om, at den forsvarende klubmester har ret til at forsvare sit mesterskab uanset rating.

 8. Jørn Bach Hansen

  Jeg kan også kun støtte forslaget om, at den regerende klubmester har ret til sit titelforsvar uanset rating.

 9. STORT TILLYKKE CARL-JOHAN!!!

  Jeg er enig med Jacob selvfølgelig skal den forsvarende klubmester har ret til at forsvare sit mesterskab uanset rating.

  Jeg er også enig med Preben, at vinderen af basisgrupper er sikret oprykning uanset rating tal…

  Regner med at undertegnede vil kunne overraske også i mesterklassen…

  GOD JUL!!!

  1. Jeg har ikke skrevet at jeg mener at vinderne af basisgrupper skal rykke op, Johan.
   Kun skrevet hvad de gør på den anden side af broen.
   Og den regel gælder ikke i Aalborg skakforening.
   Så det varer nok lidt inden du får lejlighed til at banke klubmesteren. Men måske i jule-lyn på tirsdag.

 10. I tirsdags blev klubturneringens Basis 1 færdigspillet med det udsatte parti: Karl Henrik Laursen – Torben Winkler, og det endte med en sejr til Torben, der dermed kommer på en delt førsteplads med Johan Holmström i gruppen. Arne og HP deles ligeså pænt om gruppens tredjeplads. Stort tillykke til alle fire fra hjemmesideredaktionen! På tirsdag er der juleafslutning, og mens vi andre spiser æbleskiver og drikker glögg sidder Bo Torpegaard og Henrik Lunden og kæmper på livet løs om sejren i efterårs-sæsonens absolut sidste seriøse parti.

 11. Jeg mener ikke, at vinderen af basisgrupper skal være sikret oprykning uanset rating tal. Sorry Johan, men det er godt at se, at du omsider er begyndt at spille op til din styrke.

  De anvender forøvrigt heller ikke konsekvent denne regel på den anden side af fjorden. Hvis de gjorde havde Arne Hove spillet med i deres mesterklasse og ikke mig.

  Og nu til det VIGTIGSTE:
  Jeg vil gerne opfordre klubmesteren til at videreføre “traditionen” med at spille simultan mod os i pøblen. Fx. på tirsdag til juleafslutningen.

  1. Jeg har netop talt med Carl Johan om på tirsdag, og han “tager handsken op” og accepterer udfordringen. På tirsdag bliver der altså mulighed for at deltage i simultan mod klubmesteren!

 12. Først stort tillykke til Torben med sejr over Karl Henrik og dermed delt første placering med undertegnede i basis 1.

  Hvis jeg skal være helt ærlig syns jeg at det kunne være på sin plads at vinderen i alle basis grupper rykker en gruppe op ved turnerings sejr.

  Har nu selv fået min tredje førsteplacering i basis 1 og det ville være en ekstra gulerod at få lov til, uanset rating at spille med i mesterklassen. Tænker også at det muligvis ville være mere attraktivt for skak spillere generelt at deltage i klubmesterskabet, hvis denne regel bliver indført. Specielt i betragtning af at deltager antallet ikke har været så stort til klubmesterskabet i den senere tid og kunne eventuelt tiltrække nye medlemmer fremadrettet.

  Jeg vil gerne se Torben Winkler i kamp i mesterklassen til forårets klubmesterskab, hvilket er fair nok med tanke på at han trods alt besejrede undertegnede i det indbyrdes parti…

  Hvad med at tage drøftelsen op på den kommende generalforsamling!?.

  Hilsen, Johan

  1. Fin ide. Lad os tage drøftelsen på generalforsamlingen til maj. Det ville da bestemt være et trækplaster, hvis man som gruppevinder havde mulighed for at rykke en klasse op. En ulempe er dog, at der kan være temmelig stor forskel på f.eks. Basis 1 i foråret og efteråret.

   1. Jeg er ikke sikker på, at det vil virke som et trækplaster i mesterklassen, men det er måske meget godt at få rørt lidt i gryden… Men det er altså et stort spring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights