Årets DM i skak arrangeret af Aalborg Skakforening og Skørping Skakklub på Hotel Comwell Sport i Rebild er nu afsluttet. Ny Danmarksmester blev Jetsmarks GM Allan Stig Rasmussen. Lidt om Aalborg-spillernes præstationer:

I DMs næstøverste gruppe – Kandidatklassen – deltog forsvarende klubmester Søren Andersen for første gang. Efter en flot sejr i første runde blev det til en del nuller for Søren i en meget hård gruppe, hvor han mødte 7 modstandere med et skræmmende rating-snit på 2208. 1½/7 endte Søren på. Vinder af kandidatklassen blev Øbros dansk-amerikaner FM Kassa Korley.

I G7, gruppe 1 deltog Sune Kovshøj og Carl Johan Andersen fra Aalborg Skakforening. Sune tabte lidt uheldigt i 1. runde men satte derefter en imponerende lang slutspurt ind og endte faktisk på 5/7 mod modstandere med 2049 i gennemsnit – godt gået! Det rakte til et nyt ratingtal på 1983 og en delt 3. plads i det 30 mands store felt. Carl Johan Andersen endte med 3/7 – lidt under forventet. Som sædvanligt var der både op- og nedture i Carl Johans partier. Nedspilningen af Roskildes junior-talent Julius Mølvig så ret imponerende ud. Måske vi kan få det parti at se på hjemmesiden ved lejlighed?

I G7, gruppe 2 deltog Per Jacobsen og Johan Holmström. Johan indfriede absolut forventningerne som en af de højt-ratede i gruppen og endte med 5/7 (½ point over forventet) på en delt 2. plads. Per klarede sig (som sædvanligt i store turneringer) også godt og var – i modsætning til FC Barcelona – ikke plaget af formnedgang. Han sluttede i den bedste halvdel af feltet med 4/7 – næsten 1 over forventet.

I G5, gruppe 1 blev Aalborg i sidste øjeblik repræsenteret af Jacob Würtz. Jacob gik ind i gruppen som ratingfavorit og den rolle levede han op til. En score på 4/5 var tilstrækkeligt til 1. pladsen og en god præmie, der endda blev overrakt på Würtz’ fødselsdag! Ratingmæssigt blev det også til en lille fremgang til Jacob.

Minsandten om der ikke også var præmie til Aalborg Skakforenings enlige deltager i Veteranklassen. Kurt Pedersen scorede 3½/5 (hvilket svarede ca. til den forventede score) og endte på en mange-delt 2. plads. Godt gået med 5 dage i træk på LIVE-bræt af Kurt!

I Kort Påske 1, der løb af stabelen i påsketurneringens begyndelse, hentede Thor Rasmussen en delt 2. plads med 3½/5, og i samme klasse scorede Steve Dahl en rating-præmie, da han endte på 2½/5.

I Kort Påske 2 var Steve igen med, men denne gang i den øverste gruppe, der var betydeligt stærkere end Kort Påske 1 – gruppen. Steve måtte derfor nøjes med ½/4. Til gengæld fik Ellen Kakulidis en præmie for en 4. plads i Kort Påske 2, gruppe 2 med scoren 3½/5, hvilket var så tilpas meget over forventet, at Ellen nu for første gang har rundet de 1600 i rating.

Altså i alt 10 Aalborg-spillere i aktion, hvoraf de 7 hentede præmier! Desuden var der langfredag DM i Lynskak, hvor fire Aalborg-spillere deltog: Arne Fjordside, Alexander Eeg Jensen, Ellen Kakulidis og ingen ringere end den 4-dobbelte klubmester (men i disse tider mest bridge-spillende): Torben Hjort. ‘Hjorten’ gjorde en pæn figur og gik som den eneste Aalborg-spiller videre fra sin indledende lyn-gruppe med scoren 5/7. I mellemrunden var modstanden dog for hård, selvom det da bl.a. blev til en remis mod Landsholdsklasse-spilleren Jakob Aabling-Thomsen!

 

3 Comments

  1. Stort tak til alle dem, der gjorde DM til et forrygende stævne! Og tillykke til præmietagerne, – en præmiehøst på 70% er da ‘ikke så ringe endda’!

    1. Selv tak Bjarne! Bestyrelsen i de to klubber har virkelig knoklet for at få et helt fantastisk stævne “på benene”. TAK! Det har vi alle lov til at være stolte over. Hørte kun rosende ord fra deltagerne. Fremragende spilleforhold. Super!Aalborg skakforening og Skørping skakklub viser vej!!

  2. Carl Johans parti mod Julius Mølvig kan ses kommenteret af CJA her: http://aalborgskakforening.dk/klubliv/langt-skift-til-floejen/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights