Klubturnering 4. runde status

I går aftes blev 4. runde af forårets klubturnering afviklet med 3 partier i Mesterklassen, 3 partier i Basis 1 og 3 partier i Basis 2. 6 gevinstpartier og tre remiser blev det til på følgende vis:

I Mesterklassen var der topopgør mellem John Nyholm med hvid mod Jacob Würtz med sort. John spillede sit sædvanlige 1.e4, og Jacob valgte at gå ind i den interessante men tvivlsomme ‘Elefantgambit’: 1…e5 2. Sf3 d5?! John tog imod bondeofferet og spillede roligt og fornuftigt. På et tidspunkt i midtspillet, så det for undertegnede ud som om Jacob faktisk havde kompensation for bonden i kraft et et godt initiativ og en smule angreb, men John spillede korrekt og endte op i et slutspil med lette officerer og en merbonde som lige præcis kunne omsættes til gevinst. Rygterne går for øvrigt om, at Jacobs åbningsvalg: ‘elefantgambitten’ var resultatet af et væddemål om en kasse øl, og atter andre rygter vil vide, at der kun bliver tale om en kasse af de absolut billigste pilsnere, fordi Jacob på et tidspunkt i partiet tilbød John remis. Det gør man jo bare ikke, når man spiller gambit!

Finn Winther vandt med hvid over den forsvarende klubmester Carl Johan i den klassiske variant i Caro-Kann. Finn valgte at rokere kort og fik et vist pres, der udmøntede sig i en del materiale og en komfortabel stilling. Jeg ved ikke om partiets langdrag skyldtes nøleri fra Finns side eller flot forsvarsspil fra Carl Johans, men i hvert fald skulle der mange træk til før CJ til slut måtte kapitulere.

I aftenens sidste parti i Mesterklassen vandt Søren Andersen med sort over Jørn Bach. Jeg fik ikke fulgt det parti så nøje, men det så meget lige ud undervejs – ja, faktisk helt til slutspilsfasen med springer mod løber og samme antal bønder på de to sider, men Søren spillede tålmodigt og fik til slut presset et helt point ud af Jørn.

Stillingen i Mesterklassen er dermed: 1. Søren Andersen (3/4); 2.-3. John Nyholm (2½/3) og Jacob Würtz (2½/4); 4. Jørn Bach (2/4)

I 5. runde venter en nyt spændende topopgør i form af Søren Andersen – John Nyholm.

I Basis 1 vandt Kurt Pedersen med sort over Arne Fjordside. Kurt kom til at stå i overkanten fra midtspillet og havde dels en god fremskudt fribonde samt en dejlig lang diagonal til den sortfeltede løber på g7. Arne havde til gengæld knap med tid at gøre godt med og måtte ned til slut.

Torben Winkler spillede hvid mod Peter Juul og kom til at stå rigtig pænt. Torben var i rigtigt angrebshumør (måske på grund af glæden over gymnasielærernes nye overenskomt med svimlende lønstigninger i udsigt :-)) og Peter stod noget presset med de sorte. Da angrebsrøgen havde lagt sig en smule, manglede Hvid dog pludseligt et tårn, og angreb var der ikke meget tilbage af. Hvordan det gik til, opfangede jeg ikke, men Peter vandt nemt herefter.

Selv spillede jeg sort mod Ole Knudsen i afbytningsvarianten i Fransk. Ole spille den mest ambitiøse hvide variant med et tidligt c4 og kom til at stå lidt i overkanten. I midspillet vandt Ole en centrumsbonde, men på grund af en lille taktisk finesse omfattende en lidt indelukket hvid løber samt trusler om mat i bunden, kunne Sort ubesværet vinde bonden tilbage i starten af slutspillet og afvikle til et helt lige tårnslutspil. Remis.

Stillingen i toppen af Basis 1: 1. Peter Juul (3/3); 2. Kurt Pedersen (2½/4).

I Basis 2 måtte klubbens nye spiller Poul Davidsen for første gang i turneringen afgive point. Det blev ‘kun’ til remis mod ‘forsvars-klippen’ Uffe Kristensen. Uffes spillestil er Petrosjansk og meget solid. Fianchetterede løbere og rolig udvikling. Når Uffe er bedst spiller han mere kompakt end selv det norske fodboldlandshold!

Martin Fredsted vandt med hvid over Lars Lytzen. Martin var i angrebshumør og Lars blev stille og roligt spillet baglæns ud af brættet af Martins sunde, offensive træk. I træk 18 glemte Martin at tage imod den bonde på g6, som Lars så venligt stillede til rådighed, men den blev til gengæld hapset et par træk senere!

Karl Henrik Laursen havde hvid mod Per Jacobsen i aftenens sidste parti. Det blev til Aljekings forsvar, og selvom Per påtog sig en isoleret dobbeltbonde og Karl Henrik fik lidt aktivt spil kom partiet vist aldrig for alvor ud over remisgrænsen. En pointdeling virkede som et fair resultat.

Stillingen i toppen af Basis 2: 1. Poul Davidsen (3½/4); 2.-4. Karl Henrik Laursen (2½/3); Martin Fredsted (2½/4); Uffe Kristensen (2½/4).

Næste runde af klubturneringen spilles tirsdag d. 5. marts, men der er mulighed for afvikling af udsatte partier på tirsdag d. 19/2.

1 Comment

 1. Arne Dan Fjordside

  Klubturnering – udsatte partier

  I morgen aften den 19. februar 2013 spilles følgende udsatte partier:

  Bo – Carl Johan (M.kl.)
  Peter – Allan (B1)
  Bo – Poul (B2)

  M.v.h.
  Arne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights