Partier fra omkamp om klubmesterskabet

Omkampen om klubmesterskabet d. 1/5 fandt som tidligere nævnt en suveræn vinder i Jacob Würtz. Herunder følger ukommenteret 5 af de 6 omkampspartier – alle spillet med en betænkningstid på 15. minutter pr. spiller i en dobbeltrunde-turnering:

I første parti mødtes Jens Johan og Bjarne. Formanden valgte en Blumenfeld gambit men kom til at sætte ‘en brik’ i slag omkring træk 21, hvilket Jens Johan straffede prompte:

I aftenens andet parti angreb Jacob med de hvide brikker Jens Johans kongefianchetto med g4, h4 osv. Angrebet slog muligvis ikke helt igennem, men Jacob formåede at ‘rode’ stillingen nok sammen til, at Jens Johan omkring træk 17-18 stykker gik galt i byen:

Så var det Bjarnes tur til med hvid at prøve kræfter mod Jacob.  I noget Engelsk-agtigt, stod Bjarne bedst efter træk 23, men 24.f4 lignede (ifølge Fritz og de talrige tilhørere i turneringssalen) den afgørende fejl. Der skulle spilles 24.d4! og bagefter 25.f4. I slutfasen havde Jacob dog glemt at pudse brillerne godt nok, og han overså både dronningegevinst i træk 34 med 34.-Lf4 efterfulgt af 35.-Sg3+ samt senere en mat i en(!) med 45.-De3#. Jacob vandt dog fortjent partiet på tid – se her:

I næste parti havde Bjarne så hvid mod Jens Johan, og det endte såmænd med et ønskeresultat for Jacob i form af en remis ved evigskak:

 

Hermed kunne Jacob i aftenens femte parti nøjes med remis mod Jens Johan, og i et forholdsvis lige parti spillede Jens Johan så meget på gevinst, at det kostede en officer og dermed partiet i slutfasen:

 

Hermed blev Würtz altså også klubmester for foråret. Aftenes sidste parti mellem Jacob med hvid og Bjarne med sort var uden betydning for omkampsresultatet, men formanden indledte partiet med ordene: ‘Nej, han skal da ha’ lidt bank i aften’. Sådan gik det imidlertid ikke, da Jacob fuldendte aftenen med maksimum-score!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights