Snublende favoritter

Tirsdag aften blev 1. runde af forårets klubturnering i nyt format afviklet, og det blev i høj grad outsiderne der stjal billedet, og favoritterne der snublede. Kun én af turneringens 8 højest ratede spillere vandt i 1. runde og hele 3 måtte ned med nakken.

Største overraskelse stod Thor Rasmussen for, da han med sort vandt over sidste års klubmester John Nyholm på trods af en ratingforskel på over 300. Partiet så længe ret lige ud – måske endda med en lille fordel til Thor. Men i slutspils-fasen med Johns D+L+bønder mod Thors D+S+bønder fandt sidstnævnte en genial plan og fik skabt sig en fjern fribonde, som John havde meget svært ved at tøjre med ganske lidt tid tilbage på uret. Og Thor kørte sejren i hus i noget der lignede sikker stil – rigtig flot!

Thor Rasmussen - Favoritdræber nr. 1
Thor Rasmussen – Favoritdræber nr. 1

Poul Davidsen stod for aftenens næststørste overraskelse, da han med hvid fik besejret Kurt Pedersen. Poul fik et godt overtag tidligt i partiet med en fint dækket løber på 6. række, der forhindrede Kurt i at få rokeret og skabte en masse ravage i Pedersen forsvars-geledder, og grindehvalen Kurt måtte sprælle forgæves færøske Pouls net!

Karl Henrik Laursen var aftenens tredje favoritdræber, da han med hvid besejrede Bo Torpegaard. I starten af partiet trak det ellers lidt op til uvejr i nærheden af Karl Henriks konge. Bo fik en åben g-linje, rokerede langt  og gjorde klar til angreb. Farligt blev det dog aldrig, og i stedet fik Karl Henrik ved hjælp af T+L+S etableret nogle ubehagelige bindinger på Sorts officerer og kongen, og det blev til en officersgevinst og mere til – godt gået af Karl Henrik!

Lektor Winkler og Johan Holmström sørgede ligeledes for mindre overraskelser i aftenens runde ved at spille remiser mod henholdsvis Bjarne Sønderstrup og Sune Kovshøj. Set fra sidelinjen virkede begge remiser helt ok. Turneringsdebutanten Jacob Nissen sikrede sig også en lidt overraskende remis mod Aage Sørensen. Jacob kom bagud med en bonde i åbningen men kæmpede godt videre og vandt materialet tilbage, hvorefter kampen endte ud i et helt lige tårnslutspil.

Det blev dog også til en håndfuld favorit-sejre i en spændende 1. runde. Rating-favoritten Michael Øe vandt med sort over Arne Fjordside. Igennem lange faser af partiet var det ellers Arne, der overraskede positivt og holdt godt fast i Michael, der har over 300 mere i rating. Men i den afgørende afvikling fra midtspillet til slutspillet overså Arne en simpel taktisk manøvre fra Michaels side, der kostede en bonde, initiativet og til slut partiet. Favoritsejr var der ligeledes til Rulle-Per over én af klubbens to nye ex-Vejgaard spillere: Leif Kræmmergaard. En anden turneringsdebutant (i hvert fald efter sit comeback) Jesper Thomsen vandt over Bo Schjødte, og Uffe ‘The Rock’ Kristensen besejrede Lars Lytzen med sort i et meget langt parti.

Turneringstabel og rundelægning til 2. runde, der afvikles tirsdag d. 21/1 kl. 19.00, kan ses her.

En del spillere har spurgt, hvordan rundelægningen foretages – så ganske kort: I runderne 1 og 2 vil de 15 øverste spillere primært spille mod hinanden efter det system, at spillere med omtrent lige mange point møder hinanden. Tilsvarende vil de 13 nederste spillere i runde 1 og 2 primært spille mod hinanden. Eftersom 15 spillere jo er et ulige antal, er der imidlertid i hver af de to første runder en spiller fra øverste halvdel, der bliver matchet med en spiller fra nederste. I 3. runde lempes opdelingen lidt, så spillere i nederste halvdel med 2 point vil kunne komme til at møde spillere fra øverste halvdel med 0 eller ½ point. Og fra og med 4. runde og resten af turneringen ophæves opdelingen i øvre og nedre halvdel totalt. Dvs. man kommer til at møde spillere med ca. samme antal point som en selv, uanset om modstanderne har 1000 mere eller mindre i rating end en selv.

2 Comments

  1. En meget spændende start på KM;-)

    Tak Mads for et meget informativt og flot referat:0)

    Vh. Johan

  2. Husk, at 2. runde af klubturneringen spilles i morgen tirsdag d. 21/1 kl. 19. Der er indtil videre afbud fra Bo Schjødte (mod Lars Lytzen) og fra Michael Øe (mod Karl Henrik Laursen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights