Status i klubturneringen

Efterårets klubturnering i Aalborg Skakforening er nu godt halvvejs gennemført, og der er lagt op til en vældig tæt kamp om klubmesterskabet i toppen af Mesterklassen. Samtlige otte spillere kan i teorien endnu vinde titlen, og kun én spiller (Carl Johan) har endnu ikke tabt. Stillingen blandt de øverste efter 4 runder er:

1. Carl Johan Andersen: 3 point; 2. Jørn Bach Hansen: 2½ point; 3.-5. Bjarne Sønderstrup, Henrik L. Kristensen, Finn Winther Nielsen: 2 point

Bjarne har et udsat parti mod Bo i baghånden, men hvis klubformanden skal drage fordel af det, bliver der brug for at spille bedre, end han gjorde mod klubbens nye mesterspiller Henrik Lunden Kristensen i 4. runde. Hvordan Henrik får sat Bjarne mat fremgår her:

I Basis 1 ser det ud til, at der er en stor ‘risiko’ for, at klubbens kasserer løber med (præmie)pengene, idet Arne efter 4 runder har 1 points forspring:

1. Arne Fjorside: 3½ point; 2.-4. Torben Winkler, HP Rasmussen, Johan Holmström: 2½ point

I de sidste runder møder Arne dog både Holmström og H.P. og sidstnævnte har jo tidligere stukket en kæp i det Fjordsidske gevinst-hjul! Èn af klubbens juniorer Martin Fredsted Nielsen har indtil videre fået en pæn debut i Basis 1 med 2/4 – tæt på den forventede score. Rygterne vil vide, at Martin ønsker sig et ratingtal på over 1500 i julegave. Det ser ud til at være ganske tæt på, at det ønske bliver opfyldt!

I Basis 2 kommer kampen om 1. pladsen sandsynligvis til at stå mellem Per Jacobsen og en af klubbens nye spillere: Karl Sperling. Sidstnævnte har maksimum efter 4 runder, men Per kommer rullende i hælene på ham med 2½ point efter 3 spillede partier.

Næste runde af klubturneringen spilles på tirsdag d. 6/11.

 

 

8 Comments

 1. Jan Peter Lysberg

  kanon godt skrevet.

 2. Er enig med plys at Mads er en udmærket skak-skribent på vores hjemme side. Men når det så er sagt, så tror jeg ikke på at Mads har den historiske udvikling med i sin analyse af det ”Fjordsidske gevinst-hjul”, vor den indbyrdes statisk mellem udetegnede og Arne taler sit klare sprog, nemlig 10 sejre til mig, 2 remis og med kun 2 tabs partier, nu forstår jeg bedre hvorfor Arne ”brokker” sig hver gang når han skal møde mig.
  Jeg har været så elskværdig at dele statistikken med Mads til fremtidige analyser, så at det fremover ikke kun er ”den uortodokse troldmanden” H.P., som kan true det ”Fjordsidske gevinst-hjul”. Efter min sejr i går aftes mod Arne talte vi lidt om at nogle modstandere ligger bedre til en, end andre. Nævnes kan at jeg har spillet 5 ganger mod den frygtede angrebs spiller og taktikker, Carl Johan Andersen, med remis som resultat hver gang, ikke nogle kedelige men yderst spændende kamp partier, med kompliceret spil og med fantastiske offer. Jeg har stor respekt for alle tre og glæder mig hver gang når jeg skal møde dem i forskellige turneringer!

  Hilsen, Johan

  1. Carl Johan Andersen

   Tak til Johan for et sobert og påkrævet indlæg! Også jeg mener, at Mads Leth er det bedste, der er sket klubben i lang tid,men bedømmelsen af stillingen vinterturneringen er bestemt ikke hans bedste arbejde! Ifølge Mads skulle alle i mesterklassen have mulighed for at vinde klassen! Ganske vist er jeg sproglig student, men jeg kan godt regne ud, at tallet af mulige vindere af klassen er langt mindre! Spørgsmålet er så: hvorfor denne ´laden som om´? I Johans eksempel ser det ud til at Arne bliver fremhævet på en ukorrekt baggrund (Arne bør selvfølgelig roses og fremhæves af mange gode grunde, men det er jo ikke dem, artiklen handler om!), hvad er grunden til at alle i mesterklassen tildeles “teoretisk lige chancer”?

   1. Tak for skribent-ros og statistik fra Plys, Holmström og Carl Johan.

    En uddybning af min analyse af stillingen i Mesterklassen:

    Da min ‘status i klubturneringen’ blev skrevet d. 1/11 før 5. runde kunne samtlige otte spillere i Mesterklassen i teorien vinde gruppen og dermed blive klubmestre. Man kunne endda opstille et sjovt scenarie, hvor alle 8 spillere endte på 3½ point. Hvis den sproglige student har lyst til at se et bevis på dette, fremsendes det gerne 🙂

    Situationen ser givetvis anderledes ud nu her efter 5. spillerunde, som jeg af gode grunde endnu ikke kender resultatet af.

    1. Jeg venter spændt på den næste analyse efter at jeg tirsdag bragte Jacob ind i kampen igen…

     1. Spændende sted at blive bragt hen. Og fortsat god kamp.

 3. Carl Johan Andersen

  Der er åbenbart flere former for matematik! Først hævder Mads (efter at de første 4 runder er spillet),at alle mesterklassens spillere ville kunne vinde, når man opstillede det i “et sjovt scenarie”! Hvorfor ikke bruge et faktisk/realistisk scenarie?- Dernæst opstilles en spådom om, hvor mange ratingpoint, 1/2 point i de to sidste runder vil indbringe mig. Fint nok, men hvorfor lige gå ud fra 1/2 point? Og eksemplet smitter åbenbart,for i Lysbergs kommentar fra 1o nov. slås det fast, at “Carl Johan ikke kan vinde turneringen” (jeg får jo, som vi nu ved, kun 1/2 points).
  Lad mig berolige såvel Mads som Lysberg om at jeg ikke vil lægge mit spil an på remis mod hverken Bjarne, eller Jacob!Det er selvfølgelig muligt , at jeg i den sidste ende må nøjes med remis (eler mindre!),men det vil ikke være mit udgangspunkt. Tværtimd!

 4. Carl-Johan Aalborg skakforening Mikhail Tal, ”Troldmanden fra Aalborg”…Det er kun med mig du spiller remis min ven…Vil følge din kamp ved brættet…Held og lykke med din mission!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights