To runder tilbage af klubturnering

For første gang i klubbens lange historie skal der i indeværende sæson kåres to klubmestre: én for efteråret 2012 og én for foråret 2013. I tirsdags kom vi et skridt nærmere på en afgørelse i Mesterklassen – eller gjorde vi? Der var i hvert fald kamp over hele linjen med fire partier uden remiser. Klassens klart lavest-ratede spiller Carl Johan vandt igen med de sorte brikker. Denne gang over Henrik Lunden. Dermed har Carl Johan imponerende 4/5 og er allerede sikret en gedigen rating-fremgang. Blot et halvt point mere i de to sidste runder vil udløse et nyt ratingtal på over 1900. Jørn Bach indtager klassens andenplads med 3½/5 efter, han i femte runde slog Peter Juul med hvid. Finn Winther er nummer tre med 3/5 efter en tirsdagssejr med sort over Bo, og endelig sørgede Jacob for rundens fjerde gevinst, idet han slog Bjarne med hvid. Jacob ligger derfor nu på fjerdepladsen i Mesterklassen med 2½/5. Der er altså fortsat lagt op til en spændende afslutning. Hvis Bjarne vinder sit udsatte parti mod Bo, kan han i princippet stadig spille med i den sjove ende af tabellen, og hvis ikke, så kommer slaget til at stå mellem Carl Johan, Jørn Bach, Finn og Jacob.  Henrik Lunden har i teorien stadig en minimal chance for at vinde klassen. Meget kan blive sat på plads i toppen af tabellen i 6. runde, hvor Carl Johan spiller hvid mod Jacob, Finn spiller hvid mod Bjarne, og Bo spiller hvid mod Jørn Bach.

I Basis 1 er topstriden endnu mere åben. Arne snublede i femte runde i topopgøret mod Holmström, og da både HP og Torben Winkler samtidig vandt deres partier i tirsdags, ligger netop de fire mand lige i toppen af gruppen – alle med 3½/5. I 6. runde mødes Arne og HP i det eneste resterende topopgør i gruppen, så vinderen bliver måske nok den af de fire favoritter, der viser sig at være bedst til at tæve ’underdogs’.

I Basis 2 tabte Karl Sperling i tirsdags sit sidste parti mod Per. Dermed slutter Karl flot på 4/5 og går pænt frem i rating. Hvorvidt det rækker til førstepladsen i Basis 2 må Karl dog vente med at få klarhed over. Per har et udsat parti med hvid mod Uffe, og hvis Pers Larsen-åbning kan fremtvinge en sejr i det parti, snupper han førstepladsen foran Karl. Det bør dog nævnes, at Uffe i princippet også kan løbet med sejren i gruppen, men det kræver gevinst i de to partier, han mangler!

 

6. runde af klubturneringen spilles tirsdag d. 20. november.

2 Comments

  1. Mads har simpelthen ordene i sin magt, nu har Arne gået fra det ” Fjordsidske gevinst-hjul” til at han lige frem ”snublede”…Hvis vi skal snakke billedsprog, er nok en ”søm i foden”(en af de positionelle slags ”søm i foden”) mere beskrivende af hændelses forløbet…men det er da alligevel dejligt at man nu helt pludseligt er en af ”favoritterne” i Basis 1, fra at tidligere overhovedet ikke blive nævnt…Glæder mig allerede til næste ”Lethsidske” analyse af det videre hændelses forløb i turneringen….smiler:-)

    Ønsker alle en god weekend!

    Hilsen, Johan

  2. Jan Pete Lysberg

    Så har vi haft gang i den lille regnemaskine ! Deværre carl-Johan, du kan ikke længere vinde med 4 point, i det enten Finn eller Jørn vil overhale dig. Når vinderen får mindst 4½, ja så er nu Peter J og Henrik ude af kampen.
    Men spændende er det !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights