Klubbens mester og A-række-hold er kommet fint fra start i det nye år.

Et forstærket Aalborg 4 vandt i 4. runde meget overaskende over oprykningsfavoritterne Aars/Nibe 1 med 4 – 2.
Sejre til veteranerne Hugo Falberg, Arne Fjordside og Normann Hansen.

I lokalopgøret vandt Aalborg 3 knebent 3,5 – 2,5 over Nørresundby 2.
Sejre til de to topbrætter Erik Højfeldt og Hans Engen, samt til Steen Olav Engel.

Med en 4 – 2 sejr over Aars/Nibe 2 overtog Skørping 1 førstepladsen med 17 pont, foran Aars/Nibe 1 med 16 p. Derefter følger Nørresunby 2 med 13,5 p. Aalborg 3 med 13 p. og Aalborg 4 med 11 point.
I bunden hele tre hold med hver 8,5 point: Aars/Nibe 2, Sæby og Jetsmark 3.

I 5. runde den 31. januar har klubbens to M-hold hjemmekampe mod hhv Aars/Nibe 1 og Sæby.

—-

I A-rækken vandt Aalborg 6 en storsejr – 3,5 – 0,5 ude over Skørping 3!
Gevinster til Aage Sørensen, Uffe Kristensen og Jens Ole van de Weerd.
Aalborg 5 spillede 2 – 2 i Hjallerup med sejr til reserven Orla Olesen.

Brønderslev fører A-rækken med 11,5 point. Derefter følger Hobro med 11 p, Aalborg 5 med 9,5 p og Aalborg 6 med 7,5 point.

A-holdene har også hjemmekamp i næste runde 31/1 mod hhv Skørping 3 og Brønderslev.

Mandag den 30/1 spiller B-holdet ude mod Aars/Nibe 4.

—-

Søndag den 15. januar spiller klubbens to divisionshold hjemme mod Skive 2 og Randers.
Kom og bak op om klubbens to bedste hold.
Der er kampstart kl. 12 på Strandvejen.

7 Comments

 1. Bjarne Sønderstrup

  Super søndag! 1.holdet vandt 7-1 over Skive 2, mens 2.holdet vandt over Randers 5-3. 1.holdets sejr var nærmest en pligt-sejr, da vi havde besejret Skives 1.holdet med 7-1, så der lå et vist forventningspres på os. Men det er altid svært at skulle vinde med store cifre, og der skulle da også lidt medvind for at sejren kom i hus. Finn og Jens Johan vandt hurtigt på bundbrætterne, så fik Kim og Maria også fat, mens Sune og jeg selv stod skidt. Jacob løb ind i afbytningsvarianten i fransk og fik det aldrig over remisgrænsen. Jeg fik mit reddet remis og Sune fik sit rettet op og sluttede flot af med kvalitetsoffer og matsætning. Sidst færdig var Michael, men han havde stået til gevinst i længst tid. Nu har vi 24 points og Jetsmark er nærmeste forfølger med 21½. Dem skal vi have i næste runde..!
  Dejligt at 2.holdet kom op på en 4.plads! Måske Peter har et referat?

  1. Jan Peter Lysberg

   Ja Ja da ! Mine drømme gik på, sy vi skulle have dejlige 4 point, og et match point, og taktikken var så, at de fire syge gamle mænd skulle sparre på energi og spille remis, hvor vores fantastiske bund, så kunne tage fra. Det gik næsten efter planen. Hurtige remis til Jørn, tak for hjælpen, og med håb om du er klar hjemme den 29 ! Så en yderst blodfattig en fra min side og fin remis til Rene med sort ! Christian på 3 bræt måtte gruelig meget igennem. En lidt trang stilling blev aldrig helt frigjort, og Svend Aage Madsen spillede vist et fint parti. 2½ af 4 godkendt. Bunden slog så til på det voldsomste. Først ved Thomas Heine, som spillede mod Randers vildmand Finn Anderson. Et uhyre morsomt parti, hvor Thomas satte flot mat. Det ligger allerede på Vores FB side !!! Bogi totalt udspillede Allan Christensen, sådan. Kurt spurgte undervejs om jeg var tilfreds med en remis, men Kurt valgte heldigvis at spille yderst kreativ, og godt ! Match sejren var nu hjemme, og tilbage sad Alexander med de sorte mod Øe senior, og hvad der lignede en trang stilling med begyndende tidnød, blev forvandlet til et afslag af remis tilbud, men dog så med remis til følge. Om der eventuelt var gevinst for sort afslører computeren nok. Men altså 5-3, et kanon resultat, 1 point over forventet, og nu en øjeblikkelig 4 plads.
   Dagens mand, bliver altså Holdet. Fantastisk opbakning og koncentration, en ren fornøjelse – Tak. Dog vil jeg ønske især Kurt tillykke med at komme på tavlen – det har du fortjent min ven, og god ferie.

   1. Jan Peter Lysberg

    Som supplement: Til de mange tilskuere, der fulgte Alexanders parti. Det har nu været i gennem computer møllen. Og efter et lidt satset træk 6. – e5 ( korriger mig gerne Alexander ) var det en fuldt ud korrekt remis fra træk 15. Selv mit forslag med Sxg4 giver vist også bare remis, og ikke gevinst til hvid 🙂 Så godt spillet Alexander !

    1. Alexander Eeg Jensen

     Haha, Plys! 6. e5 er vist helt normal teori, spillet et utal af gange før 😉 Men jeg er nået frem til samme konklusion som dig efter at have fået maskinen til at kigge på det – det er meget lige spil det meste af partiet 😉

     Vi ses om små 14 dage.

     1. Ref af Per Nielsen fra Skive skakklubs hjemmeside:

      Holdkamp 2. Division, Ålborg 1 – Skive 2. 7-1

      Med et nederlag på 1-7 i udekampen mod topholdet Aalborg 1, begynder det at ligne en noget nær umulig opgave for Skive 2 at klare frisag i 3. division, gruppe 4.

      Vi fik en elendig start med en række åbningsfejl, og eftermiddagen var endnu ung, da vi var nede med 0-2. Det var bræt 7 og 8, der gik ned. Lars Agger forregnede sig i et forsøg på at opnå terrænfordel og tabte i stedet to bønder, mens Rene Poulsen holdt lidt længere, før han fik en usund stilling, hvorefter det til gengæld hurtigt var slut mod en stærk modstander.

      På bræt 3 spillede Frode Meldgaard et solidt parti, der vist aldrig passerede remisgrænsen, mod Aalborgs Jacob Würtz, og Mirsad Subasic på bræt 6 gjorde også en god figur, da det blev til remis med sort mod Bjarne Sønderstrup.

      Det så også lovende ud på bræt 5, Her havde Dim Buizer tilsyneladende gevinststilling mod Sune Kovshøj, men Dim valgte desværre en forkert plan, der aktiverede Sunes stilling, og så endte det i stedet med Aalborg-gevinst.

      På bræt 1 lykkedes det ikke for Jørn Hviid at pynte på sin pauvre statistik mod kvindelige modstandere. Jørn spillede galt i åbningen mod Maria Vasova, som aldrig slap grebet om partiet.

      Og på bræt 4 måtte Knud Peder Jensen ned mod Kim Houlberg, selv om Knud Peder længe var fint med, men også her fulgte vor mand desværre en forkert plan.

      Sidst færdig var Per Nielsen på bræt 2, hvor det ellers lignede en hurtig afgørelse, da Per lavede en grov åbningsfejl mod Michael Øe. På en eller anden måde lykkedes det dog Per at holde liv i partiet, selv om han mistede to bønder, idet der var uligefarvede løbere på brættet. Til sidst gik det alligevel galt, hvorefter nederlaget på 1-7 var en realitet – i øvrigt samme resultat som Skive 1 fik mod Aalborg 1 tidligere på sæsonen.

     2. Jan Peter Lysberg

      Per Nielsen referat fra den forrige kamp lignede også mit referat. Og sjovt nok også med Bjarnes. En kommentar er, at Jens Johans nemme sejr, kan komme til diskussion. Le3, og g4 ser tosset ud, men Jens Johan, hvordan spiller du mod kvalitets ofret på h1 ?

  2. Jan Peter Lysberg

   Rating info:
   Klubben har haft tendens til at aflevere lidt af de kære rating point i de sidste års divisionsturneringer. Men jeg skal hilse at sige, at det ser lidt anderledes ud i år 🙂
   1 holdet har vundet 18
   2 holdet 105
   reserverne 27
   I alt: 150

   1 holdet har Maria med +13
   Vi har ( klubben ) Thomas Heine Beck med + 87 !!!
   Bedste reserve er Finn Winther med +13

   Hva så Preben tager du resten holdene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights