Aalborg 6 – Aars/Nibe 2

Jeg havde forberedt mig på, at jeg skulle, at vi var rykket ned. Vi fik en gave fra en vores nedrykningskonkurrenter i kampen Aars Nibe 3 mod Skørping 3. Havde kampen sluttet uafgjort, så havde jeg skrevet, at Aalborg 6 hårdt men forgæves, men da Aars Nibe 3 kun fik et halvt point, så kunne vi redde os med uafgjort.

Modstanderen var Aars Nibe 2 som havde meget at spille for. 1: Redde deres tredjehold, 2: De førte A-rækken med et point.

Aalborg 6 stillede således:

1 bræt: Brian Tranholm mod Hardy Jespersen

2 bræt: Leif Sørensen

3 bræt: Peter Madsen

4 bræt: Finn Bjørn

Så begyndte problemerne at komme. Finn slap ud af åbningen på en måde, hvor han vist sagde “jeg ved ikke hvad som skete, men jeg er 2 bønder bagefter”. Kort efter kom en og fortalte, at Peter var ved at blive sat mat. Leif stod godt og jeg havde mindst udlignet med sort. Alt tydede på, at Leif og jeg skulle vinde vores partier for at redde holdet.

Peter overlevede det første matangreb og fik sat modtrusler op (en mat i bunden), Finn fik stabiliseret sin position og fik etableret et angreb, Leif ofrede en officer for at sætte mat, det så lovende ud, jeg vandt en bonde.

Peter gav op, Finn forsøgte at angribe, Leifs matangreb blev pareret og jeg havde en bonde og nogle fantastiske løbere. Der var ingen tvivl om, at jeg stod bedst af os, men måske stod Finn nede med to bønder næstbedst .

Finns modstander begyndte at gøre sin overvægt gældende og Leif ofrede først en officer og lidt senere sit tårn. Jeg kiggede på partiet, da det sidste offer blev sat ind og han mindede lidt disse to Kim Larsen linjer: “går i stå på sin line – i et sanseløst sekund”, for Leifs træk kunne komme til at betyde, at de blev overhalet af Nørresundby 3. Jeg gik i gang med, at rydde løberfelterne ned mod den hvide konge.

Finn gav op, Leif vandt modstanderens Dronning og andre gode ting, så han nu spille dronning, løber mod tårn spring og løber, og flinke mig tilbød min modstander en kvalitet, men han foretrak at bytte tårne, da han blev lidt ubekvem over den måde som mine løbere kiggede på hans konge.

Leif fik to samlede fribønder i g- og h-linjen og fik relativt nemt en ekstra dronning og modstanderen gav op. Vi glæder os alle til at se dette parti, det er sådan holdskak spilles. Jeg vandt bonde nummer to og tre i forlængelse af det afslåede tårnoffer. Det afgørende parti, vi skulle vinde i det for at undgå nedrykning og min modstander troede de skulle have point for at rykke op.

Skønt jeg havde 3 merbønder, så var det min modstander, som var mest interesseret i at bytte af, da hans dronning fungerede som en dårlig bonde, som kun kunne håbe på at blokere min fribonde. Da det overstået gav jeg ham valget mellem at blive sat mat og bytte dronninger, så jeg kunne afvikle til et slutspil, hvor jeg havde to forbundne fribønder i a og b-linjen og det førte relativt nemt til gevinst. Min modstander kunne dog smile bagefter, for en remis i en anden kamp sikrede deres oprykning.

Slutstilling 2 – 2!!

2 Comments

  1. Vi er fem på holdet og har i øjeblikket følgende opstilling:
    1Bræt: Mig, 2bræt Karl Henrik, 3bræt Leif, 4bræt Peter, 1reserve er Finn.

    Du er ikke sat af holdet, du spiller bare ikke skak i øjeblikket, så din plads står og venter. Hvis du starter igen, så er der 28 partier, som 6 spiller skal udfylde, så det vil give 4-5 partier pr. skakspiller, hvilket er meget fornuftigt.

    Det kunne være hyggeligt, at se dig igen.

    1. fedt at du har fået lyst til skak igen bent glæder mig til at se dig rulle barca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights