I den kommende uge afsluttes hovedkredsens holdturnering, og de seks ikke-divisionshold, som klubben har, skal alle i aktion på hjemmebane tirsdag aften.

I Mesterrækken lugter det for alvor af ’oprykning’ til 2. division for klubbens 2. hold, men afslutningen kan nu alligevel godt gå hen og blive ret spændende. Stillingen i toppen er:

1. Aalborg 2: 26 point

2. Nørresundby 2: 24 point

3. Skørping 1: 23½ point

4. Aalborg 3: 22½ point

De fire tophold har alle teoretisk set mulighed for at sikre sig oprykningspladsen, og de mødes indbyrdes i sidste runde! Oprykning kræver dog et mindre mirakel for Aalborg 3’s vedkommende, idet holdet skal besejre Nørresundby 2 med mindst 5½ – ½ samtidig med, at Aalborg 2 skal tabe med præcis 1½ – 4½ til Skørping 1. Men mon ikke Aalborg 2 selv klarer paragrafferne mod Skørping 1? Værd at bemærke i sammenhængen er også, at Aalborg 3 på intet tidspunkt i holdturneringen har scoret mindre end 2½ point i en kamp. Hvis holdet kan fortsætte den gode tendens mod Nørresundby 2, kan Aalborg 2 tåle at tabe med 2-4 til Skørping 1 og stadig sikre sig førstepladsen!?

Lige under midten ligger Aalborg 4 på 5.pladsen med 18½ point og er sikre på forbliven i Mesterrækken selv med et 0-6 nederlag i sidste runde mod Sæby. Godt gået!

 

I A-rækken kan de tre tophold sikre sig oprykning til næste sæsons Mesterrække, men også nedrykningskampen er yderst intens og med Aalborg-involvering. Stillingen er:

1. Aars/Nibe 2: 16 point

2. Nørresundby 3: 15 point

3. Aalborg 5: 14 point

4. Aalborg 7: 11 point

5. Aars/Nibe 3: 10½ point

6. Hobro: 10½ point

7. Skørping 3: 9½ point

8. Aalborg 6: 9½ point

 

Sidste runde spilles efter planen: Aalborg 6 – Aars/Nibe 2; Aalborg 7 – Nørresundby 3; Aalborg 5 – Hobro; Aars/Nibe 3 – Skørping 3.

Hvis Aalborg 5 skal sikre sig oprykning uden omkamp kræver det, at holdet får 2½ point mere end Aars/Nibe 2 samt 1½ point mere end Nørresundby 3. Det lyder måske ikke særlig sandsynligt, men eftersom de to oprykningsrivaler begge møder Aalborg-hold, kan alt jo ske. Aalborg 6 har i hvert fald brug for en sejr over topholdet for at være sikre på forbliven i rækken.

Hvis vi kaster et blik på individuelle præstationer, er der før sidste runde to spillere, der har scoret maksimum: Thomas Høj Jensen med 6/6 (på Aalborg 4 og Aalborg 2) samt René Rasmussen med 5/5 på Aalborg 2. Med hensyn til score har også to spillere scoret mere end 2 point over forventet: Thomas Høj Jensen ligger på +2,53 og Emil Sønderstrup (på Aalborg 7 og Aalborg 3) har scoret 2,12 over forventet. I denne sammenhæng skal naturligvis også nævnes Søren Andersen, der på divisionsholdet endte med at score 6/7 med kandidatresultat til følge.

Alle kampene i hovedkredsturneringen starter på tirsdag kl. 19.30 og der bliver masser af brug for stamspillere, reserver og tilskueropbakning!

1 Comment

  1. Aalborg har igen to divisionshold! 2.holdet vandt 3½-2½ over Skørping og sluttede dermed på 1.pladsen ved aftenens stævne i den røde kantine. Hele 72 spillere dannede en stemningsfyldt ramme om afslutningen i både mesterrække og A-række,- og dette på trods af flere døralarmers hylen i løbet af aftenen! 3.holdet sluttede af med 3-3 mod Nørresundby 2, og Aalborg 4 vandt 4-2 over Sæby. I A-rækken vandt Aalborg 5 en 3-1 sejr over Hobro, mens Aalborg 6 sluttede fint af med en 2-2 mod klassevinderne fra Aars Nibe 2. Aalborg 7 tabte 1-3 til Nørreundby 3. Se alle resultaterne på http://www.7hk.dk/holdarkiv/hld1112/ og lad os høre referaterne fra holdlederne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights