Budapest, Afslutning

Så sluttede turneringen, og jeg scorede 2/3 i de sidste 3 runder.

 

Afslutningen af 8 parti over FM-Istvan Mayer er vist som opgaven ‘Hvid trækker og vinder’.  Og løsningen er som givet i kommentarerne 1. Lg6!!  truer mat på e8 og efter en skak fra sort i g-linjen er hvids konge sikker i h-linjen, via henholdvis røngten virkning af tårnet på a4 på h4 feltet og Lg6 dækker også h5 feltet.   Samtidig er sorts tårn på f4 truet. Sorts bedste er 1. …Tg5 skak hvorefter hvid vinder ved det præcise 2. Kh1! og ikke Kh2, der giver en skak på f2 til sort hvorefter løberen kan slås.   Efter 2.  Kh1 har sort kun  2. … Txg6 3. Txf4 og hvid vinder let.

 

I de sidste runder spillede jeg remis i begge, først i et ret kedeligt parti hvor modstanderen intet ville og spillede afbytningsvariant i slavisk og besvarede mit a6 for at få ubalance med a3!?

I sidste runde kom jeg grundigt galt afsted i åbningen mod FM Bela Juhasz (rating 2222), men jeg fik fusket mig ind i et  slutspil en kvalitet nede som jeg i en kombination af inædt fight og og god slutspilsteknik lykkes mig at holde remis efter 5 timer og 60 træk  – En hård og god afslutning på en rigtig interessant turnering.

 

Og så fandt jeg lige følgende billede af nøglestillingen i mit parti i runde 2 mod den unge talentfulde 11 årige Hao Zhou, som er flyttet til ungarn for at spille skak og bliver trænet af GM Krisztian Szabo :

Søren-Zhou

(tryk på billedet så kan stillingen let ses)

Vi har fulgt en skarp variant i kongeindisk, hvor hvid spiller benhårdt på at bryde igennem på dronningefløjen mens sort spiller endnu hårdere på mat på kongefløjen. Jeg er nede af tid, da modstanderen spillede et for mig overraskende træk 12 som Nakamura spillede mod Anand i 2012 men som jeg under partiet ikke var bekendt med. Det lykkedes mig under stort tidsforbrug at finde samme træk som Anand indtil træk 19, mens min modstander som sikkert fulgte det parti spillede Nakamuras træk af tempo.

Her fandt min modstander den stærke og konsekvente angrebsfortsættelse 22.   … Sxd5!      Og det lykkedes mig heldigvis at finde det eneste forsvar:  23 Sxd5! Dh4 24. h3 Lxh3 25. gxh3 Dxh3 26. Tf2! gxf2 27. Kxf2 Dg3 28. Kf1 med lille hvid fordel.  Men min modstander var tilsynsladende så skuffet over ikke at have afgørende angreb her, at han kollasede 28.  … Tf7?? (28. … Tc6! var nødvendigt.)  29. Sd6! h4?  30 . Sf6 ! og hvid vandt let.

 

Slutstillingen i toppen:

1 FM Resika Nathan A. USA 2186 9.5
2 Kertesz Zsolt HUN 2084 7.0
3 Juracsik Jozsef HUN 2136 6.0
4 Andersen Soren Mikkel DEN 2115 6.0

Og derudover dansk rating gevinst på 30 point

 

Venlig hilsen Søren

2 Comments

  1. Tak for turneringsrapporten og rating-gevinsten! Godt gået, Søren!

  2. Jan Peter Lysberg

    Tillykke Søren.

    Godt gået og skrevet !!

    Du ved, at de danske ratingtal raver mig en pap…., men det er da rart at få sådanne nogen hjem til klubturneringen. At du derimod vinder ( 5,6 ) af de fine, er meget flottere – taget de 2115 i betragtning. Nå med god vind i næste sæson, vi spiller næppe på hold sammen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights