Showing: 1 - 10 of 52 RESULTS

Bo mod Bjarne – 7. runde af klubturneringen

Jan N. – Søren A.

Her er et spændende parti fra sidste runde af Brønshøjs Weekend EMT 2015, der sikrede mig delt 1. plads i næstøverste ratinggruppe med 4,5 af 7.

Som opvarmning kan I lige få følgende partiafslutning som opgave mod Viktor H. Nielsen i 6. runde. Sort trækker og vinder

Pos2

Partiet mod Nordenbæk:

 

Parafslutningen mod Viktor var 22. — Sxe3 23. Lxe3 Lxa2! 24. Kxa2 Sc3 25. bxc3 Da5 26. Kb1 bxc3 opgivet !

Alberg – Salomonsen

Sønderstrup – Torpegaard

På opfordring har Bo Torpegaard indsendt det virkeligt nervepirrende remis-parti mod Bjarne Sønderstrup i grundigt kommenteret form. Det blev remisen i partiet her sammenholdt med Sune Kovshøjs sejr i sidste runde, der gjorde  Kovshøj til klubmester for foråret 2014:

Langt skift til fløjen

På opfordring har Carl Johan Andersen kommenteret sin sejr ved DM i G7, gruppe 1 over Roskildes Julius Mølvig:

LANGT SKIFT TIL FLØJEN!

Hvis man er nogenlunde lige så gammel som jeg, vil man kunne huske Søren Lerby, fodboldlandsholdets venstre half, som ikke mindst excellerede i lange præcise skift ud til den modsatte fløj! Modstandernes forsvarere , som allerede v a r begyndt at organisere sig i venstre side af banen, blev fanget , når Lerby pludselig smækkede bolden ud til Simonsen eller Arnesen på den modsatte fløj!

I mit parti mod Julius Mølvig (1964) lykkedes det mig i løbet af kun 17 træk, hvoraf de 8 første endda var kendt teori, at bringe min modstander i en så hjælpeløs position, at han ikke kunne finde et eneste fornuftigt træk – og reelt lige så godt kunne have opgivet med det samme! Og hvad har så det med fodbold at gøre?

Spil nedenstående parti igennem, og studér ikke mindst udførelsen og effekten af det pludselige skift fra konge- til dronningefløj, som finder sted i trækkene 12-14:

Aars/Nibe 2 – Aalborg 3

Mandag aften blev tredjeholdets snestormsudsatte parti på udebane mod ArsNibe 2 afviklet. Holdleder Hans Engen beretter:

Alexander Eeg Jensen og holdlederen slap hurtigt og smertefrit igennem med 2 hurtige sejre mod hhv Rune Nielsen (11 træk) og Søren Thomsen (23 træk). Alexanders parti var følgende miniature:

Jeg fik foræret kongefløjen, uden at der i mellemtiden skete tilstrækkeligt på dronningefløjen. Så brugte jeg en forenklet version af Jacob Aagaards anvisninger: Bare smid nogle flere officerer med i angrebet. Det virkede!

Kurt mistede en bonde; men med kun tunge officerer vandt han bonden tilbage og foreslog remis. P.E. Niebuhr ville  gerne spille lidt videre, men et par træk senere efter en dronningeafbytning blev der sluttet fred i en lige stilling. Ellen (som i sidste øjeblik trådte til i stedet for en anden reserve, der var blevet syg samme dag) spillede mod Aage Kristian Andersen. I lang tid stod Ellen presset og havde for lidt plads at bevæge sig på. (Til oplysning: Ellen vil gerne have HVID i næste holdkamp efter 5 sorte partier). Men Ellen fik byttet godt af og efter overstået “lille tidnød” var der kommet så meget balance at remis var naturligt – måske med et lille plus til Ellen.

Mens vi pakkede, så en bil  kunne komme af sted (de unge mennesker skal hurtigt hjem så de kan passe deres skole), tog Ole remis mod Flemming Bøgh Jensen. Det så ellers skarpt ud med rokader til hver side efter Oles Skandinav. Hvid havde en åben b-linie mens Ole var i gang med h-bonden. Det har åbenbart været lige skarpt for begge angreb og dermed en form for balance.

Da vi kørte havde Sune mod Hardy Jespersen en stilling, der var materielt lige, men med løberpar og initiativ til Sune. Kvart i midnat kom så den gode melding fra Sune på sms – “vi vandt 4½ – 1½”.

Så vi kan altså også begå os uden vores førstebræt – men tag det nu ikke som en opfordring, Erik. Nu må vi se, om det var nok til at hjælpe 4. holdet. Der er 4½ point op til Aars/Nibe 2 – men det kan lade sig gøre med gode resultater mod Sæby og Jetsmark i sidste runde.

Om resultatet er nok til, at vi selv holder afstanden på 2½ point til vore konkurrenter (Skørping 1 og Aars/Nibe 1), ved vi endnu ikke.

Houlberg – Johansen

Kim Houlberg skriver:

Finn opfordrer, i sit meget fine referat af 1. divisionskampen, runde 4, mod Frem, mig til at vise mit parti. Og her er det så:

Søren Andersen – Poulsteen Holm Grabow

Ifølge Anatoly Karpov  i den glimrende bog ‘Verdensmestrenes miniature partier’ er miniarure partier, partier hvor den ene vinder inden for maksimum 35 træk.    I samme genre,    efter sin gevinst mod Allan T. Christensen skrev Carl Johan Andersen –     “Jeg har sjældent følt mig så offerlysten og angrebsivrig! På dét punkt kunne nogle ´fedtspillere´(ingen nævnt, ingen glemt..!) godt lære noget!   ”

Min spillestil er måske en smule anderledes end dette.  Da Carl Johan og jeg måske er de der har flest partier her på klubbens hjemmeside besluttede  jeg mig for at teste hans tese ved hjælp af lidt statistik fra vores  sidste 5 gevinst partier postet her på siden.

Carl Johan – Rasmus Thøgersen  1-0 i 21 træk.    (Holdskak)
Henrik Lunden – Carl Johan  0-1 i 29 træk     (Klubturnering)
Carl Johan Andersen – Allan T. Christensen  1-0 i 35 træk   (Horsens EMT)
Erik – Carl Johan  – 0-1 i 26 træk (Horsens EMT)
Niels Chr. Davidsen – Carl Johan Andersen  0-1 i 19 træk (Himmerlands turneringen)

Søren – Peter Juul Pedersen 1-0 i 58 træk.  (Klubturnering)
Søren – Sietske Greeuw 1-0 i 56 træk. (Politiken Cup)
Richard Farkas – Søren  0-1 i 70 træk (First Saturday)
Jesper Salomonsen – Søren 0-1 i 36 træk  (Himmerlands turneringen)
Søren – Finn Winther 1-0 i 46 træk  (Klubturnering)
Uden yderligere introduktion  kommer hermed mit gevinstparti mod Evans’ Grabow på 75 træk:

 

 

p.s Jacob Wurtz havde under vores match en frygt for at blive fedtspiller besluttede derfor ofre sin officer for en bonde som modstander  Henrik Svane gladeligt modtog og kviterede med en grimmase der passede  – Alligevel lykkedes det  meget imponerende for Jacob at holde remis.   – Det er ok Jacob for min skyld må du meget gerne blive lidt mere fedtspiller som mig.

Carl Johan Andersen – Rasmus Thøgersen

Carl Johans sejr over Rasmus Thørgersen fra søndagens 2. divisionskamp:

Thor Rasmussen – Michael Glibstrup

Her følger Thors kommenterede angrebs-parti fra søndagens 2. divisionskamp mod Skive:

Verified by MonsterInsights