Gamle indlæg

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. januar 2012 12:21
Store holdturneringsaften
I aften spiller vi holdturnering med 6 hjemmekampe på programmet. Desuden udsat parti fra 1.runde i klubturneringen mellem Alexander og Andreas.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. januar 2012 12:15
Førsteholdet ned på jorden igen
I søndagens topopgør i 2.division mod SK 1968 II, tabte vore elitetropper med 3-5. Det så ellers lovende ud, da vi hurtigt kom foran 2-0. Jørns modstander på 8.bræt tabte (“ofrede”?) en officer, der hurtigt blev til to, hvorefter Jørn sikkert kørte pointet i hus. Sørens modstander overså i en meget skarp stilling en mat i to, og så var det bal lissom forbi. Men så var det også slut med gaverne. Kun to remisser fik vi ud af resten. Jørgen på 2.bræt efter lidt “kamp”, mens John fint forsvarede en lidt vanskelig stilling. At Torben og Finn begge skulle tabe, var dog en hård skæbne. Torben vandt en bonde, men tabte (unødvendigt?) en kvalitet. Finn spillede på angreb og afslog -velbegrundet- remistilbud, men byttede desværre om på trækkene og sad så tilbage med en kvalitet for lidt. Jeg selv udlignede vel nok efter åbningsspillet, trods lidt passiv opstilling, men fejlede så straks, hvilket kostede en kvalitet og partiet. Sidst sad Kim så tilbage og blev pint i et slutspil med dårlig løber mod god springer. Det blev spillet helt ud, således at vi blev “forskånet” for en spændende håndboldfinale i TV. Tak for det! Heldigvis hørte vi resultatet på vej hjem i bilen, – og det gik jo som bekendt meget godt!
Nu er 1.pladsen definitivt ude af sigte. Til gengæld kan vi glæde os over Sørens flotte 5 af 5, og så har vi stadigvæk en 2.plads at slås for. Næste runde 19/2 skal vi på langfart til Holstebro.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. januar 2012 12:05
2.runde af klubturneringen
spilles nu på tirsdag. Runden er lagt i basis 2.
Bemærk at der nu er ført spilledatoer på turneringstavlerne 😉

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 16. januar 2012 21:56
1.holdet er flyvende..
I søndagens match mod Kjellerup vandt 1.holdet sin anden sejr på stribe, og endda med hele 6½-1½. Men det skal så også siges, at vi var storfavoritter, idet holdet fra det midtjyske slet ikke har fordums styrke. Professor Elo havde spået os til at vinde ca. 6-2, så vi overpræsterede en lille smule!
Sejren kom i stand efter remisser på de tre øverste brætter, og sejre på de fem nederste. Vi havde afbud fra Torben, så det var Jørgen, mig selv og Kim, der fik de halve points, – ikke helt uretfærdigt efter spillets gang. Min modstander missede en gevinst i et kompliceret midtspil, mens jeg måske havde en lille chance til sidst. De fem gevinster var rimeligt sikre. John tæmmede dragen, der pludseligt løb tør for ild! Finn vandt på tid, men da var stillingen vundet mod samme modstander, som sidste gang mod Kjellerup gav Finn traumer lang tid efter. Kærkommen revanche. Søren vandt som den sidste i et positionelt stilrent parti og slutspil. Jørn fik godt fat i sin elskede franskmand, og så kom pointet sikkert i hus. Peter var først færdig, da modstanderen uforsigtigt stillede et tårn udækket på 2.række. Peter havde ellers opnået nada, men en smart aftrækker indkasserede det udækkede tårn!
Nu ser det endelig ud til at vi er kommet i gang. Vi ligger på en solid 2.plads, og vi henter endda ind på førerholdet fra SK1968…

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 16. januar 2012 21:40
Klubturneringen er nu klar
Der blev 28 deltagere, fordelt i 3 grupper, hvor den nederste på 12 deltagere spiller Monrad.
Som noget nyt har jeg påført telefonnumre under klubsøjlen. Det vil gøre det noget nemmere at melde afbud / udsætte partier, men det indebærer selvfølgelig at man ringer til modstanderen først, og derefter giver mig besked om aftalerne.
Til første runde, der jo starter i morgen, er der kun afbud fra Andreas og Alexander, der så er sat til at møde hinanden.
Vel mødt til en ny spændende turnering.

 

Skrevet af Arne Dan Fjordside – 12. januar 2012 00:00
Nytårskur og nyt klubblad
Aalborg Skakforening gør som de kongelige: Vi holder Nytårskur – fredag den 20. januar! Menuen består af Live-transmission fra årets første superturnering Tata Steel Chess i Holland med bl.a. Magnus Carlsen blandt deltagerne, en frokost af ikke for voldsomt tilsnit ledsaget af gode drikkevarer i passende mængde og efterfølgende lynskakturnering. Live transmission på storskærm fra kl. 15.00 – dagens runde starter kl. 13.30. Spisning kl. 18.00 og skak til man ikke orker mere. Dørene er som sagt åben fra kl. 15.00, men man kommer når det er muligt. Arrangementet foregår hos Arne Fjordside i fælleshuset på adressen Vissebakkegård, Visse, 9210 Aalborg SØ. Sune Normann har meldt sig som chefkok assisteret af H.P. Rasmussen og undertegnede. Bus nr. 15 kører til Visse med 2 afgange i timen. Stå af ved endestationen Visseladegård, hvorfra der blot er 200 m. at gå. Hele arrangementet koster kr. 100 pr. deltager – der indgår 3 genstande i prisen. Herefter kan øl og vand købes til indkøbspriser. Tilmelding i klubben eller ved at kontakte et medlem af bestyrelsen – Arne Fjordside – tlf. nr. 2990 3016 eller e-mail: arne@gvdnet.dk Vi håber rigtig mange har lyst til at deltage, så tilmeld dig gerne med det samme, men senest onsdag den 18. januar. Foreløbig har 10 personer tilmeldt sig.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. januar 2012 13:32
Godt Nytår
til alle. Vi holder åbent i aften for lidt hygge og lynskak. I næste uge er der holdskak på programmet, og så starter vi klubturnering igen d. 17. Tilmeldingslisten bliver snarest åbnet her på hjemmesiden.

 

Skrevet af Arne Dan Fjordside – 21. december 2011 23:51
Skak i julen og lidt af hvert
Årets julelynturnering, til duften af gløgg og æbleskiver, blev i år sikkert vundet af Finn Winther med 8½ p af 9 mulige foran Peter Lysberg. Vi havde en hyggelig aften og fik ønsket hinanden glædelig jul og godt nytår. Har man lyst til mere skak i julen, så kan Silkeborg Julehurtigturnering den 28. december varmt anbefales. Turneringen plejer at tiltrække mange spillere fra nær og fjern. Ellers kan man følge med i de mange skakturneringer der traditionelt pågår omkring årsskiftet på nettet. I år deltager Søren Andersen, sammen med Jakob Aabling-Thomsen, i den spanske skakfestival “Donostia Chess Festival” i San Sebastian fra den 28. december til 5. januar. Turneringen kan følges på www.donostiachess.com Om der er live transmission vides ikke. Der er runde i holdturneringen i uge 2, og den nye klubturnering starter tirsdag den 17. januar 2012. Tilmelding kommer snarest på hjemmesiden. Til sidst skal lyde en glædelig jul og et godt skaknytår til alle klubbens medlemmer.

 

Skrevet af Arne Dan Fjordside – 18. december 2011 14:00
Juleafslutning – og nytårskur
Julen står for døren – også i skakklubben. På tirsdag den 20. december serverer vi gløgg og æbleskiver og julelyn til dessert. Fredag den 20. januar 2012 afholder vi nytårskur så reserver allerede nu dagen. Mere herom senere.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. december 2011 17:44
Klubturneringen afsluttet
Med et par adminstrative afgørelser er turneringen nu afsluttet. På grund af misforståelser omkring spilletidspunkter vinder i basis 1 Bo og Torben over Lars uden ratingberegning. I basis 2 udgik Rune efter to runder, og i basis 3 taber Andreas til Uffe uden ratingberegning.
Ellers var der vel et par artige overraskelser i turneringen. Jacobs flotte sejr i mesterklassen efter et imponerende comeback. Hans Peters genopståen i basis 1. Og de to unge, Martin og Ellen, i basis 3. Flot, flot! Mere ventet var det, at Mads vandt basis 2, men flot alligevel. Og ligeså med Bo i basis 1.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. december 2011 20:08
Klubturnering næsten slut
Tirsdag 13/12 spilles de sidste partier i klubturneringens 1.halvdel.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. december 2011 09:44
Julefrokost aflyst
Den planlagte julefrokost på lørdag aflyses af forskellige grunde. Vi finder en anden lejlighed til lidt festligt samvær.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. december 2011 22:38
Eva Sønderstrup 1923-2011
Min kære mor, Eva, er død efter kort tids sygdom. Selv om Eva ikke spillede skak, så var hun kendt af de fleste i skakklubben, dels som trofast støtte for min far, og dels som kaffedame gennem mange år. Bisættelsen finder sted fra Frejlev Kirke tirsdag 6/12 kl. 13.00.
Jeg takker for de mange kondolencer, jeg allerede har fået.
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. december 2011 22:26
Endelig sejr til førsteholdet!
Aalborg vandt omsider en en sejr i 2.division gr. 4. Det blev til en flot sejr på udebane mod Randers med 5½-2½. Finn har skrevet referat, der kommer her:4. december tog vi til Randers for at spille mod det lokale divisionshold. Randers er stærkt besat i toppen, mens den nederste del er lidt tyndere. Vi snakkede i bilen om at 50 % på de 4 øverste brætter ville være et godt udgangspunkt for, at vores stærke bund kunne gå efter de hele point.
Det kom til at passe meget godt; 2-2 på de 4 første og herefter 3½-½ på de 4 sidste grundlagde en 5½-2½ sejr, som er den første i mands minde til Aalborgs førstehold… Den sidste ligger knap 2 år tilbage i Skakligaen (5-3 over Næstved).Lidt om partierne i den rækkefølge de blev afsluttet:

Bræt 2. Michael Øe – Kim Houlberg ½-½

Kim var først færdig, han førte de sorte brikker mod Michael Øe i en Caro-Kann, og jeg frygtede for, at Kim var havnet i en af Michaels specialvarianter, for vor mands tidsforbrug var stort, og den hvide stilling virkede en del lettere at spille, den stolte hvidfeltede caro-kannske løber så ud til at være kommet på mellemhånd. Kim viste dog endnu engang sine defensive kompetencer, og efter lang rokade, Db6 og dronningafbytning valgte man at ryge fredspiben, et rigtig godt ½ point til Aalborg.

Bræt 3. John Nyholm – Arne Christiansen ½-½

John var på den hvide side i en Pirc, han valgte en uortodoks spillemåde med Sge2, g3 samt fianchetto af den hvidfeltede løber. Ifølge Johns eget udsagn var der ikke rigtig noget afgørende på færde i partiet, sort havde vist en chance for at skærpe spillet, men valgte ikke at gøre det. Den halve var igen et godt resultat for os, Arne er svær at slå og en god kontraspiller, så det var fint, at John ikke valgte at satse.

Bræt 7. Jacob Würtz – Carl Evald Nielsen 1-0

Jacob spillede hurtigt og sikkert, da der var spillet 20 træk stod hans ur på 1 h: 30 min, det samme som da man begyndte partiet. Det skal dog retfærdigvis siges, at alle divisioner nu spiller efter den nye betænkningstid, hvor man får tillagt 30 sekunder pr træk fra træk 1. Men 20 træk på 10 min er immervæk stadig et lavt tidsforbrug. Jacob vidste dog, hvordan stillingstypen skulle håndteres og han stod vel allerede til gevinst da modstanderen åd en forgiftet bonde på b3. Efter et par løse træk fra Jacobs side fik man afviklet til et Løber mod Springer slutspil, hvor Jacob havde en bonde mere. Heldigvis stod Carl Evalds konge og springer offside på dronningefløjen, og Jacobs aktive konge kombineret med den materielle overvægt sikrede pointet.

Bræt 4. Aage Dalstrup Olsen – Finn Winther Nielsen 0-1

Vi spillede igen Philidor, som i vores indbyrdes møde for 8 år siden hvor Aage vandt et fint parti. Denne gang fik jeg dog mulighed for revanche, da Aage uforsigtigt spillede f4 og jeg kunne kombinere det befriende bondetræk d6-d5 med Lc5, et aftræk som tvang hvid til at dække Sd4 med dronningen. Dette sammenholdt med svagheden i diagonalen g1-c5, tillod sort nogle fritræk til at stille sig aktivt op. Efter en springermanøvre til f2 og Dronningen ned på e1 blev det effektive angrebsapparat D + S afgørende. Da jeg om aftenen sad og tastede partiet ind i min database ledsaget af et godt glas barolo, dryppede Fritz malurt i bægeret, ved at konstatere, at jeg havde overset en mat i 3 træk i min forhippelse på at vinde hvids dronning i 4 træk. Det fik dog heldigvis ingen praktisk betydning, da Aage opgav 2 træk før han ville miste damen. Jeg regner med at vise partiet på hjemmesiden og/eller i klubbladet.

Bræt 1 Torben Hjorth – Pouelsten Holm Grabow 0-1

Topbrædtet bød på et møde mellem 2 stilarter: taktikeren Hjorth og positionsspilleren Grabow. Torben fik en virkelig interessant stilling, hvor han insisterede på at ofre kvalitet for at få kontrol på de sorte felter. Grabow ventede dog med at tage kvaliteten til det helt rigtige tidspunkt, og selvom hvid havde en chance med et lovende fremstød med e-bonden, virkede det som om Grabow havde styr på varianterne, hvilket spillernes efteranalyser også tydede på.

Bræt 6. Steen Juul Mortensen – Jørn Bach Hansen ½-½

Jørn spillede sin foretrukne stonewall-variant med den sortfeltede løber til e7. For mig at se slap Jørn bedst fra åbningen og specielt da han vandt en bonde med en smart lille kombination var fordelen klar. Han valgte dog at tage på skovtur med løberen til e1,hvor den endte som et problembarn, hvis retræte tillod Steen at vinde bonden tilbage og udligne stillingen helt. Jeg tror at Jørn med fordel kunne have dækket løberen med det aktive træk Te8. Jørns efterfølgende analyser med Fritz viste da også klar fordel uden løberafbytningen. Det blev altså ikke til en jubilæumssejr til Jørn, som mod Randers spillede sit divisionsparti nr. 250; et imponerende antal, der vidner om en mangeårig bevarelse af spillestyrken.

Bræt 8. Thomas Bauder Jensen – Peter Lysberg 0-1

På 8 brættet sad en koncentreret og determineret Peter, som efter en rolig åbning vandt en bonde i træk 14. Peter var under partiet ikke helt sikker på, om bonden var sund, blandt andet var der et hvidt kvalitetsoffer at koncentrere sig om. Efteranalyserne viste dog at der ikke var grund til bekymring. Peter udbyggede stille og roligt fordelen, og der blev erobret endnu en bonde inden man endte i et D+T+L+bønder slutspil. Her gav Peter bønderne tilbage for spil mod modstanderens udsatte konge. Der var blandt uglerne nogen usikkerhed om vurderingen af stillingen, men jeg var aldrig urolig for resultatet. Stillingen var i praksis meget vanskelig at forsvare for hvid, som samtidig bevægede sig ind i tidnøden. Peter sluttede da også effektfuldt af. En overbevisende præstation.

Bræt 5. Søren Andersen – Oluf Øe 1-0

Søren spillede et fint teknisk parti mod Oluf Øe. Cambridge Springs varianten i Dronninggambit, hvor Søren ofte har siddet bag de hvide brikker. Man endte i et S+L mod et L+L slutspil hvor hvid havde en bonde mere og Oluf ikke rigtigt kunne gøre sit løberpar gældende, da hvid også havde den klart bedste bondestruktur. Søren førte slutspillet langsomt, men sikkert til sejr. Søren har sendt en Html-fil med partiet, kommentarer og analyser. Se den her: Søren Andersen – Oluf Øe (Divisionsturneringen 2011).

De 5½ point var samtidig første gang i lang tid, at vi har scoret over forventet (+0,7), og det tager jeg som et godt tegn inden de afgørende kampe sætter ind i det nye år. SK 68 II har lagt sig klart i spidsen med 19½ point( 6 point foran en trio Aalborg, Thy og Randers med 13½). 6 point er meget, men 68 mangler alle de nærmeste forfølgere, så måske kan der blive lidt spænding i rækken.

Venlig hilsen

Finn

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. november 2011 21:26
Klubturnering 6.runde
spilles i morgen aften. Afbud fra Ole (mod Hans Peter). I basis 2 er Rune gået ud, så Kasper skal ikke spille.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. november 2011 16:42
Julefrokost
Vi afholder den årlige julefrokost lørdag d. 10.december kl. 18.00. Der kommer tilmeldingsliste her på hjemmesiden, -ellers kan man også melde sig hos Arne eller Bjarne. Pris 100 kr.
Skørping Skakklub holder samme dag juleturnering, men der er fin mulighed for at deltage i begge arrangementer.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. november 2011 20:15
Aktiviteter i morgen
Aktivitetslisten er nu opdateret med holdkampene på. Af den fremgår det, at Aalborg 2 spiller mod Aalborg 3 og Aalborg 4 mod Nørresundby 2 i mesterrækken. I A-rækken spiller Aalborg 5 mod Aalborg 6.
Af udsatte partier i klubturneringen spiller Finn Winther mod Bjarne i mesterklassen, mens Finn Simonsen spiller mod Per Krogh samt Lars Lytzen mod Bo Schjødte i basis 3.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. november 2011 10:54
Uafgjort igen..
Søndagens holdkamp i Aars endte skuffende 4-4, idet vi på papiret var klare favoritter til at vinde omkring 5½-2½. Men så skulle det altså ikke gå.
Vi havde Jacob med som reserve for Jørgen, og Jacob sluttede fredspiben som den første mod Lars Ekholm. Kim fik heller ikke mere ud af det trods en god terrænovervægt, men tidsforbruget begyndte at gøre blød i knæene. Jørn blev overrasket i åbningen, og her var tidsforbruget også enormt fra begge sider, så remissen blev også indgået inden kampen på brættet for alvor satte ind. Endelig måtte John også nøjes med det halve point, da vi lige syntes at fordelen var ved at være der. Finn vandt en bonde i åbningen, og den holdt han fat i meget overbevisende. Tilgæld måtte Torben og jeg sande, at vi er lidt tynde i toppen. Det skal siges, at Torben afslog et remistilbud, men trods det ikke fandt metoder til at brække Salomonsens bolværk op. Jeg selv syntes, at jeg med de sorte brikker havde fået klar udligning og måske fordel. Men Benny Grønhøj spillede fint og upåvirket af denne opfattelse, og i en kritisk stilling i min tidnød kom bukken, der kostede en kvalitet og partiet. Tilbage stod Søren mod Søren (Andersen mod Thomsen), og da tågerne lettede havde vores Søren en officer mere, – jeg så ikke hvordan det var sket. Vi holdt altså lige akkurat skindet på næsen, og som det bedste, der kan siges, så er vi ubesejrede endnu! Men det er efterhånden også lang tid siden, at vi prøvet at vinde!
I næste runde skal vi møde Randers på udebane. Det sker søndag d. 4.december.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. november 2011 18:42
Klubturnering 5.runde
spilles i morgen aften. Ingen afbud (endnu).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. oktober 2011 08:56
Blød start
Til trods for at vi på papiret var favoritter til at vinde åbningskampen i 2.division mod Thy, så måtte vi nøjes med uafgjort 4-4 i gårsdagens match på hjemmebane. Og så skal vi måske være glade for resultatet, for undervejs så det ikke alt for lyst ud. Den første halve time var endvidere præget af at Søren ikke var dukket op. Heldigvis fik Hans Peter banket ham op, – Søren havde sovet over sig!? Kl. 12.30 endda hvor vi var skiftet til vintertid!! Heldigvis blev Søren hurtigt klar og vandt som den første sit parti i overbevisende stil. Vi havde Jacob med som reserve for John, men desværre kunne Jacob ikke følge sin fine start fra klubturneringen op. Trods officersgevinst for to bønder, så måtte Jacob ned, da de to bønder var fribønder, der gik lige i mål. Jørgen og Finn spillede remis, og da Torben og jeg tabte, så det ikke godt ud. At Torben tabte til Kroll på førstebræt, kan man vist ikke sige noget til. Til gengæld overså jeg chancen da den var der i min egen tidnød. Det var ellers et rimeligt velspillet parti, hvor jeg positionelt ofrede et par bønder, men man skal jo se muligheden, når den så opstår. Heldigvis vandt Kim meget stilrent, og til sidst lykkedes det også for Jørn at vinde et parti, der havde set kritisk ud undervejs.
Ingen katastrofe, men heller ikke det modsatte. 1968’s 2.hold ser ud til at være gode. De har lagt sig i spidsen med 6-2 sejr over Aars/Nibe. Randers vandt 5½-2½ over Kjellerup, mens Nordre 2 – Holstebro sluttede 4-4.
Om 14 dage skal vi til Aars. Så må vi se om vi kan leve op til favoritværdigheden denne gang.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. oktober 2011 09:49
Så starter holdskakken!
I 2.division lægger Aalborg Skakforening ud med hjemme at møde Thy. Der spilles i lokalerne på Strandvejen, og der startes kl. 12.
På tirsdag spilles der både i mesterrækken og i A-rækken. Aalborg 2 skal til Sæby, mens Aalborg 3 – og Aalborg 4 mødes indbyrdes. I A-rækken mødes Aalborg 5 og Aalborg 7, mens Aalborg 6 først spiller torsdag i Nørresundby.
Link til holdturneringen i Nordjylland: Holdturneringen

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. oktober 2011 21:34
Klubturnering 4.runde
spilles i morgen aften. Der er ikke indløbet afbud (endnu?)!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. oktober 2011 14:49
Klubaften 18/10
Der er mulighed for at spille udsatte partier i morgen aften:
M-klassen: Bjarne – Jørn (er aftalt), Jacob – Finn.
Basis 1: Ole (eller Lars) – Bo, Kasper – Normann (eller Hans Peter)
Basis 2: Mads – Finn, Rune – Orla (er aftalt).
Basis 3: Martin (eller Lars) – Finn Simonsen, Bo – Uffe, Per Krogh – Andreas.
Giv gerne (sms)besked på 23375618.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. oktober 2011 19:42
Klubturnering 3.runde
spilles i morgen, selv om der er fodboldlandskamp. Vi forsøger dog at lave livetransmission, så man kan følge slaget.
Der er afbud fra: Jørn (mod Bjarne), Kasper (mod Normann), Andreas (mod Per Krogh) samt Finn Simonsen (mod Lars Erik).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. oktober 2011 21:10
Aalborg blev nordjyske pokalmestre
Det årlige pokalstævne havde deltagelse af 6 hold, så der blev spillet alle-mod-alle. Ratingfavoritterne fra Aalborg levede op til forventningerne og vandt forholdsvis sikkert foran AarsNibe og Jetsmark i følgende slutstilling:
1. Aalborg 16½
2. AarsNibe 13½
3. Jetsmark 10
4. Aalborg 2 9
5. Nørresundby 1 8
6. Nørresundby 2 3
Sejren blev grundlagt i knusende sejre over de nærmeste konkurrenter, – 3-1 over AarsNibe og 4-0 over Jetsmark. I handicapregnskabet blev billedet lidt anderledes:
1. AarsNibe +2,42
2. Aalborg 2 +0,69
3. Nørresundby 2 -0,36
4. Aalborg 1 -0,41
6. Jetsmark -1,66
Aalborg 2 lå længe til at fulbyrde triumfen for værterne, men et 4-0 nederlag til ArsNibe vendte op og ned på dette. Resultaterne betyder at Aalborg og Jetsmark er kvalificeret til elitegruppen i finalestævnet i Odense, idet AarsNibe tager rejsen betalt til deltagelse i bredderækken sammen med Aalborg.
Topscorere blev på de enkelte brætter:
1. Bjarne Sønderstrup, Aalborg 4½
2. Søren Thomsen, AarsNibe 4
3. Søren Andersen, Aalborg 4½
4. Peter Lysberg, Aalborg 5!
Det lidt pauvre fremmøde skal måske ses i lyset af den sene flytning af stævnet. Til næste sæson skal terminen måske genovervejes? Men dette til trods havde vi en hyggelig dag med Arne’s frikadeller og god stemning.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. oktober 2011 16:53
Tilmelding til pokalstævnet
I skrivende stund har følgende tilmeldt sig til på lørdag:
Bjarne, Finn Winther, Søren, Peter Lysberg og Aage.
Vi modtager gerne flere tilmeldinger, så vi kan stille minimum to hold.
Ring eller sms til Bjarne: 23375618 eller mail: bfs@stofanet.dk.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. oktober 2011 20:14
Pokalstævne flyttet
Som nævnt på hovedkredsens hjemmeside er det nordjyske pokalstævne for 4-mands-hold blevet flyttet. Vi spiller nu på lørdag d. 8.oktober i vore lokaler på Strandvejen. Tilmelding til formanden inden torsdag.
Se indbydelsen på Pokalstævne .

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. oktober 2011 20:04
2.runde i klubturneringen
spilles i morgen aften. Der er afbud fra Michael Øe (mod Bjarne), Orla Olesen (mod Rune) samt Per Krog Andersen (mod Finn Simonsen).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. september 2011 20:33
Klubturneringen i gang
Så er det lykkedes at få 8 deltagere i hver gruppe, idet Rune Nielsen, Aars og Finn Simonsen, Nørresundby er trådt ind på de sidste pladser. 1.runde blev spillet i tirsdags, og jeg regner så med at de ikke-spillede afvikles på tirsdag. 2.runde spilles 4.oktober.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. september 2011 20:22
Klubturneringen klar for efteråret
Så er tilmeldingen lukket og 1.runde lagt. Vi blev 30 deltagere og jeg har valgt at lave 4 grupper. Der er således 7 i hver af de to nederste basisgrupper, så der er plads til to eftertilmeldinger i disse grupper.
1.runde starter i morgen aften kl. 19.30. Der er afbud fra Carl Johan (mod Bjarne) samt Ole og Bo i Basis 1 (spiller tilfældigvis mod hinanden (!)). Finn Bjørn og Martin skal ikke spille, medmindre jeg får fyldt op. Så skal jeg nok give besked.
Vel mødt til en ny spændende turnering.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. september 2011 12:36
Så er det nu…
man skal tilmelde sig klubturneringen! Vi starter næste tirsdag og de resterende datoer ses på aktivitetslisten.
Det er også nu man kan tilmelde sig den første runde af Nordjysk GP, der afvikles på Nordkraft nu på lørdag 17/9. Vi har for tiden besøg af den stærke slovak Jan Smolen. Han deltager på lørdag, og vi håber det kan trække flere stærke spillere med også. Tilmelding på Aalborg GP
Husk også at kl. 16.30 lørdag vises filmen “Bobby Fischer against the world” i Biffen på Nordkraft.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. september 2011 16:33
Bobby Fischer II
Vi var 8 mand, der havde en hyggelig aften med spisning på Azurro og biograftur efterfølgende. Filmen er absolut seværdig. Vi hensattes til 70’erne, hvor den dramatiske match på Island blev levendegjort igen. Jeg måtte hjem og spille nogle af partierne igennem igen! Desværre endte Fischer tragisk sine dage på Island, hvor filmen på uhyggelig vis skildrer hans paranoia.
I forbindelse med vores Grand Prix turnering 17/9 på Nordkraft vil Biffen lave en særforestilling kl. 16.30. Billetpris 60 kr. for skakspillere.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. september 2011 21:31
Bobby Fischer against the world
Biffen i Nordkraft viser for tiden skakfilmen om Bobby Fischer. Se Biffen .
Biffen giver 15 kr. rabat, hvis man oplyser medlemsskab af skakklub. Normalpris 75 kr.
Hvis der er intereiesse, så vil vi lave en tur nu på lørdag kl. 20.15, og vi kan eventuelt spise på Azurra kl. 18.30. Ring til Bjarne på tlf. 98125842 eller 23375618 senest lørdag kl. 12, hvis du vil med.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. august 2011 16:38
Nyt klubblad og aktivitetsliste for efteråret
Efter 6 års pause er Aalborg Skakforening tilbage med et klubblad takket være Mads Leth og Jacob Würtz. Mange tak for initiativet til de (stadigvæk) unge herrer, og tag godt imod bladet, der kan downloades her fra siden.
Aktivitetslisten for efteråret er ligeledes uploadet, og vil blive ajourført, når vi kender holdturneringen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. august 2011 18:11
Byturnering + klubturnering + holdturnering
Turneringen starter på tirsdag i vore lokaler. Tilmeldingen ser fin ud, og man kan stadig nå at tilmelde sig i dag.
Klubturneringen starter 20.september med efterfølgende spilledatoer: 4/10, 11/10, 25/10, 8/11, 22/11 samt 6/12. Der er tilmeldigsliste her på hjemmesiden.
Divisionturneringen er fastlagt, mens hovedkredsen spilleuger bliver uge 44, uge 46 og uge 48.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. august 2011 11:22
Så starter vi så småt
Vi holder åbent i klubben fra i aften. Kig ind kl. 19.30 på Strandvejen 12-14. Er døren låst, så ring på mobil 23375618 (Bjarne)
Per repræsenterer klubben ved Politiken Cup, og har indtil videre gjort det meget fint med 2 af 4 mod stærkere modstandere.
Husk også Aalborg Byturnering 2011. Se indbydelse på: Aalborg Byturnering 2011

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 28. juni 2011 17:01
Sommerferie
Vi har åbent i aften, men holder lukket i juli.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. juni 2011 12:37
Pokalstævnet i Odense
Vi havde 3 hold med til det afsluttende stævne på Scandic i Odense. Eliteholdet bestående af Bjarne Sønderstrup, Peter Lysberg, Søren Andersen og Sune Kovshøj fik beskedne 9 points og sluttede på en 12.plads á points med Jetsmark (!). Det skal siges, at de 9 points blev scoret af 3 spillere, Sune 4, Peter 3 og Søren 2, mens jeg rejste hjem med et pinseæg. Jeg havde chancen i et par partier, men lige så snart jeg skulle effektuere, – ja så panikkede jeg desværre.
Breddeholdet bestående af Ricardo Aramburu, Kasper Antonisen, Per Jacobsen og Emil Sønderstrup, gjorde det ikke stort bedre. 9½ blev det til, og blev kun undergået af Nørresundby. De indviduelle scorer var her mere jævnt fordelt med 2½ til hver, undtagen Per, der fik 2.
Vi havde også et seniorhold med bestående af Hugo Falberg, Hans Peter Rasmussen, Arne Fjordside og den til lejligheden fra Rokaden Randers udlånte semisenior Sune Ørbæk Hansen. Holdet scorede 5½ points i 5 runder, hvoraf Sune tegnede sig for de 3½. Jeg siger ikke mere!
Jeg kan gentage ordene fra for et par år siden: Aldrig har så mange rejst så langt for at opnå så lidt! Men vi havde trods alt en hyggelig tur!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. maj 2011 14:59
Generalforsamling 31/5
Den årlige generalforsamling afholdes i klubbens lokaler, Strandvejen 12-14, i morgen aften kl. 19.30. Dagsorden i følge vedtægterne. Efter generalforsamlingen vil der være lynturnering.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. maj 2011 12:06
Klubmesterskabet deles
Klubmesterskabet for 2011 deles mellem Finn Winther Nielsen og Bjarne Sønderstrup efter at Finn også vandt det andet omkampsparti for 2.halvdel af vinterturneringen. Da Bjarne vandt 1.halvdel var det besluttet at dele mesterskabet med mindre Bjarne jo også vandt 2.halvdel.
Uden at fornærme Finn alt for meget hører det med til historien, at Finn vandt aftenens parti yderst heldigt. I et ellers spændende parti var der efter nogle unøjagtigheder(!)(Fritz er skånselsløs i vurderingerne bagefter!) opstået følgende stilling efter sorts træk 30: -,g5:
Hvid (Bjarne): Kg1, Ta7, Tf4, a2, f2, f6, g3, h2
Sort (Finn): Kf8, Tc5, Te2, d5, g5, h7
Der blev spillet 31.Tf5,g4 og jeg aner selvfølgelig ikke uråd: 32.Txh7??? og jeg var den eneste i lokalet, der ikke havde set: 32.-,Te1+ 33.Kg2,Tcc1 med udækkelig mat! 32.f7 havde været et naturligt og afgørende træk! Det er en underlig psykologi, der ligger til grund for dette koks?!
Vejen til det delte klubmesterskab har for mit vedkommende i øvrigt været ekstremt præget af underlige og omskiftelige afslutninger, -mere eller mindre fortjent. Jeg har snydt Jørn to gange. Jeg missede en ½ mod Søren. Jeg snød Jørgen for en ½. John lavede en fæl buk i træk 31 osv osv. Men mon ikke held og uheld går lige op i sidste ende?

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. maj 2011 12:06
Omkamp 2.halvdel
Finn vandt det første parti over Bjarne i omkampen om førstepladsen i 2.halvdel af klubturneringen. Finn havde hvid og jeg fandt ikke en god løsning mod Finns colleåbning, så partiet sluttede efter 20.træk!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. maj 2011 09:16
Nye ratingtal efter klubturneringen
Ratingkartoteksfører Bjørn Laursenhar arbejdet hurtigt, og de nye korrigerede (efter holdturnering bl.a.) tal for deltagere i klubturneringen er:
Torben Hjorth 2100
Bjarne Sønderstrup 2080
Jørgen Nielsen 2078
John Nyholm 2048
Finn Winther 2042
Jørn Bach 2009
Søren Andersen 2004
Jens Johan 1957
Sune Kovshøj 1972
Peter Juul 1886
Bo Torpegaard 1893
Christian Volmer 1869
Ole Knudsen 1877
Thomas Søndergaard 1905
Hans Peter 1740
Arne Fjordside 1698
Kasper Antonisen 1667
Mads Leth 1600
Leif Sørensen 1613
Finn Bjørn 1594
Orla Olesen 1558
Per Jacobsen 1522
Bo Schjødte 1313
Uffe Kristensen 1268
Andreas Bock 1046

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. maj 2011 16:56
Klubturneringen færdigspillet
Så blev de sidste partier spillet, og resultatlisterne er nu færdige og vil blive indberettet. Jeg kan se, at programmet regner fejl i nogle ratingberegninger (hvordan kan Finn W. undgå at vinde rating?), men jeg kan ikke gennemskue hvorfor. Problemet løser sig, når listerne kommer retur fra ratingkartoteksføreren. Så vil de nye tal blive offentliggjort.
I omkampen om 1.pladsen i den første halvdel af klubturneringen lykkedes det mig at holdet andet parti remis mod Jørn, og jeg har nu vundet denne match med 1½-½. Jørn må være ved at blive træt af mig. I aftes lykkedes det Jørn at undgå at straffe en kæmpefejl i et slutspil, som jeg ellers lige havde fået spillet til remis efter hård kamp.
Nu mangler jeg så at spille omkamp om 1.pladsen i 2.halvdel af turneringen. Den spilles mod Finn Winther de næste to tirsdage i klubben.
Generalforsamlingen er berammet til tirsdag d. 31/5

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. april 2011 16:50
Klubturneringen næsten færdigspillet
Der blev spillet i aftes, og der mangler nu kun enkelte partier før turneringen er afviklet. Jørgen spillede remis mod Søren, og kan nu ikke nå op på siden af Finn og Bjarne, der så skal spille omkamp i 2.halvdel af turneringen. I første omkampsparti fra første halvdel vandt Bjarne i aftes over Jørn.
Basis 1 er færdig, og slutresultatet opdateret.
De sidste partier afvikles næste tirsdag, hvor Jørn og Bjarne også spiller 2.omkampsparti.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. april 2011 17:53
Ny plan
Der blev afviklet et par enkelte partier i aftes. Bjarne – Jørgen blev remis efter et omskifteligt parti, som Jørgen nok havde fortjent at vinde (indrømmet!), men også kunne have tabt. Nu er der stadig spænding om 1.pladsen, hvor der kan ske tredeling, hvis Jørgen vinder de to sidste. Planen er nu:
Tirsdag 19/4:
Basis 1: Sune – Peter
Basis 2: Uffe – Leif, Bo – Per, Finn – Mads
Tirsdag 26/4:
Mesterklassen: Jens Johan – John, Jørgen – Søren, 1.omkampsparti 1.halvdel ml. Jørn og Bjarne.
Basis 2: Bo – Leif, Kasper – Mads
Tirsdag 3/5:
Mesterklassen: Jørgen – Jens Johan, 2.omkampsparti ml. Jørn og Bjarne
Basis 2: Andreas – Leif, Bo- Finn

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. april 2011 16:51
afbud 12/5 og ny plan
Der er indløbet afbud fra Jens Johan (både 12/5 og 19/5) og Sune, så der er ændringer i planen, der nu får følgende udseende:
Tirsdag 12/4:
Mesterklassen: Bjarne – Jørgen
Basis 2: Leif – Orla, Bo – Finn, Mads – Kasper, Uffe – Andreas
Tirsdag 19/4:
Basis 1: Sune – Peter
Basis 2: Andreas – Leif, Bo – Per, Finn – Mads
Tirsdag 26/4:
Mesterklassen: Jens Johan – John, Jørgen – Søren, 1.omkampsparti 1.halvdel ml. Jørn og Bjarne.
Basis 2: Uffe – Leif
Tirsdag 3/5:
Mesterklassen: Jørgen – Jens Johan, 2.omkampsparti ml. Jørn og Bjarne
Basis 2: Bo – Leif

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. april 2011 15:22
Færdigafvikling af klubturneringen
Jeg har prøvet at få kabalen lagt og foreslår følgende afvikling af de resterende partier:
Tirsdag 12/4:
Mesterklassen: Bjarne – Jørgen, Jens Johan – John
Basis 1: Sune – Peter
Basis 2: Leif – Orla, Bo – Finn, Mads – Kasper, Uffe – Andreas
Tirsdag 19/4:
Mesterklassen: Jørgen – Jens Johan
Basis 2: Andreas – Leif, Bo – Per, Finn – Mads
Tirsdag 26/4:
Mesterklassen: Jørgen – Søren, 1.omkampsparti 1.halvdel ml. Jørn og Bjarne.
Basis 2: Uffe – Leif
Tirsdag 3/5 :
2.omkampsparti ml. Jørn og Bjarne
Basis 2: Bo – Leif

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. april 2011 23:37
Afbud til i morgen
Afbud fra Jens Johan (mod John) og Sune mod Peter Juul.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. april 2011 21:32
Tirsdag 5/4
spilles 7.runde i klubturneringen. I mesterklassen og basis 1 er der normalt program, mens der i basis 2 foreslås følgende mathning:
Andreas – Finn, Per – Leif, Orla – Bo samt Mads – Uffe. Kasper sidder over.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. marts 2011 16:24
Ændring i basis 2
Afbud fra Bo Schjødte. Ny matchning:
Orla – Finn, Leif – Andreas, Kasper – Per, Mads – Uffe.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 28. marts 2011 17:44
Udsatte partier
I morgen 29/4 er der mulighed for at afvikle udsatte partier i klubturneringen. Jeg foreslår følgende afvikling:
Mesterklassen: Søren – John, Jørn – Torben. Der er afbud fra Jørgen, så Jens Johan behøver ikke komme.
Basis 1: Bo – Ole, Thomas – Chr.
Basis 2: Andreas – Finn, Mads – Uffe, Orla – Bo, Per – Leif. Kasper sidder over.
Håber dette kan lade sig gøre.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. marts 2011 16:32
Holdturneringen slut.
Selv om vore mesterrækkehold skuffede i den samlede stilling, så lykkedes det dog at slutte af med maner på den store afslutning i tirsdags. 2.holdet vandt således 4½-1½ over duksene fra AarsNibe. Kravene var en 6-0 sejr, hvis vi skulle snyde dem på stregen, men der var kun lige ved at blive spænding. Vores 3.hold spillede 3-3 mod Jetsmark 3, og hjalp således med til at holde Jetsmark under nedrykningsstregen. Her klarede 4.holdet frisag med en flot 3-3 mod Vejgaard. Til næste år kan vi altså stille med 3 hold i rækken igen.
Det samme kan vi i A-rækken, idet vores 7.hold sluttede fornem af med at vinde 4-0 i Tranum. Holdleder Per var slemt stolt efter den fine sæson, der gav en klar førsteplads i gruppen!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. marts 2011 16:22
Finn Winther GP-vinder
Det nordjyske GP blev afsluttet 5.marts i Skørping, og sluttede med Aalborg-triumf i mestergruppen, idet Finn vandt 1.præmie med 69 points samlet foran Sune med 57. I gruppe 2 fik vi desuden en 2.præmie samlet ved Ricardo, der samlede 68 points.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. marts 2011 16:12
Klubturnering 21/3
I morgen spilles 6.runde af klubturneringen. På grund af afbud og forudspillede partier foreslår jeg følgende afvikling:
Mester: Jørn – Jens Johan, Bjarne – John, Jørgen – Søren. Finn og Torben sidder således over.
Basis 1 afvikles ordinært, bortset fra Thomas – Chr., hvor Chr. har sendt afbud.
I basis 2 er der afbud fra Finn og Leif. Jeg forslår følgende: Uffe – Andreas, Per – Orla og Kasper – Bo. Mads sidder altså over.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. marts 2011 19:54
Store holdturneringsaften
I morgen afsluttes 7.hovedkreds’ holdturnering med stævne i Aalborg Skakforenings lokaler. Kom og følg den spændende slutrunde. Vores 2.hold skal bare vinde 6-0 over Aarsnibe for at rykke op i 2.division! 3. og 4.holdet spiller også, hvor det er vigtigst, at 4.holdet holder sig fri af nedrykning. Vores 5.hold spiller også i A-rækken, mens vores 7.hold skal til Tranum, hvor der er en god oprykningschance fra B-rækken

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. marts 2011 17:48
Ned i 2.division
Trods et hæderligt resultat i sidste runde må 1.holdet desværre den tunge gang ned i 2.division. Betingelserne for at blive var, at vi skulle vinde med 6½-1½ over Esbjerg, og det var trods alt for hårde odds. Det blev til 4-4, hvilket gav det første matchpoint i hele turneringen! Vi havde to afbud, fra Jørgen og Jens Johan, så Søren og Sune trådte til som reserver. Søren vandt som den første, og har dermed scoret 3 af 4. Torben var den anden triumfator, og så endda på førstebræt. Der var endvidere 4 remisser til mig selv, John, Finn og Sune. Undervejs var der lige ved at blive spænding, idet Viborg måske kunne vinde stort mod Læseforeningen, og vi selv stod fint flere steder. Men det fusede endeligt ud, da først Peter tabte og Kim ligeså.
Vi må nok bare erkende, at vi denne sæson ikke var gode nok, selv om det måske ser lidt overraskende ud, at nedrykkerne fra skakligaen direkte tager en ekstra tur nedad. Forhåbentligt går det ikke på samme måde til næste sæson. I 2.division må vi da kunne smage sejrens sødme igen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. februar 2011 09:21
Peter Lysberg 50 år
Peter Plys fylder rundt i dag og vi iler med et tillykke! Peter har lovet gratis kaffe til 1.holdets hjemmekamp på søndag mod Læseforeningen. Kampen starter kl. 12, og tilskuere er selvfølgeligt velkomne på Strandvejen 12-14.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. februar 2011 17:27
Klubturnering 15/2
I morgen aften spilles 4 runde af klubturneringen. I basis 2 er der afbud fra Orla, så jeg laver denne alternative matchning, for at ingen går forgæves:
Andreas – Per
Finn – Uffe
Mads – Bo
Leif – Kasper.

 

Skrevet af Hans Engen – 8. februar 2011 23:02
Klubturnering 4.runde er 15.februar
….Og ikke som fejlagtigt i aktivitetslisten

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. februar 2011 21:22
Klubturnering 8/2
I morgen spilles 3.runde. Der er afbud fra Orla, Leif og Finn Bjørn i basis 2. Jeg foreslår derfor følgende matchning: Andreas – Bo samt Kasper – Uffe.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. januar 2011 21:17
Svært for førsteholdet
Dagens match mod Viborg var en bedrøvelig affære. Eneste lyspunkt var Finn, der vandt for tredie gang i træk. Kim og jeg selv reddede os remisser, men ellers var det bare ned ad bakke, hvor alle marginalerne var imod os. Selv om at Viborg var ratingfavoritter, så behøvede vi dog ikke tabe så stort.
Efter søndagens 6-2 nederlag til Viborg ser det nu meget svært ud. Med 2 runder tilbage skal der nu snart nogle sejre til for at vi kan forblive i divisionen. De sidste runder er dog mod Læseforeningen og Esbjerg, der også ligger i den nedre halvdel, så alt håb er ikke ude endnu.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. januar 2011 21:35
Klubturneringen 2.runde
I basis 2 træder Bo Schjødte ind i gruppen, der således spiller med 9 mand. Det giver så et parti mere pr. spiller, men jeg håber det kan lade sig gøre med lidt konduite. Bemærk at det ændrer lidt på modstanderne i morgen.
Til i morgen er der indløbet følgende afbud:
Mesterklasse: Jens Johan mod Søren.
Basis 1: Ole Knudsen mod Bo.
Basis 2: Andreas mod Per (er adviseret), Leif mod oversidder.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. januar 2011 22:18
Klubturneringen klar for foråret
Håndboldkampen er færdig (Danmark vandt over Serbien, hvis nogen skulle have undgået at bemærke det) og tilmeldinglisten sluttede på 24, da Aage trak sig. Dejligt at se så mange tilmeldinger i toppen og sub-toppen! De to øverste grupperer nu lukket, men der kan godt komme flere på i Basis 2.
Til i morgen er der kun ét afbud, og det er fra mig selv (mod Søren).
Vel mødt til en spændende turnering!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. januar 2011 19:59
1.holdet tabte igen
men denne gang kun 4½-3½!
I søndagens kamp mod Århus/SkolerneII måtte vi endnu en gang rejse hjem med et nederlag. Men der var opløftende momenter. Finn vandt et flot parti og Søren holdt hovedet og stillingen kold til det sidste. Der blev remisser til mig selv, John og Peter. Vi måtte sande, at vi er lidt tynde i toppen, idet Jørgen og Torben ikke fik meget ud af stillingerne. Ligeledes er Jens Johan også lidt tynd i toppen, tsk tsk, men om det var derfor han lod en løber spærre inde på h1, skal være usagt. Nå, undskyld Jens. Jeg har heller ikke selv meget hår på hovedet, og jeg er kun lidt kålhøgen, fordi jeg undgik at få mit fjerde 0 i træk.
Næste runde er om 14 dage i Viborg. Det bliver ikke nemmere!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. januar 2011 17:00
Godt Nytår!
til alle medlemmer. Holdkampe starter i denne uge. Der er oprettet tilmeldingsliste til klubturneringen, der starter 18/1.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. december 2010 17:54
Klubturneringen færdigspillet
Så blev de sidste partier færdigspillet i aftes. Med forbehold for ratingkartoteksførerens godkendelse er de nye tal påført resultattavlerne.
Alle medlemmer ønskes en glædelig jul og ratingbringende nytår. Vi har åbent i klubben tirsdag 4/1 2011, hvor vi tager mod tilmeldinger til 2.halvdel af klubturneringen.
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. december 2010 18:13
Julen står for døren…
og klubturneringen går på hæld. I morgen aften regner jeg med at følgende partier afvikles: Peter – Bo, Jørn – Sune, Jørgen – John, Carl Johan – Arne, Karl Henrik – Kasper, Mads – Normann samt Bo – Uffe.
De sidste to partier, Sune – Finn samt Kasper – Johan må så afvikles tirsdag 21/12, hvor vi også har åbent og serverer glögg og æbleskiver.
Jeg minder lige om vores sammenkomst på fredag kl. 18, hvor forløbig 16 har meldt sig til. Det ser jo fint ud, men der kan godt være flere!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. december 2010 18:57
Hæderligt nederlag
Vi overlevede den frygtede match mod Skanderborg ved at klare 3-5. Men det skal også siges, at modstanderne stillede op uden stormestrene i toppen. Således var Peter Heine i Tyrkiet for at sekundere sin kæreste. På 1. bræt kæmpede Jørgen bravt mod IM Klaus Berg, men måtte ned til sidst. Torben fik en fin remis mod Jens Kjeldsen. Jeg selv var oppe mod det unge stortalent Mads Andersen, men måtte også ned, selv om jeg på et enkelt tidspunkt havde chancen for at slippe ud af en trykket stilling. Kim var heldig at overleve en tabt stilling mod Jackie Andersen, og vandt endda til sidst efter ellers at kunne have afgjort i tidnøden. Jens Johan tabte til Jan Rode, men jeg nåede ikke rigtigt at se hvordan. Dagens mand var Finn, der vandt et nydeligt parti mod Antonio Clerico. Peter spillede remis i et begivenhedsløst parti. Søre, som vi havde med som reserve i stedet for John, tabte på sidste bræt efter ellers at have stået rigtigt fint i åbnings- og midtspillet. Med lidt mere held kunne vi således have spillet lige op mod favoritterne. Men vi kan glæde os over, at der ikke er mange af de andre hold, der får 3 points imod dem. Så håbet lever endnu efter den skrækkelige start på turneringen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. december 2010 13:56
Divisionsskak
Efter endnu et skuffende nederlag mod Kjellerup 3½-4½ tager 1.holdet i morgen imod det frygtindgydende hold fra Skanderborg. Nederlaget mod Kjellerup kom i stand efter sejre til Jens Johan og Peter, mens Torben, Kim og John spillede remis. Jørgen, mig selv og Finn tabte. Igen var marginalerne mod os. Finn havde en gylden chance, som blev forpasset. Til gengæld var Torben og Jens Johan måske lidt heldige.
I morgen skal vi nok ikke forvente det store imod det titelspækkede og ambitiøse hold fra Skanderborg, der i sidste runde pulveriserede Viborg. Der spilles fra kl. 12 i vore lokaler på Strandvejen 12-14, lokale 414, og alle er velkomne til at kigge på.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. november 2010 18:24
afslutning på mesterklassen
For at få kabalen til at gå op, foreslår jeg følgende matchafvikling de sidste 4 spilleaftener:
23/11: Bo – Jørn, Finn – Peter, Sune – John. Bjarne (afbud) og Jørgen sidder over.
30/11: Den berammede holdkamp mod Hadsund er aflyst (da Hadsundhar trukket sit hold) og der kan 6.runde afvikles: Sune – Finn, Bjarne – Jørn, Jørgen – John. Bo har meldt afbud, så Peter sidder over.
7/12: Normal 7.runde efter skemaet.
14/12: Jørn – Sune og Peter – Bo.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. november 2010 20:31
Klubturnering 9/11
Der spilles runde i morgen aften. På grund af afbud bliver matchningen i mesterklassen:
Sune – Jørgen, Peter – Jørn, Bo – John.
I basis 2: Kim – Per, Bo – Andreas, Aage – Uffe. Basis 1 spiller normal 5.runde.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. november 2010 19:24
AarsNibe – Aalborg 3 spilles mandag 15/11
På holdturneringens hjemmeside og vores egen aktivitetsliste står AarsNibe til at spille hjemme søndag aften på Erhvervsskolerne. Det er en fejl. AarsNibe spiller stadig mandag aften, og spillestedet er Aars Bibliotek, Søndergade.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. november 2010 19:14
Dårlig start på divisionsturneringen
Aalborgs 1.hold fik en øv-start på turneringen i 1.division gr. 2. På udebane i Herning blev det til et 6-2 nederlag efter fire remisser til Jørgen Nielsen, Kim Houlberg, John Nyholm og Jens Johan Christensen. Men marginalerne var sandelig heller ikke på vores side. Således bukkede jeg selv i noget der lignede en klar gevinsstilling og Finn Winther fik også en hård skæbne i et rodet parti, der i efteranalyserne også viste hvid fordel. Så en mere ligelig pointsdeling havde ikke været helt uretfærdig.
Nu må vi rejse os i den næste runde 21/11, hvor vi hjemme tager imod Kjellerup.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. oktober 2010 20:18
Pokalstævnet 30/10
Der var tilmeldt 7 hold til stævnet i lørdags. Der blev spillet alle mod alle og efter de 7 runder med 20-minutters partier blev slutstillingen:
1. Jetsmark 1, 21 points, +0,41
2. Aalborg 1, 17 points, -2,2
3. Aalborg 2, 14 points, -1,79=nr. 2 i handicapregnskab
4. Jetsmark 2, 11,5 points, +0,87
5. Aars/Nibe 11 points, -2,31
6. Nørresundby 5,5 points, +2,7=nr. 1 i handicapregnskabet
7. Aalborg 3, 4 points, -1,26
Jetsmark og Aalborg kvalificerer sig dermed til eliterækken ved finalestævnet i Nyborg i pinsen 2011, mens Nørresundby og Aalborg kvalificerer sig til bredderækken. Jetsmark og Nørresundby får turen betalt .

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. oktober 2010 10:34
Holdskak
Så nærmer holdskakkensig hastigt. Lørdag 30/10 tyvstarter vi med det årlige pokalstævne for 4-mands hold. Her ser vi gerne en række Aalborghold til start!
I ugen efter starter 7.hovedkreds’ holdturnering med kampe i mester-, A- og B-række.
Mandag 1. 11 2010 19:30 Jetsmark 3 – Aalborg 4 Jetsmark Centralskole, Skolegade 2, Kås 9490 Pandrup
Tirsdag 2. 11 2010 19:30 Aalborg 2 – Aalborg 3 Strandvejen 12 – 14 3. plan 9000 Aalborg
Tirsdag 2. 11 2010 19:30 A-rækken Aalborg 6 – Aalborg 5
Tirsdag 2. 11 2010 19:30 B-rækken Aalborg 7 – Nørresundby 4
Se iøvrigt hovedkredsens holdturneringsside. Holdskak
Divisionsholdet lægger ud med en udekamp i Herning søndag 7/11.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. oktober 2010 12:18
Klubturnering
I aften kan der spilles udsatte partier i klubturneringen. Følgende er planlagt:
Hans Peter – Mads
Normann – Arne
Andreas – Kim
Uffe – Per
Desuden spiller Sune og Bjarne deres parti forud.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. september 2010 19:33
Klubturneringen klar
Med 24 deltagere er 3 grupper dannet og første runde spilles i morgen.
Afbud: Carl Johan (mod Arne), Sune (mod John)

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. september 2010 13:06
Klubmesterskabet deles
Det andet parti i omkampen sluttede også remis, så det er besluttet, at klubmesterskabet 2010 deles mellem Jørn Bach Hansen og Jørgen Gustav Nielsen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. september 2010 09:59
Klubturnering starter 28/9
Tilmeldingen til klubturneringen er nu åben her på hjemmesiden og/eller ved besked til formanden. Vi starter tirsdag d. 28/9 og spilles på datoerne 28/9, 5/10, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11 og 7/12. Der inddeles i 8-mandsgrupper fra oven.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. september 2010 09:53
Lysberg vandt på Nordkraft
I går afholdte vi første runde i det nordjyske grandprix. Vi spillede i kedelhallen på det nye Nordkraft. På trods af lidt træk (det hører jo med til skak!) og lidt regndryp (når man skulle regne varianterne ud!!) undervejs, så fik vi vist vores ædle spil frem for en masse forbipasserende tilskuere. Turneringen havde 20 deltagere, der spillede i en stor gruppe. Peter Lysberg havde det fornødne held og gode spil fremme, da han sejrede med 6 points. Der var desuden præmie til Chr. Grubert, Jetsmark i mesterklassen, Søren Thomsen, Nibe i 1.klasse, Ricardo Aramburu, Aalborg og Normann Hansen, Nørresundby i 2.klasse, samt Fadhel Alramahy, Nørresundby i 3.klasse.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. september 2010 09:45
Remis i første parti
Omkampen om klubmesterskabet mellem Jørgen Nielsen og Jørn Bach Hansen, sluttede remis i første parti med Jørgen som hvid. 2.parti spilles på tirsdag.
Klubturnering starter tirsdag 28/9.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. september 2010 16:37
Nordjysk GP på Nordkraft!
Vi starter på lørdag d. 19. september med at afholde første runde i GP-turneringen. Vi har fået arrangeret det således, at vi skal spille i Kedelhallen på det nye Nordkraft, Østerbro 13. Der spilles kl. 10 til ca. 16. Tilmelding sker på Skak på Nordkraft

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. september 2010 17:21
Omkamp om klubmesterskabet
I aften og næste tirsdag spilles to partier om hvem der skal være klubmester 2010. Kampene står mellem Jørn Bach Hansen og sidste års mester Jørgen Nielsen. Partierne starter kl. 19.30. Der spilles også byturnering med start kl. 19.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. august 2010 16:31
Aalborg Byturnering er startet
Første runde blev spillet i torsdags i Nørresundby. I aften og de næste to tirsdage spilles der i Aalborg, mens der spilles i Nørresundby om torsdagen. Klubturneringen starter så 21. september. Datoer og tilmeldingsliste kommer her på siden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. august 2010 19:40
Sommerferien slut
Så gør vi klar til en ny sæson. Vi spiller hver tirsdag (første gang 3/8) aften fra kl. 19.30 på Strandvejen 12-14, 3.plan (indgang overfor det gamle Skråen). Døren kan være lukket, men man kan ringe til Bjarne på mobil 23375618.
Vær opmærksom på Aalborg Byturnering, der starter her sidst i august.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. juni 2010 12:31
Klubturneringen færdigspillet
Så lykkedesdet at blive færdig med mesterklassen også. Jørgen vandt over Søren og spillede remis mod Jens. Derved kneb han sig lige netop forbi klubformanden (øv!) og skal nu spille omkamp mod Jørn Bach om klubmesterskabet.
Med forbehold for ratingkartoteksførerens godkendelse, så ligger resultatskemaet nu opdateret med de nye ratingtal.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. maj 2010 11:18
Generalforsamling
Generalforsamling afholdes tirsdag d. 15.juni kl. 19.30. Dagsorden i følge vedtægterne. Forslag kan stilles til bestyrelsen inden 1.juni.
Efterfølgende afholdes det uofficielle klubmesterskab i lynskak.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. maj 2010 10:19
Basis 2 færdigspillet
Så er basis 2 også færdigspillet. Per blev flot og overraskende (for andre end ham selv!) vinder med 8 points. To af Rasmus Røge’s tabspartier bliver ikke ratet, da TL har godkendt afbud. Ligeledes bliver Peter Lysbergs tab mod Jørgen i mesterklassen ikke ratet med samme begrundelse.
I mesterklassen er de resterende partier berammet til:
25/5: Jens Johan – Jørgen 1/6: Jørgen – Søren og Finn – Sune
Omkamp om klubmesterskabet spilles 8/6.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. maj 2010 08:37
Basis 1 færdigspillet
Stilling og foreløbig ratingberegning er påført skemaet.
Mens basis 1 er færdigspillet, kniber det lidt med de andre to grupper. Af samme grund udskydes generalforsamlingen til en gang i juni.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. april 2010 17:12
Hængepartiaften
I morgen aften er der mulighed for at spille udsatte partier. Jeg foreslår følgende:
Carl Johan – René
Finn W. – Bjarne
Sune – Jørgen
Thomas S. – Karl Henrik
Rasmus – Kim Møller
Bo Schjødte – Per

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. april 2010 12:47
Turneringsindbydelser
Vi minder lige om tre arrangementer i den kommende tid:
Himmerlandsturneringen: start mandag 19/4, slut 17/5. Tilmeldingsfrist 9/4 (gerne gennem klubben/Arne).
Nørresundby Forårsmesterskab: 5 runder, start 15/4, slut 20/5. Tilmeldingsfrist 12/4. Se i øvrigt Nørresundby Forårsmesterskab
Arne Fjordsides fødselsdagssimultan:
I anledning af sin fødselsdag i dag (tillykke!) indbyder Arne alle klubbens medlemmer til at spille simultan mod ham selv. Det foregår i klubben kl. 20.00, og for at ekstra mange møder op, har Arne udlovet 100 kr. til hver, der kan besejre ham. En betingelse er dog, at man har indbetalt kontingent og oprettet betalingsoverførsel af det fremtidige! Vi håber så mange som muligt vil møde op og tage ham på ordet. Selv udtaler Arne, at det ikke vil blive et problem at få uddelt de påskeæg!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. marts 2010 21:23
Hængepartier
I morgen aften er der mulighed for at spille hængepartier i klubturneringen. Der er aftalt følgende partier:
Arne – Ricardo, Kasper – Johan, Orla – Finn Bjørn, Kim – Andreas, Uffe – Per (forud). Finn W. – Sune ?

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. marts 2010 23:38
Holdturneringen slut
I aftes sluttede 7.hovedkreds’ holdturnering i vore lokaler med afslutningsrunde i mesterrækken. 3.holdet tabte knebent til Vejgaard, mens 4. holdet sluttede af med manér, da AarsNibe 1 sensationelt blev besejret med hele 5½-½! 3.holdet sluttede dermed på 3.pladsen, hvorved det sammen med vort 2.hold skal spille med den nystiftede fælles mesterrække for 6., 7. og 9. hovedkreds. Se iøvrigt på 7 hk holdturnering
A-holdene sluttede også i aftes. 5.holdet spillede 2-2 mod Skørping 3, mens 6.holdet til Per’s store tilfredshed også sluttede fint med en 3½-½ sejr over Nørresundby 3!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. marts 2010 09:49
Slutrunde i hovedkredsholdturneringen
I morgen aften samles der hele 64 spillere (et godt skaktal!) til afslutningsrunde i holdturneringen. Mesterrækken spilles samlet, samtidig med at vore to A-hold spiller hjemme. Der spilles i seminarrummene på 3.etage (plan 2), da Folkeuniversitet holder til på øverste etage.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. marts 2010 09:39
Skakliga slut
I går sluttedeså Aalborg Skakforenings optræden i den fornemste liga. Detblev som ventet til to nederlag i de sidste to runder. Lørdag blev det til 2-6 mod Sydøstfyn og søndag samme cifre mod Brønshøj. Lørdag var det fire remisser til Jørgen, John, Bjarne og Jens Johan, der var reserve for Sune. Jørgens remis mod Steffen Pedersen var fin, og han har nu stadig positiv score mod IM’eren. Søndag imponerede Søren med en meriterende gevinst over Jacob Carstensen, mens John igen spillede flot remis David Bekker Jensen. Jeg selv var også ganske tilfreds med at spille remis mod den tidligere flerfoldige Danmarksmester Bjørn Brinck-Claussen. Og det var endda ham, der tilbød, efter at jeg havde vundet en kvalitet, men ikke kunne realisere materialefordelen.
Vi sluttede så på en sidsteplads med 18½ points. Men jeg synes alligevel godt vi kan være stolte af vores indsats. Vi havde mistet 5 spillere i forhold til sidste sæson, og ingen havde forventet mere. Vi vandt endda en match over Næstved, og i ingen af kampene faldt vi helt igennem.
Afslutningsarrangementet på AaB-College kan vi også godt være stolte af. Spilleforholdene var i top og overnatning samt forplejning tog Jørgen Hein sig af på forbilledlig vis. Vi havde fin live-dækning og opdatering på nettet med hjælp fra Morten Rasmussen og Thomas Hauge Vestergaard. Så på denne vis klappede alt det som det skulle, og der lød stor tilfredshed fra alle deltagere. Tak til alle som hjalp til!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. marts 2010 22:59
Live fra 9.runde
Så vises der liveskak fra afslutningen i XtraCon Skakligaen på 9.runde Skakliga

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. marts 2010 13:09
Liveskak fra Skakligaen
Så vises der liveskak fra afslutningen i XtraCon Skakligaen på 8.runde Skakliga

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. marts 2010 20:32
Afslutning i Skakligaen
I weekenden er Aalborg Skakforening vært for afslutningen på XtraCon Skakligaen. Der spilles lørdag fra kl. 14 og søndag fra kl. 10 på AaB-College, Hadsundvej 184, 9000 Aalborg.
80 spillere og heraf en stor del af Danmarks skakelite, samt flere udenlandske stormestre, vil være samlet, så kom og følg den spændende finale, hvor 4-5 hold stadig er med i opløbet om mesterskabet.
Der vil desuden blive transmitteret live fra stævnet. Link vil blive oplyst senere her på siden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. marts 2010 21:40
Nedtur igen
Det går ikke for godt for vore to bedste hold. I går tabte vi arvefjendeopgøret mod Nørresundby med 2-6 efter 4 remisser og 4 nederlag. Den forventede score var dog 2,65, så helt uventet var nederlaget ikke, og vi kunne da heller ikke indvende noget mod cifrenes størrelse efter kampen. Vi var end ikke i nærheden af sejr på nogle brætter, og Sune på 8.bræt skal være glad for det halve, efter at John overså en gevinst i to.
Sidste weekend tabte vort 2.hold 3-5 til Randers, så vi må vist erkende, at der skal ske små mirakler, hvis ikke vore to bedste hold begge skal rykke en række ned til næste sæson.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 9. februar 2010 08:46
Klubturnering
Der er foretaget et par ændringer i basis 1 og basis 2. Kristinn er gået ud i basis 1, og Ricardo er så rykket op i stedet. I basis 2 er Normann gået ind på Ricardos plads. Desværre må Aage melde fra, så den plads står nu tom.
3.runde spilles i aften. Der er afbud fra Jens Johan (mod Jørgen), Finn Bjørn mod Orla samt Per (mod Aage/oversidder).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. februar 2010 18:37
Holdkampe aflyst
Alle Aalborgs holdkampe i aften er nu blevet aflyst. Men der er åbent i klubben.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. februar 2010 20:27
Aalborg 4 – Hadsund udsat
På grund af det truende snevejr, har vi aftalt med Hadsund at udsætte holdmatchen i mesterrækken til tirsdag 23/2. For de andre holdkampe er der ikke truffet beslutninger, men hold Jer underrettet via holdlederen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. februar 2010 20:26
Aalborg 4 – Hadsund udsat
På grund af det truende snevejr, har vi aftalt med Hadsund at udsætte holdmatchen i mesterrækken til tirsdag 23/2. For de andre holdkampe er der ikke truffet beslutninger, men hold Jer underrettet via holdlederen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. februar 2010 20:22
1.holdet skidt, 2.holdet ok
Vi genbruger en gammel overskrift. Aalborg 1 kunne som ventet ikke stille meget op mod Jetsmarks unge elitetropper, der sejrede 7-1. Men vi skulle først langt hen i partierne før styrkeforskellen for alvor gjorde sig gældende. På 1.bræt havde vi fået afbud fra Daniel, og så meldte Carsten Hellegaard sig heldigvis til, måske fordi GM Allan Stig Rasmussen stod på menuen. Og minsandten om ikke Carsten pressede Allan langt ud, inden det blev remis til sidst. Glædeligt var det også at Søren kom på tavlen mod Stefan Christensen. Vi andre faldt efterhånden som dominobrikker, men vi kæmpede bravt, og stod faktisk godt undervejs.
2.holdet gjorde det fint mod SK68 2 og spillede 4-4. Kim, René og Peter vandt, mens Jens Johan og Arne remisserede. Desværre er holdet kommet langt bagud i stillingen, så der skal små mirakler til i de sidste runde, hvis holdet skal forblive i rækken.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. januar 2010 21:50
Corus-arrangement
Aalborg Skakforenings medlemmer indbydes til at deltage i Nørresundby Skakklubs arrangement lørdag den 23. jan. 2010 kl. 13, hvor vi holder en sammenkomst i forbindelse med afviklingen af Corus turneringen i Holland, som vi følger via Internet.
Se mere på enpassant.dk, hvor tilmelding også kan ske.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. januar 2010 20:07
Så starter vi igen…
Klubturneringen for foråret er nu lagt på hjemmesiden, og aktivitetslisten er opdateret med de to ekstra spillerunder i april.
Der er afbud fra René, Sune, Arne, Kristinn, Ricardo og Bo Schjødte, men den listige turneringsleder har maget det således, at de skal møde hinanden!
Vel mødt i morgen kl. 19.30.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. januar 2010 08:50
Klubturnering starter i morgen
Som det ser ud nu med 30 tilmeldte, har jeg tænkt mig at inddele i 3 grupper á 10 spillere med følgende begrundelse:
1.Der er tilmeldt 10 mesterspillere >1900, så det vil være synd at flytte to ned.
2.Det er mest behageligt med alle-mod-alle klasser af hensyn til afbud og udsatte partier.
De to ekstra spillerunder placeres efter 7 runde, 13/4 og 27/4. Jeg foretager lodtrækning i aften, og denne bliver lagt på hjemmesiden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. januar 2010 21:36
Weekendens holdkampe
Aalborg fik sæsonens første sejr i skakligaen, da holdet i weekenden var på langfart til Løkke-land, – Græsted i Nordsjælland. Vi vandt således 5-3 over Næstved i lørdagens kamp. Efter et par timers spilletid så det imidlertid ikke for lyst ud. På de øverste brætter tabte Daniel og Torben, og Søren fik også en overhaling af Lars Bo Hansens søn Martin. Samtidig så det også kritisk ud på andre brætter, så det var højst overraskende og glædeligt, at billedet pludseligt vendte, og marginalerne gik vores vej. John vandt stilrent og jeg selv kom ind i kampen efter forfærdeligt åbningsspil. Finn fik også fat i modstanderens desperate tidnød og Lysberg vandt en officer. Endelig tog Jørgen også hele pointet efter at have være presset hele partiet. Sejren bekom os vel, og vi hyggede os vældigt om aftenen!
Vi skulle dog komme ned på jorden dagen efter, da vi tabte hele 7-1 til værterne fra Nordkalotten. Eneste lyspunkt var formandens sejr på 7.bræt, hvor der i nyromantisk stil blev ofret kvalitet og officer og efterfølgende blev sat mat i et fejende kongeangreb! Daniel tabte efter hård kamp mod GM Hector, mens andre blev nedspillet af de stærke modstandere. På 8.bræt opgav Peter til sidst (hvor stillingen var tabt) under protest, idet modstanderen efter flere henstillinger undlod at notere. Med den nye betænkningstid i ligaen, hvor der tillægges ½ minut for hvert træk, er der ellers noteringspligt hele tiden. Vi har indrapporteret hændelsen, og så får vi se hvad turneringslederen afgører. Vi ligger efter weekendens runde på en 8.plads. Næste kamp er på udebane den 31.januar mod Jetsmark.
Vores 2.hold tabte hele 6½-1½ til Skørping. Men vi stillede også op med 3 reserver, og det var tilsyneladende for meget, selv om Hans Peter som den ene tog det hele point. René spillede remis på 2.bræt. Nu ser det efterhånden sort ud, idet Skørping var ét af de hold vi måske kunne hænge vores hat på…

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. januar 2010 17:30
Lukket 5.januar
På grund af vejret holder vi lukket i aften. Der er kommet tilmeldingsliste til klubturneringen, der starter 19.januar.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. december 2009 12:39
Godt Nytår
Klubturneringen for efteråret er nu færdigrapporteret, og de ratingtal, der står på turneringstavlerne, er nu gældende med følgende korrektioner:
Søren Andersen 2036
Arne Fjordside 1798
Leif Sørensen 1574
Finn Bjørn 1452
Aage Sørensen 1439
Vi mødes igen 5.januar, hvor der er tilmelding til klubturneringen, der starter 19.januar.
Vi ønsker alle Godt Nytår.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. december 2009 17:30
Klubturneringen afsluttet
Så er klubturneringen afsluttet og opdateret. Jørn Bach vandt (lidt overraskende, velsagtens) første halvdel, og er klar til en eventuel omkamp, hvis han da ikke vinder anden halvdel også.
De nye ratingtal er med forbehold for regnefejl og godkendelse hos ratingkartoteksføreren.
Vi holder juleferie indtil d. 5.januar. Den 12.januar er der holdkampe og så er vi klar til 2.halvdel af klubturneringen med start 19.januar. Der vil komme tilmeldingsliste og aktivitetsliste her i løbet af julen.
Glædelig Jul til alle!
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. december 2009 20:31
Sidste runde af klubturneringen i morgen
I morgen spilles 7.runde af klubturneringens 1.halvdel. Men vi har også 15/12 til hængepartier. Fredag d. 18/12 kl. 18 holder vi “juleafslutning” med en bid brød og en gevesen til! Pris: 100 kr. Tilmelding til Arne eller Bjarne.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. december 2009 20:16
1.holdet skidt, 2.holdet ok
Weekendens holdkampe bød på et nederlag til skakligaholdet på hele 7-1 mod K41, mens 2.holdet klarede uafgjort mod Kjellerup. 1.holdets nederlag var dog forventet, idet vi var overmatchede på alle brætter, og kun havde en forventet score på ca. 1.5. Alligevel var det dog ærgerligt, at vi ikke fik lidt mere ud af anstrengelserne af københavnerturen. Daniel spillede en fin remis på 1.bræt og reserven Kim gjorde det også fint med remissen på 8.bræt. Derudover kunne Torben på 2.bræt godt have fortjent lidt mere på andetbræt, og Søren pressede også godt på mod vores tidligere medlem Casper Rasmussen. Vi andre fik vel bare klø!
Fra René har jeg modtaget følgende referat:
Her et kort refererat fra kampen Kjellerup-Aalborg II
1. Jens Johan spillede hvid mod stærke Leif Kristensen. Jens brugte gennem hele partiet meget tid og kom til at stå dårligt. Leif pressede på og Jens blev sat mat i tidsnøden.
2. Jørn er virkelig i form. I dag spillede han sort Mod Erik Nilsson og stod faktisk bedst efter åbningen. Erik tilbød dog tidligt remis og Jørn modtog.
3. Jeg spillede hvid mod Søren Ladegaard.Vi spillede en scicilianer. Jeg kom ok ud af åbningen og tilbød remis som søren modtog. Jeg burde nok haft forsat, da jeg havde en lille fordel, men fadæse i 1. runde mod Chritian Gubert sad stadig i baghovedet.
4. Peter spillede solidt mod Søren Mejrup og det lignede remis. Det ville søren dog ikke være med til. Det gav dog umiddelbart bagslag da peter fik åbnet h-linien ned til modstanderen og fik kæmpeangreb. Peter spillede alle de rigtigt træk – lige indtil der skulle sættes mat – så blev han pludselig skakblind og missede flere matvarianter. Modstanderen modtog peters selvmål, fik konsolideret og vandt efterfølgende på meremateriale. Et virkelig uheldigt og uretfærdigt nederlag.
5. Thomas spillede fornuftigt mod Niels Kristian Almtoft. det blev et slutspil med alle de tunge brikker. Partiet var i balance og formentlig remis – lige indtil Niels missede en baglinie skak som kostede droning for tårn. En lidt heldig gevinst – men Thomas havde dog stået godt tidligere.
6. Arne spillede sort mod Henrik Dalsgaard Almind. Jeg kan simpelthen ikke huske dette parti lige nu – kun at det blev remis.
7. Hans Peter spillede hvid mod Kim Lund Jensen. Han brugte mest tid men vandt til gengæld et par bønder. I tidsnøden afvikler han dog dronninger og modstander vinder de 2 bønder tilbage og siden endnu en. Heldigvis er det uligefarvede løber + tårn som hans peter holder. Remis.
8. Bo torpegaard spillede sort mod Claus Kåre Nielsen. Det blev en scicilianer med sort d6-e5 formation. Bo spillede frisk til og fangede modtanderens dronning på egen dronningfløj. Godt gået Bo.
Samlet 4-4 som sagtens kunne være blevet til mere, hvis Peter ikke lavede selvmål og Hans Peter havde beholdt sin merbønder. Vores forventede var dog kun 2,66, så vi er da ved at komme i omdrejninger i forhold til kastastrofen i 1. runde.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. november 2009 14:07
2.holdet spiller hjemme søndag
I morgen søndag skal vores 2.hold i 2.division forsøge at rejse sig efter det forsmædelige nederlag 7½-½ til Jetsmark. Vore tropper møder SK68 III fra Århus, og der spilles fra kl. 12. Der er således åbent i klubben, hvis man skulle få lyst til at kigge forbi og eventuelt få et spil lynskak.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. november 2009 20:27
Hård start i divisionsturneringen
Som ventet blev det en hård start for vore bedste hold i den forløbne weekend. I forhold til sidste år har vi måttet sige farvel til 5 spillere fra førsteholdet, så vi er indstillet på modtage nogle klø.
Bortset fra det, så synes jeg egentlig vi klarede weekenden ok. At vi skulle tabe 2-6 til 1968, var nok mere end jeg havde håbet på. Til gengæld var søndagens 2½-5½ mod Århus/Skolerne flot, og bedre end sidste år. Lørdag fik vi 4 remisser og havde ikke marginalerne med os. Søndag kæmpede vi godt, og Torben Hjorths gevinst over IM Jan Sørensen vækker genlyd. John tilkæmpede sig også en flot remis mod Finn Pedersen. Daniel gjorde i begge runder det flot på 1.bræt. Attituden var god, og holdet ser frem til resten af turneringen, selv om vi ved at vi vil få mange klø.
2.holdets ½-7½ nederlag til Jetsmarks ditto i 2.division svider endnu. Av, av. Men ifølge bulletinerne var vi bestemt heller ikke heldige. Der er ikke andet at sige end: Op på hesten igen. Næste runde er 22/11 på hjemmebane mod 68, III.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. oktober 2009 11:23
Nordjysk pokalholdstævne 2009
Lørdag 24/10 2009 afholdtes det årlige stævne for 4-mands hold i Aalborg Skakforenings lokaler. Der deltog 8 hold, og der blev spillet 6 runder efter Monrads turneringssystem. Ud over det sædvanlige regnskab med brætpoints, blev der ført handicapregnskab over hvor meget de enkelte hold scorede over/under den forventede score.
Slutstilling:
1 Nørresundby 1 21 / + 0,852
2 Aalborg 2 20 / + 3,32
3 Hadsund 14 / + 0,64
4 Aalborg 1 13 / – 5
5 Aars/Nibe 11½ / – 0,16
6 Aalborg 3 8½ / – 0,37
7 Nørresundby 2 8 / + 1,40
8 Sæby 0 / – 0,68
Ifølge dette skulle Nørresundby og Aalborg dermed kvalificere sig, med rejse betalt, til finalestævnet i Nyborg i henholdsvis elite- og bredderækken. I eliterækken kan desuden Hadsund deltage for egen regning, da Aalborg 2 ikke kan kvalificere til to rækker med samme hold. I bredderækken har Nørresundby 2 kvalificeret klubben til deltagelse med sin 2.plads i handicapregnskabet.
Stævnet blev i øvrigt afviklet i en dejlig venskabelig atmosfære, med hygge og Arnes velkrydrede frikadeller. Aalborg 1’s miserable indsats gik ikke upåtalt hen. Især vakte 0-4 nederlaget til 2.holdet en del moro! Sæby stillede desværre kun med 3 mand på grund af sidste øjebliks sygdom, men spillerne tog ellers de mange klø med ophøjet pande. Mange undrede sig over Jetsmarks manglende deltagelse, men den kommer forhåbentlig igen næste år, således vi kan få et storstævne tilbage.
Bjarne Sønderstrup

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. oktober 2009 23:10
Pokalstævne lørdag
Der er nu stillet 3 hold til stævnet på lørdag. Se:pokalskak

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. oktober 2009 18:01
Klubturnering 3.runde
spilles i morgen aften. Der er afbud i basis 1 fra Kristinn (mod Kasper) og Aqil (mod Hugo). I basis 2 er der afbud fra Karl Henrik (mod Rasmus).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. oktober 2009 17:58
Pokalholdturnering
På lørdag spilles den norjyske pokalholdturnering i vore lokaler fra kl. 10. Der spilles 6 runder med 20 minutter til hver spiller. Alle kan være med. Meld dig i klubben i morgen aften eller mail eller ring til Arne 98323016 eller Bjarne 98125842.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. oktober 2009 17:55
Holdturnering
Holdturneringen ligger nu klar. Dels for divisionsturneringen og for hovedkredsturneringen. Styrkelisten er stillet og kan ses her på siden. Opdateret aktivitetsliste vil komme med holdkampene påført. Bemærk at der er holdkampe 24/11, hvorfor klubturneringen udskydes til 1/12.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. september 2009 23:23
Klubturneringen klar
Så er klubturneringen klar med 32 tilmeldte i 4 grupper á 8 mand. På grund af lidt tekniske problemer med formatet på hjemmesiden kommer her matchningen til 1. runde (hvid nævnt først):
Mesterklassen
Carl Johan – Thomas S
Sune K. – Jørn Bach
Johan H. – Jørgen G.
Søren – Bjarne (afbud fra Søren) Basis 1
Bo T. – Kasper A.
Kristinn – Hans Peter
Arne – Aqil
Preben – Hugo
Basis 2.
Rasmus R. – Finn S.
Ricardo – Leif
Karl Henrik – Finn B.
Orla – Sune Ø, afbud fra Orla
Basis 3:
Martin – Andreas
Ruard – Aage
Per – Uffe
Bo S. – Kim
Urene startes kl. 19.30, og på grund af de nye regler, er partiet tabt, hvis man kommer mere end 15 minutter for sent. Vel mødt.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. september 2009 21:57
Skak på højt plan
Lørdag d. 12.september kl. 10-16 indbyder Aalborg Skakforening til den første turnering i Nordjysk Grand Prix. Og som noget enestående, og for første gang nogensinde, spilles der i 50 m’s højde, nemlig i Aalborgtårnet, Sdr. Skovvej 30. Tilmelding på Skak på toppen eller til bfs(snabela)stofanet.dk eller 98125842.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. august 2009 17:56
Aalborg i rødt
I forbindelse med dagene “Aalborg i rødt” spilles der kl. 15-18 i morgen og de næste tre dage kæmpeskak på Gammeltorv foran det gamle rådhus. Kom og vær med!
I morgen starter juniorklubben også kl. 17.30, og kl. 19 spilles 2.runde af byturneringen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 9. august 2009 11:34
Sommerferien slut
Så er sommerferien slut og vi spiller igen hver tirsdag fra kl. 19.30 på Strandvejen 12-14.
Lørdag d. 15.august kl. 10-12.30 spilles den traditionsrige lynturnering under åben himmel i Terndrup.
Torsdag d. 27/8 starter Aalborg Byturnering, der spilles på skift i Nørresundby og Aalborg. Tilmeldingsfrist 25/8 på Aalborg Byturnering 2009

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. juli 2009 13:02
Sommerferie
Vi holder sommerferielukket her i juli måned. Der er klubaften igen tirsdag d. 4.august.
Der holdes skakskole 3.-5.august (mandag,tirsdag, onsdag), alle dage kl. 10-14, på hovedbiblioteket/medborgerhuset.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. juli 2009 17:08
Jørgen Nielsen klubmester
Jørgen vandt i aftes hurtigomkampen om klubmesterskabet med 2-0, og blev derved klubmester igen. Sidste gang Jørgen vandt var i 1960!
Jørgen vandt heldigt første hurtigparti, da Finn satte en officer i slag med en bonde mere i slutspillet. Finn havde ellers smart ofret en springer for at vinde bonden. Et endnu smartere springeroffer havde imidlertid afsluttet partiet hurtigere! I følgende stilling:
Hvid: Kh2,De8,Sg4,Sh4,b2,c3,e4,f3,g2,g3
Sort: Kg7,Dc7,Le7,Sf7,b7,c6,e5,f6,g6,h6
spillede Finn; Sxh6, der vandt en bonde efter Lf8 og afbytning på f7. Imidlertid havde Sxg6 været en tand skarpere! (Kxg6, Dg8+ osv)
I andet parti spillede Jørgen mere sikkert da Finn ikke kunne tillade sig at spille remis.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. juni 2009 13:18
Omkamp om klubmesterskabet 2
Jørgen udlignede i det andet parti, så nu skal der spilles en ny omkamp i hurtigpartier. Den spilles næste tirsdag d. 30/6, da der er Sct. Hans aften i aften.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. juni 2009 21:01
Omkamp om klubmesterskabet
Vinderne af de to delturneringer i klubturneringen, Jørgen Nielsen og Finn Winther Nielsen, spiller i øjeblikket omkamp om klubmesterskabet. Finn vandt sidste tirsdag med de sorte brikker, så der hviler et stort pres på Jørgen i morgendagens parti, hvis matchen skal forlænges. Der spilles kl. 19.30.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. juni 2009 08:32
Aalborg nr. 4 i pokalskak
Ved finalestævnet pinsedag i Nyborg blev Aalborg flot nr. 4 i eliterækken. Man bemærker, at holdet sluttede foran så stærke hold som Skolerne, Nordre og Jetsmark (!)
Juniorholdet blev nr. 5 efter en godkendt præstation, mens vi ikke snakker om senior- og breddeholdets præstationer! Breddeholdet formåede dog at slå Jetsmark, så det kunne lige redde dagen!
Se stillinger og resultater på dsu.dk.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. maj 2009 10:22
Pokalhold i pinsen
Så er Aalborg klar med 4 hold til pinsetur:
Elitehold:
Daniel Vesterbæk Pedersen
Torben Hjorth
Søren Andersen
Sune Kovshøj
Juniorhold:
Kasper Antonisen
Per Jacobsen (spillende holdleder)
Emil Sønderstrup
Jonas Thomassen
Seniorhold:
Jørgen Gustav Nielsen
Carl Johan Andersen
Arne Dan Fjordside
Hans Peter Rasmussen
Breddehold:
Bjarne Sønderstrup
Thomas Høj Jensen
Sune Ørbæk Hansen
Aage Sørensen
Transporten foregår i biler og er aftalt:
Torben kører og samler Jørgen, Carl Johan og Søren op.
Arne kører og tager Kasper og Per med.
Aage kører og tager Hans Peter, Sune K. og Jonas med.
Bjarne kører og tager Emil, Thomas og Sune Ø. med.
Daniel kommer selv .
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. maj 2009 17:02
Generalforsamling 26/5 kl. 19.30
Der indkaldes til ordinær generalforsamling tirsdag d. 26. maj kl. 19.30 i klubbens lokaler, Strandvejen 12-14. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag skal sendes til formanden inden 19/5.
Efter generalforsamlingen afholdes lynturnering.
Vel mødt.
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. maj 2009 16:55
Klubturneringen færdigspillet
Så lykkedes det endelig at få vores klubturnering spillet færdig. Resultaterne kan ses på navn
Ratingberegningerne er selvfølgelig med forbehold, idet jeg allerede kan se at programmet regner forkert ved Finn Winther Nielsen, nr. 1 i mesterklassen.
Finn skal nu spille omkamp med vinderen af efterårets mesterklasse, Jørgen Nielsen.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. marts 2009 09:36
Aalborg klarede sig
Ved weekendens dobbeltrunder var der ved at brede sig panderynker hos formanden undervejs. Vi fik en forventet snitter mod Helsinge, men at det skulle blive hele 1-7 var dog lidt for meget. Erik og Michal reddede to remisser, men Torben ærgrede sig over en misset gevinst. Daniel havde også en remis.
Mod Næstved i sidste runde var kravet derfor at vi skulle have 2½ points for at være helt sikre. Men da Erik forholdsvis hurtigt og sjældent blev savet over, og vi ikke stod specielt godt rundt omkring begyndte en nervøsitet at brede sig. Michal spillede dog sikkert og godt, og da Daniel slog til i tidnøden begyndte marginalerne at gå med os for en gangs skyld. Torben overlevede et kanonangreb og Steffen fik fat igen efter en buk fra modstanderen. Jeg missede endda en gylden chance i tídnøden og måtte ned igen, igen. Men Nicolai kørte et fint parti hjem og Jørgen fik endda remis i et tabt slutspil. Sejren blev på 5-3 og vi sluttede på en 7.plads.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. marts 2009 20:03
Aalborg 2 klarede skærene
Endelig viste vi at det var helt forkert, at vi skulle ligge til nedrykning fra 2.division gr. 2. I kampen mod Nordre 2 satte vi tingene på plads og vandt hele 6-2. Søren, Kim, René, Sune og Finn tog hele points, mens John og jeg selv spillede remis. Jens Johan var den eneste, der tabte, men stod vist ok undervejs. René var den eneste, der stod lidt kritisk, men fik endelig lidt held med sig. Søren og Sune gjorde et overbevisende indtryk. Jeg selv var lige ved at smide en soleklar gevinst helt væk i et tilfælde af ufattelig skakblindhed, men heldigvis vandt Finn til sidst, så det ikke fik betydning. Jeg holdt remis, og så var vi nr. 5. Skive og Thy rykker ned, og vi overlod nedrykningskampen til Nordre.

 

Skrevet af Finn Winther Nielsen – 23. februar 2009 20:18
Referat fra Aalborg 2 – Thy
Hej
Da jeg synes, at vi får alt for få referater fra holdkampene, kan jeg jo passende komme med mine betragtninger som vikarierende holdleder for 2 divisionsholdet i kampen mod Thy.
Kampen var af stor betydning da vi inden runden lå på sidstepladsen, dog med kun 2 point op til andenpladsen i den yderst jævnbyrdige række.
Efter 2 ½ times spil så det rigtig godt ud rundt omkring, og jeg vurderede at stillingerne var til 5½-6 p.
Kim spillede mod Tihomir Borovnica, en stærk mesterspiller, som er startet op i Thy efter en længere skakpause. Ad omveje kom Kim ind i en klassisk hollænder, og partiet var vist lige hele vejen igennem, de to positionelle spillere lavede ikke træk som svækkede deres stillinger, og så endte det med et godt ½ point til Aalborg.
Johns modstander Senad Huskic spillede Caro-Kann og det blev en skarp affære, hvor John rokerede langt og modstanderen undlod rokaden samt svækkede stillingen med et tvivlsomt b5. Det så rigtig godt ud for John efter et smart Sg6, som efter forviklingerne gav en springer for 3 bønder. Men modstanderen holdt sammen på stillingen og efter den obligatoriske nyholmske tidnød og en længere tænkepause efter tidskontrollen måtte John acceptere remissen med en trækgentagelse.
Jens Johan havde igen fornøjelsen af IM Ove Kroll, men i modsætning til sidste sæson blev det ikke til pointhøst denne gang. Stillingstypen var en kongeinder, hvor Jens Johan bekvemt havde fået lov til e5 og f5, og jeg troede egentlig at sorts stilling var helt ok, men Kroll har nok skruet op for spillestyrken, for pludselig manglede der en bonde, og Jens Johan bevægede sig ind i kraftig tidnød, for til sidst at overskride i en tabt stilling.
Herefter fik undertegnede udlignet til 2-2 med en gevinst over Kaj Jessen. Trods gentagne løfter om det modsatte, spillede jeg endnu engang Stonewall-attack med de hvide brikker, og sort kunne med en springerafbytning have udlignet til et helt lige slutspil med tunge officerer. Sort beholdt dog springeren på brættet, for kort tid senere at miste den rent, da jeg opstillede en snedig lille fælde. Trods den materielle uligevægt valgte Kaj dog (af hensyn til sit hold) at spille videre til nogle træk efter tidskontrollen.
Jørn spillede en Stonewall mod Thy Skakklubs uortodokse (men bestemt ikke ufarlige!) færing Tummas Jacobsen. Hvids spillemåde gav dog ikke Jørn de store problemer og det så ud til at Jørn med fordel kunne have spillet det stonewallske problembarn (bonde-e6) til e5 (er det korrekt Jørn?) Da jeg senere kiggede på partiet hen mod tidskontrollen, var Jørn i voldsom tidnød og skulle finde nogle gode træk for at holde balancen. Heldigvis brugte hvid også megen tid, og tilbød remis i den hektiske slutfase. Det virkede alt i alt som en fair pointdeling hele partiet taget i betragtning.
René havde de hvide brikker i en Caro-Kann. Han stillede sig fornuftigt op og fik dejlig frit spil til sine officerer, og samtidig så Jens Rysgaard Madsens bondestilling foran kongen (efter et slag på g6) lidt tung og udynamisk ud. Til sidst skulle Rene lave en masse træk på kort tid, og fik ikke forhindret modstanderen i at trænge ind på 2 række med sit tunge artilleri, men stillingen var nok alligevel tabt da René (i sin rablende tidnød) tillod en mat i en på g2.
Christian (Hvid) fik en meget gunstig stilling mod Jens Sørensen. Partiet blev en Sicilianer, hvor Christian skød bønderne frem og pegede med flere officerer ned mod den sorte konge. Men Christian valgte at tage på udflugt til a6 med sin hvidfeltede løber og en efterfølgende redningsaktion med Dronningen kostede desværre dynamikken i stillingen. Nu fik Thy-formanden mulighed for at trænge ind på 2 række med sine tårne og i Christians kraftige tidnød fik sort et taktisk stød ind som gav et let vundet slutspil.
Nu var matchen så tabt, men heldigvis sad Sune tilbage med et vundet Dronningeslutspil, som reducerede nederlaget til 3½-4½. Jeg havde forlods informeret Sune om at modstanderen Per Petersen kunne finde på at åbne med 1. b4. B-bonden kom dog kun frem til b3, men temaet i partiet blev det samme som i Orangutang-åbningen nemlig hvidt (og sort!) spil mod e5. Det kunne måske se ud til at Sune stod lidt klemt, men han fik sig løsnet fint, og da dronningen og tårnet trængte ind i den hvide stilling blev der først plukket en bonde og siden en til, og man endte i det førnævnte slutspil.
Vi kan på ingen måde være tilfredse med resultatet og tillad mig i den forbindelse at moralisere lidt (jaja…mine sønner påstår jeg gør det for tit) , men hvorfor har så mange på vores hold et så anstrengt forhold til skakuret, det kan i mange situationer betale sig at vælge et marginalt dårligere træk på den halve tid . Det er min bedste overbevisning, at Aalborg smed 1½-2 point på grund af for dårlig tid til variantberegning til slut.
De andre resultater i 6r. giver følgende stilling:
1.Jetsmark 2 (minsandten!!) 26½
2. Skødstrup 25½
3. Randers 25
4. Nordre 2 24½
5. Thy 24
6. Århus/Skolerne 3 23
7. Aalborg 2 22
8. Skive 21½
Jeg har aldrig set så jævnbyrdig en række med kun 5 p. mellem nr. 1 og 8 før sidste runde.
7.runde byder på opgørene Jetsmark-Randers (oprykningskamp!), Skødstrup-Skive, Århus/Skolerne -Thy samt Aalborg 2- Nordre2
Vi har gjort tingene vanskelige for os selv, og det kræver faktisk en 6-2 sejr (over en modstander vi plejer at have det svært mod) for at være matematisk sikre på at undgå nedrykning, 5½ point vil også med stor sandsynlighed være nok… men allerede ved 5 point skal de andre resultater flaske sig hvis vi ikke skal ned i M-rækken.(Man kan selv gå ind på divisionsturneringens hjemmeside og undersøge de forskellige resultatscenarier, hvis man er til den slags ) Spændende bliver det i hvert fald og jeg glæder mig allerede til fællesstævnet i Randers 8. Marts
Venlig hilsen
Finn

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. februar 2009 20:10
To nederlag
Det blev en øv-søndag med to nederlag til klubbens to bedste hold. Skakligaholdet stillede op med to reserver og tabte 2½-5½ til K41 fra København. Men cifrene lyver nu, idet reserverne med lidt held godt kunne have skabt et mere lige resultat. Men Peter Lysberg missede efter et fint opspil en gevinst, og formanden måtte ned efter 6 timers heroisk kamp. Daniel vandt igen og fremstår snart som holdets redningsmand. Nicolai, Erik og Jørgen fik de tre remisser, mens Lars og Steffen måtte lægge ryg til nederlag.
Andetholdet tabte ærgerligt 3½-4½ til Thy. Referat fra Finn Winther følger.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. februar 2009 18:01
Skaklørdag i Løgstør
På lørdag går det løs i Løgstør! Der spilles Nordjysk Grand Prix og Junior Grand Prix fra kl. 9.30, og kl. 13 starter så opvisningslynmatchen mod stormester Peter Heine Nielsen.
Vi skal gerne have en masse folk derop, så derfor kan man melde sig til undetegnede bfs(snabela)stofanet.dk, og så vil jeg prøve at koordinere transporten.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. januar 2009 20:57
Husk klubturnering i morgen
2.runde spilles i morgen.
Afbud fra Bo Schjødte (mod Nick Groth).
Orla og Aage spiller i uge 8 i stedet.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. januar 2009 20:28
Bøllebank og uafgjort
Skakligaholdet fik som ventet ørerne i maskinen i søndagens kamp mod Skolerne/Århus. Men det var også et reservespækket hold, der stillede op. Sidste afbud kom fra en influenzaramt Erik Pedersen, og det var lige ved at gøre klubformandens sparsomme hårvækst endnu mere grå. Men vi må bare erkende, at skoledrengene var for gode. Bortset fra Nicolai og Daniel på topbrætterne blev vi udspillet, ligesom de store ratingforskelle lod forvente. 1-7 sved lidt, men den forventede score var 2-6, så det kan vi leve med. Vi ligger stadig lunt, men tilsvarende nederlag mod K41 og Helsinge kan hurtigt bringe os i fedtefadet. Vi kan så sætte vores lid til, at vi bør kunne slå Næstved i sidste runde.
Vores 2.hold fik 4-4 i Skødstrup. På forhånd var det udmærket, især da vi havde 2 reserver med. Men meldingerne lød på, at vi godt kunne have fortjent en sejr. Vi ligger stadig sidst, men gruppen er ufattelig jævnbyrdig, så alt kan ske i de sidste 2 runder.
mvh Bjarne

 

Skrevet af b – 20. januar 2009 14:53
Klubturneringen udvidet
Der er foretaget enkelte ændringer:
Mesterklassen: Søren og Jørgen har begge meldt afbud til 1.runde. Jørgen og Bjarne har derfor byttet plads i tabellen, således John spiller mod Bjarne i aften.
Basis 2: Der er kommet to eftertilmeldinger, Brian Andersen og Karl Henrik. Orla er matchet mod Per i aften og Nick mod Rasmus Østergaard. Derved kan gruppen deles i 2, hvis der skulle komme en eller to deltagere mere med rating mellem 1230 og 1700. Det vil være meget praktisk 🙂

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. januar 2009 20:51
Klubturnering
Forårsafdelingen starter i morgen kl. 19.30.
øvrige runder: 27/1, 10/2, 3/3, 24/3, 7/4 og 21/4.
Vel mødt, Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. januar 2009 20:47
Weekendens holdkampe
Skakligaen høst i weekendens kampe blev 8½ points, – godkendt, men absplut ikke prangende. Lørdag blev det en 4½-3½ sejr over SK1968 Århus, mens det søndag blev 4-4 mod Nordkalotten. Vore udlændinge gjorde det fint, idet Michal Luch vandt begge sine partier trods en 20 timers bustur fra Wroslav i kroppen. Kaido Kulaots kom lige fra en fin 2.plads i Gjøvik, Norge og spillede lørdag remis (lidt skuffende) mod Arne Matthiesen. Men søndag imponerede han med sejr med de sorte brikker mod den altid farlige GM Jonny Hector fra Sverige. Vi har nu 22 points og ligger lunt på en 4.plads.
2.holdet måtte noget skuffende nøjes med 3 points mod Jetsmarks ditto. Det var en dag hvor marginalerne ikke faldt til vores side. Nu ligger vi på en sidsteplads i 2.division gr. 4, og noget skal snart ske, hvis vi ikke skal slutte der. Gruppen er dog meget jævnbyrdig, og intet er afgjort endnu.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. januar 2009 22:22
Klubturneringen afsluttet
Så lykkedes det at få færdigspillet 1.halvdel af klubturneringen. Med forbehold for ratingkartoteksførerens godkendelse er de nye ratingtal anført.
Jørgen Nielsen vandt den første aktie i klubmesterpokalen.
2.halvdel af klubturneringen starter tirsdag d. 20/1 og der vil komme on-line tilmelding her på siden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. december 2008 19:56
Skak i julen
Nicolai deltager i Krakow og kom godt fra start med gevinst i dag.
På mandag starter turnering i Gjøvik, hvor Jørgen Nielsen og vores 1.bræts reserve Kaido Kulaots er på deltagerlisten.
Gjøvik
Vi starter igen med hængepartierne fra klubturneringen tirsdag d. 6/1. Tirsdag d. 13/1 er der holdskak, og så begynder 2. omgang af klubturneringen d. 20/1.
Godt Nytår til alle.
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. december 2008 20:09
Juleafslutning
I morgen aften holdes der juleafslutning for juniorerne kl. 19. Afslutning for de voksne afholdes på fredag d. 19/12 kl. 18, hvor vi vil spise lidt mad og spille lidt lynskak. Pris for mad og drikke, kr. 100. Tilmelding til Arne eller Bjarne.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. december 2008 20:05
Partier 16/12
Vi holder fast i planen for 16/12:
Mester:
Jørn – Carl Johan
Arne – Jørgen
Bjarne – Thomas
Basis 1:
Leif – Per
Finn – Ricardo
Orla – Normann
Basis 2:
Kim – Finn
Mikkel – Bo
Andreas – Johnny

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. december 2008 20:54
Klubturneringens afvikling
Der spilles i morgen aften. I mesterklassen afvikles følgende partier:
Hugo-Bjarne
Thomas – Jørn
Sune – Arne
I de to andre grupper spilles 7.runde.
Plan for afvikling af de manglende partier:
16/12:
Mester:
Jørn – Carl Johan
Arne – Jørgen
Bjarne – Thomas
Basis 1:
Leif – Per
Finn – Ricardo
Orla – Normann
Basis 2:
Kim – Finn
Mikkel – Bo
Andreas – Johnny
Vi er så nødt til at tage 6/1 i brug:
Mester:
Arne – Jørn
Basis 1:
Per – Kasper
Leif – Finn
Basis 2:
Jens Ole – Kim
Johnny – Aage
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. december 2008 20:51
Weekendens holdkampe
I skakligaen gik det ikke så godt, da vi tabte 2½-5½ til lokalrivalerne fra Jetsmark. Til gengæld fik 2.holdet gang i den med en flot 5½-2½ sejr i Skive.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. december 2008 11:31
Holdkampsresultater
Det blev en god aften i mesterrækken, men knap så god i B-rækken:
Aalborg 3 – Nørresundby 2: 5-1
Aalborg 4 – Skørping: 4-2
Aalborg 7 – Aars/Nibe 4: 1-3
Aalborg 8 – Skørping 5: 1-3

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. december 2008 17:40
Holdkampe
I morgen aften er det den store holdturneringsaften i klubben.
I mesterrækken spiller Aalborg 3 mod Nørresundby 2 og Aalborg 4 mod Skørping.
I B-rækken spiller Aalborg 7 mod Aars/Nibe 4 samt Aalborg 8 mod Skørping 5.
Aalborg 6 skal i A-rækken spille ude mod Sæby 2.
På søndag kl. 12 tager skakligaholdet imod Jetsmark og ikke Helsinge, som der fejlagtigt står på vores aktivitetsliste.
2.holdet skal samme dag spille ude mod Skive i 2.division, gruppe 4.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. november 2008 20:39
Klubturnering 6.runde
6.runde spilles i morgen aften og runden er lagt i basis 2. Der er flg. afbud i mesterklassen:
Arne (mod Jørgen)
Bjarne (mod Thomas)
Jørn (mod Carl Johan).
Modstanderne har fået besked.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. november 2008 08:33
Klubturnering
I aften spilles 5.runde af klubturneringen. Men da der er afbud fra Leif og Per i basisgruppen, så spilles her den uafviklede 3.runde i stedet for (smart ikke?). I monradgruppen har Finn Bjørn meldt afbud (mod Kim Møller Larsen).
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. november 2008 08:32
Aalborg 2 – Skolerne/Århus 3: 3-5
Et skuffende nederlag på 3-5 til et hold vi på papiret skulle slå. Søren mødte en stærk reserve på 1.brædt og tabte et skarpt parti. Jens Johan havde fint angreb, men ville ikke nøjes med to lette for et tårn og bonde. John overså regulært et officerstab. Jeg selv var ved at vinde på offerangreb, – troede jeg, men måtte krybe i remishavn med evigskak. Kim blev overrasket af modstanderens aktive spil mod vores patent mod Bird. Rene var på slap line med kongen, men reddede heldigvis remis. 16-18 skakker i træk blev det vist til fra modstanderens side. Sune kom flot igen efter 1.rundes dukkert. Dejlig aktivt spil, god indsats. Finn overstrammede i det sidst færdigspillede parti, for at redde et matchpoint. Men desværre for meget, idet et gunstigt slutspil blev tabt. Øv.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. november 2008 19:34
Storsejr over Helsingør
Det gik endnu bedre på andendagen, hvor 1.holdet vandt hele 6½-1½ over Helsingør. Enkeltresultaterne kan ses på Helsingør-Aalborg. Tre remisser afgav vi og ellers fine takter over hele linien. Nicolai vandt over Erling Mortensen, og har nu scoret 2 points mod gode modstandere. Vi ligger nu på en komfortabel tredieplads foran Jetsmark (vigtigt!). Og dem skal vi møde næste gang…
2.holdet måtte desværre se sig slået af Randers 3-5. Til undskyldning skal det siges, at vi stillede med 4 reserver. Enkeltresultater på Aalborg 2 – Randers

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. november 2008 08:26
Fin start i skakligaen
Klubbens elitehold fik en god start i skakligaen, da det i går besejrede det stærke hold fra Brønshøj med 4½-3½. Selv om det ikke blev en gentagelse af sidste års storsejr på 6-2, var det en meget godkendt indsats mod ratingfavoritterne. Enkeltresultater kan ses på Aalborg-Brønshøj. På 1.brættet imponerede Nicolai ved med de sorte brikker at vinde over den svenske stormester Tiger Persson. Reserven Søren Andersen snuppede det andet hele point mens Daniel desværre tabte på tid i en god stilling. I dag spiller holdet mod Helsingør, der tabte 1.runde 1-7 til Skolerne/Århus.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. oktober 2008 07:52
Holdkampsresultater 28/10
Aalborg 3 – Aalborg 4: 4-2
Aalborg 5 – Aalborg 6: 1-3
Aalborg 7 – Aalborg 8: 3½-½

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. oktober 2008 11:37
Resultater fra pokalstævnet
Der var 9 deltagende hold fra 5 forskellige klubber.Slutstillingen blev:
1. Jetsmark 1 18,5 p.
2. Aalborg 1 16,5
3. Jetsmark 2 14,5
4. Aalborg 2 14
5. Hadsund 13
6. Aars/Nibe 1 12,5
7. Aars/Nibe 2 11,5
8. Nørresundby 10,5
9. Aalborg 3 9Jetsmark og Aalborg kvalificerer sig altså til finalestævnet i Nyborg. Jetsmark får rejsen betalt.

Handicapregnskabet:
1. Jetsmark 2 + 3,83.
2. Hadsund + 1,06
3. Aars/Nibe 1 + 0,83
4. Aalborg 3 + 0,03
5. Jetsmark 5 – 0,15
6. Aars/Nibe 2 – 0,32
7. Aalborg 1 – 1,21
8. Nørresundby – 1,29
9. Aalborg 2 -2,78

Jetsmark og Hadsund kvalificerer sig dermed til deltagelse i bredderækken ved finalestævnet i Nyborg. Jetsmark får rejsen betalt.

Tak for et fint stævne. Næste år skal vi have flere hold med. Jeg har tænkt at foreslå betænkningstiden nedsat til 20 min. Vi var først færdige ved 18-tiden på trods af at vi kun spillede 6 runder. Det tager lidt længere tid med rundelægning og pointsberegning.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. oktober 2008 17:35
Pokalstævne 25/10
Vi stiller med følgende hold i morgen:1.holdet:
1.Torben Hjorth
2. Jørgen Nielsen
3. Søren Andersen
4. Sune KovshøjNicolaj kunne desværre ikke komme alligevel, så jeg har rykket Sune op. Jeg spiller reserve for Søren i de sidste par runder.

2.holdet:
1. Jens Johan Christensen
2. Finn Winther
3. Peter Lysberg
4. Arne Fjordside

3.holdet
1.Kasper Antonisen
2.Ricardo
3.Per Jacobsen
4.Aage Sørensen

Se også http://pokal.skakteam.dk/

Arne og jeg kommer kl. 9. Vi vil meget gerne hvis et par stykker kunne komme tidligt og hjælpe med at stille op. Vi ses i morgen
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. oktober 2008 08:39
Pokalstævne
På lørdag spilles det nordjyske pokalholdstævne, der kvalificerer til pinsestævnet i Nyborg. Vi skal gerne have stillet en masse hold, så man skal ikke holde sig tilbage. Der spilles fra kl. 10 til ca. 16 i vore lokaler. Arne har stegt frikadeller…
Tilmeldinger modtages her på mail eller på tlf. 98125842.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. oktober 2008 08:08
Klubturnering 3.runde
Der spilles i aften.
Afbud fra: Jørn Bach Hansen, Kasper Antonisen, Johnny Nielsen
Ny matchning:
M-klassen:
Hugo Falberg – Arne Fjordside (4.runde), Bjarne sidder over
Basisgruppen (her spilles partierne fra 1.runde):
Per Jacobsen – Orla Olesen, Ricardo – Normann, Finn – Hans Peter, Leif sidder over
Monradgruppen:
Kim sidder over
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. oktober 2008 19:26
Nicolai vinder i Roskilde
Med fornemme 8 af 9 vandt Nicolai Roskilde Skakklubs 100 års jubilæumsturnering foran Thorbjørn Bromann og Lars Scandorff. Undervejs vandt Nicolai over Schandorff og spilledes remis mod Bromann.
Se Roskilde 100 år

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. september 2008 23:06
Informationsmøde 16/9 kl. 18
Acta Kapitalforvaltning vil holde informationsmøde i lokale 413 nu på tirsdag kl. 18.00 til ca. 18.45. Der serveres sandwich og sodavand. Alle er velkomne!
Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. juli 2008 14:00
Aalborg Byturnering 2008
Hermed indbydes til en koordineret enkelmandsturnering, som spilles på følgende datoer:
Torsdag 28/8: Nørresundby Skakklub, Kulturbroen, Strandgade 3
Tirsdag 2/9: Aalborg Skakforening, AAU Strandvejen 12-14, 3.plan
Torsdag 4/9: Nørresundby Skakklub, Kulturbroen, Strandgade 3
Tirsdag 9/9:Aalborg Skakforening, AAU Strandvejen 12-14, 3.plan
Torsdag 11/9:Nørresundby Skakklub, Kulturbroen, Strandgade 3
Tirsdag 16/9: Aalborg Skakforening, AAU Strandvejen 12-14, 3.plan
Torsdag 18/9:Nørresundby Skakklub, Kulturbroen, Strandgade 3
Urene startes kl. 19.00
Turneringen spilles efter Dansk Skak Unions bestemmelser for koordinerede turneringer og anmeldes til ELO-rating.
Betænkningstid: 1½ time til 30 træk, ½ time til resten.
Indskud: Kr. 150, – opkræves første spilleaften.
Der spilles i 8-mandsgrupper inddelt efter ratingtal ovenfra, nederste gruppe evt. Monrad.
Vinder af øverste gruppe bliver Bymester 2008.
Placering og præmier afgøres ved ligestilling i point efter korrektion, idet der anvendes Sonneborg-Berger i alle mod alle grupper og Alm. korrektion i en evt. Monrad-gruppe.
Præmier offentliggøres senere.
Tilmelding med ratingtal senest 26. aug. på bytur08.skakteam.dk
eller til
Svend Aage Sørensen, tlf. 98 19 25 17, saas(snabela)stofanet.dk

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. juni 2008 14:01
Arrangement med Nicolai 24/6
På tirsdag den 24. juni kl. 19.30 har vi aftalt med Nicolai, at han viser nogle af sine partier fra EM i Bulgarien på storskærm. Kom og vær med til den spændende gennemgang. Bagefter spiller vi en hurtigskakturnering.
Vi håber rigtig mange har lyst og tid til at være med.
PS: Den normale indgang er blokeret. Gå ind i gavlen overfor Skråen. Mellem kl. 19.15 og 19.45 vil vi være der og holde døren åben.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. maj 2008 17:57
Lars Meyer klubmester
I forbindelse med generalforsamlingen d. 20. maj blev der også overrakt præmier for den forløbne klubturnering. Vinder af klubmesterskabet blev Lars Meyer, da han blev nr. 2 i efterårets afdeling og nr. 1 i foråret. Jakob Aabling vandt i efteråret, men da han repræsenterer Brønshøj, kan han jo ikke bliver klubmester her. Derfor et stor tillykke til Lars!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. april 2008 22:08
Juniorerne vandt hovedkredsmesterskabet
Efter en hæsblæsende afslutning lykkedes det i aftes vores juniorhold, bestående af Sune Kovshøj, Kasper Antonisen, Johannes Meyer og Emil Sønderstrup, at vinde finalen over Jetsmark.
Kravet var en 9-7 sejr i en alle mod alle match, og det så fint ud efter to runder, da vi der sensationelt førte 7-1. I tredie runde blev det kun til 1½ points, så der skulle blot scores ½ point i 4.runde. Så kan det ellers nok være, at der gik gummiarm i det, idet vi forholdsvis hurtigt var bagud 0-3, og tilbage sad Emil med en bonde mindre. Han fik dog smart afviklet til et remisslutspil, men det gik pludseligt over stok og sten, indtil Emil i tabsstilling konstaterede, at begge vinger var faldet! Så hjalp det ikke modstanderne, at Emils vinge faktisk var faldet først!
Foruden 1.præmien, så får holdet rejseudgifterne betalt til finalestævnet pinsedag i Nyborg.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. april 2008 09:15
Klubturnering 7.runde
spilles i aften.
I basis 2 er der afbud fra Lasse Luther. I denne gruppe udsættes sidste runde til næste tirsdag, således at der spilles følgende partier i aften:
Kasper – Peter Lindegaard
Ricardo – Normann
Sune Ø. – Lasse Simoni
Det bliver så kun Hans Peter, der sidder over i aften.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. april 2008 19:48
udsatte partier
I morgen aften er der chance for at få spillet en række udsatte partier:
Jørgen Nielsen – Lars Meyer
Finn W. – Jens Johan
Arne – Thomas S.
Sune Ørbæk – Lasse Simoni
Ricardo – Normann
Kasper – Peter L.
Emil – Uffe E.
Uffe K. – Finn Bjørn
Jon – Per
Orla – Jens Jørn
Rasmus – Jens Ole
Pia – Andreas
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. april 2008 10:33
Klubturnering 6.runde
spilles i aften.
Uregelmæssigheder: Jacob Würtz er flyttet til København og udgår derfor i basis 1. Spillede partier rates, men points tæller ikke med i stillingen. Hugo sidder derfor over i aften.
I basis 3 spiller Emil mod Jon og Per og Uffe Egeberg sidder over (har meldt afbud). Næste tirsdag spiller Emil mod Uffe og Per mod Jon.
Orla har meldt afbud. Jens Jørn har fået besked.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. marts 2008 16:43
Store holdkampsaften
I morgen aften er der holdkampsafslutning i mesterrækken i vore lokaler. Aalborg 3 skal spille mod Vejgård og Aalborg 4 mod Nørresundby 3. 3.holdets kamp er en “udekamp”, dvs hvid ved 1.bræt, mens 4.holdet har hjemmebane. Aalborg 8 spiller også hjemme mod Sæby 2, mens Aalborg 7 skal en tur til Aabybro.
Der bliver mulighed for at afvikle hængepartier i klubturneringen:
Jørgen Nielsen – Lars Meyer
Jens Johan – Søren A.
Rasmus Østergaard – Andreas Bock
Niels Peter Sloth – Steen Jensen
Mikkel Warlund – Pia
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. marts 2008 15:43
Klubturnering 4.runde
spilles i morgen aften.
Der er afbud fra:
Jens Johan mod Søren
Jacob W. mod Sune K.
Jon Harild mod Emil S.
Jens Ole mod Rasmus Østergaard
Mikkel Warlund mod Pia.
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. marts 2008 20:36
Sort søndag
Det blev en skidt dag for Aalborg Skakforening og for nordjysk sport i det hele taget. Skakligaholdet tabte til Nordkalotten med 3-5 og med samme cifre tabte 2.holdet udebanekampen i 2.division mod Århus Nordre II. Trods nederlagene ligger vi dog nummer 3 i begge rækker, så der er stadig noget at kæmpe for.
For de andre nordjyske hold gik det ikke meget bedre. Jetsmark tabte 2½-5½ til Århus/Skolerne, Nørresundby tabte 3½-4½ til Viby i 1.division, og Skørping tabte 1½-6½ til Viborg i 2.division.
Og for at det ikke skal være løgn, så tabte AaB 1-8 til Odense. Men det var i ishockey! Øv alligevel.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. marts 2008 12:41
Spændende skaksøndag
Aalborg Skakforenings 1.hold, der som bekendt fører skakligaen (!!), spiller søndag kl. 10-16 hjemme mod Nordkalotten. Alle interesserede er velkomne på Strandvejen 12-14, 3.plan.
2.holdet skal spille på udebane mod Århus Nordre II i 2.division gr. 4.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. marts 2008 12:34
Skakserverdagen!
Dansk Skak Unions nye skakserver er gået i luften for unionens medlemmer den 15. december 2007 og åbnes for offentligheden den 1. marts 2008. Den skulle gerne blive et redskab til at få flere skakspillere ind i den organiserede skak – i første omgang som netmedlemmer – og derefter forhåbentlig også ud i klubberne for at styrke vores klubliv og komme med i vore turneringer. Gå allerede nu ind på www.skak.dk, opret dig som bruger og prøv at spille på serveren. For at få det bedst mulige udbytte af systemet skal du downloade windows-klienten via linket på www.skak.dk.
Lav en aftale med en klubkammerat om, at I mødes på nettet på et givet tidspunkt til et parti skak. Spred også budskabet til andre skakinteresserede, som I kender. Alle og enhver kan logge sig på som gæst og derved få adgang til at spille på nettet. Er man ikke unionsmedlem i forvejen, kan man blive netmedlem for 150 kr. pr. år.
Netop i løbet af marts vil der blive præsenteret særlig meget god og spændende skak på serveren. Blandt andet har nogle af landets stærkeste spillere indvilget i at spille opvisningspartier, og der er jo også DM online i påsken 15.-23. marts med transmission fra. Silkeborg..
Held og lykke – til gavn for dansk skak!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. februar 2008 21:27
Klubturnering 3.runde
spilles på tirsdag. Der er således lagt runde i basis 3 og 4.
Afbud: Jørgen Nielsen (mod Søren Andersen) Sune Ørbæk Hansen (mod Lasse Simoni).
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. februar 2008 18:33
og så referatet fra i søndags
Steffen skriver:
Værsgo! Til hjemmeside, mailingsliste etc.
Det blev som bekendt den helt store triumf-weekend for Aalborg, som nu ligger nr. 1. Men det var nu mest på grund af dramatiske begivenheder i de andre matcher. Vores egen kamp – spillet på usædvanligt knirkende gulve på et hyggeligt loft i Helsingør – var egentlig lidt skuffende – på trods af, at vi scorede over forventet score!Kaido Kulaots – Sune Berg Hansen
Det lignede en teorivariant, hvor hvid ikke fik det store ud af det. Derfor en hurtig remis. ½-½Erling Mortensen – Nicolai V. Pedersen
Nicolai valgte lidt overraskende at fravige sit vanlige 1. – e5 mod 1. e4. I stedet spillede han siciliansk – set i bagklogskabens lys var det ikke en heldig beslutning for Erling Mortensen er vel nærmest danmarksmester i at nedkæmpe den sicilianske åbning. Han fik hurtigt et vist initiativ mod Nicolais e5-najdorf samtidig med, at Nicolai brugte meget tid. Det initiativ lod han aldrig slippe fra sig – fordelene hobede sig op og sejren blev kørt i hus. Umiddelbart et rigtigt modelparti. 1-0

Daniel V. Pedersen – Nicholas Roland Nielsen
En usædvanlig overbevisende gevinst. Ikke nok med, at Daniels forberedelse gik rent ind, så han hurtig sad mod god springer med totalt bovlam løber. Hans modstander var havde vist nok haft en glad nat, så har var ikke helt på toppen. Sejren var reelt i hus efter 1½ time, men den plagede modstander holdt dog partiet kørende til efter tidskontrollen, hvorpå han gav op. 1-0

Michael Brunsgaard Jørgensen – Carsten Hellegaard
Comeback til Carsten, som var ellevild for at få lov at spille skak igen. Så glad var han, at han spillede dagens længste parti, som dog kun varede knap fire timer! Efter en lang manøvre kamp, begyndte der at ske ting og sager omkring træk 25. De to spillere bevægede sig i tidnød – især brugte Carsten meget tid. Han fik til gengæld en rigtig fin stilling, som jeg som ukyndig observatør bedømte til at være tæt på vundet. Så simpelt var det næppe, og hvid formåede i hvert fald at rode godt rundt i tingene, samtidig med, at han truede med at skabe sig en farlig fribonde. Carsten havde kun fire sekunder til at udføre sit træk fyrre, og det mislykkedes desværre! Rust? Måske, men på det tidspunkt var stillingen også blevet klart fordelagtig for hvid. 1-0

Steffen Nielsen – Ole Bøgh Larsen
Jeg havde slået min modstander sidste år i Italiensk, så jeg tænkte at han nok havde forberedt sig denne gang (han havde tidligere i år slået Bjørn Brinck Claussen i en topmoderne teorivariant). Derfor afveg jeg og spillede for første gang i mit liv Beograd-gambitten ( 1. e4 e5 2. Sf3 Sc6 3. Sc3 Sf6 4. d4 exd4 5. Sd5!?. Desværre valgt min modstander det solide 5. – Le7 i stedet for det underholdende 5. – Sxe4. Jeg fik en lille fordel, som dog stille blev forvandlet til en lige stilling, hvor jeg tilbød remis. Lidt sløvt, det indrømmer jeg gerne. ½-½

Bjørn Fagerstrom – Lars Meyer
Et typisk Meyer parti. De første femten træk gik med at få udlignet. De næste ti gik med at få skabt ubalance. Og de sidste ti gik med langsomt at udspille modstanderen, som derpå i begyndende tidnød satte en officer i slag. 1-0

Torben Hjorth – Kristian Vinther Juul
Et atypisk Torben Hjorth parti. Modstanderen spillede fransk og gik aggressivt til værks. Det hele prellede mere eller mindre af på Hjorths solide (!) parader. Stillingen var nok i balance, da sort gik helt bananas og satte to-tre bønder i slag på få træk. Dem slog Hjorth, og han var såmænd også fræk nok til at sætte mat lidt efter. 1-0

Sandra Blecourt – Jørgen G. Nielsen
Et spændende og kompliceret åbningsspil blev afløst af en hurtig fredspibe. Ikke så meget at sige til det. ½-½

Altså 4½-3½. Da vi forlod Helsingør, tænkte vi, at det var de medalje-drømme. Men så kom vi hjem og gik på ind på dsu.dk…!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. februar 2008 18:05
Forsinket referat fra dobbeltrunden
Før weekendens dobbeltrunde lå Aalborgs skakligahold i det brede midterfelt. Lørdagskampen stod mod Brønshøj.Kaido Kulaots – Tiger Hillarp Persson
Det lignede en langsom udspilning af svenskeren, hvis stilling blev pillet fra hinanden samtidig med, at han kom i voldsom tidnød. Lige inden træk 40 gav Kaido køb på meget af fordelen mod at opstille to “udækkelige” mattrusler. Eneste problem: Et træk dækkede begge trusler, og det fandt Tigeren i allersidste sekund, selv om det reddende tårn i sorts hånd først var på vej til en masse andre felter. Derefter havde hvid meget forståeligt mistet lysten til at spille videre på den stadig marginalt bedre stilling. ½-½Kim Pilgaard – Nicolai V. Pedersen
Det blev en overraskende barnlig åbning for et stormesterparti, nemlig 1. e4 e5 2. Sf3 Sc6 3. Lc4 Sf6 4. d4 exd4 5. e5 d5 etc. At dømme efter Nicolais tidsforbrug blev han noget snydt af åbningen, men at dømme efter forløbet af partiet, var det lige omvendt. I hvert fald blev hvids angreb pillet pænt fra hinanden og sejren kørt hjem. 0-1

Michal Luch – Carsten Høj
Luch havde tilsyneladende ikke hørt om Højs mange meritter i kongeindisk, men det gjorde ikke så meget, for i typestillingen med sorts bondekæde fra c7-f4 blev sort langsomt manøvreret bag ud af brættet. Med mellemrum var der optræk til lidt trusler i h-linjen ned mod hvids konge, men i stedet vandt Michal sorts a-bonde, og derefter var der ikke tvivl om resultatet. Overbevisende. 1-0

Thorbjørn Bromann – Daniel V. Pedersen
Daniel brugte en masse tid i en for ham ukendt variant, men det lykkedes ham at neutralisere hvids initiativ. Men frem mod træk fyrre gik noget galt, og hvid fik afgørende fordel. 1-0.

Steffen Nielsen – Bjørn Brinck Claussen
Jeg spillede d3 mod fransk, og spillede den typiske angrebs-opstilling med h4, Sb1-d2-f1-h2 samt solid overdækning af e5. Der var næppe det store på færde, før min modstander tilbød remis samtidig med, at han spillede en slem fejl, der tillod mig at spille et relativt simpelt dobbelt springeroffer, der endte med at vinde fire bønder for en officer. Derudover havde jeg fortsat angreb, og trods lidt vaklen fra min side, nåede sort aldrig rigtig med i partiet, før han pludselig var mat. 1-0

Jacob Carstensen – Lars Meyer
Jeg tror, jeg lader det være op til Carstensen at forklare, hvorfor sort pludselig kom foran med en officer. Det virkede som om Meyer blot bandt en springer på c6 med sit tårn og vandt den for en bonde. Forløbet derefter vil jeg lade Meyer forklare. Mit gæt er, at han nyder skak så meget, at han gerne tager store omveje for at få et godt og langt parti. Under alle omstændigheder var der aldrig tvivl om udfaldet. 0-1

Torben Hjorth – Nicolaj Palm
Hjorth fik ikke rigtig noget ud af sin spanske åbning. Bortset fra, at han undgik officersafbytninger frem til træk 30, hvilket han synes at foretrække. Alligevel endte det med masseafbytninger, samtidig med, at sort fik en klar fordel med springer på d5 mod hvid, isoleret bonde på d4 og en Rene Rasmussen-sortfeltet løber på d2. Trods det ulige slutspil var det faktisk ikke let for sort at komme videre og det hele endte remis omkring træk 50. Flot kæmpet. ½-½

Jacob Aabling Thomsen – Jørgen G. Nielsen
Et ganske, omskifteligt parti, hvor det var lidt svært at vurdere, hvem der spillede på gevinst, og hvem der snød hvem. I hvert fald ind til tidnøden, hvor Jørgen snød en kvalitet fra sin modstander, som jo har også har sin daglige gang i klubben… Ret imponerende formåede Jacob at holde partiet kørende med bonde og kvalitet mindre. Det endte med, at han lod Jørgen sætte mat, da han (altså Jacob) havde et sekund tilbage på uret. Fair spillet. 0-1

Altså et sensationel 6-2 sejr til Aalborg, som der skulle bygges videre på mod Sydkysten om søndagen

Steffen Pedersen – Kaido Kulaots
Et stille parti, som nok var i balance hele vejen. Hvis nogen, var det nok sort, der spillede på gevinst, men ½-½.

Nicolai V. Pedersen – Lars Borbjerggard
Heller ikke noget parti, der vil skabe skakhistorie. Sandheden er nok, at Nicolai ikke fik det store ud af de hvide brikker. ½-½

Torben Sørensen – Michal Luch
Sort kom hurtig under et stærkt tryk, som varede ved hele partiet. Fordelen forvandledes til sidst til et tårnslutspil med merbonde, men sort fik aktivt spil og kombinerede mattrusler med truslen om at vinde sin bonde tilbage. Efter partiet beklagede Sørensen sig over, at sort aldrig tillod ham at finde en forceret gevinst. Godt kæmpet og ½-½

Daniel V. Pedersen – Jan Nordenbæk
Mens Daniel var enlig synder i første kamp (men tabte trods alt bare til en højere ratet modstander med sort) blev han helt i denne match. Og så var der endda aldrig tvivl om udfaldet. Første gang jeg kiggede forbi, var de kommet langt ind i en teorivariant i c3-siciliansk, hvor hvid slår bonden på c5, bytter dronninger og holder fast i bonden. Sidst jeg så varianten spillet vandt Stefan Christensen over en K41-mand, og lige som dengang, havde jeg svært ved at se, hvad sort sætter sin lid til i den variant. 1-0

Ulrik Rath – Steffen Nielsen
Jeg stod presset i kongeindisk (ja, det sker en sjælden gang). Men faktisk formåede jeg den svære kunst at befri min stilling langsomt. Jeg stod nu stadig næstbedst i slutstillingen, så jeg var godt tilfreds med min modstanders tilbud. Bagefter fandt jeg ud af, at jeg denne weekend scorede 1½ af 2 point mod to herrer, der tilsammen har vundet individuelt DM 4 gange. Dejligt, selv om jeg godt ved, at den første af titlerne blev vundet tre år før månelandingen.

Lars Meyer – Martin Strandby Hansen
Det var spil til et mål, som til gengæld stod solidt plantet i en Stonewall-agtig opstilling. Meyer prøvede at bryde igennem det bedst han havde lært, men sort forsvarede sig rigtig godt trods sit beskedne tal, så ½-½

Thomas Jepsen – Torben Hjorth
Sort brugte oceaner af tid mod hvids gummiopstilling. Partiet var vel egentlig hele tiden i balance, om end holdkammeraterne var lidt bekymrede for den sorte stilling. ½-½

Jørgen Nielsen – Niels Peter Nielsen
I et dronningeløst midtspil stod hvid bedst, men sort fik befriet sig med en smart kombi, hvorefter en frygtelig masse brikker pludselig kom i slag. Det endte med et løber + tårn-slutspil, som heller ikke nåede ud over remisgrænsen.
Altså syv remiser og sejr til Daniel. 4½ var ikke overvældende (for en DM-kandidat mod et midterhold…!). Nu ligger vi såmænd nr. 2, og det er ikke så ringe, når man tænker på, at der er to Europa-cup-pladser at spille om, og Helsinge aldrig deltager.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. februar 2008 20:42
Vi ligger nr. 1 !!!
Efter søndagens runde i skakligaen har Aalborg Skakforening for første gang i divisionsturneringens historie indtaget 1.pladsen i den fornemste række. Det blev en kendsgerning efter sejren på 4½-3½ i Helsingør. Men det var mere Brønshøjs sensationssejr på 5½-2½ over danmarksmestrene fra Helsinge, der banede vejen for den overraskende stilling. 1.pladsen er sikret i form af bedste matchpopints, – hele 10 af slagsen. Nu venter der en nervepirrende afslutning med hele 3 hold á points, idet K41 nåede op på siden af os og Helsinge. Disse to hold skal vi have i den afsluttende dobbeltrunde i Helsingør i april. Forinden venter 2.marts Nordkalotten, der ligger på sidstepladsen, men som et såret dyr skal de nok ikke skal undervurderes!
Aalborgs 2.hold spillede søndag 4-4 mod topholdet fra Viborg, og ligger på 3.pladsen. Formanden græmmer sig endnu, idet han kunne have sikret sejren med en mat i to i træk 42 (efter tidnøden!).

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. januar 2008 21:38
Klubturneringen udvidet
Der er kommet to eftertilmeldinger, Jens Jørn Odborg 1382 og Steen Jensen 1196. Basis 3 er derfor udvidet med Jens Jørn og Per J., der rykker op igen. Steen overtager så Pers plads i basis 4. Altsammen kan ses på hjemmesiden.
Og 2.runde spilles på tirsdag, hvor der ikke spilles håndbold længere (fordi Danmark er blevet Europamestre!!!)
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. januar 2008 20:59
God skakweekend
Aalborg var værter i skakligaen for dobbeltrunden 12.-13.januar. Lørdag blev det til en sensationssejr over Brønshøj med hele 6-2!! En kærkommen revanche mod københavnerne, som vi ellers plejer at tabe til. Søndag blev det igen til en sejr, omend af mere beskeden karakter. 4½-3½ over Sydøstfyn, efter 7 remisser og én gevinst. Vi ligger nu på en bekvem 2.plads med 23½ points, kun 2 points efter Helsinge, men 2½ points foran Skolerne/Århus på 3.pladsen.
2.holdet spillede 4-4 mod Thy og ligger ligeledes på en plads i 2.division gr. 4.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. januar 2008 21:48
Klubturneringen
starter tirsdag d. 22/1 med 1.runde. Øvrige spilledatoer: 29/1, 12/2, 4/3, 25/3, 1/4 og 15/4. Tilmelding her på hjemmesiden eller de kommende to tirsdage i klubben.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. december 2007 11:09
Nye ratingtal
Jeg har nu fået ratingtallene tilbage fra Bjørn Laursen. Der var en del uoverensstemmelser, mest pga sjusk fra min side. Men her bringes de aktuelle tal med ønsket om en Glædelig Jul til alle:
Jakob Aabling-Thomsen Brønshøj Skakforening 2277
Lars August Meyer Aalborg Skakforening af 1889 2214 Korrigeret 2223
Jørgen Gustav Nielsen – 2156
Jens Jørgen Christiansen Nørresundby Skakklub 2124
Niels Henrik Willumsen – 2118 Korrigeret 2089
Jens Johan Christensen Aalborg Skakforening af 1889 2107
Søren Andersen – 2045 Korrigeret 2053
Bjarne Sønderstrup – 2045
Jørn Bach Hansen – 1993
Sune Kovshøj – 1927 Korrigeret 1934
Thomas Søndergård – 1921
Hugo Falberg – 1889
Carl Johan Andersen – 1852 Korrigeret 1893
Bo Torpegaard Jensen – 1833
Arne Dan Fjordside – 1810 Korrigeret 1845
Hans Peter Rasmussen – 1742
Rune Rueskov Nielsen – 1707 Korrigeret 1686
Sune Ørbæk Hansen – 1686
Ricardo De La Calle Aramburu – 1657 Korrigeret 1614
Kasper Antonisen – 1623 Korrigeret 1700
Peter Lindegaard – 1621
Johannes S. August Stig Meyer – 1616 Korrigeret 1530
Kresten Toftgaard Andersen – 1601
Norman Asger Hansen Vejgaard Skakklub 1600 Korrigeret 1599
Leif Sørensen Aalborg Skakforening af 1889 1562
Finn Bjørn – 1448
Finn Simonsen – 1441 Korrigeret 1506
Orla Olesen – 1427
Aage Sørensen – 1395
Uffe Brixen Egeberg – 1389
Jens Jørn Odborg – 1382
Per Jacobsen – 1287 Korrigeret 1204
Rasmus Røge – 1247 Korrigeret 1240
Mathias Andersen – 1231 Korrigeret 1182
Uffe Kristensen – 1224
Jon Harild – 1215
Steen Jensen – 1196
Andreas Bock – 1125
Jens Ole van de Weerd – 1120 Korrigeret 1183
Rasmus Østergaard – 1090
Niels Peter Sloth – 1069
Kim Møller Larsen – 1056
Tr¢ndur Olsson – 1000
Pia Nielsen – 1000

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. december 2007 19:21
Klubturneringen færdigspillet
Så er klubturneringen færdigspillet og resultaterne kan ses på hjemmesiden. Men de nye ratingtal skal først godkendes. De rigtige nye tal vil blive bragt snarest.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. december 2007 19:57
4 holdkampe – 4 sejre!
I aftes blev der spillet 4 udsatte kampe fra valgaftenen.
Aalborg 4 – Vejgaard 5½-1½
1. Peter Lysberg – Lars Nielsen 1 – 0
2. Hugo Falberg – Torben Winkler 1 – 0
3. Arne Fjordside – Normann Hansen 1 – 0 (uden kamp)
4. Gert Villumsen – Sven Løntoft ½ – ½
5. Hans Peter Rasmussen – Brian Pedersen 1 – 0
6. Sune Ørbæk – Svend Aage Berntsen 1 – 0Aalborg 6 – Skørping 2 : 3-1
1. Karl Henrik Laursen – Morten Hansen 1-0
2. Leif Sørensen – Hardy Andersen 1-0
3. Peter Lindegaard – Poul Erik Simonsen 1-0
4. Finn Bjørn – Jakob Nielsen 0-1Aalborg 9 – Hadsund 3 : 2½ – 1½
1. Aage Sørensen – Arne Krogh 1-0
2. Jens Ole van de Weerd – Kjeld Borgstrøm ½-½
3. Niels Peter Sloth – Kaj Jensen 0-1
4. Pia Nielsen – Svend Nielsen 1-0

Aalborg 10 – Østervrå 2½ – 1½
1. Henning Mæng – Martin Pedersen ½-½
2. Rasmus Røge – Ejner B. Christensen 1-0
3. Andreas Bock – Jens O. Poulsen 0-1
4. Rasmus Østergaard – Erik Houmann 1-0

Altså 4 sejre til 4 Aalborg-hold. Det kan vist ikke blive meget bedre?

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 9. december 2007 22:00
Aalborg 2 vandt i Århus
Det blev til en tilsyneladende klar sejr over 68’s 3.hold. Men vi var også tårnhøje favoritter og havde en forventet score på 6.51. Sandheden var nok, at vi absolut ikke var uheldige, og på en dårlig dag havde vi tabt med modsatte cifre!
Nu har vi 16½ på en 2.plads i gruppen. Det ser fint ud.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. november 2007 19:53
Aalborg slår Jetsmark!
Kampen mod medaljekandidaterne fra Jetsmark var udover et lokalopgør også et pejlemærke for, hvorvidt Aalborg skulle kigge efter nedryknings-stregen eller topppen af tabellen. I bilen på vej nordpå var vi mildt sagt lidt nervøse for, at det skulle blive en ordentlig øretæve. Weekenden inden havde Jetsmark som bekendt slået Helsinge med 4½-3½.
Nicolai V. Pedersen – Allan Stig Rasmussen
Nicolai havde efter sigende forberedt sig grundigt til dette parti. Men selvom Allan valgte sin velkendte variant i Caro Kann – det var samme variant som han havde tabt med i det afgørende DM-parti mod Steffen Pedersen – blev det Nicolai, der kom til at bruge mest tid. For mit utrænede blik virkede det til, at Allan fik godt spil – blandt andet med en faretruende diagonal a8-h1. Men hans konge stod frit på f8, og da Nicolai ofrede en kvalitet på vej mod fælles tidnød, tilrev han sig initiativet. Allan red stormen af, men på bekostning af et stort tidsforbrug, der gjorde, at han tabte på tid netop som han udførte træk fyrre. Der var lidt snak om, at der var noget galt med uret, men fakta var det at Nicolai hev en vigtig sejr hjem på førstebræt. 1-0
Jacob Vang Glud – Michal Luch
Måske dagens bedste præstation. I hvert fald fik Jacob intet ud af åbningen – han spillede også noget uambisiøst. Måske i håbet om at udspille Michal positionelt senere. Det blev der absolut intet af. I stedet fik den nye Aalborgmand en garderet fribonde på c3. Han stod givetvis bedst, da der blev taget remis efter ca. 25 træk. ½-½
Daniel V. Pedersen – Christian Kyndel
Det så ikke godt ud fra start. Det lignede grangivelig en sort forberedelse, der gik rent ind. Daniel ofrede (eller blev tvunget til at ofre) en bonde på b2 og fik ikke nok i kompensation, samtidig med at Kyndel kun havde brugt 5-10 minutter mod Daniels 45. Sort konsoliderede og havde en ren mer-bonde i slutspil med sort springer mod hvid løber. Men herefter spillede Daniel fremragende. Det blev dagens længste parti, og de ugler der blev til den bitre ende, har berettet, at Daniel sågar endte med at spille på gevinst. Men så højt voksede træerne heller ikke, altså ½-½
Stefan Christensen – Steffen Nielsen
Jeg har nok spillet de første 50 partier mod Stefan – og har tabt de fleste. Jeg havde regnet med at overraske ham med den nye accelererede Marshall (som jeg troede var nyt og genialt, men som alle mennesker – inklusive min mor – tilsyneladende kender til hudløshed: 1. e4 e5 2. Sf3 Sc6 3. Lb5 a6 4. La4 Sf6 5. 0-0 Le7 6. Te1 b5 7. Lb3 Le7 8. c3 d6 9. h3 Sa5 10. Lc2 d5!?. Desværre (eller måske heldigvis, for Stefan kendte naturligvis også min forberedelse) afveg hvid med 9. d4 som jeg absolut intet kendte til. Jeg blev presset helt i bund, men fik en chance for at komplicerede med det fra kongeindisk så velkendte Sxe4 fulgt af f5 og fangst af løber på e3. Hvid vandt dog først en og så to bønder, men det lykkedes mig at komplicere sagerne og komme ud i en stilling med bonde mindre men med løberpar og aktivt spil. Stefan var endda i tidnød, men ikke mere end han stillede en barnlig fælde, som jeg hoppede i med begge ben. Det var noget med mat i bunden (ja den slags man advarer skoleskakspillere om). Ak! 1-0
Lars Meyer – Bjarke Jensen
Dette er historien om den slumrende kæmpe, der vågner op til dåd. Bjarke havde 2 af 2 før dette parti, Meyer ½ af 2. Men Bjarke begik den fejl at spille kongeindisk – og oven i købet en tvivlsom variant, der tillod g2-g4 med terrærovervægt. Meyer fik senere et kæmpe initiativ for en bonde. Han havde løberpar, åbne tårnlinjer og sorts konge fanget i centrum. Og så havde han klart bedst tid, så han kunne nå ud og ryge i den anden ende af Jetsmarks Centralskole, som er større end den lyder. Med to minutter igen ville Bjarke stoppe tiden som tegn på opgivelse, men han kunne ikke finde den rette knap på de avancerede ure, så han lod tiden løbe ud inden Meyer kom tilbage iført overfrakke. Ja, så overbevisende var den sejr altså.
Anders Helledie – Torben Hjorth
Efter sidste weekends skakturist-optræden i partiet mod Tobias Christensen, havde holdkammeraterne ikke den store tiltro til Hjorth i dette parti. Det blev d3 mod fransk med en masse lange bondekæder og 30 brikker på brættet frem til træk 25. Torben stod i overkanten, og da Anders overså noget banalt, fik han tillige et kæmpeangreb som bare kørte i hus. Et flot angreb, som jeg dog ikke så meget af, da jeg ca samtidig sad med røde ører stillet over for udækkelig mat i bunden…0-1
Jørgen Nielsen – Jakob Rathlev
Det var Rathlev, der pressede i dette parti, men det var næppe over remisgrænsen på noget tidspunkt, selvom J-fokene efter partiet forsøgte af påvise både det ene og det andet. ½-½
Henning Rasmussen – Søren Andersen
Det første parti, der blev færdig. Hvid fik intet ud af åbningen, og Søren var vist tilfreds med remis grundet nogle tømmermænd. ½-½
Og ja, lægger man det hele sammen blev det til en sensationel 5-3 sejr til Aalborg. Det skulle så gerne betyde, at vi kan slå Helsinge 5½-2½. Ikke så ringe.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 18. november 2007 23:07
Aalborg slår Jetsmark!
Efter Jetsmarks superpræstation med sejr over Helsinge var det med lidt bange anelser, at holdet drog til Kås. Men alle bekymringer blev blæst væk med en flot 5-3 sejr. Sejre til Nicolai, Lars Meyer og Torben. Remisser til Michal, Daniel, Jørgen og Søren Andersen (reserve). Kun et enkelt nederlag (Steffen). Aalborg har nu 13 points på en 4.plads i ligaen, der stadig er meget jævnbyrdig.
Aalborg II spillede 4-4 i Randers i 2.division gr. 4.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. november 2007 20:22
Aalborg – Nordre
Igor Teplyi – Kaido Kulaots
Igen et slag om den isolerede bonde på d4. Igor Teplyi havde tabt dagen før til Peter Heine, men først efter et godt, langt parti, så han var absolut ikke klar til at lægge sig ned uden kamp. Det betød nu ikke det store, for den store kreativitet bed ikke på Kulaots, som kørte den hjem uden de store sværdslag.
0-1Nicolaj V. Pedersen – Andreas Wive
Umiddelbart virkede det ikke til at Nicolai fik det store ud af åbningen, men det var et af de partier, hvor fordelene langsomt hober sig op. Det hele endte oven i købet i et bondeslutspil, hvor sorts konge var offside på dronningefløjen, mens Nicolaj rippede bønderne på den anden.
1-0Tom Petri – Michal Luch
Et såre begivenhedsløst parti, hvor hvid gik efter at bytte det hele af. Det lykkedes, så
½-½

Daniel V. Pedersen – Martin Bækgaard
Et skarp fransk variant, hvor hvid slog løs på g7 og h7. Derefter måtte han forsvare sig længe med kongen på d1, men sorts fik-fakserier fik ikke den ønskede effekt, og det hele endte med at Daniels h-bonde, som havde været “fri” siden træk 10, langsomt fik lov at luske frem til syvende række, hvilket fik sort til at kaste håndklædet i ringen. En ganske overbevisende sejr set fra sidelinjen.
1-0

Nina Høiberg – Steffen Slumstrup
Et eller andet gik grueligt galt for min Aljechin efter 1. e4 Sf6 2. e5 Sd5 3. d4 d6 4. Lc4 dxe5 5. dxe5 c6 6. Sc3 med pointen 6. – Sxc3 7. Lxf7. Det korrekte træk var vist 4. – Sb6, men jeg kendte det ikke så godt. Heldigvis er Nina typen, der ikke stiller sig tilfreds med en “almindelig fordel”, så hun gik efter en hurtig angrebs-sejr, og jeg var mildest talt også bekymret for, at hun skulle få den. Men faktisk forsvarede jeg mig godt, og netop som jeg troede, at jeg var færdig så jeg et fint forsvars-træk, som vi begge havde overset i beregningerne. Det virkede ulogisk efter det hidtidige forløb, men pludselig vendte partiet på hovedet. Jeg fik afviklet til et slutspil og vandt endda en-to-tre bønder. Og ja, jeg vandt det!
0-1

Lars Meyer – Johnni Væng
Niels Danstrup – Torben Hjorth
Jeg tillader mig at skære disse to partier over en kam. I hvert fald skete der ikke det store, før der blev røget fredspibe.
2x½-½

Jørgen Nielsen – Thomas Damgaard
Det lignede også en hurtig remis, men pludselig tabte Jørgen en bonde, og man kunne godt bekymres. Heldigvis fik han et initiativ til gengæld og det holdt til remisen var i hus.
½-½

Altså 6-2 til de gode. Efter første match snakkede vi nervøst nedrykning, men efter søndagen ser vi igen lyst på det. De to nye udlændinge er i øvrigt ganske muntre typer, der ikke går af vejen for at mobbe holdkammeraterne fejl (læs slutspilsformåen). Det er selvfølgelig ikke helt så sjovt som en hovedrystende Venø, men fint alligevel.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. november 2007 20:19
Aalborg Skakforening – Skolerne
Kaido Kulaots- Rasmus Skytte
Vores nye estiske stormester fik et stort initiativ fra start i italiensk, men Rasmus Skytte forsvarede sig godt og længe, indtil han måtte bukke under lige inden tidnøden. Efter partiet var Kaido nede over, at hans sejr ingen betydning havde på grund af det samlede hold-nederlag, men vi kunne trøste ham med, at brætpoint altså tæller over match-point.
1-0Karsten Rasmussen – Nicolai V. Pedersen
Denne nyklassiker i dansk skak endte desværre med Århus-sejr, efter et usædvanligt stilrent parti. Nicolai måtte efter partiet indrømmede, at Karsten “spiller godt for tiden.”
1-0Michal Luch – Jan Sørensen
Endnu en ny mand, der synes at bidrage godt. I hvert fald synes jeg, han stod bedst efter åbningen. Og selv om Jan Sørensen fik kæmpet sig ud af sin trange stilling og endda fik initativet i tidnøden, var remisen vist aldrig i fare.
½-½

Casper Rasmussen – Daniel V. Pedersen
Det blev en klassisk stilling, hvor hvid havde angrebschancer til gengæld for sin isolerede bonde på d4. Længe var angrebschancerne ikke i sigte, men Daniel brugte efter eget udsagn for meget tid og i hans tidnød fik Casper Rasmussen rodet det hele så grundigt sammen, at Daniel til sidst stod over for udækkelig mat på h7.
1-0

Steffen Nielsen – Mads Boe
Jeg prøvede mig frem med en masse kreative bondeofre mod min modstanders Caro-Kann. Desværre slog min modstander ikke en eneste af dem, så i stedet for et vildt angreb fik jeg blot en almindelig god stilling. Men ikke bedre end at jeg tog imod min modstanders remistilbud efter 20-25 træk. Der var trods alt byttet en del brikker af, og det skulle nødigt ende i et slutspil, tænkte jeg.
½-½

Andreas Skytte Hagen – Lars Meyer
For mine utrænede øjne virkede det til, at Lars konsekvent gik efter at bure sin Lc8 inde bag egne bønder, mod til gengæld at give hvid en vidunderløber på e5. Sandheden var vist nærmere, at Lars overså en taktisk finesse, så han blev tvunget i defensiven. Han prøvede med vanlig kreativitet at få viklet sine brikker ud, men hvid forblev kølig at kørte sejren hjem
1-0

Torben Hjorth – Tobias Christensen
Et kreativt parti, hvor sort stillede sig op med bondekæden c6, b5 i Pirc. Det skulle straffes mente Hjorth, men nogen stor fordel fik han ikke på brættet. Men på uret kom modstanderen i tidnød. Den disciplin er Tobias Christensen vist nok ekspert i – det siges, at han tilbragte størstedelen af sin barndom,ungdom og tidlige voksenliv med at lænse turister for penge ved at spille lynskak mod dem foran Helligåndskirken på Strøget. Uden i øvrigt at sammenligne Hjorth med en tilfældig turist må vi konstatere at det endte med at han kom til at sætte en officer direkte i slag på et tidspunkt, hvor Tobias havde 30 sekunder tilbage til 10 træk, og Torben i hvert fald over 5 minutter. Ak. Og så viste det sig endda, at Hjorth havde en gevinst undervejs. Det kunne Fritz berette efter partiet, omend vi andre stiller os tvivlende.
0-1

Finn Pedersen – Jørgen Nielsen
Hvid spillede kongeindisk angreb. Og selv om Jørgen mente, at det var for underligt at kalde en åbning angreb, når hvid ikke overskred midterlinjen, måtte han sande, at der var mere bid i opstillingen end man skulle tro. Sort fik nogle svage bønder, og selv om han forsvarede sig kreativt, lod Finn sig ikke rokke.
1-0

Altså 6-2 til de forkerte, hvilket betød, at vi var opsatte på at tage grundig revanche om søndagen, hvor modstanderen var det på papiret mere overkommelige Nordre-hold, som vi dog tabte til i sidste sæson.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. november 2007 19:46
Skakligastart
Aalborg kom igennem den første skaweekend med 8 points. Efter lussingen i første runde lørdag, hvor det blev 2-6 mod det stærke hold fra Skolerne/Århus, rejste holdet sig flot søndag med en tilsvarende sejr mod Nordre, Århus.
I første runde var det kun vores nye 1.bræt, GM Kaido Kulaots, der kunne sejre, mens det blev remis til IM Michal Luch og Steffen Nielsen på 3. og 5.bræt. Søndagens sejr blev uden tabspartier, idet Kaido, Nicolai, Daniel og Steffen vandt, mens Michal, Lars, Torben og Jørgen spillede remis.
Steffen har lovet at give mere udførligt kampreferat. Dejligt at se holdet rejse sig, og dejligt at se de nye spillere kæmpe for sagen. Jeg synes de glider rigtig godt ind på holdet.
Næste søndag venter Jetsmark på udebane. De overraskede ved at besejre danmarksmestrene fra Helsinge i dag!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. oktober 2007 00:31
Aalborgspillere triumferer i Skørping
Det blev til en rimelig god høst for Aalborg Skakforening i den 4.Løvfaldsturnering i Skørping.
M. kl. blev vundet af det unge talent Mikkel Motzkus, Haderslev med 3 ½ point foran Bent Christensen, Aars og Sune Kovshøj, begge med 3 point. Desværre for Sune havde han den næstbedste korrektion, så han havnede lige uden for præmierækken. Til gengæld betød resultatet at Sune blev mesterspiller – med 1905 i rating! Flot – tillykke. Mikkel M. blev ligeledes ny mesterspiller.
Basis 1. Her lykkedes det mig at holde fast i førstepladsen. Jeg scorede 4 points, efter 2 remiser mod Gottschalck og Ole Rysggard Madsen i dag. 4 points og et ratinghop til 1872, så jeg kan ikke tillade mig at være utilfreds, selv om jeg burde ha’ vundet over præsten fra NS i sidste runde. Christian Gottschalck blev nr. 2 med 3 point. For to år siden var rollerne byttet om, her vandt Christian foran mig! Vores nye medlem Rune Nielsen fik rettet pop på en miserabel start med 3 nederlag ved at score 1½ point i de sidste 2 runder.
Basis 2. Her var Kasper Antonissen helt suveræn og scorede som eneste spiller af samtlige maximum score 5 af 5! Udover førstepladsen og 800 kr scorede Kasper også 100 dejlige ratingpoint, og nærmer sig nu med stormskridt 1. klasse. Det nye tal er på 1640. Også stort tillykke til Kasper. Johannes Meyer scorede 3 point, men havnede lige uden for præmierækken. 2. pladsen gik til Frederik Poulsen fra Skørping med 3 ½ point og Poul Erik Niebuhr tog 3. pladsen med 3 point.
Rigtig dejlig turnering, formidabel kantine, fine præmier. Skørping folkene håber på flere deltagere næste år. Turneringen kan virkelig anbefales!
M.v.h. Arne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 9. september 2007 22:50
Klubturnering
Det ser jo fint ud med tilmeldingen til klubturneringen!
Jeg lader tilmeldingen stå åben til i morgen kl. 20, hvor jeg vil lave gruppeinddeling og lodtrækning. Jeg overvejer at lade øverste gruppe bestå af 10 mand, alle mod alle. Der skulle være tid nok til at spille 9 runder, da deltagerne her ikke skal spille holdkampe på hverdagsaftener. Hvad siger man til det?
mvh Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. august 2007 15:04
Aalborg Byturnering 2007
Koordineret enkelmandsturnering spilles på følgende datoer:
Tirsdag 21/8 Aalborg Mandag 27/8 Vejgård Torsdag 30/8 Nørresundby Tirsdag 4/9 Aalborg Mandag 10/9 Vejgård Torsdag 13/9 Nørresundby Tirsdag 18/9 Aalborg
Aalborg Skakforening, AAU Strandvejen 12-14, 3.plan Vejgaard Skakklub, Biblioteket Hadsundvej 35 Nørresundby Skakklub, Kulturbroen, Strandgade 3 (lige under brolandingen)
Alle dage startes kl. 19.30.
Betænkningstid: 1½ time til 30 træk, ½ time til resten.
Der spilles i 8-mandsgrupper inddelt efter ratingtal ovenfra, nederste gruppe evt. monrad. Vinder af øverste gruppe bliver bymester 2007. Præmier offentliggøres senere.
Indskud 150,- kr. opkræves 1.spilleaften.
Tilmelding med ratingtal inden 19/8 på bytur.skakteam.dk (skrives i browserhovedet) eller til Bjarne Sønderstrup, Carl Blochs Vej 27, 9000 Aalborg, tlf. 98125842, bfs(snabela)stofanet.dk.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. august 2007 11:38
Aktiv sommer 2007
I forbindelse med Aalborg Kommunes tilbud til børn fra 4.-10.klasse afholder vi skak på Medborgerhuset mandag d. 13/8 og tirsdag 14/8, begge dage kl. 10-14. Du kan stadig nå at komme med.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 1. juli 2007 20:58
European Company Sport Games Aalborg 2007
Den tidligere unionsformand Søren Bech Hansen, IBM Chessclub Denmark blev flot nr. 2 i firmasportfestivalen European Company Sport Games Aalborg 2007. Vinder blev den stærke tysker Ralf Müller med 8½ af 9. Turneringen blev spillet under fine forhold på Aalborg Kongres & Kulturcenter. Der var livedækning fra topbrættet. Partier, resultater og billeder kan ses på http://www.aalborgskakforening.dk/ecsg2007/.
Om to år, 17. – 21. juni 2009, spilles der i Rovinj i Kroatien. Alle medlemmer af en firmaidrætsforening kan deltage.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. juni 2007 16:14
Nicolai spiller simultan
Lørdag 30/6 kl.10 spiller Nicolai simultan mod deltagerne fra ECSG i Aalborg Kongres & Kulturcenter. Der er mulighed for øvrige at deltage, hvis man møder op inden kl. 10.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. juni 2007 10:09
European Company Sports Games Aalborg 2007
I forbindelse med den store firmasportfestival European Company Sports Games Aalborg 2007, spilles der en 9 runders hurtigskakturnering i Aalborg Kongres og Kulturcenter torsdag 28.juni og fredag 29.juni. Der er tilmeldt 29 deltagere, heraf 28 fra tyske klubber og den enlige danske deltager, tidligere unionsformand Søren Bech Hansen fra IBM.
Der forventes livedækning og resultatformidling på hjemmesiden ECSG 2007 Chess og der er selvfølgelig adgang for tilskuere under hele turneringen, der starter torsdag kl. 9.30 og slutter fredag kl. ca. 17.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 28. maj 2007 10:30
Halvgodt i Nyborg
Vi var 16 spillere i Nyborg til pokalfinalestævne i går, og med en omskrivning af et kendt citat kan man sige, at “aldrig har så mange rejst så langt for at opnå så lidt”! Nuvel, vi havde da en hyggelig tur og med fine individuelle resultater iblandt, men de store holdresultater blev der altså ikke tale om. Alle hold sluttede midt i de respektive rækker, som det kan ses på siderne pokalstævne07 På eliteholdet trak Nicolai læsset og scorede 5½ af 6 på førstebrættet. Han tog endda en remis i sidste runde for at vinde topscorerpræmien, men dertil krævedes maxscore, hvilket først blev oplyst bagefter(!!). Holdet var med i toppen et stykke tid, bl.a. med en 4-0 sejr over Frem, men tabte de to sidste runder. Jetsmark var aldeles suveræne og kunne hjemføre deres 2. DM. I bredderækken var det også kun lige ved og næsten. Alt for ustabile resultater for begge hold gav også en midterplacering. I sidste runde mødte de to Aalborghold hinanden, og her vandt føsteholdet knebent 2½-1½. Jeg selv scorede 4 af 6 på førsteholdets førstebræt, og Per scorede 4½ på andetholdets 4.bræt. Juniorholdet fulgte de andre aalborgholds eksempel og sluttede midt i rækken. Igen var der megen slinger i valsen, men enkelte gode resultater indimellem. Alle scorede omkring 50%, så det må være halvgodt. På hjemturen kunne vi glæde os over, at AaB trods alt tog sig sammen og vandt 3-1 i bronzekampen over OB. Hilsen Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. maj 2007 21:20
Nye ratingtal fra klubturneringen
Håber man kan tolke nedenstående:
Jens Johan Christensen 2114 Korrigeret 2109 John Nyholm Hansen 2047 Korrigeret 2067 Bjarne Sønderstrup 2024 Korrigeret 2026 Jørn Bach Hansen 1983 Korrigeret 2012 Niels Chr. Davidsen 1912 Korrigeret 1902 Sune Kovshøj 1898 Korrigeret 1866 Jan Peter Lysberg 1880 Carl Johan Andersen – 1847 Korrigeret 1843 Arne Dan Fjordside – 1835 Hugo Falberg – 1820 Korrigeret 1837 Hans Peter Rasmussen – 1808 Korrigeret 1736 Thomas Søndergård – 1752 Korrigeret 1778 Bo Torpegaard Jensen – 1749 Korrigeret 1800 Sune Ørbæk Hansen – 1675 Korrigeret 1668 Ricardo De La Calle Aramburu – 1616 Korrigeret 1583 Norman Asger Hansen Vejgaard Skakklub 1561 Korrigeret 1575 Orla Olesen 1537 Per Jacobsen – 1525 Korrigeret 1674 Kasper Antonisen – 1515 Korrigeret 1583 Peter Lindegaard – 1492 Uffe Brixen Egeberg – 1429 Jens Jørn Odborg – 1413 Finn Bjørn – 1358 Korrigeret 1369 Finn Simonsen – 1342 Emil Sønderstrup – 1325 Aage Sørensen – 1298 Korrigeret 1305 Jon Harild – 1230 Korrigeret 1264 Uffe Kristensen – 1208 Korrigeret 1204 Jens Ole van de Weerd 1135 Korrigeret 1131 Niels Peter Sloth – 1055 Korrigeret 1026 Mikkel Warlund – 1000 Pia Nielsen – 1000

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. maj 2007 09:42
Jens Johan Christensen ny klubmester!
Jens Johan vandt tirsdagens hurtigomkamp om klubmesterskabet mod undertegnede med 2-0 og kan derfor kalde sig klubmester.
Tillykke til Jens. Der er præmieoverrækkelse 29/5.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. maj 2007 23:20
Generalforsamling 29/5 kl. 19.30
Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag sendes til formanden inden 15/2.
Præmieuddeling og lynturnering.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. april 2007 20:43
Pokalstævnet 21/4
Trods det pauvre fremmøde fik vi en hyggelig og spændende dag i klubbens lokaler. Der deltog 5 hold, 3 fra Aalborg og 2 fra Jetsmark. Vinder af eliterækken blev Jetsmark 1 efter en spændende afslutning, hvor en gevinst til Rene Rasmussen over Jakob Rathlev ville have sikret Aalborg 1 en 1.plads og rejesen betalt til Nyborg. Men Jakob vandt i sidste sekund, og reddede 2-2, hvilket gav førstepladsen. Aalborg 1 fik dog 2.pladsen og kvalificerede sig også til stævnet pinsedag i Nyborg. I bredderækken sejrede Aalborgs 3.hold suverænt, idet de scorede mere end 5 points over forventet. Bl.a. vandt de over klubbens 1.hold med 2½-1½ og spillede 2-2 mod Jetsmark 1! Sune Ørbæk Hansen viste vejen ved på 3.bræt at vinde alle sine 4 partier!. Aalborg får derved rejsen til Nyborg betalt for sit breddehold. Jetsmark 2 blev nr. 2 i dette regnskab og har dermed også kvalificeret sig til Nyborg. I morgen er der hovedkredsmøde i klubbens lokaler, og et punkt på dagsordenen kunne måske være, hvordan vi får flere hold til at stille op til denne pokalmatch.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. april 2007 15:29
Pokalstævne
Aalborg Skakforening står som vært for det nordjyske pokalstævne nu på lørdag 21/4 kl. 10 på Strandvejen. Der spilles 6 runder ½-times partier, og de to bedste hold kvalificerer sig til DM, som spilles pinsesøndag i Nyborg.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. marts 2007 21:19
Divisionsturneringen slut
Søndagens resultater bød på 3 sejre, alle på 4½-3½, til Aalborg Skf. i Skakligaen og i 2. division. I Skakligaen vandt vi sidste runde over Helsingør med 4½ – 3½ og sikrede os en fornyet sæson i Skakligaen. I Viborg sluttede 2. og 3.holdet også pænt af med sejre over Nordre II og SK 1968 III. 2.holdet sluttede på en fin 3.plads mens 3.holdet må en tur ned i mesterrækken. Jumbopladsen i gruppen blev dog overladt til Nørresundby II.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. marts 2007 15:10
Aalborg – Nørresundby 9-7
Resultaterne af søndagens kampe blev:
Nørresundby I – Aalborg I: 4-4
Nørresundby II – Aalborg II: 3-5
Randers – Aalborg III: 6-2
Skakligaholdet slutter af med dobbeltrunde 24.-25.marts i Helsingør. Spændingen er intakt!
I 2.division er tingene derimod afklaret, idet 2.holdet hverken kan rykke op eller ned, mens 3.holdet må en tur ned i mesterrækken igen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. februar 2007 17:43
Nicolai i Tyskland
Nicolai sluttede på en fin 3.plads i den tyske open i NordWest Cup i Bad Zwischenahn, se NordWest Cup i Bad Zwischenahn

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. februar 2007 15:26
Faaborg-Midtfyn-Cup
Følg med i blindskakturneringen. Kresten og Sune Ørbæk fra Aalborg Skakforening er teknikere 🙂 Faaborg-Midtfyn-Cup

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. januar 2007 16:44
10 points
Søndagens kampe gav 10 points. Skakligaholdet spillede 4-4 mod Jetsmark, og ligger stadig på en 5.plads. 2. og 3. holdet fik begge 3 points med sig hjem fra Århus, – 2.holdet mod Nordre 2 og 3.holdet mod 68 3.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. januar 2007 19:56
Skakliga og divisionsskak
Søndag spiller skakligaholdet i Jetsmark, mens 2. og 3. holdet skal til Århus for at møde hhv Nordre II og 68 III.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. januar 2007 18:36
Søndagen gav 12½ points
Søndagens holdkampe gav ialt 12½ points til Aalborg Skakforening. Skakligaholdet spillede 4-4 med Nordkalotten, og har nu 19 points efter 5 runder.
2.holdet spillede 4-4 i topopgøret mod Kjellerup, hvilket må siges at være ok. På 1.bræt imponerede Søren Andersen med en sejr over Leif Kristensen.
Og 3.holdet fik sin første sejr 4½-3½ i det prestigefyldte lokalopgør mod Nørresundby 2.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. januar 2007 20:43
Aalborg tabte til K41
1.holdet tabte desværre 2½-5½ til K41 i lørdagens runde i Brønshøj. Nicolai vandt over Jacob Øst, Erik P., Meyer og Torben spillede remis. Ifølge sidstnævnte var det en meget lige match, der kunne være endt 4½-3½ til os. Erik, Carsten og Torben stod alle til gevinst. Ak, ak. Nu må der tages revanche i morgen mod Nordkalotten, der tabte stort til Brønshøj.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. januar 2007 08:07
Holdkampe i weekenden
Skakligaholdet spiller dobbeltrunde i Brønshøj mod K41 og Nordkalotten. 2.holdet møder på hjemmebane Kjellerup søndag kl. 12 og 3.holdet møder samme tid og sted Nørresundby 2.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. december 2006 17:23
Nicolai i Travemünde
Med 5.5 points blev det til en 10.plads i den store open i Travemünde. Der var 256 deltagere ialt, og turneringen blev vundet af GM Potkin med 6.5. IM Klaus Berg blev en flot nr. 2 med 6 points.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 28. december 2006 10:57
Nye ratingtal
Klubturneringen er nu færdigbehandlet, og resultaterne kan ses på hjemmesiden. For følgende spillere er tallene korrigeret til:
Søren Andersen 2027
Bjarne Sønderstrup 2016 (pyha, over 2000 igen!)
Niels Chr. Davidsen 1957
Arne Dan Fjordside 1797 (tæt på 1800..)
Sune Kovshøj 1805 (han spurter frem!)
Sune Ørbæk Hansen 1694
Ricardo Aramburu 1611
Finn Simonsen 1497
Kasper Antonisen 1528
Lars Nielsen 1603
Per Jacobsen 1502
Med venlig hilsen og med ønsket om et godt og ratingbringende nytår! Bjarne

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. december 2006 13:05
Klubturneringen afsluttet
og indberettet til ratingkartoteksføreren. Ratingtallene skal altså tages med dette forbehold.
Det lykkedes Jens Johan at nå op på siden af klubformanden, således at disse to engang til foråret skal spille en omkamp om retten til at møde vinderen af forårsturneringen i en match om klubmesterskabet.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. december 2006 09:56
Begynderskak
Ved juniorgrandprixturneringerne er vore begyndere rigtigt begyndt at vise tænder. Ved de seneste stævner har vi besat samtlige præmiepladserne, således at spillerne nu rykker op i den “rigtige” turnering. I lørdags var det således Nicolay Prieur, Nick Groth og Bjarke Højlund, der besatte de 3 første pladser. Tidligere er Philip Hovgaard Lassen, Ellen Kakulidis og Martin. F. Nielsen rykket op. Dejligt!
I øvrigt vandt Sune Kovshøj igen den øverste gruppe. Sådan!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. december 2006 09:44
Klubturneringen
synger på sidste vers. Der er mulighed for at spille de sidste partier på tirsdag 19/12, hvor vi også holder juleafslutning med glögg og æbleskiver.
På skemaerne er anført nye ratingtal, men de er selvfølgelig kun gældende for spillere, der har færdigspillet turneringen, og med forbehold for ratingkartoteksførerens godkendelse.
Der har desværre været et par tilfælde af udeblivelse uden afbud. I så fald har man tabt partiet, og man rates også herfor.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. december 2006 20:08
Sejr og nederlag
2.holdet vendte hjem fra Viborg med en smal 4½-3½ sejr. Jens Johan, John og Thomas Søndergaard (reserve) vandt smukke sejre med de sorte brikker. Remisser til Rene (heldigt), Bjarne (ok, vanskeligt parti) og Sune Normann. Søren og Finn tabte, men med lidt held havde vi fået mere. Men en fin sejr, – så nu er vi med igen!
3.holdet måtte bøje sig for overmagten mod Kjellerup. Men flotte sejre til Chr. Volmer og Sune Kovshøj.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. december 2006 20:31
Aalborg triumferer i Aabybro juleturnering
Aalborg havde 4 spillere med i den traditionsrige Aabybro Juleturnering. I mesterklassen vandt Aalborgs Søren Andersen med 7 points foran klubbens formand Bjarne Sønderstrup med 6½. Søren var ubeskeden nok til at vinde sidsterundespartiet med formanden, der ellers havde spillet en fin turnering uden tabspartier. Kurt Pedersen, Aabybro, blev nr. 3 foran sidste års vinder, Per Petersen, Nordthy. I basisgruppen blev Ricardo Aramburu nr. 2 og her endte Emil Sønderstrup lige netop uden for præmierækken.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 26. november 2006 19:43
Sejr og nederlag
Aalborg 1 vandt søndag en flot sejr på 5-3 over SK1968 i Skakligaen. 2.holdet indkasserede et knebent nederlag på 3½-4½ til Randers. Se resultater på http://www.divisionsskak.dk/holdarkiv/div0607/

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. november 2006 19:51
Divisionsturneringen
Aalborg 1 spiller søndag kl. 12 hjemme mod SK1968, Århus i skakligaen. Samme tid og sted tager 2.holdet imod Randers i 2.division gr. 4.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. november 2006 19:18
Aalborg 3 – Viborg: 2½-5½
Trods en fin præstation blev det til et for stort nederlag i den fremskudte kamp mod Viborg. Vi stillede med 3 reserver og de gjorde det såmænd meget fint. Især Ricardo, der på 8.bræt som den eneste vandt sit parti. Jørn Bach fik remis på første bræt (eller det var nærmere Olav D. der fik remissen). Hugo (med merbonde) og Sune Kovshøj stod for de andre remisser. Hans Peter tabte desværre et teknisk remisslutspil (T mod L). Så med lidt held var det blevet 4-4.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. november 2006 18:06
Aalborg 2 – Aalborg 3: 6-2
2.holdet forsvarede æren i det prestigefyldte opgør. Kun Søren Andersen og Arne Fjordside (reserve) måtte bide i græsset, mens de resterende 2.holdsspillere vandt. Aalborg 3 spiller hjemmekamp mod Viborg næste gang d. 19/11 på Strandvejen, mens 2.holdet venter til 26/11 hvor holdet på hjemmebane møder Randers.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. november 2006 17:59
3-5 mod Brønshøj
På 2.dagen i skakligaen måtte vi desværre ned mod det stærke hold fra Brønshøj med 2 stormestre i toppen. Da vi sidste år fik en lussing på 2-6, var nederlaget i dag til at sluge. Med lidt held havde vi også fået 4-4, idet Nicolai på 1.bræt pressede Tiger Persson, men måtte nøjes med remis, og på 3.bræt kunne Lars Venø måske have reddet en halv mod Kim Pilgård. Men 6 remisser til Nicolai, Erik, Carsten, Steffen, Jørgen og Torben blev det til.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. november 2006 21:41
Fin start i skakligaen
Aalborg fik en fin start med sejr 4½-3½ over Skolerne, Århus. Det var en kærkommen revanche for sidste års store førsterundenederlag til samme hold. Gevinster til Erik Pedersen, Lars Venø og Torben Hjorth. Remisser til Nicolai V. Pedersen, Lars Meyer og Steffen Nielsen.
Andre resultater: Nørresundby – K41 ½-7½ (av, av) samt Jetsmark – Brønshøj 2-6 (av)
I 2.division fører Aalborg 2 over Aalborg 3 med 5-2. Sidste parti spilles i morgen sammen med kampene i skakligaen: Brønshøj Aalborg, Skolerne-Nørresundby og K41-Jetsmark. Der startes kl. 10 hos Rambøll, Prinsensgade 11.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. november 2006 13:08
Aalborg 2 – Aalborg 3
I 2.division gr. 4 spilles det indbyrdes opgør mellem Aalborg 2 og Aalborg 3 lørdag kl 12-18 hos RAMBØLL, Prinsensgade 11. Holdopstillingerne bliver:
Søren Andersen (sort) – Jørn Bach Hansen
Jens J. Christensen – Chr. Volmer Nielsen (spilles søndag
Finn Winther Nielsen – Thomas Høj Jensen
John Nyholm Hansen – Carl Johan Andersen
Kim Houlberg – Hans Peter Rasmussen
René Rasmussen – Hugo Falberg
Bjarne Sønderstrup – Thomas Heine Bech
Arne Fjordside (R) – Thomas Søndergaard (R)
Vel mødt.

 

Skrevet af b – 1. november 2006 11:30
Skakliga og divisionsskak
Så brager divisionsturneringen 06/07 i gang med dobbelrunde i skakligaen i weekenden. Hele 6 hold, heriblandt de tre nordjyske (Aalborg, Nørresundby og Jetsmark) spiller hos RAMBØLL, Prinsensgade 11 (lige ved banegården) lørdag fra kl. 14 og søndag fra kl. 10. Aalborg lægger ud mod de stærke hold fra Skolerne og Brønshøj.
Samme sted spilles lørdag kl. 12 den indbyrdes kamp i 2.division mellem Aalborgs 2. og 3.hold.
Tilskuere er meget velkomne!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. oktober 2006 12:57
Junior Grand Prix
Sune Kovshøj vandt sikkert øverste gruppe i weekendens turnering, og i begynderklassen fik vi også en vinder, idet Martin F. Nielsen vandt i sin første turnering. I 1.klasse delte Jonas Thomassen og Simon Mæng 3.pladsen, mens Ellen Kakulidis og Philip Hovgaard Lassen delte 3.plads i begynderklassen. Der var 26 deltagere ialt.
På lørdag i Jetsmark spilles der amtsmesterskab i skoleskak.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. oktober 2006 07:39
Junior Grand Prix
Den første turnering i det nordjyske juniorGP spilles lørdag 28/10 fra kl. 10 i Aalborg skakforenings lokaler, Strandvejen 12-14, 3.plan.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. oktober 2006 15:55
Aalborgspillere triumferer i Skørping
Lars Meyer og Sune Kovshøj vandt hver sin førsteplads ved Skørpings 5-runders løvfaldsturnering her i weekenden. Lars vandt øverste gruppe med 3½ points uden tabspartier, – gevinster over Henrik Willumsen og Søren Andersen. I samme gruppe fik Søren og jeg selv begge 2 points (jeg vandt endda 9 ratingpoints!). Søren sluttede en ellers sløj turnering af med gevinst over Willumsen. Som næstlavest ratede overraskede Sune med sikkert at vinde gruppe 2 med 3 af 4 (Arne Søgård trak sig). Det blev til flotte sejre over Davidsen og Niebuhr, mens remisserne mod Hans Andersen og Henning Larsen måske var lidt heldige. Omvendt kunne Sune tidligere i partiet mod Henning fået en klar gevinststilling, hvis han havde kunnet sidde lidt længere på hænderne! Men flot, og 58 rare ratingpoints i posen. I gruppe 3 scorede Kasper Antonisen 3 points, Emil 2½ og Mikkel Warlund 1½, sidstnævnte i sin første rigtige turnering. En rigtig hyggelig turnering, der gentages samme tid – samme sted næste år.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. oktober 2006 16:28
Juniorerne klarede sig fint
Ved DM for hovedkredsjuniorhold i Tjele klarede 7.hovedkreds sig fint, idet det blev til en 6.plads. Individuelt klarede de 3 aalborgdrenge sig også ok med 2½, 3 og 2½ points mod den stærke modstand. Sune havde på 1.bræt gode stillinger mod Jacob Vang Glud og Kristoffer Dyrgaard. Se resultater og stillinger på http://www.tjeleefterskole.dk/

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. oktober 2006 16:15
Løvfaldsturnering
Skørping Skakklub arrangerer næste weekend 13.,14. og 15.oktober den 3.Løvfaldsturnering. Fredag 19-23, lørdag og søndag 10-14 og 15-19. 1½ time til 30 træk, ½ time til resten. Indskud 150 kr. Flotte præmier!
Jeg kan kun anbefale denne hyggelige turnering som en kærkommen lejlighed til at komme i form til holdturneringen!
Tilmelding til Hans Andersen på 98337405 eller på 7.hovedkreds’ hjemmeside.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. oktober 2006 16:05
3 juniorer på hovedkredsholdet
I aftes kørte jeg Sune Kovshøj, Kasper Antonisen og Emil Sønderstrup til Tjele, hvor de skulle deltage på det nordjyske hold til DM for juniorhold.
Sune spiller nr. 1, Kasper nr. 3 og Emil nr. 5. Men om de får meget med hjem er nok tvivlsomt, idet klart nr. sidst efter ratingtallene at dømme. Til gengæld vil alt andet end en sidsteplads være en overraskelse.
Turneringen slutter søndag, og så er vi klogere.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. september 2006 12:15
Holdturneringen venter…
Styrkelisten for 2006-2007 er nu lagt ind under “medlemmer”. Skakligaholdet starter med dobbeltrunde i Aalborg weekenden 4.-5.november , og der spilles hos RAMBØLL, Prinsensgade 11, – lige ved banegården. I 2.division gr. 4 spilles det indbyrdes opgør mellem Aalborg II og Aalborg III samme sted.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 27. september 2006 00:23
Byturneringen slut.
Jens Jørgen Christiansen, Nørresundby, blev suveræn bymester med 6½ af 7. Søren Andersen kom sig over chockstarten med gevinst i de sidste 5. Flot andenplads. Sune Kovshøj, Lars Nielsen og Arne Hove delte 1.pladsen i basis 1. I basis 2 vandt Lasse Luther, Jetsmark, foran Kasper Antonissen.
Med forbehold for ratingkartoteksførerens godkendelse er de nye ratingtal påført turneringstavlerne.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. september 2006 22:16
Nicolai vinder i Randers
Nicolai V. Pedersen vandt Randersmesterskabet i hurtigskak. Se mere her Photobucket - Video and Image Hosting

 

Skrevet af b – 9. september 2006 11:15
Grand Prix indbydelse 16/9
Aalborg Skakforening indbyder til Hurtigskak Grand Prix som den 2. turnering i Nordjysk Grand Prix under 7. Hovedkreds i sæsonen lørdag den 16. september 2006, kl. 10.00 – ca. 16.00 i klubbens lokaler beliggende Standvejen 12 – 14, 3. sal, Aalborg Indskud: 100 kr. pr. spiller Turneringsform: Der spilles 7 runder Monrad i 1 eller flere grupper. Gruppeinddeling i henhold til Grand Prix-reglementet. Der spilles efter FIDE’s regler for hurtigskak. Præmier: 70 % af indskuddet går retur til spillerne i form af pengepræmier. Andre 20 % går til den samlede GP-præmiepulje. Spillerne vil blive inddelt i præmiegrupper, således at alle har rimelige chancer for at komme i præmietagernes rækker. Betænkningstid: 20 minutter pr. spiller til hele partiet. Tilmelding senest torsdag den 14. september 2006 til Bjarne Sønderstrup, Carl Blochs Vej 27, 9000 Aalborg, tlf. 98 12 58 42, mail bfs@stofanet.dk eller online på: http://gp.teamnordjylland.dk/

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 9. september 2006 10:57
Byturnering
Finn Simonsen er udgået fra basis 2. Pointsene annuleres, men de tre første partier rates.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. september 2006 17:45
Juniorskak
starter 5/9 i klubben kl. 17.30 – 19. Juniorklubben på Medborgerhuset starter 13/9 kl. 16

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. september 2006 17:42
Klubturnering
starter tirsdag 19/9. Tilmelding i klubben eller her på hjemmesiden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. august 2006 22:24
Skakskole
Aalborg Skakforening arrangerer igen i år skakskole for unge fra 4.-10 klassetrin. Det foregår de kommende tre dage 7., 8. og 9.august fra kl. 10-14 i mødelokale 4 på Medborgerhuset (Hovedbiblioteket). Undervisningen varetages af det kompetente team: Jacob Würtz, Sune Kovshøj og Per Jacobsen. Der er 16 tilmeldte, men man kan godt møde op på dagen også.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. august 2006 23:12
Aalborg Byturnering 2006
Koordineret EMT på 7 hverdagsaftenerTirsdag 29/8 i Aalborg
Mandag 4/9 i Vejgaard
Torsdag 7/9 i Nørresundby
Tirsdag 12/9 i Aalborg
Mandag 18/9 i Vejgaard
Torsdag 21/9 i Nørresundby
Tirsdag 26/9 i AalborgRunderne spilles på skift i:
Aalborg Skakforening, Strandvejen 12-14
Vejgaard Skakklub, Biblioteket Hadsundvej
Nørresundby Skakklub, Gl. Lindholm Skole, Lindholmsvej.

Betænkningstiden: 40 træk/2 timer + 15 min. Til resten.
Start kl. 19.00

Tilmeldingsgebyr 150 kr. Betales 1.spilleaften.

Tilmeldingsfrist 25/8

Præmier: Offentliggøres på spillestedet.

Turneringsleder: Bjarne Sønderstrup, Carl Blochs Vej 27,
9000 Aalborg, tlf. 98125842, mail: bfs@stofanet.dk

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. juli 2006 11:41
Vesterhav
23. John Nyholm Hansen, Aalborg 5.5/9
34.Jacob Würtz, Aalborg 5/9
58.Thomas Søndergaard, Aalborg 4.5/9
61.Sune Kovshøj, Aalborg 4/9
83.Per Jacobsen, Aalborg 3/9

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. juli 2006 11:34
Budapest
Det blev ikke til GM-norm for Nicolai, men alligevel en 3.plads med 6½/11 i First Saturday turneringen i Budapest. Søren scorede 4/11 i FM-A.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. juli 2006 11:40
Mere sommer
Søren Andersen deltager også i Budapest. 2½ af 6 i FM A-gruppen. Nicolai har nu 3½/6. I Copenhagen Open, der spilles efter Vesterhavsturneringen, står Jacob Würtz og Per Jacobsen på deltagerlisten. Fortsat god sommer!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. juli 2006 12:17
Skaksommer
Nicolai V.P. deltager i First Saturday i Budapest. Se http://www.firstsaturday.hu/
John Nyholm, Jacob Würtz, Thomas Søndergaard, Sune Kovshøj og Per Jacobsen deltager i Vesterhavsturneringen. Se http://www.northseacup.dk/
Skakklubben holder lukket i juli måned.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. juni 2006 18:20
Ingen pokaler i Nyborg
Aalborg Skakforening stillede med 3 hold ved pinsedags finalestævne i Nyborg, – 2 hold i bredderækken og et hold i juniorrækken. Juniorerne klarede sig flot med en 4.plads, hvor Sune Kovshøj gjorde det fornemt med 5 af 6. Aalborg 2 (!) græmmer sig sikkert endnu over ikke at tage en 2.plads i bredderækken. Torben Guldberg missede en mat i en i sidste runde, og satte i stedet damen i slag. Av, av og øv! Torben havde ellers spillet en fin turnering, og Per Jacobsen gjorde sig fortjent til en omtale i den næste formandsberetning med 5 af 6. At mit eget hold blev kaldt Aalborg 1 var rent bluff, – vi spillede fornærmeligt ringe. Se resultater på dsu’s hjemmeside.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. maj 2006 10:12
Finn Winther Himmerlandsmester 2006
Det lykkedes Finn Winther Nielsen med en sejr i sidste runde over Jens Jørgen Christiansen, at vinde mesterklassen i årets Himmerlandsturnering. Også i to øvrige klasser satte Aalborgspillere sig på førstepladserne, idet Hugo Falberg vandt basis 1 og Kresten Andersen basis 2. Arne Fjordside besatte endvidere 2 pladsen i basis 2.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. maj 2006 12:36
Søren Andersen klubmester 2006
De ordinære partier endte med en sejr til hver med de hvide brikker. Søren vandt hurtigomkampen, der blev spillet efter generalforsamlingen 23/5, med 2-0. Søren har dermed afsluttet en hyperaktiv sæson, der indeholdt både op- og nedture, men dog mest op. Søren startede ved Himmerlandsturneringen 2005 med at vinde basis 1, og har derefter deltaget i både ind- og udland (Budapest, Moskva). Ratingtallet har undervejs været >2100, men ligger p.t. på 2070. Søren får derfor fortjent årets FIDUSPOKAL!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. februar 2006 19:13
Fibertex Cup vel overstået
Jeg synes godt vi kan være stolte, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke “min stab”. Thomas, Kresten og Sune Ø. var helt fantastiske som computernørder, Arne passede boden, Hans og Sune K. styrede juniorturneringen, mens jeg fes rundt som en skoldet skid. Tak for lån af computere til Per J. og Rene og Hans og mig selv, og tak for lån af kamera til Uffe K. Per A. gjorde det som sædvanligt fremragende i kommentatorlokalet, og det skal også nævnes, at spillerne leverede varen og bidrog til den gode stemning. Peter Heine og Magnus var i særklasse, men Schandorff og Nicolai gjorde det også flot. Nicolai havde disponeret tiden forkert i første parti mod Peter Heine, men viste klassen mod Schandorff i sidste runde. Nicolai var rigtig god på pressemødet og i TV-indslaget på TV-Nord, søndag aften. Der er nu linket til dette indslag på hjemmesiden. Tak også til DSu v. Morten Rasmussen, der torsdag aften kørte herop og bistod med teknikken og elektroniske brætter samt til Thomas Hauge Vestergård (der i parantes bemærket er min fættersøn), der på DSUs vegne har lavet den fremragende hjemmeside http://www.dsu.dk/fibertex/. Novrup gjorde det også flot og kan altså det der med pressen. Også tak til sponsorerne, men det siger jo sig selv.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 16. januar 2006 20:17
Klubturnering forår
Grupperne er nu lavet og lagt ind på hjemmesiden.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. januar 2006 17:34
Fibertex Cup i Aalborg
Det 15-årige norske vidunderbarn Magnus Carlsen og Nordens stærkeste skakspiller, Peter Heine Nielsen, spiller uden bræt og brikker i Fibertex Cup 3-4. februar i Aalborg Kongres og Kultur Center, hvor de to øvrige spillere er Lars Schandorff og Nicolai V. Pedersen. Alle partier transmitteres live til hele verden via internettet. I forbindelse med turneringen arrangeres en mindre skakfestival med en række forskellige indslag, bl.a. en stor juniorturnering og flere små lyn- og simultanturneringer.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. januar 2006 17:27
Klubturnering og aktivitetsliste
Tilmelding til klubturneringen forår 06 er åben under menupunktet Tilmeldinger. Aktivitetslisten er opdateret med forårets skak-begivenheder. Se menupunktet Aktiviteter.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. december 2005 16:04
Delt 2.plads til Nicolai
i Travemünde Open http://www.tsvtravemuende.de/schach/t7.htm

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. december 2005 11:37
Klubturnering ratet
Klubturneringen er nu blevet ratet, og tallene på hjemmesiden er i det store hele rigtige. Der er dog en del korrektioner pga deltagelse i andre turneringer samtidig, og de nye tal anføres herunder:
Søren Andersen 2102
Bjarne Sønderstrup 2046
Niels Chr. Davidsen 2008
Christian Gottschalck 1770
Arne Fjordside 1675
Jacob Andersen 1390
Kasper Antonisen 1362
Lasse Simoni 1318
Finn Bjørn 1243
Orla Olesen 1224
Morten Randrup 1163
Martin Thomsen 1082

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. december 2005 20:04
Klubturnering næsten færdigspillet
Finn Winther Nielsen vandt første afdeling af klubturneringen, efter med de sorte brikker at have sænket klubformanden i aftenens parti. (øv). Jacob Würtz snublede også på målstregen, idet Jørn Bach “tog sig sammen”. Finn kom dermed alene i mål med 6 points, og har nu kvalificeret sig til omkamp om mesterskabet efter forårsturneringen. Hugo Falberg nåede i basis 1 op på Hans Peters score. I basis 3 nåede hele 4 spillere op på 5 points, og deler dermed 1.pladsen. I basis 2 og 4 mangler der endnu nogle partier, inden vi kan gøre boet op. Se resultaterne på http://www.aalborgskakforening.dk/KlubturneringEfteraar05.aspx Turneringen skal være færdigspillet inden jul. På tirsdag holder vi julegløgg samtidig med at de sidste partier kan spilles.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 11. december 2005 21:29
Randers – Aalborg II: 3½-4½
Omend mindst mulig, og selv om vi sidste år vandt 6-2, blev det alligevel til en flot sejr over Randers i 2.divisionskampen i dag.
Enkeltresultaterne:
Finn Thorsen – Jan Nielsen ½-½
Arne Christiansen – Søren Andersen ½-½
Aage Olsen – Bjarne Sønderstrup ½-½
Oluf Øe – Rene Rasmussen 0-1
Steen Juul Mortensen – John Nyholm Hansen ½-½
Svend Aage Madsen – Flemming Bo Skøttrup-Jensen 1-0
Jørn Bach Sørensen – Finn Winther Nielsen 0-1

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 28. november 2005 09:15
Klubturnering
7. og sidste runde i klubturneringen spilles 13/12. I mester, basis 1 og 2 er runderne dog lagt, så det er muligt at spille 29/11, hvis man aftaler med sin modstander.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. november 2005 13:06
Holdturneringen
Aalborg tabte til Nørresundby i søndagens kamp i Skakligaen. Tilgengæld blev det til en sikker sejr 5½-2½ over Skive i 2.division. I mesterrækken topper Aalborg 4 efter sejr over Sæby, mens Aalborg 3 kom i gang efter sejr over Skørping.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. oktober 2005 19:52
også triumf i Sæby
Lars Meyer vandt GP-turneringen i Sæby og Sune Kovshøj vandt 2.gruppe suverænt. Se http://saebygp.klubtur.dk/

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 30. oktober 2005 12:39
Aalborg triumferer i Junior GP
Første afdeling af sæsonens junior-GP blev spillet i går med 34 deltagere. I A-gruppen med 8 deltagere triumferede Aalborg, idet Emil Sønderstrup vandt med 5 points og Kasper Antonisen blev nr. 2 med 4½. Nr. 3 bleb Mikkel Frandsen fra Jetsmark. B-gruppen havde 10 deltagere og her vandt Jonas Søndergaard fra Jetsmark med 10 points på bedre korrektion end Simon Mæng fra Aalborg. Nr. 3 blev Mikkel Warlund fra Aalborg med 8½. Begyndergruppen havde 16 deltagere og her blev præmietagerene: 1.Jonas Thomassen, Aalborg 11 (flot i sin første turnering) 2.Mikkel Schleischer, Skørping 11 3.Harald Zielke, Aalborg 9 4.Michael Ussing, Skørping 8½ 5.Jonas Simonsen, Skørping 8 6.Stefan Pendlmayr, Skørping 8

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. oktober 2005 21:14
Aalborg dominans i Skanderborg
Nicolaj levede op til favoritværdigheden i dagens hurtigskakstævne i forbindelse med Samba Cup i Skanderborg. Men også vores nye mand Erik Pedersen gjorde det fint i følgende stilling: 1. Nicolai 6½ p 2. Karsten rasmussen 6 p. 3. Erik Pedersen 5½ p.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. oktober 2005 10:22
Bymester!
Lars Meyer forsvarede i aftes sin bymestertitel i omkampen mod Per Andreasen, men ikke uden den fornødne mængde held. Sidstnævnte ærgrede sig grumme efter matchen, hvor han især i 2.parti havde store muligheder for sæt- og matchbold. En fin match. Selv om Per ifølge eget udsagn spillede meget upraktisk, havde han dog stor ære af matchen. Tilskuerne fik underholdning for alle pengene!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. oktober 2005 09:17
Omkamp om bymesterskabet
Omkampen titlen som årets bymester spilles mellem den forsvarende mester Lars Meyer fra Aalborg Skakforening og den også mangeårige mester Per Andreasen fra Nørresundby Skakklub.. Omkampen spilles som bedst af 3 hurtigpartier, ½ time til hver, tirsdag d. 18/10 i Aalborgs lokaler, Strandvejen 12-14, 3.plan. Der trækkes lod om farven. I tilfælde af ligestilling spilles lyn, bedst af 3 og derefter et parti indtil der findes en vinder.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. oktober 2005 13:33
Juniorhold-DM på Tjele
Sune Kovshøj og Emil Sønderstrup har været udtaget til hovedkredsens juniorhold, der har spillet hold-DM på Tjele Efterskole i denne weekend. Sune gjorde det flot på 2.bræt, hvor han scorede 4½/7. Emil gjorde det hæderligt på 7.bræt med 3/7. Holdet sluttede på en 5.plads.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. september 2005 15:29
Byturnering slut
Den færdige stilling ses på http://www.aalborgskakforening.dk/Byturnering2005.aspx Lars Meyer og Per Andreasen skal spille omkamp om bymesterskabet.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. september 2005 17:21
Klubturnering
starter næste tirsdag, husk tilmelding. Nørrsundbys klubturnering er nu også ratet. Tilmelding via http://klub0506.klubtur.dk/

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. september 2005 17:16
basis 3, ny rundelægning
Programmet havde lavet fejl ved rundelægning i basis 3. Den rigtige matchning er nu lagt ind: Emil – Peter Duun samt Morten – Jens Ole.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 12. september 2005 22:03
Byturnering
Sidste runde spilles i Aalborgs lokaler, tirsdag d. 13. kl. 19. I tilfælde af ligestilling deles pengepræmier, men der spilles omkamp om bymestertitlen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. september 2005 13:49
Flot 3.plads ved NM til Nicolai
Med en flot sejr med sort mod GM Nybäck i sidste runde kom Nicolai op på 8 points og en 3. plads ved NM – og blot ½ point fra GM-normen. Se http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. september 2005 15:49
GM-chancerne forpasset
efter den fine start er der desværre nu kommet grus i maskineriet for Nicolai ved NM i Finland. Tab i 7.runde er blevet efterfulgt af to remisser, så GM-normen ikke længere kan nås.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. august 2005 22:24
Juniorskakklub på Medborgerhuset
I samarbejde med Det nordjyske Landsbibliotek og Dansk Skole Skak tager Aalborg Skakforening nu initiativ til at der bliver startet en juniorskakklub på Hovedbibliotekets mødelokaler i Medborgerhuset i Rendsburggade. Klubben vil spille hver onsdag eftermiddag fra kl. 16 til 17.30. Første gang bliver onsdag d. 31.august kl. 16. Kontaktperson: Bjarne Sønderstrup på 98 12 58 42 eller mail bfs@stofanet.dk

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 29. august 2005 22:20
Byturnering 4.runde
spilles tirsdag 30/8 kl. 19 i Aalborgs lokaler. Basis 3 er nu rundelagt.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 28. august 2005 21:47
Nicolai har 4½ af 5 ved NM!
Nicolai vandt i dag et spændende drama efter at have byttet rundt på 2 træk omkring træk 13. Modstanderen fejlede heldigvis i tidnøden. Nicolai spiller i morgen topopgør mod GM Agrest, ligeledes med 4½ af 5. Nicolai har hvid og partiet kan følges live fra kl.12.00 på http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. august 2005 17:07
Nicolai har 2 af 2!
og der spilles fra kl 13 hver dag!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. august 2005 16:57
Nicolai deltager ved Nordisk Mesterskab.
Der sendes live hver dag kl. 17 på http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. august 2005 16:55
Aalborg GP, lørdag 3/9
Aalborg Skakforening arrangerer hurtigturnering lørdag d. 3.september kl. 10 – ca. 16 i lokalerne på Strandvejen 12-14, 3.plan. 7 runder med betænkningstid 20 minutter. Turneringen tæller med i den nordjyske grandprixserie, se http://home19.inet.tele.dk/jensriis/7hk/nordjyskgp.htm. Online tilmelding kommer her på hjemmesiden. Vel mødt!

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. august 2005 17:56
Byturnering 2.runde
er spillet og resultater lagt ind. Der er lagt runde i basis 3. I basis 1 har Torben Guldberg desværre været nødt til at trække sig på grund af sygdom. Det spillede parti rates og scoren forbliver i turneringstabellen, men de halve points tælles ikke med i slutstillingen. Næste runde spilles torsdag i Nørresundby.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. august 2005 13:10
1.runde byturnering
er nu spillet og resultater lagt ind sammen med rundelægningen i basis 3. Næste runde spilles mandag kl. 19 i Vejgaard Skakklub, Biblioteket på Hadsundvej.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. august 2005 21:56
Byturneringen er lagt ind
og der er kommet to eftertilmeldinger. Lasse Madsen, Skørping, er trådt ind i basis 2, og skubber Simon Frandsen ned i gruppe 3. Simon har 1000 i rating. Han møder Emil Sønderstrup, der er ny med 1250.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. august 2005 14:28
Byturnering starter tirsdag
Der blev 32 tilmeldte, – behageligt tal for en turneringsleder! Lodtrækningen er foretaget og matchningen i første runde kan ses nedenfor i særskilte nyheder. Hvid spiller står først. Turneringsskemaer bliver oprettet på særskilte sider. Vel mødt på tirsdag. 1.runde starter kl. 19 i Aalborgs lokaler, Strandvejen 12-14.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. august 2005 14:24
Lodtrækning, basis 3
1. Jens O.v.d.Weerd – 8.Lasse Luther, 2.Mikkel Frandsen – 7.Kamel Berrayenne, 3.Bent Christensen – 6. Mikkel Hansen, 4.Morten Randrup – 5. Peter Kristensen

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. august 2005 14:22
Lodtrækning, basis 2
Hvid står først. Nummeret angiver lodtrækningsnummer: 1. Steve Dahl – 8. Simon Frandsen, 2.Lasse Simoni – 7. Per Jacobsen, 3.Sune Kovshøj – 6.Jakob Søgaard, 4.Kasper Antonisen – 5.Svend Aage Sørensen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. august 2005 14:16
Lodtrækning, basisgruppe 1
1. Bo Torpegaard – 8. Arne Hove 2. Hugo Falberg – 7. Johan Holmstrøm 3. Gottschalck – 6. Guldberg 4. Fjordside – 5. Normann Hansen

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 14. august 2005 14:13
Byturnering, lodtrækning
Der er foretaget lodtrækning til byturneringen, der starter tirsdag. Nedenfor angives matchningen i 1.runde i mesterklassen. De øvrige klasser kommer på særskilte nyheder. Nummer er lodtrækningsnummer, og hvid står først: 1. Lars Meyer – 8. Poul E. N. Olesen 2. John B. N. – 7. J. J. Christiansen 3. N. H. Willumsen – 6. Per Andreasen 4. N. C. Davidsen – 5. Peter Lysberg

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. juni 2005 21:08
Nicolai vandt IM-turnering i Göteborg
Se nyhed på http://nyheder.dsu.dk/enkelt_nyhed.php?id=338

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 16. maj 2005 10:11
Pokalmestre!
Aalborg Skakforening 1. hold vandt søndag 15. maj eliterækken i landspokalstævnet i Nyborg! Stor præstation af eliteholdet, og især af Nicolai og CBKF, der blev topscorere på 1. og 2.bræt. Nu kan klubben opbevare den store vandrepokal, der blev indstiftet i 1929 til provinsmestrene, og her pryder klubbens navn pokalen indtil flere gange, senest i 1943. Breddeholdet klarede sig også fint og lå endda i spidsen efter 3 runder, hvor vi bl.a. havde slået de senere mestre fra Brønshøj så sikkert som 3-1. Juniorholdet gjorde det også fint og endte lige uden for medaljerækken med 13 points. Ørn scorede flot 5 points på 2.bræt.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. maj 2005 14:27
Ny klubmester
Carsten Bank Krøldrup Friis blev ny klubmester, da han vandt over Carsten Hellegaard i første omkampsparti.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. april 2005 00:08
Juniorholdet nordjyske mestre!
Det lykkedes for vort juniorhold at vinde hovedkredsmesterskabet med en finalesejr på 9-7 over ærkerivalerne fra Jetsmark. De individuelle scorer: Sune Kovshøj 4 af 4! Örn Águstsson 2 Kasper Antonisen 2 Emil Sønderstrup 1 Holdet deltager i stævnet pinsedag i Nyborg, og som vinder bliver rejsen betalt af hovedkredsen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 10. april 2005 21:43
Ingen oprykning til 3.holdet
Det lykkedes ikke for vores 3.hold at rykke op i 2.division, men de gjorde en meget god figur ved omkampsstævnet i Nyborg. Ifølge bulletinerne trak de det stærke hold fra SK 68 III (mesterspillere til bræt 7!) ved lodtrækningen, og det var ikke lige det vi havde håbet på. Men ikke desto mindre endte matchen 4-4, og vi tabte kun i kraft af reglen om, at det øverste bræt så blev afgørende. Her tabte Finn Winther desværre, efter at have haft gevinst og remis?! Synd for holdet, der vandt mesterrækken suverænt, og altså gjorde det meget flot i omkampen. Nørresundby vandt 6-2 over Farum og følger os op i Skakligaen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 3. april 2005 14:58
Aalborg Skakforening nordjyske pokalmestre!
Aalborg Skakforening vandt det nordjyske pokalstævne, der blev afviklet lørdag i vore lokaler. Der var skuffende nok kun 10 hold tilmeldt, og vi stillede som den eneste klub med flere hold. Favoritterne var for forhånd Nørresundby (Per A., Jørgen J., John B. N. og Jens Jørgen C.), Jetsmark (Stefan, Bjarke, Chr. Grubert og Tobias) samt Aalborg 1 (CBKF, Meyer, Hellegaard og Krzysztof Jonczyk, vores nye mand fra Polen). I 2.runde sejrede vi 3-1 over Jetsmark efter en heldig sejr til Krys over Tobias og sejr til Hellegaard. I 3.runde blev det til 2-2 mod Nørresundby, igen efter en utrolig heldig sejr på 4.bræt og remisser til CBKF og Hellegaard. Men så var det værste også overstået, og med tre 4-0 sejre blev en sikker sejr hentet i land med 21 points i de 6 runder. Nørresundby blev nr. 2 med 19 og Jetsmark fik 17. På 4. og 5.pladserne kom Aalborg 3 (!) og Aalborg 2 med 13½ og 12 points. I handicapregnskabet sejrede Skørping foran Nibe, så disse klubber kan nu deltage i bredderækken ved stævnet pinsedag i Nyborg. Vores elitehold har selvfølgelig også kvalificeret sig til finalestævnet og med førstepladsen får holdet rejsen betalt af hovedkredsen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. marts 2005 22:32
Skakmatch i Gigantium
Det var ikke kun på håndboldbanen i Gigantium, at Aalborg vandt over Viborg onsdag d. 30/3.
Aalborg Skakforening spillede nemlig samme aften venskabsmatch mod Viborg Skakklub som optakt til håndboldkampen. I et hjørne ved buffeten var der således stillet 12 skakbrætter op, og her dystede 12 spillere fra hver klub over to partier. Samtidig kunne man følge fodboldlandskampen mod Ukraine på storskærm, så det var ikke den ellers så stille kulisse, man forventer af en skakmatch. Om det var årsagen til, at Aalborgenserne vandt venskabsmatchen mod Viborg Skakklub med hele 17½-6½ skal være usagt, selvom hjemmebanefolkene var svage ratingfavoritter, især på ”midtbanen”, hvor den solide sejr blev grundlagt. På topbrættet vandt Aalborgs Torben Hjorth 1½ – ½ over Claus Rossen fra Viborg.
Resultatet fra skakmatchen blev annonceret over højtalerne inden håndboldkampen startede, og det var måske grunden til, at håndboldpigerne fra Aalborg DH siden hen blæste Viborg af banen.Enkeltesultaterne fra matchen:1. Torben Hjorth – Claus Rossen 1½-½
2. Bjarne Sønderstrup – Anders Bodholt ½-1½
3. Rene Rasmussen – Morten Fabrin 1-1
4. John Nyholm Hansen – Jens Nording 1½-½
5. Sune Normann Hansen – Poul Søndergaard 2-0
6. Chr. Volmer Nielsen – Karsten Nielsen 2-0
7. Gert Villumsen – Jens M. Villumsen 2-0 (storebror var stærkest!)
8. Arne Fjordside – Arne Juel Larsen 2-0
9. Sune Kovshøj – Joen Lesner 2-0
10. Kresten Andersen – Peter Laursen 0-2
11. Per Jacobsen – 2-0
12. Emil Sønderstrup – Jonas Nielsen 1-1

Fra skakspillernes side blev der udtrykt stor tilfredshed med arrangementet, så det er ikke usandsynligt, at noget lignende kan gentage sig. Nu skal Aalborg DH og Viborg jo møde hinanden et par gange i semifinalerne i slutspillet…

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 25. marts 2005 19:32
Så sluttede festen..
men alligevel en flot præstation af Nicolai, der måtte nøjes med remis i andet parti mod Curt Hansen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. marts 2005 19:16
Nicolai tabte første semifinaleparti
… men der er en ny chance i morgen

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 24. marts 2005 11:23
Nicolai i semifinalen
Aalborgs stærkeste spiller vandt kvartfinalen mod Davor Palo, og er nu i semifinalen, hvor han skal møde selveste Curt Hansen.

 

Skrevet af Kresten Andersen – 22. marts 2005 21:58
Nicolai i kvartfinalen ved DM
Efter to gevinster i første runde over Jens Ove Fries Nielsen er Nicolai V. Pedersen videre ved DM i Køge. I kvartfinalen skal Nicolai møde Davor Palo.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 16. marts 2005 09:15
Aalborg III vinder mesterrækken
Holdresultater fra 15/3:
Aalborg III – Hobro/Hadsund 5-1
Aalborg IV – Hjørring 4-2
Nørresundby III – Aabybro 5-1
Jetsmark II – Nibe 1-5Aalborg VI – Brønderslev 2-2
Aalborg VIII – Tranum III 4-0

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 13. marts 2005 23:16
Aalborg Skakforening i Skakligaen!
5-3 mod Skolerne II var tilstrækkeligt til at sikre klubbens tilbagevenden til den bedste række efter ca. 40 års pause! Nørrseundby spillede 4-4 mod Århus, og det var nok til at sikre omkamp om oprykningsretten til den bedste række. Aalborgs 2.hold vandt 6½-1½ mod Aars og fik en fin 3.plads i 2.division gr. 5.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. marts 2005 18:10
Haderslev – Aalborg I: 1½-6½ !
Haderslev – Aalborg I: 1½-6½ ! Nicolai V. Pedersen, Carsten Bank Krøldrup Friis, Lars Meyer, Jan Nielsen og Jørgen Nielsen vandt. Remisser til Lars Venø, Carsten Hellegaard og Torben Hjorth.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 6. marts 2005 09:47
Grand Prix
5 spillere fra Aalborg Skakforening deltog i sæsonens sidste Hurtigskak Grand Prix-turnering – i Terndrup I gruppe 1 fik Sune præmie for bedst placerede under 1700. I gruppe 2 vandt Kasper Antonisen suverænt med 6 points (af 7 mulige). Rene Rasmussen fik en samlet 2. præmie i Mesterklassen (som blev vundet af John B. Nielsen, Nørresundby) Thomas Bech fik en samlet 1. præmie i 1. klasse Iain Brodie fik en samlet 1. præmie i 2. klasse.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 17. februar 2005 15:59
Juniorhold
Juniorholdene har spillet holdkampe i denne uge. 1.holdet vandt i mandags 9-7 over Skørping 1, mens 2.holdet tabte 14-2 til Jetsmark. 3.holdet fik også kun 2 points mod Jetsmark 3 i tirsdags. 1.holdet er nu klar til semifinale mod Jetsmark 3, mens Jetsmark 1 og Skørping 1 mødes i den anden semifinale.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 7. februar 2005 07:53
Divisionsresultater fra 6/2.
Aalborg I – Nørresundby I: 4-4 Aalborg II – Nordthy: 3-5 Slutresultatet fra førsteholdets kamp var vel meget retfærdigt, omend pointsene kunne være fordelt anderledes. Resultatet betyder at begge hold holder teten i divisionen. Derimod forekom nederlaget til thyboerne ganske unødvendigt. Uafgjort eller ligefrem sejr havde givet et sandere billede af spillet på brætterne.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 2. februar 2005 19:57
Mesterligt!
Aalborgs hold i mesterrækken fejrede triumfer i denne uges holdturnering. 3.holdet vandt 5-1 over Aabybro, mens 4.holdet besejrede topholdet Hobro/Hadsund med 3½-2½. Dermed konsoliderede de 3.holdets 1.plads i gruppen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 23. januar 2005 23:06
Viborg – Aalborg 3-5
Den udsatte match fra 1.runde blev vundet med 5-3, efter sejre til Nicolai, Meyer og Sønderstrup (1.reserve), og remisser til Venø, CBKF, Hellegaard og Jan N. Elena måtte som den eneste ned. Holdet indtager nu 2.pladsen, og der venter i næste runde 6.februar et spændende topopgør på hjemmebane mod Nørresundby.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 20. januar 2005 20:36
Nordjysk EMT
starter fredag aften kl. 19. Lige nu er der 11 deltagere, så man kan stadig nå at tilmelde sig torsdag aften. Turneringsskemaet bliver offentliggjort her på siden sent i aften.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 19. januar 2005 10:17
Divisionsresultater fra 16/1.
I weekendens divisionsrunde var klubbens to bedste hold i aktion. I 1.division gr. 2 vandt Aalborg I 5-3 over ærkerivalerne fra Jetsmark, mens Aalborg II tabte med samme cifre til topholdet Viby i 2.division gr. 5. På søndag spiller 1.holdet den udsatte udekamp mod Viborg fra 1.runde.

 

Skrevet af Kresten Andersen – 5. januar 2005 21:57
Klubmesterskabet i hurtigskak
Første afdeling af dette års hurtigskakturnering er spillet. De 3 som kvalificerede sig til finalen er Carsten Bank Friis, Lars Meyer og Niels Chr. Davidsen. Sidstnævnte slog Søren Andersen på korrektion. Hvem de sidste tre finalepladser vil gå til bliver afgjort i sidste kvalifikationsturnering som vil blive afholdt senere på sæsonen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. december 2004 10:57
Hurtigturneringen 30/12
De gæve Skørping-folk Steffen Nielsen og N.C. Davidsen delte sammen med ratingfavoritten Erik Søbjerg, SK1968, førstepladsen. I alt 20 spillere deltog i den hyggelige turnering.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 31. december 2004 10:52
Karl Sønderstrups MindeEMT slut
Hugo Falberg snuppede førstepræmien i KS mindeturnering i juledagene. I basis 2 fik Kasper Antonisen noget af et gennembrud, da han delte 1.pladsen med 4 af 5 sammen med Aage Andersen, Nibe. Øvrige resultater længere nede.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 22. december 2004 09:06
Hurtigturnering 30/12
Ved siden af Karl Sønderstrups MindeEMT arrangeres der hurtigturnering 30/12 fra kl. 12-18 i Haraldslund, Kastetvej. Tilmeld dig på tilmeldingssiden.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 15. december 2004 19:36
Vinderen af julekonkurrencen fundet!
Vinderen blev Sune Ø. Hansen. 1. præmien var en god flaske rødvin, St. Emilion, Grand Cru. Trøstepræmien, en æske chokolade, tilfaldt Hans Engen.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 11. december 2004 20:09
Bjarne Sønderstrup 50 år!
I dag fylder Aalborg Skakforenings formand, Bjarne Sønderstrup, 50 år. Foreningen ønsker et stort til lykke med dagen.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. december 2004 09:48
“Juleholdturneringsafslutning”
Fredag 10/12 kl. 18 afholdes den traditionelle “juleholdturneringsafslutning med lidt spisning til”. I år er det gratis at deltage, da formanden fejrer sin 50 års fødselsdag. Maden medbringes af forskellige deltagere, – ingen går sultne hjem.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 5. december 2004 22:48
Aalborg vandt 6-2 over Århus!!
Det blev til en overraskende stor sejr over favoritterne fra Århus i søndagens 1.divisions kamp. Dermed blev det en kærkommen revanche for et tilsvarende nederlag for to år siden. Sejren kom i land uden tabspartier, altså 4 gevinster og 4 remisser.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 4. december 2004 20:18
Junior GP i Jetsmark
Aalborg prægede også begivenhederne i lørdagens GP-stævne i Jetsmark. Gruppe 1: 1.Sune Kovshøj, 2.Örn Agustsson, Gruppe 2: 2. Emil Sønderstrup, Gruppe 3: 2. Johs. Meyer, Begynder: 3. Jonathan Juhl. Se resultater på Jetsmarks hjemmeside.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 30. november 2004 16:12
Total Aalborg-dominans i hurtigskak!
Aalborg-spillerne dominerede weekendens hurtigskakturnering og tog sig af 1. præmien i samtlige 4 præmiegrupper: Mesterklassen: 1. Carsten Hellegaard 1. klasse: 1. Thomas Heine Bech 2. klasse: 1. Iain Brodie 3. klasse: 1. Bo Torpegård Jensen

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 21. november 2004 21:55
Randers – Aalborg 2 2-6 !!
2.holdet tog i den udsatte match pænt revanche for sidste års match, der endte med de omvendte cifre. Men sejren var ganske fortjent og holdet har nu 13 points efter to runder.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 15. november 2004 16:29
Aalborg fint fra start
Divisionsturneringen startede nogenlunde fint for Aalborgs to bedste hold. Aalborg 1 vandt 5-3 over SK68 2, mens Aalborg 2 sendte Skive hjem med en sæk på hele 7-1.

 

Skrevet af Bjarne Sønderstrup – 8. november 2004 19:53
Karl Sønderstrup Mindematch
Mindematchen (se særskilt menupunkt), der blev afviklet i en god stemning, blev et værdigt minde over Karl Sønderstrup, der om nogen anden stod for, at skak skulle være for alle, stærke som svage, unge som gamle.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 27. oktober 2004 16:13
OL runde 11: Remis
Nicolai spillede remis mod IM Gary W. Lane, Australien. I runde 12 møder Nicolai IM Darius Zagorskis fra Lithauen, mens Elena møder WFM Anna-Christina Kupinits, Østrig.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 25. oktober 2004 20:48
OL runde 10: Sejr og nederlag
Nicolai vandt i dag over FM Evan Yeo Min-Yang fra Singapore, mens Elena tabte til WIM Aleidi Josefina Martinez, Venezuela.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 24. oktober 2004 22:49
OL runde 9: Nederlag
Elena tabte i 9. runde ved OL på Mallorca.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 24. oktober 2004 14:45
OL runde 8: Remis
Elena spillede remis og møder i 9. runde Ingrid Yadira Aliaga Fernandez fra Peru.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 23. oktober 2004 12:02
OL runde 7: Sejr
Elena vandt i 7. runde over Fiona Steil-Antoni fra Luxembourg og møder i 8. runde navnesøster Elena Partac, Moldova.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 21. oktober 2004 12:24
OL runde 6: Nederlag og remis
Nicolai tabte og Elena spillede remis. Der er fridag torsdag.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 20. oktober 2004 12:24
OL runde 5: Nederlag og sejr
Nicolai tabte i 5. runde mod en meget velspillende modstander. Elena vandt, iflg. Per Andreasen et fint parti. I 6. runde møder Nicolai IM Jayson Gonzales, Filippinerne mens Elena får fornøjelsen af WIM Gundula Heinatz fra Schweiz.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 19. oktober 2004 11:37
OL runde 4: Sejr til Nicolai
Nicolai besejrede i går FM Alexander Hila Fier, Brasilien og møder i dag i 5. runde GM Ricardo Pablo, Argentina. Elena møder i dag Nada Skrkar, Bosnien-Herzegovina.

 

Skrevet af Thomas Heine Bech – 17. oktober 2004 19:41
OL runde 3: Remis til Nicolai
Nicolai spillede i dag remis mod GM Mark Hebden, England.

 

Skrevet af Kresten Andersen – 13. oktober 2004 20:06
Ny hjemmeside
Nu er den nye hjemmeside endelig klar. Vi vil med tiden udbygge den så den bliver endnu bedre. Har du spørgsmål eller forslag til hjemmesiden, så skriv til krestenta@post.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights