Gang i hold-skakken igen

Efter at 4. runde blev udsat, er der igen givet grønt lys til, at der atter kan spilles holdskak.

I 5. runde runde den kommende søndag, kommer stærke Nordre, Aarhus på besøg i 1. division, mens 2. holdet tager imod Skive 1.

Og på tirsdag skal klubbens øvrige hold i kamp, på dagen hvor mundbinds-krav forsvinder.

Søndag, den 30. januar:

1. division: Aalborg 1 – Nordre

2. division: Aalborg 2 – SkiveTirsdag, den 1. februar: (7 holdkampe – 32 partier!)

M-rækken: Aalborg 3 – Skørping 2

M-rækken: Aalborg 4 – Sæby

A-rækken: Aalborg 6 – Nørresundby 3

A-rækken: Aalborg 7 – Skørping 3

A-rækken: Aalborg 8 – Aalborg 5

B-rækken: Aalborg 9 – Aars 3

B-rækken: Aalborg 11 – Aalborg 10


I

2 Comments

 1. Surt nederlag mod Nordre, fin remis mod Skive.
  Søndagens divisionskampe blev afviklet uden den store coronapanik, udover at Nordre kun stillede med 7 mand, og at Ole lørdag måtte melde afbud til 2. holdet på grund af utilpashed. Vi havde ydermere kun et afbud til 1. holdet og to til andetholdet.
  Foran 1-0 mod Nordre og fine stillinger på brætterne så det ud til at vi skulle hente en pæn sejr over favoritterne fra Aarhus-klubben. Vi havde scoret fire remisser (Edgar, Jacob, Sune og jeg selv) og Kasper og Elena stod begge pænt til gevinst, mens Jens stod trykket. Altså en 5-3 i sigte..
  Men ak. Først fik Kasper, ifølge eget udsagn, to “hjerneblødninger” og en klar sejr blev til nederlag. Dernæst oversatsede Elena fuldstændigt et slutspil med kvalitet for bonde, og pludselig var 5-3 forvandlet til 3-5, – det forventede resultat ifølge ratingtallene. Øv! Næste søndag skal vi til Herning, og så må vi revanchere os.
  2.holdet stillede med tre reserver mod Skive og klarede sig overmåde flot med 4-4 i forhold til ratingforudsigelserne på scoren 2,21. Christian holdt sikkert remis på 1.bræt, medens Thomas havde vundet en bonde og stod fint på 2.brættet. Det holdt dog ikke, og han måtte ned til sidst. John spillede remis efter et omskifteligt parti, mens Johann mistede tre bønder undervejs og måtte ned. På 5.bræt imponerede Kamen igen med en gevinst, og han har nu scoret 3½ af 4. Mest bemærkelsesværdigt er det, at Kamen ikke har spillet klassisk nærskak før, men kun på nettet. Dagens anden helt blev Ture, der blev hentet ind med kort varsel lørdag. Trods næsten 400 i ratingunderskud udspillede han sin modstander, flot flot! Vore to andre reserver Uffe og Niels gjorde det også fint med remis mod højere ratede modstandere. Holdt ligger nu lunt på en tredieplads i divisionen, og skal spille sin udsatte kamp i Randers næste søndag.

 2. Storsejr i Herning – knebent nederlag i Randers
  De udsatte kampe fra 4. runde i divisionsturneringen blev spillet i går i henholdsvis Herning og Randers.
  Referatet fra kampen i Herning er noget lettere at skrive, idet meget gik stolpe-ind i modsætning til i kampen mod Nordre. Modstanden var unægtelig også lidt nemmere. 7 -1 blev det til efter remisser til Jens og Kasper og sejre til resten. Vi havde Finn med som reserve for Ivar. Først til at vinde var Elena, der nappede de gaver modstanderen gav undervejs. Først en bonde og senere to lette for et tårn. Sune var heldig i et vildt parti med officersoffer på f2 og vilde forviklinger. Men efter eget udsagn var han heldig med at modstanderen spillede skødesløst i en stilling med officer mere. Dernæst vandt Jacob efter lidt tidnøddrama, men dog stod mægtigt igennem partiet. Finn vandt også forholdvis sikkert og tilbage stod Edgar og jeg med fine stillinger. Edgar vandt et slutspil med kvalitet over, mens jeg måtte “svindle” mig til at vinde et remis-tårnslutspil med en b-bonde, der fik lov at gå i dronning, fordi modstanderen ikke kunne huske remismetoden. Jeg ærgrede mig dog mest over, at jeg ikke havde vundet noget før i en overmægtig stilling.
  Nu ligger vi midlertidigt på en en førsteplads med 23½, men det er selvfølgelig kun fordi, de andre hold ikke har spillet 4.runde endnu.
  2.holdet fik sit første nederlag mod Randers, men det blev kun på 4½ – 3½. Holdet havde tre reserver med, så det må siges at være et hæderligt et af slagsen. Johann vandt, mens Kamen og Ture tabte, resten remis. Holdet har 21½ points og er hverken i fare for at rykke ned eller op (!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights