Himmerlandsturneringen 2013 – sidste runde

Resultater:
M-klassen.
Jesper Salomonsen – Finn ½ – ½
Niels Chr. Davidsen – Carl Johan 0 – 1
Søren -Jørgen Jørgensen ½ – ½
Basis 1:
Hans Peter – Lars Ekholm 0 – 1
Søren Thomsen – Arne 1 – 0
Mogens Nielsen – Normann ½ – ½
Basis 2:
Per – Mogens Hermansen 0 – 1
Basis 3:
Poul Erik Simonsen – Poul 1 – 0
Basis 4:
Børge Bertelsen – Lars Erik 0 – 1

I mesterklassen fuldendte Carl Johan en meget fin turnering ved i offerstil at udspille troldmanden fra Skørping alias Niels Chr. Davidsen. Det var dog Carl Johan som tryllede. Efter et par tvivlsomme træk, kom Carl Johan til fadet – overbevisende. e5 var helt afgørende træk! Kongen blev fanget i centrum, og Carl Johan viste ingen nåde! Se partiet på linket her. Partiet mellem Jesper og Finn endte remis. Jesper havde gang i noget angreb, men Finn holdt hovedet koldt og spillerne blev enige om remis.

Finaleopgøret mellem Søren og Jørgen Jørgensen blev spændende og dramatisk, og blev først afgjort i yderste tidsnød. Ingen tvivl om at Søren fik klar fordel efter åbningen. Jørgen stillede sig op med leningradsystemet i hollandsk, men Søren var velforberedt. Søren får en springer ind på e6, og det er tydeligt, at han her står bedst. Vælger så at forcere et angreb, som ikke var helt klart. Jørgen spiller ikke helt præcist, og spillerne havner i et spændende slutspil med tårn og 4 bønder (heraf 2 fribønder) til Søren mod Jørgens 2 springere og 2 bønder. Slutspillet er vanskeligt for begge og efteranalyserne må vise hvem som havde muligheden – hvornår. Med resultatet blev Jørgen Jørgensen, Himmerlandsmester igen, igen! Tillykke. Søren tog  2. præmien og Carl Johan 3. præmien.

Basis 1. H.P. måtte ned mod Lars Ekholm. Lars spurgte under partiet hvad åbningen hed 1.d4, d5 2. h3!? HP overså et sort fremstød og Lars fik fordel, som han fastholdt og vandt. Selv måtte jeg ned mod Søren Thomsen, det var en af de dage!! Norman spillede sig flot op efter kort rokade i starten, og tog de fleste point med sort. Remis mod Moegens Nielsen i sidste runde betød at Lars Ekholm vandt foran Mogens Nielsen.

Basis 2. Ingen mindeværdig turnering for Per, som ikke fik det til at rulle! Overraskende vandt Rune Nielsen gruppen, da han i sidste runde slog ratingfavoritten Kjeld Johansen. Rune var lavest ratet inden turneringen – flot resultat med 6. p. og et solidt ratinghop. Kjeld Johansen blev nr. 2.

Basis 3. Her er heller ikke meget at skrive hjem om. Poul trænger vistnok til sommerferie, efter en noget slap afslutning! Kom igen.

Basis 4: Her var lagt op til en spændende afslutning. Gunnar Poulsen vandt planmæssigt og sluttede med 6 p. på 1. pladsen. Lars Erik havde ellers bange anelser inden partiet,men dem gjorde han selv til skamme. Lars Erik vandt et flot parti over Børge Bertelsen og tog 2. præmien. Sejren indbragte også 77 kære ratingpoint! Flot af Lars Erik.

Ialt 3 Aalborg præmier, men ingen vindere i år. Næste mandag spilles Himmerlandsmesterskabet i lynskak.

Læs mere på Aars Skakklubs hjemmeside.

Skakhilsen Arne

4 Comments

 1. Carl Johan Andersen

  I sin rapport fra Himmerlandsturneringens sidste runde skriver Arne noget om mit ultra-korte parti mod Niels Chr. DavidsenDavidsen, som han vist nok (?) ikke mener! Derfor denne direkte henvendelse:
  Citat (fra Arnes artikel):” Efter et par tvivlsomme træk,kom Carl Johan til fadet- “.
  Tillad mig at spørge: Hvad er det for “tvivlsomme” træk, jeg indlednindvis skal have foretaget mig?
  På fohånd tak for svaret!
  Carl Johan

  1. Arne Dan Fjordside

   Jeg beklager at jeg ikke har udtrykt mig helt klart! Jeg mener naturligvis din modstander, og helt præcist c3 og slag på C5. Men det er vigtigt at sige, at der er tale om en subjektiv vurdering, hvor jeg sagtens kan tage fejl. Så må analyser senere give et mere korrekt svar.

   Skakhilsener Arne

   1. Carl Johan Andersen

    Hej Arne.
    Jeg havde håbet, at både du og Peter ville huske på, at jeg ikke bare er skakspiller, men også tidligere dansklærer! Og dansklærere, husker I nok, har det med at ville rette, når de ser noget forkert!Jegforsøgte at belære skribenten om forskellen mellem det forkerte: “Efter et par tvivlsomme træk kom Carl Johan til fadet” og den i alle henseender korrekte formulering: “efter et par tvivlsomme træk fra modstanderen kom Carl Johan til fadet”
    Jeg forsøgte at gøre belæringen let gennemskueligt humoristisk (ved at spille “dum”/foregive ikke at have gennemskuet Arnes mmening – skønt det vel er indlysende, hvad det var Arne forsøgte at udtrykke! Det behøvede jeg strengt taget ikke Lysbergs udlægning til!
    Jeg skal gerne andetsteds forklare mere detajeret forklare hvorfor “ikke helt klart” ikke er det samme som “forkert”! Men igen: I bør ikke tage en forhenværende lærers pædagisk/humoristiske udfoldelser for mere end de er! -Carl Johan.

 2. Jan Peter Lysberg

  Det er vel underforstået, at det var modstanderen, der spillede tvivlsomt – tåbeligt for egen regning. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights