I dag starter hovedkredsens holdturnering, hvor 5 af Aalborg Skakforenings hold er med. Lidt om klubbens holds chancer i de forskellige rækker:

I Mesterrækken deltager to af klubbens hold: Aalborg 3 og Aalborg 4. Tredjeholdet vandt som bekendt rækken i den forgangne sæson og sikrede dermed, at klubben også i år har to divisionshold. Derudover er AarsNibe repræsenteret i gruppen med klubbens to bedste hold, og desuden deltager Skørping 1, Sæby 1, Nørresundby 2 og Jetsmark 3. Mesterrækken tegner til at blive meget spændende denne gang, idet AarsNibe 1, Nørresundby 2 og Skørping 1 alle er hold, der har spillet i 2. division indenfor de seneste sæsoner. Kigger man på holdenes styrke (ratinggennemsnit) i stærkeste opstillinger, tegner der sig også et tæt løb: 1. AarsNibe 1 (1915); 2. Aalborg 3 (1894); 3. Nørresundby 2 (1883); 4. Skørping 1 (1858); 5. Sæby 1 (1783); 6. Aalborg 4 (1760); 7. AarsNibe 2 (1691); 8. Jetsmark 3 (1530). Det ligner på forhånd en oprykningskamp mellem AarsNibe 1, Aalborg 3 og Nørresundby 2, hvorimod Jetsmark 3 og AarsNibe 2 skal håbe på svine-held for at holde sig oppe i rækken. Aalborg 4 bør ikke kunne komme i nedrykningsfare men skal omvendt nok heller ikke regne med at spille med om de sjove placeringer! I første runde er der som sædvanligt internt klubopgør i form af Aalborg 3 – Aalborg 4.

I A-rækken deltager klubbens 5., 6. og 7. hold. 5. holdet stiller op i den efterhånden velkendte Tranholm-Laursen-Sørensen-Bjørn-Madsen formation. De 5 spillere har spillet på samme hold i næsten ligeså lang tid som skakspillet har eksisteret, og muligvis kan de spille med i toppen denne gang!? For 6. holdet og 7. holdet bliver det noget vanskeligere. Styrkeforholdene i A-rækken er nemlig som følger: 1. Hobro (1751), Skørping 2 (1664), 3. Nørresundby 3 (1575), 4. Aalborg 5 (1570), 5. Skørping 3 (1537), 6. Sæby 2 (1459), 7. Aalborg 6 (1415), 8. Aalborg 7 (1241). Hobro er således kæmpe forhåndsfavorit, og det kommer til at kræve mere end almindeligt færøsk held for holdkaptajn Poul Davidsen at styre 7. holdet fri af nedrykning, men der er jo tale om ‘nye’ fremadstormende skakspillere, så alt er vel muligt! I første runde mødes Aalborg 5 og Aalborg 6, hvorimod Aalborg 7 skal en tur nordpå for at spille mod Sæby 2.

Aftenens to interne Aalborg-opgør starter kl. 19.30, så kom og hep på klubbens helte!

 

6 Comments

 1. Det endte med favoritsejre i begge Aalborg-opgør i tirsdags. I Mesterrækken vandt Aalborg 3 over Aalborg 4 med 4,5 – 1,5. Der var sejre til Erik Højfeldt over Hugo Falberg, Hans Engen over Arne Fjordside og Alexander Eeg Jensen over Emil Sønderstrup. Partierne: Sune Kovshøj – Kasper Antonisen, Thomas Heine Bech – Torben Winkler og Kurt Pedersen – HP Rasmussen endte alle remis.

  I A-rækken vandt Aalborg 5 over Aalborg 6 med 3-1. Karl Henrik Laursen vandt over Ellen Kakulidis og Finn Bjørn vandt over Uffe Kristensen, hvorimod partierne Leif Sørensen – Aage Sørensen samt Brian Tranholm – Per Jacobsen endte remis.

  Klubbens sidste hold: Aalborg 7 vandt overraskende 3-1 ude over Sæby 2 – også i A-rækken. Den holdsejr omfattede bl.a. hele to “Nokia-gambitter”!

  Partier, kampreferater og øvrige betragtninger modtages gerne på hjemmesiden eller via mail til undertegnede.

 2. Aalbborg 3 – Aalborg 4

  Sidste år lagde vi på 3.holdet ud men en lidt voldsom gambit i form af et nederlag til vores eget 4. hold med 1½-4½. Heldigvis gav det godt spil resten af sæsonen. I år byttede vi om på cifrene og det var 4. holdet, der måtte starte med en gambit. Højfeldt og Hugo spillede noget der så meget kedeligt ud – låst bondecentrum, åben b-linie, masser af afbytning ned til 2 tårne, springer og 6 bønder. Fra mit sæde så det remis-agtigt ud, men så så jeg væk og pludselig havde Erik vundet en springer og partiet. Forinden var der kommet et par remisser. Sune Kovshøj nåede aldrig ret meget længere frem end 3. række med sort mod Kasper Antonissen og var vist glad for det halve point. Kurt P. mod Hans Peter var vist en meget lige affære hele vejen. Aleksander Eeg stod som jeg så det hele vejen lidt i overkanten mod Emil Sønderstrup som var trådt til som reserve på 4. holdet.
  Vores reserve Thomas Bech erstattede en syg Ole Knudsen. Thomas havde stillet sig meget aggressivt op med stærkt kongeangreb. Men Torben Winkler forsvarede sig godt i matchens længste parti og det endte med remis. I analalyserne bagefter var det svært at finde det afgørende gennembrud – så det var der nok ikke. Mit eget mod Arne blev en franskmand som Arne jo plejer. Vi var længe tæt på balance. Arne kunne have slået nede på h2, men det blev først afsløret da det kom i computeren hjemme. Jeg stjal en bonde nede på b7 og Arne prøvede at skabe et kongeangreb. Det så en overgang farligt ud og Arne ofrede en løber. Men der var lige akkurat forsvarstræk nok og så havde Arne for få officerer. Tak for en fin match og en god revanche for os. Vh Holdleder Hans

  1. Jan Peter Lysberg

   Tak for referatet. Men det er ikke altid morsomt at skrive positive såvel som negative ting, når det gælder interne kampe 🙂

 3. Jetsmark 3 – Aalborg 3: 0 – 6
  Hurtigt referat fra en dejlig udebanesejr mod Jetsmark med æg til modstanderen.
  Erik mod Louise Højen blev sidst færdig. Erik stod hele tiden bedst med et fast pres i C-linien som blev omsat til en langsom men sikker sejr. Undervejs havde han en hurtigere gevist med et fremstød i centrum, men Erik spiller så sjælden at han genren vil have alle 4 timer med.
  Sune på mod Merete Søndergaard var tidligt færdigt. Presspil med indlagte kombinationer mod en ikke rokeret konge og en svag baglinie gjorde klart udslag. Kurt rokerede til modsat side og havde et fint angreb som han spillede tålmodigt. Modstanderen havde for lidt plads til at flytte sine forsvarsbrikker rundt og lavede til sidst en fejl der kostede et tårn. Alexander spillede sikkert og havde pludselig kombineret sig til en dronning – en nem sejr. Ellen stod hele tiden bedst og var nogle gange foran med 2 bønder men satte af og til en bonde til. Til sidst afviklede hun dog til rent bondeslutspil med fjern fribonde. Rart at se at teknikmærketræningen betaler sig.
  Længe var jeg bange for at det blev holdlederen der ville falde igennem med remis eller ligefrem tab mod Jetsmarks formand.Vi havde uligefarvede løbere og alle de tunge officerer og så vinder den der er i angreb vistnok. Længe så det ud til at Bjarne havde pres mod f7 men så fik jeg drejet det så vi i stedet skulle holde øje med mit angreb på f2 – og det blev heldigvis afgørende. Meget fin start efter de 2 første runder. Ros til hele holdet + reserver.
  Hans Engen

 4. Jan Peter Lysberg

  Klasse

 5. 3. holdets kamp mod Sæby blev en sejr – lige akkurat!
  Vi havde 2 reserver. På 1. bræt var Thomas Høj kommet op fra Aarhus for at erstatte Erik. Thomas havde nænvt at han mente at være lidt rusten og han fik da heller aldrig bragt sin c8-løber i spil. Det var med til at afgøre kampen til modstanderens fordel.Men tak alligevel for indsatsen Thomas.
  Vores 2. reserve var også en Thomas (Heine Bech) som blev først færdig. Modstanderen havde noget der lignede et kraftigt angreb, men Thomas havde genneskuet at det ikke var rigtig farligt – og så slog han bare et tårn på den anden banehalvdel. 1-0. Mit eget var lidt kedeligt og jeg var lige ved at få problemer med hvid. Men holdt balancen. ½-½.
  Sune spillede fint mod Per Visti og afslog naturligt et remis-tilbud. Men så var der lige noget taktisk der blev overset.0-1. Kurt mod Jens Riis var materielt lige næsten helt til slut.Men Kurt havde hele tiden et lille (Magnus-Carlsen-agtigt ) pres, og så gik det som det skulle. 1-0. Så stod det lige og alt afhang af Alexander. Han spillede virkelig flot i sin egen tidnød. Gennembrud i centrum mod en ikke rokeret konge (et lille hip til Lars Lytsen!) og total dominans på de hvide felter. Da tidnøden var ovre førte han med kvalitet og bonde. Og så bukkede han en løber – glemte bare at den stod i slag. Heldigvis havde han ikke tabt kampgejsten og fik spillet sig frem til slutspil med T mod L+S, men med tårnet som fuldstændigt dominerende. Og så begyndte han at plukke bønder. 1-0 og flot kampmoral hos Alexander. Alexander har lovet at han efter fremtidige tidnød’er rejser sig, går en lille tur før han fuldt koncentreret sætter sig tilbage til brættet.
  Så med lodder og trisser Aalborg 3 – Sæby: 3½ – 2½.

  Hans Engen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights