Klubben har hele 8 hold med i den kommende sæsons holdturnering. Foruden de to divisionshold stiller klubben med to hold i mesterrækken. to A-hold, samt to hold i B-rækken.

Første runde i hovedkredsturneringen afvikles med rene klub-opgør tirsdag den 31. oktober kl 19:

Mester: Aalborg 3 – Aalborg 4
A-rækken: Aalborg 5 – Aalborg 6
B-rækken: Aalborg 8 – Aalborg7

—-

Storfavorit i mesterrækken er ligesom i fjor, Aars-Nibe 1, men da gik det ikke helt efter planen, da Skørping fortjent rykkede op.
Aalborg 3 og Nørresundby 2 ser ud til at blive himmerlændingenes værste konkurrenter til oprykningen.
Jetsmark 3 og oprykkerne fra Brønderslev ser ud til at få det svært.

Hobro er favorit i A-rækken, fulgt af Skørping 2 og Hjallerup. Måske kan Leif Sørensens tropper (Aalborg 5) blande sig i topstriden.
Rulle Pers hold (Aalborg 6) skal sikkert være tilfreds med en midterplacering.

Den nye klub DSA skak skal kæmpe med Aalborg 7 om førstepladsen i B-rækken.
I denne række er der ingen nedrykkere.

—-

Aalborg 3 – Erik Højfeldt, Hans Engen (holdleder), Bo Torpegaard, Valentin Vasov, Bogi Hansen Eliasen og Kurt Pedersen.

Aalborg 4 – Hugo Falberg, Arne Fjordside (H), Carl Johan Andersen, Torben Winkler, Preben Nielsen og Hans Peter Rasmussen.

Aalborg 5 – Karl Henrik Laursen, Leif Sørensen (H), Jesper Dahl Hansen og Peter J. Halgren Madsen.

Aalborg 6 – Per Jacobsen (H), Uffe Kristensen, Christian R. Hartvigsen og Aage L. Sørensen.

Aalborg 7 – Lasse Jungberg (H), Ture Jungberg, Jens Ole van de Weerd og Lars E. Lytzen.

Aalborg 8 – Axel Kristensen, Kim Pors (H), Bo Blok Schjødte og Nikolaj Jensen Ulrik.

—-

Til Holdlederne : Mød op min 10 min før kampstart – holdkort skal udfyldes med navne.
En holdkamp må IKKE begynde før navne er påført holdkortet.
Og husk – VIGTIGT – Det er styrkelisten der er gældende ved holdopstilling. Hvis der er reserver med, skal I huske at sætte reserver ind hvor de står på styrkelisten. VIGTIGT (ellers koster det point)

7 Comments

 1. skidt kommentar til mit hold kom så drenge

 2. Arne Dan Fjordside

  Resultater Holdskak:

  Aalborg 3 – Aalborg 4 5 – 1
  Aalborg 5 – Aalborg 6 1 1/2 – 2 1/2
  Aalborg 8 – Aalborg 7 2 1/2 – 1 1/2

  Mesterrækken som jeg så det:
  Det blev den ventede storsejr til 3. holdet, men med lidt medgang var nederlaget ikke blevet så stort. På 1. bræt gik Hugo i kødet på Erik, men angrebet blev ret nemt afvist, og Hugo sad tilbage med en stilling hvor han ikke kunne udvikle tårn, springer og løber på dronningefløjen, så der var ikke megen hjælp til majestæten. Hans spillede afbytningsvarianten i fransk mod mig med tidligt c4. Jeg stod det meste af tiden i underkanten, og vi endte i et slutspil hvor Hans havde løberparret mod mine heste. Efter en del forviklinger og chancer til begge endte partiet remis med under et minut til hver. I partiet mod Bo fik Torben spillet sig frem til en fin, måske vunden, stilling. Tilbød remis som blev afslået! Torben gik i gang med at plukke bønder, men overså Bo’s stærke Da7+, og herefter var det spil til et mål. Never miss a chess! På 4. bræt mødte Kaj vores nye medlem Valentin (Marias far), og kom også under stort pres, mistede en bonde, men kæmpede fint videre. Det endte i et springerslutspil, hvor Kaj stod aktivt og holdt partiet remis. Bo stod længe fint mod Bogi. Jeg så ikke hvordan det gik for sig, men pludselig havde Bogi vundet en kvalitet, og herfra var der ingen slinger i valsen. Orla havde sort mod Kurt. Åbningen var dronnigegambit. Orla fik ikke rokeret og måtte ud på en længere kongevandring til b6 og matsætning.

 3. Arne Dan Fjordside

  Stor holdskak aften i vente. I 2. runde af 7. hovedkreds holdturnering spiller alle vore 6 hold hjemme, efter følgende program:

  Mesterrækken: Aalborg 3 – Nørresundby 2 og Aalborg 4 – Aars/Nibe 1

  Aars/Nibe fører rækken, foran Aalborg 3 og Nørresundby 2.

  A-rækken: Aalborg 5 – Hjallerup og Aalborg 6 – Nørresundby 3.
  Hjallerup og Nørresundby 3 har lagt sig i spidsen foran Aalborg 6.

  B-rækken: Aalborg 7 – Skørping 3 og Aalborg 8 – DSA Skak 1
  Tranum 1 fører rækken foran Aalborg 8 og Nørresundby 4.

  Divisionsturneringen:
  På søndag den 19/11 starter divisionsturneringen. I 1. division gruppe 2 møder Aalborg 1 hjemme Herning 1. I 2. division gruppe 4 skal Aalborg 2 spille ude mod Silkeborg 1.

 4. Jan Peter Lysberg

  Hvad fanden sker der ?
  Stakkels Heine, sidder tilbage med al lortet. Hvis ledelsen ikke gider høre efter, med de gode råd, som “vi” med erfaring giver videre, bare bliver smidt i havet. Tidligere, havde du mindst mester styrke, eller lå i toppen af 1. klase får at få æren til at spille på 1. eller 2. holdet.
  Vi har flere i dag, der klarer de krav, end vi havde i 80érne.
  Jeg mener, at Alborg ” bør udtræde af turneringen, så det ikke for indflydelse på op, og til del på nedrykning. Vi kan ikke være det bekendt – og så er den ikke længere. Jesper D. skal i samme forbindelse ønskes al mulig tillykke med debuten. Stod lidt over med hvid – ok !!!!

 5. Med et ratingsnit på 1972 har klubben et ganske (på papiret) stærkt 2. hold.
  Kan ikke se det er ledelsens (formandens) skyld, at der er 7 afbud + afgivelse af to spillere til 1. holdet i 1. og 3. runde. Dette kan ledelsen (hvem du så end mener – formanden, bestyrelsen??) ikke være skyldig i.
  Helt enig i at det er synd for den nye Holdleder med de mange afbud på holdet, men det er desværre ikke nyt for netop 2. holdet.
  Vi har 25 spillere med 1900+ i klubben, men mange af dem er passive, og andre ønsker ikke at spille søndagskampe, og det er sådan det er, Peter
  Vi er amatører, og folk bestemmer selvfølgelig selv om de vil bruge en hel søndag til skak. Mange har også en familie at tage hensyn til.
  At vi ligefrem burde udtræde af turneringen er helt hen i vejret. Vi stiller med dem der er til rådighed, og som har tid og lyst. Med næsten 80 medlemmer kan vi altid stille med 16 mand til søndagskampe, også selv om ikke alle er mester eller 1. klasse spillere.
  Men det er langt ude at give ledelsen skylden.
  Kan for øvrigt ikke mindes folk har brokket sig over divisionsturneringen på generalforsamlingen.
  Men der kommer jo en mulighed i juni 18.

  —-

  Skal jeg tilføje nogen kritik, må det være over ledelsen af programlægningen af divi-turneringen.
  To runder i december – den sidste blot en uge før jul, samt turneringsstart så sent som 19. november??, er da dybt godnat.
  Der bør som tidligere (hvad jeg ved mange er helt enige med mig i)højst være en runde i december, og det skal helst være den første søndag i måneden.
  Mange har jo andre gøremål i julemåneden
  Hos skakunionen tager man mere hensyn til datoerne i Tyskland og Sverige, hvor flere danske topspillere også spiller.
  De danske 1. og 2. divisioner regner man ikke for noget særligt hos ledelsen i Dansk Skak Union.
  Næste år falder lillejuleaften på en søndag – mon 3. runde afviklet den 23. december. Ville ikke blive forbavset, men mon dog….
  Man kunne overveje et læserbrev i unionsbladet, men jeg orker ikke.
  Stillede formanden Poul J et spørgsmål inden påskestævnet 2016, men fik aldrig svar??
  GOD JUL

  Preben Nielsen

 6. Bjarne Sønderstrup

  Tak til Preben for svaret. Jeg er selvfølgelig lige så frustreret over at skulle bruge meget af ugen sammen med Thomas på at skaffe reserver til en søndagskamp, der er berammet mange måneder i forvejen. Vi husker alle euforien, da vi sikrede os 2.holdets forbliven i divisionen, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne stille et levedygtigt hold i denne sæson. På papiret var vi endda forstærket med mesterspillere helt ned på 8.bræt. Men alle afbud har selvfølgelig en grund, og sådan er det bare. Det kan ikke være ledelsens skyld, hvad så Peter end mener med det, men han har åbenbart større erfaring end os?! At trække holdet kan IKKE komme på tale, så længe jeg er formand. Jeg føler det er mere ynkeligt at stille med 6 mand eller at trække holdet. De 8 spillere, der kan spille, kan ikke forpligtes over evne, så jeg synes trods alt, det er flot at holdet har fået 5 points i de to kampe, der har haft 9 afbud. Da holdet stillede fuldtalligt op, blev det kun til to points mod Skørping, hvilket vist ikke er bedre?!
  Nå, lad nu julefreden sænke sig, og lad os få noget gejst ind på 2.holdet igen. Der er 4 runder igen, og de spilles på datoerne 14.januar, 28.januar, 11.februar og 4.marts. Skriv det nu ind i kalenderen!

 7. Plys! – Du er og bliver vores alle sammens kværulant.
  Speciel tak til Jesper og Christian for indsatsen i søndags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights