Holmström og Dahl i Odense

To af klubbens spillere Johan Holmström (1794) og Steve Dahl (1509) er i ‘Himmelfartsferien’ i aktion i turneringen ‘H.C. Andersen Mindgames 2012’, der spilles i Odense. Udover Holmström og Dahl består turneringsfeltet af 54 andre spillere heriblandt fem stormestre (Georgiev (2555), Maksimenko (2554), Rusev (2525), Jacob Aagaard (2505) samt Henrik Danielsen (2498). Desuden indeholder feltet 9 IM’ere, 2 FM’ere og 2 WFM’ere. Turneringen er en barsk omgang, der afvikles som en 9 runders schweizer med én runde i går onsdag samt dobbeltrunder torsdag, fredag, lørdag og søndag! Betænkningstiden er 90 min. + 30 sek. pr. træk fra træk 1.

I onsdagens første runde sørgede Steve Dahl for en gedigen overraskelse ved med sort at besejre mesterspilleren Lars Wilton (2128) fra Esbjerg. Hvad skete der mon i det parti? I anden runde, der starter Kristi Himmelfarts Dag kl. 10 skal Steve op imod endnu hårdere modstand, idet Niels Jørgen Fries-Nielsen (2322) venter. Johan Holmström tabte i første runde med hvid til en fremadstormende norsk junior Aryan Tari (2216). Holmström møder i anden runde Alex Sørensen (1865) fra Læseforeningen.

Læs mere på turneringens hjemmeside.  Netop i skrivende stund kan man følge både Johan og Steve live her.

 

 

3 Comments

 1. Status kl. 10.04: NJFN er startet med 1. a3 mod Steve, der svarede 1.-g6. Kom så Steve – på ham!

 2. Johan Holmström

  Yeps, 1. a3 er da lidt af et sjovt første træk fra en sådan stærk spiller. Men han spiller det også mod professionelle skak spillere (for at komme ud af teorien). Jeg og Steve har haft en dejlig turnering i Odense, med mange gode oplevelse. Vi regner bestemt med at komme tilbage til næste år, men først skal vi i træningslejer… seriøse taktik, slutspils øvelser er vejen fremad…
  Jeg og Steve deltog også i lynskak mesterskabet om fredagen, hvor vi begge klarede os godt i det fine selskab. Nævnes kan at undertegnede efter indledende kvalifikations runden med en score 5 af 6, kvalificerede mig til at spille i den øverste gruppe 1 af 3. Her mødte jeg 3 GM og ekstremt stærke spillere. I sidste runde spillede jeg mod selveste GM Henrik Danielsen, som roste mit spil (han mener at jeg spillede meget solidt, mod ham). Må indrømme at Henrik er en meget sympatisk stormester og det siger jeg ikke kun fordi han gav mig positiv kritik. Vi fik snakket skak, skakteori og hans ”møde” med selveste Bobby Fischer! Jeg kan varmt anbefale at spille med i denne turnering til næste år, så sæt kryds i kalenderen den 8-12. maj, så mødes vi i Odense!!!

  Hilsen, Johan

 3. Det var en rigtig god tur, som Johan siger, og kan varmt anbefales…
  1. Rundes overraskelse var simpelthen den gode Lars Wilton der spillede den ellers lidet kendte “Modtaget Nokia-Gambit”…Hvilket resulterede i et møde med den yderst sympatiske Niels Jørgen Fries-Nielsen, en efteranalyse jeg er yderst taknemmelig for han indvilligede i… Alt i alt en meget god turnering der gav stof til eftertanke mht ens spil og tankevirksomhed under partierne… Og som den gode IM’er Thorsten Michael Raub sagde til mig efter mit sidsterunde parti, hvor han deltog i efteranalysen!!! :-))); “Just because you’re a beginner, You don’t have to Think Like an idiot!” Hvilket nok var højdepunktet for mit vedkomne, jeg var helt færdig af grin…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights