Jørn Bach Hansen død

Et af klubbens kæreste medlemmer er nu ikke mere. Jørn blev tirsdag fundet død i sin lejlighed.

Jørn kom fra SK1968 til Aalborg Skakforening i 1985 og blev straks fast mand på førsteholdet, hvor han vandt de første fire partier for klubben. I 32 år derefter var Jørn konstant en af klubbens stærkere spillere, og blev således også klubmester to gange, i 1990 og 2010. Jørn var sikker deltager i klubturneringen, og personligt tror jeg, at Jørn er den spiller, jeg har mødt flest gange. Han havde en meget fin positionel spillestil, og hvis man ikke var oppe på mærkerne, kunne man få en alvorlig lektion i hvordan skak skulle spilles.

Jørn var desværre de senere år alvorlig plaget af sygdomme, men han kæmpede ufortrødent til det sidste. I sin sidste optræden for 2.holdet i marts sikrede han endog holdets eksistens i 2.division ved at vinde på 2.bræt over en langt højere ratet modstander. Jørn afslog endda remistilbud, og netop dette parti skulle vise sig at blive afgørende for det endelige resultat!

Jørn blev 74 år. Vi vil savne hans altid fine væremåde. Æret være hans minde.

Begravelsen foregår fra Budolfi Kirke torsdag d. 13.juli kl. 13.

5 Comments

 1. Preben Nielsen

  Meget trist.
  Har kendt Jørn helt tilbage fra min formandstid i Vejgaard.
  Mødte også ofte hinanden på gaden eller i Stadionhallen til basketballkamp, da vi begge boede i vestbyen. Altid til en god og hyggelig snak om skak, fodbold (Jørn var jo stor AGF-fan), samt hvad der ellers rørte sig.
  Jørn var et meget varmt og humoristisk menneske.
  Klubben har mistet en af de helt store.
  Et stort savn.

 2. Ja det er rigtig trist som Preben skriver.
  Jørn var et utrolig varmt og venligt menneske, altid klar med et opmuntrende ord til nye og gamle, stærke og svagere spillere. Og med stor viden om skak og med masser af anekdoter mm. i ærmet.

  Lige til det sidste en meget stærk spiller som man absolut ikke måtte undervurdere.

  Vi kommer til at savne Jørn rigtig meget

 3. Det er utroligt triste nyheder. Jørn har været min gode “skakven” siden 1990 eller deromkring, da vi begge boede på Fyrkildevej i Aalborg Ø. Det var altid en fornøjelse at tilbringe en aften med Jørn, og snakken gik ofte langt udover bare skakken da han jo var en belæst mand, der ofte kunne lancere gode anbefalinger af bøger mm. I mange år havde vi også en fast tradition med sammen at evaluere holdskakindsatserne over telefonen hver gang der havde været runde i divisionsskakken. Hans eneste karakterbrist var vel kærlighden til AGF, men hans behagelige væren og gode humor gjorde det nemt at tilgive dette. Jeg besøgte sidst Jørn den 7. juni, da jeg var i Aalborg i embeds medfør. Selvom de senere års helbredskvaler har slidt på Jørn var han til det sidste åndsfrisk og jeg gik fra hans lejlighed i godt humør.

  Æret være hans minde,
  Jens

 4. Arne Dan Fjordside

  Tak for de fine ord om Jørn Bach Hansen, det varmer.

  Se også hvad Skakklubben 68 skriver på deres hjemmeside:http://sk1968.dk/?p=1351

 5. En meget trist nyhed.
  Jeg har haft den store glæde at kende Jørn i godt 40 år, og vi har haft rigtig mange gode samtaler undervejs. Jørn havde en utrolig stor og bred viden om mange ting – og gav den altid engageret og gavmildt videre til alle. Om det var klassisk musik, historie, fodbold, skak og meget mere, ja så var Jørn et fantastisk inspirerende menneske at være sammen med. Jørns passion for de hvides boldspil modsat min for de rød-hvides har vi tacklet hele vejen i venskabeligt drilleri, når begge hold har været på op- og nedture. Jørn var desuden også en stor Arsenal-fan. Arsenal er kendt for flydende spil på højt teknisk niveau – præcis ligesom Jørns spil på skakbrættet – og Jørns yndlingspianist, Wilhelm Kempff’s, spil på klaveret. Imponerende har det været at se, hvordan Jørn trods sin svære sygdom opretholdt et vedholdende stærkt ”flow” i sit skakspil. For kort tid siden til vores hyggelige oprykningsfest kunne jeg ikke undgå at lægge mærke til, hvor stor vilje og kraft, der var i Jørns lynskak. Efter vores generalforsamling i juni havde jeg en snak med Jørn, hvor Jørn fortalte om sin tidligere klub 1968, og hvordan han så frem til klubbens 50 års jubilæum næste år. Jørn har altid været en virkelig god klubkammerat – både i sin gamle klub – og i sin nye, som heldigvis blev hos os i Aalborg Skakforening, hvor Jørn har beriget os i mere end 30 år.
  Vi er mange, der vil savne Jørn. Æret være Jørns minde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights