Byturneringsslutspurt

Nyholm er varm kandidat til titlen som Bymester 2013

Med kun én runde tilbage i årets Byturnering, spidser tingene for alvor til. I Mesterklassen er 5 ud af gruppens 8 spillere med i slagsmålet om topplaceringerne. Bedst ser det endnu ud for Aalborg Skakforenings klubmester John Nyholm, der er alene i spidsen med 4 point. Men et glubsk ulvekobbel bestående af yderligere fire spillere følger med 3½ point lige i hælene på Nyholm! Aalborgs Søren Andersen samt Nørresundbys Jens Jørgen Christiansen har begge spillet en god turnering og er i forfølgerfeltet. De to resterende topfolk er Nørresundbys comeback kids – forsvarende Bymester Per Andreassen samt Henrik Willumsen, der begge startede turneringen skidt, men nu har spillet sig godt op. I 7. og sidste runde mødes: Andersen-Nyholm, Christiansen-Andreassen, Øe-Willumsen samt Juul-Lysberg.

Hvis Nyholm vinder er han selvsagt den ny bymester, og muligvis kan han også nøjes med remis mod Søren, men det afhænger af de øvrige partier i gruppen. Et hurtigt kig på de foreløbige Sonneborn-Berger korrektionstal afslører nemlig, at Henrik Willumsen har det bedste udgangspunkt af alle i kraft af tre gevinster, hvorimod de øvrige spillere i topstriden kun har 2 sejre hver.

Skulle det ende med, at enten John eller Søren vinder gruppen, vil det for øvrigt være første gang i 6 år, at en Aalborgspiller bliver Bymester. Sidste det hændte, var da Lars Meyer i 2007 opnåede en delt førsteplads i Byturneringens mesterklasse.

I Basis 1 er der også god mulighed for Aalborg-succes, idet Carl Johan Andersen med remis i sidste runde kan sikre sig en udelt gruppesejr. Det virker som om, Carl Johan har fundet noget af det spil frem, der gjorde ham til klubmester i Aalborg sidste efterår, og bortset fra nederlaget i 1. runde har han spillet både stilrent og overbevisende. Carl Johan har 3½/5 og har hvid mod Henning Larsen fra AarsNibe i sidste runde, og selv med et nederlag vil Aalborg-spilleren være sikker på en delt førsteplads i Basis 1. Troldmand Davidsen fra Skørping har som Carl Johan også 3½ men til gengæld ingen kampe tilbage i turneringen. Arne Hove fra Nørresundby kan ligeledes nå op på 3½ point med en sidsterunde-sejr over Aalborgs Thor Rasmussen.

I Basis 2 har Nørresundby allerede sat sig på topplaceringen, der enten kommer til at gå til Karsten Nielsen eller Jan Petersen. De to Aalborgspillere Holmström og Winkler har haft en vanskelig turnering i selskab med velspillende Nørresundbyfolk.

Per Jacobsen og Poul Davidsen er derimod med i topkampen i Basis 3. Før sidste runde er Poul på en delt førsteplads med Skørpings Kjeld Johansen – begge med 4½ point. Per er på en delt 3. plads med 3½ point men har til gengæld 2 partier tilbage. I sidste runde er der dobbelt topopgør: Kjeld Johansen – Poul Davidsen samt Per Jacobsen – Mogens Hermansen.

Også i Byturneringens nederste gruppe – Basis 4 – er der gode chancer for en Aalborg topplacering. Nørresundbys Bent Christensen fører med 4½/6, men Aalborgs Lars Lytzen følger tæt efter med 4/5 og dermed en ekstra kamp i baghånden. Henrik Sigvardsen er ligeledes med fremme med 3½/6.

Udsatte partier spilles på tirsdag kl. 19 i Aalborg, og så går det ellers løs med sidste runde på torsdag d. 12/9 – ligeledes kl. 19 – i Nørresundby Skakklubs lokaler.

4 Comments

 1. Vi vist det med Aalborg øjne bedste resultat i aften – Michael Øe slog Willumsen. Hvad siger korrektionseksperterne ? Er vi nu sikre på at få en Aalborg skakforening bymester (John eller Søren) nu ?

  Venlig hilsen Søren

 2. Jan Peter Lysberg

  Hej Søren – Hej Aalborg.

  Søren, hvis du vinder og JJ vinder over Per, kræver det efter min beregning, at jeg skal vinde over Peter Juhl for at i ender helt lige på korr. 14,25.

  1. Lysberg har ret. Med forbehold for det utænkelige tilfælde af en regnefejl fra min side kan situationen opsummeres således:

   I tilfælde af ligestilling mellem Søren og Jens Jørgen, vinder JJ på korrektion medmindre Lysberg slår Juul, hvorefter det står helt lige.

   I tilfælde af ligestillingen mellem Søren og Per A, vinder Søren på korrektion i alle scenarier.

   Hvis der er ligestilling mellem Jens Jørgen og John, har John den bedste korrektion i alle tilfælde.

   Hvis der er ligestilling mellem Per og John, har John ligeledes den bedste korrektion i alle tilfælde.

   Med andre ord: hvis John vinder eller får remis på torsdag, er han Bymester uanset udfaldet af de andre partier!

   Hvis Søren vinder, bliver han Bymester medmindre JJ samtidig vinder over Per. Så vil JJ nemlig blive bymester med undtagelse af situationen hvor Lysberg slår Juul, da vi så har en delt 1. plads mellem JJ og Søren.

   1. Tak, det bliver spændende så 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights