Sune vinder Løvfald

Med 30 deltagere havde Skørping Skakklub rimelig fin deltagelse til 5 runder i Eurotechnics lokaler i Støvring. Vi havde 7 deltagere med, og det må også betragtes som fint.

I mesterklassen deltog Sune og jeg, begge med pæn succes. Sune scorede 3½, hvilket var nok til 1.pladsen. Jeg selv fik 3 uden tabspartier, og det gav tilmed 17 ratingpoints, da jeg var den næstlaveste i gruppen. Sune tabte kun til Peter Mikkelsen, der blev nr. 2 med 3 points og med bedre korrektion end mig. Sune ærgrede sig over tabet til Peter, men kunne til gengæld glæde sig over turneringssejren og 14 ratingpoints.

I gruppe 2 havde vi tre deltagere med, og her klarede Hugo sig bedst med 3½ og en 2.plads efter Benny Grønhøj, der havde lidt bedre korrektion. Arne fik 2½ og Johann fik 1.

I gruppe 3 var Ehor lavest ratet og havde derfor lav forventet score. Men han vandt 2 , hvilket gav 23 ratingpoints. Et par af nederlagene skyldtes overmod, men det er jo et godt tegn, at han går uimponeret til sagen!

I gruppe 5 fik Jens Ole van de Weerd 2.præmie med 3 points. Her var Dan Christensen fra Sorø suveræn med max 5 points.

Stor ros til Skørping for en hyggelig turnering med fin kantine. Frikadeller med stuvet hvidkål eller kartoffelsalat samt æblekage til dessert er ikke at foragte!

Jeg fik lov til at brillere med et flot sluttræk mod Philip Nielsen fra Skive. Jeg havde først stået godt, men mistede en bonde og forsøgte at fuske til sidst. Stillingen, hvor jeg havde sort, var efter mit træk 43: Hvid: Ke2, Dc2, Lb1, c4, d4, e3, f3, g2, h2 Sort: Ke7, Da1, Sf6, d6, e6, f7, g4, h4. Hvid spillede: 44. Kd2? og jeg svarede 44. -, h3! Vi er i tidnød, og jeg så en smart kombination i horisonten. 45. gxh3, gxf3 Nu er sort ovenpå. Der truer Da5+ og transformation til kongefløjen. 46. Da2 Ser naturligt ud. 46. -, Se4+! Spillet á tempo. Jeg havde set kombinationen 47. Ke1, f2+ 48. Kf1, Dxb1+ 49. Dxb1, Sd2+ og løbergevinst med vundet slutspil. Dog vinder Dc3+ hurtigere: 47. Ke1, Dc3+ 48. Kf1, Dc1+ og mat! I stedet spillede Philip 47. Kd3 hvorefter 47. -, Dxa2 48. Lxa2, Sc3!! afgjorde partiet, da f-bonden ikke kan stoppes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights