Sommeren er over os! Aalborg Skakforening holder som sædvanligt pause med klubaftenerne i hele juli måned, men fortvivl ikke, for de kommende måneder bugner af andre tilbud om skakarrangementer til den ‘sultne’ spiller. Klubbens hjemmeside giver her sit bud på, hvordan DU nemt får tiden til at gå ved skakbrættet fra juni til september. Der er masser af muligheder for rating-boost og for at spille sig i form til den kommende sæson 2013/14:

Chess hustlers i Washington Square Park, New York, 1994 (Eoin Murphy)
Chess hustlers, New York 1994 (foto: Eoin Murphy)

Sommerskak – når du har tid!

Nørresundby Skakklub arrangerer over 8 torsdage gennem hele sommeren den koordinerede turnering ”Sommerskak – når du har tid”. Turneringen starter d. 13/6 og slutter d. 1/8. Det er en 8 runders koordineret turnering, og betænkningstiden er: 2 timer pr. spiller til hele partiet. Turneringsformen udemærker sig ved at være yderst fleksibel, idet man kan vælge at spille med i præcis så mange runder, man har tid og lyst til. Tilmelding til de enkelte runder kan ske så sent som et kvarter før kampstart, som er kl. 19. Læs meget mere på Nørresundby Skakklubs hjemmeside.

Aalborg Regatta

løber af stabelen på Aalborg havn fra fredag d. 21. til søndag d. 23.juni. Der vil blive mulighed for at spille skak på små og store brikker, idet der om lørdagen fra 13 til 17 arrangeres Nordjysk Mesterskab i kæmpeskak, hvor Aalborg Skakforening stiller med 1-2 af klubbens bedste spillere. Om søndagen spilles der fra 11 til 15 ligeledes mesterskab for juniorer. Kom og vær med! Der forventes rigtig mange mennesker på havnen i denne weekend, og det er en rigtig fin lejlighed til at gøre reklame for skakspillet og klubben. Programmet for regattaen kan ses her.

Aktiv Sommer

Den første uge i juli har klubben en anden fin mulighed for at gøre reklame for skakspillet og måske endda hverve nye medlemmer. Aalborg Kommune arrangerer ‘Aktiv Sommer’, som er fritidstilbud til alle elever i 4. – 10. klasse. Denne gang vil der i Nordkraft være skak på programmet, hvilket Aalborg Skakforening skal stå for at arrangere. Det drejer sig om dagene fra onsdag d. 3/7 til fredag d. 5/7 i tidsrummet 10.00-15.00. ‘Aktiv Sommer’ står for borde, stole, forplejning, m.m. så klubben skal bare sørge for skakmaterialer, man power og indhold. Hvis du har tid og lyst til at give en hånd med i uge 27, så kontakt formand Bjarne Sønderstrup. Læs mere om ‘Aktiv Sommer’ på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Udenfor det nordjyske er der også flere gode turneringstilbud at finde i løbet af sommeren. Her skal følgende fremhæves:

Chess House Sommer Open 2013

I behagelig transportafstand fra Aalborg har man i Århus mulighed for at spille med i Chess House Sommer Open 2013 fra mandag d. 1/7 til søndag d. 7/7. Turneringen er på 7 runder med én runde pr. dag. Der spilles i en åben gruppe med samme betænkningstid som i Divisionsturneringen. Læs mere på turneringens hjemmeside.

Horsens Lang Weekend

Ét af de mest populære turneringskoncepter i disse år er ‘Horsens Lang Weekend’ turneringerne. Fra torsdag d. 18. juli til søndag d. 21. juli afholdes dette års sommerudgave af turneringen. 7 runder på 4 dage er hård kost, men præmierne er ret store og turneringen uhyre populær. P.t. melder Horsens Skakforening, at turneringen er fuldt besat med 128 deltagere, men det er fortsat muligt at skrive sig på venteliste. Fra Aalborg deltager indtil videre Carl Johan Andersen og Kurt Pedersen. Turneringsinfo og venteliste her.

Politiken Cup

Årets største skakbegivenhed på dansk jord er igen Politiken Cup, der afholdes på Konventum i Helsingør fra lørdag d. 27. juli til søndag d. 4. august. Turneringen er en ‘open’ med ca. 300 deltagere. I skrivende stund er 25 danske og udenlandske stormestre tilmeldt foruden Aalborg Skakforenings faste inventar ved Politiken Cup: Per Jacobsen, der har deltaget i turneringen 10 gange i træk! Turneringen er en ultimativ skakoplevelse i smukke omgivelser, som kan anbefales på det varmeste. Læs mere på turneringshjemmesiden.

Aalborg Byturnering

Så er vi tilbage i det nordjyske, hvor Aalborg Skakforening åbner efter juli-pausen med første træningsaften tirsdag d. 6/8. Det giver dig lige præcis to tirsdagstræninger til at komme i storform før sæsonen 2013/14 for alvor skydes i gang med Aalborg Byturnering 2013, der starter tirsdag d. 20/8 i klubbens lokaler! Turneringen løber over 7 runder frem til torsdag d. 12/9, og runderne spilles på skift i Aalborg og Nørresundby. Sidste år kæmpede Peter Lysberg som bekendt ene mand en hård og uretfærdig kamp mod overmagten fra Solsiden i Byturneringens mesterklasse. Lad os satse på, at det bliver anderledes til august. Det er ved at være på tide, at klubben får en bymester!

Aalborg Skakforenings Klubturnering, Efterår 2013

Så snart Byturneringen er overstået, inviterer Aalborg Skakforening til klubturnering for efteråret 2013 med turneringsstart medio september 2013. Denne gang forsøger vi os med kampstart kl. 19.00 og med ny betænkningstid med elektroniske ure. Allerede nu kan du tilmelde dig turneringen her.

Du ønskes en god og ratingindbringende skaksommer…

9 Comments

 1. Alexander Eeg Jensen

  Med hensyn til Aktiv Sommer skal vi stå for skak onsdag, torsdag og fredag, altså 3/7-5/7, ifølge programmet på kommunens hjemmeside. Er det dem der har ret!?

  1. Godt spørgsmål. Hvad mener du, Bjarne?

   1. Formanden fortalte mig til generalforsamlingen at “Aktiv sommer” var ændret til onsdag, torsdag og fredag i uge 27. I forbindelse med, at jeg fortalte Bjarne, at Martin gerne ville hjælpe til med “Aktiv sommer”. Det var jo på den måde han selv kom igang med juniorskak for en del år siden.
    Men skal han hjælpe til, skal Bjarne, Hans eller Mads selv spørge ham. Ikke farmand, for så ved han ikke rigtigt…

    1. Det lyder fint, Preben. Han skal nok blive spurgt.

    2. Ja, det er flyttet til onsdag-torsdag-fredag, og vi har brug for alle gode kræfter. Jeg selv er ‘arbejdsramt’, idet vi har planlægningsdage på gymnasiet. Jacob har sagt han vil hjælpe, men at han ikke kan stå for det. Martin må meget gerne hjælpe, og vi skal nok spørge ham. Så hvis der er et par stykker mere, så kan vi lave en vagtplan.

     1. Alexander Eeg Jensen

      Jeg tror måske godt jeg vil hjælpe til en dag eller to – vil bare gerne vide lidt mere om hvad man egentlig skal, og om man sidder alene, osv.

     2. Jeg vil også gerne hjælpe til men er nok også delvist ramt af børnepasning af og til i løbet af dagene. Men hvis vi er Jacob, Alexander, Martin, undertegnede skulle vi måske nok være dækket ind. Jeg tænker, det er rarest, hvis vi er minimum to ad gangen i hele tidsrummet. Måske kunne vi mødes i klubben i morgen aften og lægge en slagplan og evt. få nogle fifs eller noget materiale fra Hans?

 2. Martin har meddelt mig, at han desværre ikke kan hjælpe til alligevel, idet han tager på familiebesøg på fyn i uge 27.

  1. Så er vi i gang. Kom ind og få et parti lynskak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights