1.holdet godt fra start

I søndagens lokalopgør fik 1.holdet sin forventede, men dog glædesløse, pligtsejr over 2. holdet med cifrene 6-2.

1.holdet havde to reserver med og 2.holdet 3. Enkeltresultaterne blev med 1.holdet nævnt først, og med mine umiddelbare sidelinievurderinger:

Michael – Jørn 1-0. Jørn taber næsten hver gang til Michael, men han har også haft sort næsten hver gang. I den uundgåelige franskmand havde Jørn godt spil, men Michael fik alligevel brudt forsvarsværkerne ned og vandt til sidst med et tårn for 5 bønder.

Kim – Chr. ½-½. Chr. havde forberedt sig mod Kims Caro-Kann, men Kim holdt balancen.

John – Alexander 1-0. John vandt på tid og efter eget udsagn noget heldigt i den franske ‘diskussion’.

Finn – Bo. ½-½. Begge spillere mente at stå godt. Først havde Bo lovende stilling, men senere burde Finn havde vundet, men missede så Bo’s modspil.

Sune – Peter. 0-1. Peter spillede både e6 og c6 i de første træk og dette fik måske Sune til at forivre sig? I hvert fald gik der noget galt, og Peter fik spillet stillingen gevaldigt op.

Bjarne – Kurt 1-0. Jeg synes selv jeg fik let udlignet i åbningen med klassisk spil mod isoleret bonde på d4, mens Kurt også syntes at havde godt spil med tilsyneladende godt spil i c-linien. Men lige da Kurt lagde op til invasion på c7 fik jeg godt modspil med angreb på kongefløjen med tårnmanøvre Tf8-d8-d5-h5-g5-g4 i kombination med en løberdiagonal b7-g2 og springermanøvre Sb8-d7-f6-d5-f4! Dette gav dronning og bonde for tårn og løber, og det vandt forholdsvist let i praktisk spil.

René – Poul Davidsen 1-0. Reelt en overmatchning, og Poul så ud til at være chanceløs.

Jens Johan – Pramod 1-0. Pramod så længe ud til at have fint spil, men i slutspillet blev rutine og spillestyrke afgørende.

Da den forventede score var 6,15 var det lidt under det forventede, men alt i alt må resultatet være ok for begge hold. 1.holdet ligger nr. 1, og 2.holdet ligger nr. sidst, men alligevel ikke helt hægtet af i den kommende bundstrid. Næste runde spilles 8/11. 1.holdet tager hjemme mod SK1968 2, mens 2.holdet skal til Viby. Vi må håbe at der ikke bliver brug for så mange reserver denne gang.

6 Comments

 1. Jan Peter Lysberg

  Kommentar til det ellers glimrende referat set fra 2 holdets side og computeren. Jeg har ikke set partiet mellem Bo og Finn, men tager det for gode varer, at det blev remis. Ellers kunne 2 holdet havde vundet kampen 4½-3½ vurderet på stillingerne undervejs. Og hvis vi ser på de 5 partier mellem divisions spillerne kunne 2 holdet havde vundet 4-1 🙂 Optimisten taler: Når 2 holdet spiller så godt skal der nok komme point på tavlen, og at når 1 holdet spiller så ringe og får så mange point, ja hvordan kan det så ikke gå, når de spiller op til normal standart !

 2. Bjarne Sønderstrup

  Den opmærksomme læser af hjemmesiden har nok bemærket, at der ikke har været omtale af 2.rundes resultater i søndags. Som man måske kan regne ud, så skyldes det ganske rigtigt, at holdlederen nærmest spontant fik en tidlig vinterdepression over resultaterne! Vi tabte 2½-5½ til SK68 II, og vi kan ikke rigtig påstå, at vi var uheldige. Nærmest ved var nok Kim, der jo sjældent taber, men modstanderens angreb for en ofret bonde viste sig at være giftigt. Til gengæld var det glædeligt at John forsvarede sig fint i en trykket stilling, og endda tog hele pointet til sidst. Michael, Sune og Elena tog forholdsvist hurtigt remis, og det var jo fint nok på det tidspunkt. Jakob, Finn og jeg spillede vist bare mod bedre modstandere.
  2.holdet tabte 5-3 til Viby, og det var også 1 point under forventet. Men vi bemærker at Ellen fik remis i sin divisionsdebut, og så endda på 3.bræt. Måske vi kan få flere detaljer fra opgøret.

 3. Jan Peter Lysberg

  Et kort referat fra 2. holdets kamp. For anden gang i træk 3 afbud, eller kun to, i det Jørn ikke pt. spiller på udebane. Vi startede med 6 remis, og derved blev det ! Jeg var den første, og med hvid, ikke godt nok ? I en selv for mig kedelig stilling, spillede min modstander ikke længere symmetri, og jeg begyndte at bruge tid. Det vil sige omkring 20 til 25 minutter pr. træk, så da min modstander tilbød remis, spurgte jeg pænt holdlederen – er det ok ! I individuel skak havde jeg fortsat, men med mindst tid, og et truende løberpar som spøgelse i gevinst søgningen, ja så ja. Computeren giver således mig ret. Gevinst føringen/ forsøg skulle findes lidt tidligere. De næste fem partier blev således også remis. Jeg vil ikke kommentere Vores reserver Kurt og HP, andet end sige tak for hjælpen !! Ellen, og jeg selv troede, at hun stod godt ! Per Andreasen ( kort remis ha ), kom forbi, og forudsagde, at Ellen ville tabe. Intet passede åbenbart 🙂 Christian Volmer, var jeg bare lidt bekymret for, idet modstanderen havde løberparret, men en af bytning og c linjen til Vores mand sikrede en sikker remis. Chr. spiller bare godt og sikkert !! Thor tilbød selv remis lige før jeg fik mit. Presset på terræn, men ingen slinger i valsen. Ja stod vel nærmest bedst med de sorte til sidst – fin indsats af Thor !
  Nu til de sidste to partier. Thomas med sort fik aldrig gang i spillet, og dog. Totalt tabt stilling kræver fusk, og Thomas fandt nogle fantastisk taktiske ting, med flere ofre, men ikke nok ? Sidste mand, Vores halve reserve Rene på første bræt. ( samme mand, samme åbning, som sidste år ) Skandinavisk gambit. Og jeg skal ikke være dommer, men kan ikke lide hverken hvid eller sorts spil koncept. Men Rene vælger at spille på gevinst, hvor jeg mener sort har det største potentiale, og taber. Så det blev 5-3 til Viby, og samlet set et ok resultat. Så det sidste bliver en stikpille. Godt vi tabte stort til 1. holdet, så er der da en chance for, at begge hold ikke rykker ned 🙂

 4. Bjarne Sønderstrup

  Denne gang er referatet lidt nemmere at lave. Vi vandt nemlig 5-3 over Randers, og det lunede godt med en sejr, selv om den nemt kunne være blevet større. For at starte med det, så havde Finn efter fint midtspil en klar gevinst, der blev misset i træk 40. Finn satsede derefter helt unødigt i et tårnslutspil, og endte med at lade fatter Øe tage hele pointet. Øv. Men ellers så det fint ud. Måske var Elena en smule presset, men reddede stormen af, og vandt den ‘forventede’ sejr over en modstander med 4-500 ratingpoint færre. Det var nu ikke til at se efter åbningsspillet. Michael havde vel fordel i slutspil mod Arne C., men ikke nok til at vinde. Kim, John og Jakob fik heller ikke mere ud af det. Men Sune spillede meget kraftfuldt og vandt overbevisende flot i angreb. Måske det kan kommenteres på hjemmesiden? Og jeg selv vandt selv et udmærket parti med sort mod en lukket sicilianer. Finn And (sådan kalder de ham i Randers) missede en afbytning i en kritisk stilling, og derefter kørte jeg den ‘forventede’ (efter rating, igen)sejr hjem. Efter denne sejr hænger vi altså på i sub-toppen, og kan konstatere, at vi er gode nok på/i bunden!

  1. Jan Peter Lysberg

   Hej Alle sammen !
   Jeg har tastet ( det jeg kunne ) partierne ind af søndagens holdkampe, og har sendt en foreløbig analyse til Bjarne.
   Jeg så ikke selv meget af, hvad der foregik –
   Men 2 holdet bagfra, i det det bedste er til sidst ! Thor, og Rudbæk spiller noget, som hverken, hvid, sort eller anden farve har set før !! Thor kan sætte mat i 6, og taber i 7 eller er det 8 surt sovs ! Mit eget, er nok det mest spændende parti, jeg i gennem 35 års divisions turneringer har spillet. Jeg bliver nok aldrig færdig med at analysere det ! Partiet blev remis, men på et tidspunkt ( vel vidende om det ) sagde computeren mat i 23 ! Kunne havde undgået det – urutineret. Ellen, ja Kedeligt og dårligt, men som kompensation, Per Ole, er Nordres 2 eller tredje bedste mand. Bo blev bare kørt over. Alexander gider jeg ikke skrive om. Christian – noget usikker på resultatet; Men i det vi spiller det samme, er jeg mest interesseret i, om løberen skal stå på d6, eller e7- din kom begge steder 🙂 Rene, kort remis mod min gode ven, og stærk spiller Per Holst. Selv med de hvide, var det helt OK. med en hurtig remis. Personlige forhold skal, selv i Vores verden, have plads.
   Som skrevet det bedste til sidst !!! Jørn, som desværre døjer med diverse, sidder med de sorte over P.E. Nielsen. En stærk spiller, og de har sikker kendt hinanden fra Jørns tid i 68, Århus. Hvis spiller sit, og står på intet tidspunkt dårligst, men kan ikke udbygge – den blev bare kørt sikkert hjem – flot Jørn.
   Og som det sidste får i lige en ros. Formand Bjarne spillede bare et mønster parti !!!!

 5. 1.holdet vandt den forventede pligtsejr over Viby i søndagens udekamp. Det blev til 5½-2½ efter 1½ på de fire øverste og 4 i bunden. John var den eneste uheldige helt. Sune måtte ud i et ‘positionelt dronningeoffer’ (tårn, springer og bonde), men det dominerede hele brættet.
  Skrevet i lufthavnen, mens jeg venter på fly til Australien. Ha’ en god juleafslutning på tirsdag.
  Bjarne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights