1.holdet sejrer!

Af en eller anden mærkelig grund er der ikke skrevet referater fra divisionsholdenes kampe, men med 1.holdets 6½-1½ sejr på udebane over Springeren Kolding, synes jeg ligesom, der skal tages hul på det! Vi tabte de to første kampe ‘hæderligt’ 3½-4½ til Herning og 3-5 til ærkerivalerne fra Nørresundby. I begge matcher var der chancer for uafgjort, men de afgørende marginaler var ikke på vores side. Det var de til gengæld i dag hvor vi var på langfart til Kolding. Om vi var inspireret af Aalborg Håndbolds nedslagtning af KIF skal jeg ikke kunne sige, men vi tog os godt for af retterne. Remisser til Jacob og Ivar var en ok start, og så begyndte pointsene at rulle ind. Michaels modstander ofrede en officer i det blå, og Michael afviste nemt og med krølle på halen. Finns modstander flyttede venligt en bonde frem til f4, hvilket tillod Dh7 mat! Maria spillede en lang teorivariant i fransk, der giver tårn + 2 bønder for S+L. En bonde blev givet for at få aktivt spil på kongefløjen, og slutspillet blev overbevisende ført til gevinst. Sådan! Nu har Maria 2½ af 3 mod tre stærke spillere. Jeg selv ofrede officer, som jeg umiddelbart vandt tilbage endda med to bønder i overskud. Gevinsten skulle være en formsag, men mystiske koncentrationssvigt var ved at koste dyrt. En feberredning reddede dog situationen, og skønt min modstander kunne have vundet en løber ville en fribonde afgøre sagen alligevel. Pyha. John stod med en bonde mere, men måtte til sidst klamre sig til en remis. Tilbage stod vores reserve, Thomas Høj, der havde spillet fint, men nu lidt trykket med S+L mod T+bonde. Modstanderen var dog så venlig at gå ind i en springergaffel til tårnet, da partiet ellers ville være remis. Jo, vi fik marginalerne med. Nu har vi 13½ efter tre runder, og situationen ser anderledes lys ud end ved starten på dagen!

Min stilling efter træk 18.Se3: Hvid: Kh2, Dd4, Td1, Tf1, Lb2, Lg2, Sc3, Se3, a2, b3, c4, e4, f4, g3, h3 Sort: Kg8, Dc7, Ta8, Td8, Lc8, Le7, Sf6, Sf8, a5, b7, c6, d6, f7, g7, h6. Jeg står mægtigt med hvid, uden noget afgørende på færde. Men 18.-, b6? tillader 19.Scd5!,cxd5 20.Sxd5,Da7 (en lille mat på g7!) 21.Sxe7,Dxe7 22.e5! pointen, der åbner for Lg2 til a8. 22.-,Lb7 23.exf6,Dc7 24.fxg7,Sh7 25.Tfe1,Lxg2 26.Kxg2,Te8 27.Dd5,Tac8 28.Te4,Txe4 29.Dxe4,b5 30.Te1,f6 31.De6+?? Jeg troede han skulle imellem på f7, men bonden på g7 er jo ikke længere dækket! 32.Dd5 og 33.Dxb5 havde vundet glat. 32.-,Kxg7  Lettere rystet fortsatte jeg 32.Dg4+,Kf8 33.cxb5?,Db7+ 34.Kh2,Tc2+ 35.Te2 (!), den havde jeg da styr på… 36.-,De4! Av av av! Heldigvis har jeg: 37.Dc8+,Txc8 38.Txe4 og nu taber 38.-,Tc2+ 39.Kg1,Txb2 ikke en officer på grund af 40.b6 (hvilket jeg først fandt bagefter, da jeg havde regnet med 40.Ta4 ville vinde bonden på a5 og måske partiet!). Efter 39-,Tb8 40.a4 vandt jeg efter yderligere 15 træk.

6 Comments

 1. Maria er bare i en klasse for sig. Nogen af os har tidligere haft høje præstationstal, men ikke i nærheden af det her.
  2½ af 3 med en forventet under 1 point.
  Modstanderne har været så gode, at Marias præstationsrating lige nu er på 2569. Slå den!
  Når vi (i hvert fald jeg) forsigtigt har foreslået, hun har været i vanskeligheder i et par af partierne, ryster hun på hovedet af os. Selvtillid og al mulig grund til at have den 🙂 Skakforståelsen og fightergenet er bare højere end for os andre

 2. Bo Torpegaard Jensen

  Jeg kan som reserve på 2. holdet i weekendens kamp komme med lidt oplysning herfra.

  Jeg går dog ud fra, at langt de fleste fulgte slaget live – http://liveskak.dk/2017/ht/2div/r3/g4/m1/

  Rent statistisk burde kampe ende 6-2 til Jetsmark – og det endte det også med – flot resultat med 4 reserver.

  Elena spillede remis mod Christian Grubert i en siciliansk med Sc3 – som jeg husker den variant fulgte de teori et godt stykke inden de tog en remis.

  Thomas fik hård modstand af Henning, og som Thomas nævnte efter partiet havde han ikke lige fået en skak på fløjen med i variantberegningen, hvorefter det blev svært.

  Christian Volmer måtte også ned til Tommy. Det så i efteranalyserne ud til, at der var mange varianter at holde styr på, og i kampens hede var det Tommy, som havde mest styr på det.

  Peter spillede mod Lasse Luther i et London-system, dog med Peter som sort. Det så lige ud langt hen ad vejen, men Lasse pressede Peters konge hårdt, og da den ikke kunne flygte måtte den til sidst kapitulere.

  Jeg havde fornøjelsen af 5. bræt mod Lasse Simoni, og vi spillede en variant af spansk, hvor hvid ikke spiller c3 og undgår afbytning af hvid løber. Efteranalyserne viser, at der er lige spil langt hen ad vejen. Jeg har som hvid (synes jeg i partiet) stort tryk på mod sorts konge, men finder ikke rigtig noget afgørende – det var der så heller ikke viste det sig. Chancen var måske at spille g4 i træk 33. Det indrømmer jeg blankt, at jeg ikke kunne overskue konsekvenserne af med 5 minutter igen.
  Lasse fik lavet hans 40. træk med 0,33 sekunder tilbage – jeg tilbød en remis som blev afslået.
  Lasse undervuderede i træk 53, at jeg fik lov til at gå med kongen til e5, som viser sig at give mig afgørende fordel, og jeg konverterede – sikkert ikke mest nøjagtigt – til en gevinst.

  Kurt kæmpede bravt mod Tobias, men som det så ud fra min stol, endte det nærmest med træktvang til Kurt, inden den endelige fejl i træk 33.

  Jesper fik en hård modstander i Tommy Clausen, men spillede en solid åbning, som han havde styr på. Det endte i en helt låst stilling, som de blev enige om skulle deles. Rigtig flot debut i divisionsskakken for Aalborg 2.

  På 8. brættet spillede Christian en giftig variant mod Morten Randrup. Som jeg huskede sidst jeg var i klubben var Christian også ude i en meget kompliceret stilling mod Ture.
  Christian forsøgte at holde officeren, og efteranalyserne viste, at hvis springeren havde hoppet den anden vej, havde spillet været et helt andet. Frisk spillet Christian, og bliv ved med det!

 3. @Bo, it appears there were some chances in the games behind the link. At least the shown end position for board 3 looks like mate in 3 moves by Christian, winning over Tommy.

  Maria is indeed performing like a star. Very inventive play and the results to show for it! Across the board, I feel the first team is playing pretty well.

  Personally, I feel like apologizing. 1 time absent, adding to the problem of finding enough players on a sunday. Last game against N.Sundby I offered a draw in a +3.5 endgame against Per, which was silly and might have influenced the end result in a close match. This game, with white(!) I played rather poorly in completely equal position and although the computer agrees it was never losing, it was a poor showing. And in the future matches, it is probable that I’ll miss another due to being out of the country..

 4. Bjarne Sønderstrup

  Christians parti mod Tommy var ikke det,der er vist live! Jeg genkender trækkene fra Poul Rewitz – Bjarke Jensen i skakligaen! Nydeligt parti, som også har været vist i Politiken. Jeg ved ikke hvorfor det er lagt ind under Christian – Tommy?!

  1. Bo Torpegaard Jensen

   Som jeg forstod det på kamplederen i Jetsmark, så skyldtes det, at Christian og Tommy startede partiet imens konge/dronning ikke stod på de rigtige felter!
   Det kunne live-dækningen ikke klare – men hvorfor det andet parti er dukket op vides ikke 🙂

   1. Korrekt partiet var ikke online på grund af konge dame var byttet rundt på min side.
    Christian valgte en lidt uheldig variant, ved ikke om han havde forberedt sig, men jeg afveg, og vi endte i noget italiensk, som jeg havde rigtig god erfaring med fra hvids side. Christian havde et par chancer, men missede dem, så jeg vandt lidt heldigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights