Aars/Nibe 2 – Aalborg 3

Mandag aften blev tredjeholdets snestormsudsatte parti på udebane mod ArsNibe 2 afviklet. Holdleder Hans Engen beretter:

Alexander Eeg Jensen og holdlederen slap hurtigt og smertefrit igennem med 2 hurtige sejre mod hhv Rune Nielsen (11 træk) og Søren Thomsen (23 træk). Alexanders parti var følgende miniature:

Jeg fik foræret kongefløjen, uden at der i mellemtiden skete tilstrækkeligt på dronningefløjen. Så brugte jeg en forenklet version af Jacob Aagaards anvisninger: Bare smid nogle flere officerer med i angrebet. Det virkede!

Kurt mistede en bonde; men med kun tunge officerer vandt han bonden tilbage og foreslog remis. P.E. Niebuhr ville  gerne spille lidt videre, men et par træk senere efter en dronningeafbytning blev der sluttet fred i en lige stilling. Ellen (som i sidste øjeblik trådte til i stedet for en anden reserve, der var blevet syg samme dag) spillede mod Aage Kristian Andersen. I lang tid stod Ellen presset og havde for lidt plads at bevæge sig på. (Til oplysning: Ellen vil gerne have HVID i næste holdkamp efter 5 sorte partier). Men Ellen fik byttet godt af og efter overstået “lille tidnød” var der kommet så meget balance at remis var naturligt – måske med et lille plus til Ellen.

Mens vi pakkede, så en bil  kunne komme af sted (de unge mennesker skal hurtigt hjem så de kan passe deres skole), tog Ole remis mod Flemming Bøgh Jensen. Det så ellers skarpt ud med rokader til hver side efter Oles Skandinav. Hvid havde en åben b-linie mens Ole var i gang med h-bonden. Det har åbenbart været lige skarpt for begge angreb og dermed en form for balance.

Da vi kørte havde Sune mod Hardy Jespersen en stilling, der var materielt lige, men med løberpar og initiativ til Sune. Kvart i midnat kom så den gode melding fra Sune på sms – “vi vandt 4½ – 1½”.

Så vi kan altså også begå os uden vores førstebræt – men tag det nu ikke som en opfordring, Erik. Nu må vi se, om det var nok til at hjælpe 4. holdet. Der er 4½ point op til Aars/Nibe 2 – men det kan lade sig gøre med gode resultater mod Sæby og Jetsmark i sidste runde.

Om resultatet er nok til, at vi selv holder afstanden på 2½ point til vore konkurrenter (Skørping 1 og Aars/Nibe 1), ved vi endnu ikke.

8 Comments

 1. Fra 6. runde:
  I topopgøret i Mesterrækken spillede vi her i næstsidste runde mod Aars/Nibe 1 og begge hold var mødt i stærkeste opstilling og det blev virkelig et brag af en kamp med mange tætte partier. Vi trak det længste strå og vandt med 3½-2½. Nu har vi faktisk overpræsteret i alle kampe på nær mod Sæby. Og vi har en “Maximum”-mand i form af Alexander med 6 af 6. Her bliver et ekstra spændingsmoment at følge i sidste runde.

  De enkelte partier:
  Erik mod Jesper Salomonsen så længe meget trykket ud for Erik. Han havde længe en f6-bonde der var vanskelig at dække og jeg tror hans h-tårn og g-springer blev stående i udgangsposition de første 20 træk. Jesper ofrede en offi for 2 bønder for at fastholde presset og havde en Aljechin kanon i en helt åben C-linie ned mod Eriks konge. Men Erik forsvarede sig sejt og tålmodigt og fik til efterhånden foldet sine brikker ud. Og så viste den materielle overvægt sig. Han overså oven i købet en hurigere gevinst i tidnøden op mod de 30 træk, men fordelen kom aldrig i fare. Jeg selv tabte en bonde i åbningen, men lod som om det var en gambit og fik også lidt udviklingsforspring. Det fik jeg omsat i en bonde men samtidig blev alle officerer byttet af. Benny har også trænet juniorer – så det var bronzespringer mod bronzespringer, og det blev remis. Ole fik aldrig rokeret og stod som jeg så det lidt presset i starten. Da jeg senere kiggede havde han fået det vendt, havde fremskudte bønder i centrum og en stærk åben C-linie ned mod hvids konge. Han byttede dronninger og fastholdt presset. Men så spillede han et enkelt skidt træk med a-bonden. Det hjalp en ellers bovlam hvid krikke frem i centrum. Oles centrum faldt fra hinanden og stillingen med. Synd og ærgerligt for Ole der havde spillet rigtig flot. Sune stod bedst hele vejen og fik lokket Søren Grønhøjs konge ud på spadseretur foran egne bønder. Det så overbevisende ud. Kurt spillede mod Mogens Nielsen og kom bagud med en kvalitet, men havde et stærkt løberpar og en lidt sårbar kongestilling at spille mod. Men modstanderen fik etableret en stærk fribonde og da der så oven i købet var en forceret dronningafbytning var det slut for Kurt. Og så til Alexander; der bare slæber det ene point hjem efter det andet. Alexander stod pænt: løberpar, godt centrum og lidt bedre plads. Men kun 40 sekunder til 10 træk mod Henning Larsens 2 minutter- og begge parter noterede minsandten! Jeg har set det mange gange: ham med 2 minutter tilbage taber på tid. Alexander er helt oppe at køre på adrenalin-kicket og trækker umiddelbart. Henning tænker mellem hvert træk. Jeg snakkede med Henning bagefter og han mente ikke det hele kunne
  pakkes ind i psykolgi. Han mente faktisk at Alexander stod så godt at han skulle passe morderlig meget på. Bedre stilling og en flot styret tidnød. Nu mangler du kun en pind i at have et fuldt gærde Alexander!!!
  Før sidste runde har vi 2 point ned til Aars/Nibe 1 og 3 point ned til Skørping 1 – og de skal møde hinanden mens vi skal møde Nørresundby ,som vi dog bestemt ikke må undervurdere. Hvis vi holder focus har vi spændt – ikke et sikkerhedsnet men en trambolin ud under 2.holdet!!

 2. Jan Peter Lysberg

  Hans, du her et fantastisk hold. Og for hvilken gangs skyld, skal i redde to divi-hold ?? Problemet er vel kun, at 2.holdet ikke rykker ned, ja så må i enten tabe eller stille med 12 reserver. Det sker selvfølgelig ikke i virkeligheden, men der er nogle i bestyrelsen, som ser det mere end vanskeligt at stille 24 om søndagen. Det er godt nok nogle spændende 14 dage Vores gamle klub skal igennem.

  hilsen Peter.

  P.S. Undervurder ikke N.S. , selv om de har tabt langt over 200 rating point i denne sæson.

 3. Godt spillet – så vi skal da have 3 divisionshold næste sæson 🙂 Hermed en opfordring til divisionsskakspillerne: Nu skal I huske på søndag, at I IKKE skal være hjemme kl. 18 ligesom sidste år, hvor det kun var Bjarne fra 1. holdet der havde lov til at være ude efter kl. 18, og dermed var med til at fejre selv samme holds oprykning – så husk at spørge om lov til at være sent ude når vi har sikret overlevelse i 1. division/2. division og til næste år igen kan få mulighed for at blive bedste hold i Aalborg området. 😉 Gerne kan vi fejre det så meget at Bjarne ikke er i stand til at trække ren, når han møder mig i klubturneringen tirsdag aften.

  1. Jan Peter Lysberg

   Hip Søren – god lir.

  2. 3.HOLD, SIDSTE RUNDE

   Nogle kommentarer har forudsagt 3 divisionshold, men det var tydeligvis for optimistisk. Grunden til at vi trods alt har 2 kan læses her:

   Sidste runde i mesterrækken startede med et forspring til os på 2 og 3 point til henholdsvis Aars/Nibe 1 og Skørping 1 som skulle møde hinanden. Vi skulle møde Nørresundby 2 som ratingsmæssigt var seeded 3 (vi var seeded 2).

   Vi havde sagt til hinanden at vi skulle passe på. Nørresundby havde underpræsteret hele sæsonen, men måske havde de lyst til at overpræstere lige netop mod Aalborg. Vi mente at Aars/Nibe 1 næppe kunne vinde med mere end 5-1 og pga matchpoint betød det at vi kunne nøjes med 3-3. Men sådan skulle det ikke gå!

   Ole fik som den første en god stilling, fordi han vidste, at man i Skandinavisk ikke må spille Lf4 før hvid har spillet d4. Så kommer b4 lige op i hovedet på Da5 og b7 er blød.
   Men allerede inden partiet kunne man mærke at Ole var tilbage i næsten topform. Ole har været hårdt plaget af infektioner, men har alligevel stillet op til holdkampe. Inden matchen fortalte han synlig veloplagt, at for første gang siden august kunne han trække vejret gennem næsen. Og så gik han ellers fnysende til angreb. Det blev en kort affære og selv om Arne Hove prøve at ofre dronning for T+S hjalp det ikke.

   Erik mod Grevlund så godt ud fra starten. Sort rokerede lige ind i Eriks angreb. Kongen måtte flygte til dronningefløjen, men alligevel blev der længe ved med at være materiel ligestilling. Erik tog det roligt og blev ved med at spille nemme og naturlige træk og trængte ind over 7. og 8. række. Slut.

   Vores topscorer Alexander holdt til presset. Han fortalte bagefter at han måske ikke syntes han havde spillet så godt i åbningen men at Karsten Nielsen ikke havde spillet de skarpe træk der skulle til. Modstanderen havde løberparret , men Alexander fik fremskudt springer som fuldt kompenserede. Jeg så ikke slutningen men Alexander vandt (selvfølgelig) og sluttede med kanonflotte 7/7!!

   Kurt stod længe fantastisk flot og modstander Ole Rysgaard havde svært ved at komme ud over 3. række og i det hele taget få sine brikker ud. Jeg var sikker på at den ville køre hjem i fornem stil, men så lavede Kurt en springermanøvre ned på d6 og selv om det så farligt ud var det vist ikke rigtig godt. Ole fik afviklet, vundet en bonde og fik foldet sine brikker ud. Og så blev det til tab for Kurt. Det endte til gengæld med at være det eneste vi afgav.

   Willumsen havde meldt afbud. Som reserve var Poul Erik Nørgaard Olesen vendt tilbage fra 4 måneder i Argentina. Ham skulle jeg møde og jeg havde en revance tilgode. Det kunne man desværre ikke se på mit åbningsspil og jeg kom til at stå lidt presset. Men så valgte han at dække en c4-bonde med Db3 i stedet for det naturlige b3. Og gradvis fik han problemer.
   Jeg fik lov at spille b5 som han kunne slå med c-bonden eller e.p. med a-bonden. Men lige
   meget – det gav pres i b-linien. Så kom der en decideret fejl og jeg kom foran med 2 bønder. Han prøvede med et kvalitetsoffer som krævede lidt forsigtigt spil og en lille kongevandring væk fra hans skakker. Så kom et krafttræk som gav mat i 3, og han gav mig sportsligt lov til at afslutte kombinationen med mat. Poul Erik mente at havde stået klart bedst undervejs i partiet og jeg skyndte mig at give ham ret.

   Sune spillede, som jeg, heller ikke åbningen optimalt. Han sagde selv at han havde spillet
   Benoni med et tempo for lidt og Lars Nielsen fik lov at spille e5. Men fordi hvid ikke fulgte tilstækkeligt aggressivt op på sin fordel, fik Sune godt fat i bønderne på dronningefløjen. På et tidspunkt havde han 3 bønder mere men ofrede den ene for at få dronningeafbytning. Tilbage var et uligefarvet løberslutspil med med 3 mod 1 bonde. Det kan have remistendenser, men Sune havde kigget det ud og der var ingen vaklen i
   afslutningen.

   En dejlig fornemmelse at få lov at slå Nørresundby 2 med 5 – 1!! (Og 6 -0 var faktisk
   inden for rækkevidde.)

   Og så kommer det alvorlige. Mange af spillerne spørger om det ikke er nu! 2.-holdets holdleder træder i karakter og sørger for at 2.holdet inviterer 3.-holdet på pizzarestaurant, med det hele!! Nu har vi de sidste 2 år spændt trambolinen ud under vores 2.divisionshold. Der bliver snakket om at 2.-holdet “vist har en meget flad læringskurve”.
   Uden at vide det kan jeg forestille mig at der kan komme andre spydigheder frem som kommentarer til dette indlæg. Og der er kun en måde at stoppe det på hr. Holdleder for 2.-holdet!!

   Hans, Holdleder for 3.-holdet

   1. Godt gået af Aalborg 3. Dejligt at slutte af med en sejr over Solsideholdet. Det med en pizzamiddag fra 2. holdet som tak for at sikre, at klubben også har to divisionshold næste år, finder vi ud af 🙂

    1. Hej Mads,
     husk at det er 2. holdet, der skal give. Ikke Klubkassen:-)
     Faktisk er vi flere, der såre har undret os over at 2. holdet ikke af sig selv tog dette initiativ allerede sidste år.
     Men bedre sent end aldrig:-) Det kan da være hyggeligt med en fælles gang pizza.
     Det vil jo så være en oplagt mulighed for holdlederen for 2. holdet til at prøve at kontakte spillere fra 3.de (og måske 4. holdet) for eventuel forstærkning af sit bovlamme hold (transfervinduet er vel åbent lige nu). Muligvis kan enkelte spillere fra 3. og 4. holdet vel også overtales til at gennemføre tiltrængte trænings sessions for 2. holdet:-)

 4. Som ”reservesvensker” på 4 og 2. holdet, ubesejret og med en præstationsrating på 2094, så er jeg klar til næste session med eller uden pizza:0)

  Vh. Johan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights