Sort søndag for Aalborg 2

2. holdets skæbnekamp på hjemmebane mod den anden nedrykningskandidat i 2. division: Kjellerup endte på værst tænkelige måde med et forsmædeligt 1½ – 6½ nederlag til Aalborg 2. På papiret var der ellers lagt op til et tæt opgør (forventet: 3,82-4,18), men vi blev taget på sengen af et velspillende Kjellerup-hold.

På 1. bræt klarede Peter Juul forholdsvis hurtigt remis med sort mod en højere ratet modstander, så det startede egentlig ok, men umiddelbart herefter tabte både Thomas Søndergaard på 4. bræt  og Thor på 7. bræt materiale på dumme fejl, og så stor der pludselig ½ – 2½.

Carl Johan kom (som sædvanligt) fint fra åbningen med sort på 3. bræt og var på vej mod noget, der lignede en positionel komfortabel fordel, men et fatalt bondetræk   …g6 åbnede for hvids dronninge-diagonal, som kombineret med en irriterende springer hurtigt fik taget livet af Carl Johan: ½ – 3½.

Jeg selv kom (som sædvanligt) lidt tvivlsomt ud af åbningen med hvid på 6. bræt. Sort fik etableret et irriterende pres mod min kongestilling, og det kostede meget tid at redde kastanjerne ud af ilden og afvikle til et tårnslutspil med lige mange bønder og alt for få og risikable muligheder for at spille på gevinst. Remis og 1 – 4.

Bo Torpegaard fik herefter en remis med sort på 5. bræt. Jeg så ikke meget af, hvordan det gik til, men Bo stod vist i overkanten på et tidspunkt, men stillingen var frygtelig kompliceret, og hvid var bestemt ikke chanceløs. 1½ – 4½.

På 8. bræt havde vi vor trofaste reserve i form af Kurt Pedersen. Kurt kom fint fra start med de hvide og fik, som jeg så det etableret et godt initiativ i c-linjen. Men så kom Kurt pludselig i gavehumør og bukkede en officer, hvorefter han måtte kæmpe en forgæves kamp mod den materielle overvægt. 1½ – 5½.

Eftermiddagens maraton-parti stod Christian Volmer for på 2. bræt, hvor han havde hvid. Det så længe meget lige ud, men mod slutningen af midtspillet fik Christians modstander et godt overtag som udmøntede sig i et tårnslutspil med først 1 og senere 2 merbønder. På sidelinjen kunne uglerne hviske og tiske om, at det vist nok var teoretisk remis, da de to sorte merbønder var h- og f-bonden, og Christians konge var OK placeret. Men én ting er teori, og noget andet er praksis. Christians modstander spillede tålmodigt og til sidst efter mere en 5 timers spil, måtte vi også ned på dette bræt. 1½ – 6½

Summa summarum: Der skal vist mirakler til, hvis Aalborg 2 skal holde sig oppe i divisionen. Stillingen i bunden er: 5. Kjellerup 15½, 6. Holstebro 14, 7. Aalborg 2 12½, 8. Jetsmark 2 11. Og hvad værre er: vi mangler de to tophold Herning og Randers! Næste kamp er om 14 dage mod sidstnævnte. Og her planlægger vi at vinde 8-0!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights