Divisionsturneringen i gang

I går startede den nye divisionsturnering med to udekampe for vore hold.

1.holdet var en tur i Jetsmark og måtte rejse hjem med et 5-3 nederlag akkurat som sidste år. Vi havde 3 reserver med i stedet for Ivar, Elena og John. I stedet havde vi Jens Johan, René og Ole med. Dagens helte var Edgar og Jens Johan. Edgar vandt imponerende på 1.bræt over Bjarke Jensen og Jens Johan vandt med sort over Tobias Hoffmann. Der var remisser til Jacob og Ole, mens vi var tre, der måtte bide i det sure æble. 5-3 var ingen katastrofe, men dog lidt under forventet score. I divisionen lagde Nordre, Aarhus sig klart i spidsen med en 7-1 sejr over Skolerne II.

2.holdet tog til Aars og vendte hjem med et 4½-3½ nederlag, -også en lille bitte smule under forventet. Sejr til Kamen på 2.bræt og 5 remisser.

Divisionsturneringen er jo under ombygning, idet den fremtidige struktur bliver 1 Skakliga og 4 1.divisioner og ingen 2.divisioner. Dette stiller nogle store krav i de nuværende 2.divisioner, idet kun de tre øverst-placerede hold går videre til de nye 1.divisioner. De 5 nederste rykker altså ned i mesterrækkerne. I den nuværende 1.division rykker nr. 1 op i Skakligaen, mens nr. 8 spiller playoff mod nr. 8 i den anden 1.division om at undgå nedrykning til mesterrækken. Kravet til 1.holdet er altså at undgå at blive nr. 8, mens vores 2.hold nok får det svært med at blive mellem de 3 bedste.

Næste runde spilles 12. november med hjemmekampe mod henholdsvis Aarhus Skolerne II og Skørping.

https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/92

3 Comments

 1. 2, runde bød på sejr til 1. holdet mod Aarhus/Skolerne 2 og nederlag til 2. holdet mod Skørping.
  1. holdets sejr på 4½-3½blev grundlagt af Sunes fine sejr på 4.bræt, og superreserven Finns sejr i John Nyholms fravær. Edgar måtte desværre ned på 1.bræt, mens resten af holdet spillede remis.
  2.holdets nederlag blev på 3-5. Holdet havde 3 reserver med, og disse spillede alle remis, ligesom Thor på 5.bræt. Dagens helt var Christian på 1.bræt. Hans modstander bommede en kvalitet, og det takkede Christians ja tak til og kørte partiet nogenlunde sikkert hjem. Kamen stod længe pænt mod stærke Jørgen Jørgensen, men måtte ned til sidst. Thomas havde et vildt parti mod Lilja, men fandt ikke de afgørende træk i modstanderens hidsige kongevandring over brættet.
  Næste runde er 26/11 hvor vi igen spiller hjemme mod hhv Silkeborg og Holstebro.

 2. To beskedne nederlag i søndagens divisionskampe. Men med 9 reserver ud af 16, må det siges at være nådigt sluppet. Mest ærgerligt var det dog, at vi ikke fik uafgjort mod Silkeborg i 2.division, idet Finn Winther på en “lusket” overseelse omsatte en klar gevinststilling til en remis. På trods af afbud på bræt 1, 4, 7 og 8 havde vi dog 4 gode reserver med, således at vi ratingmæssigt var lige med modstanderne. Elena og Mads Alberg spillede to fine gevinster i land, mens der var remisser til Bjarne, Finn og Svend Ole.
  2.holdet var oppe mod Holstebro, der førte rækken og bl.a. havde en 8-0 sejr i bagagen. Der var 5 reserver med og flere hundrede ratingpoints i forskel på mange brætter og en forventet score på 1,69 af 8. Det må derfor siges at være meget flot at hente 3 points i matchen. Fine gevinster til Shagen (første gevinst over en +2000) og Johann, og en flot remis til Thomas på 2.bræt. Thomas havde i slutstillingen endda dronning mod tårn og bonde mod stærke Jan Rode. Endelig spillede Niels Gorm remis på 8.bræt. Endda kunne det nemt være blevet til mere, da Christian på 1.bræt ærgrede sig over at have sat en god stilling med bonde mere over styr. Og Arne overså en remisafvikling til sidst i tårnslutspillet.
  I 1.division gælder det “blot” at undgå 8.pladsen i år. Med 11 points på 5.pladsen og 6 points ned til 8.pladsen, ser det ud til at være muligt (!). Næste runde er 10. december ude mod Viborg.
  I 2.division skal der 5 hold ud af rækken, og vort hold har samlet 9½ på en 7.plads, så overlevelse ser svær ud. Rækken føres flot og overraskende af Skørping, der således kan spille med om de 3 pladser til den kommende 1.division. Vore tropper skal møde Skive 2 på udebane i næste runde 10. december.

 3. To fine sejre i divisionsturneringen. 1. holdet vandt 5-3 på udebane over Viborg, mens 2. holdet slog Skive 2 med 5½ – 2½, ligeledes på udebane. Se https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=430&teamTourId=92 og https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=434&teamTourId=92
  1. holdet have to reserver med. Der var sejre til Jens på 2. bræt, Jacob på 6. samt Jens Johan på 7. Remisser til Sune på 3.bræt, Bjarne på 4., Elena på 5. samt Finn på 8. I det hele taget blev der vist masser af kampskak. Bjarnes remis var efter heroisk kamp for at holde remissen. Finns var sidste mand i et dronningeslutspil.
  2. holdet gjorde det fint i Skive trods 5 reserver. Gevinster til Christian, Kamen, Sigis, Arne og Johann, mens Hans Peter fik remis.
  Næste runde er 14. januar med hjemmekampe mod Viby og Skive 1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights