Hæderligt nederlag

Aalborg 2 tabte i dag i 2. division til Skive. Og selvom nederlaget vel egentlig var ventet, så var det faktisk ikke så langt fra en gedigen overraskelse.

Skive stillede op med Jesper Thybo (2201) og Rasmus Thøgersen (2145) på de to øverste brætter. De to unge Skive-talenter, som tilsammen altså kun er 30 år gamle, skulle op mod Aalborg skakforenings ca. 140-årige (tilsammen altså) Peter Juul Pedersen og Carl Johan Andersen. Og det blev højst overraskende (i hvert fald ifølge Dr. Elo) rutinen (aka alderdommen), der sejrede på begge brætter!

Carl Johan var først færdig med de hvide mod Rasmus Thøgersen. I en skarp sicilianer ofrede Carl Johan en bonde og fik aktivt spil, vandt så en kvalitet og havde udsigt til masser af angreb, hvilket Thørgersen ikke havde lyst til at stå model til. 1-0 til Aalborg.

Peter Juul kom med sort mod Thybo ud i noget dronninggambit a la det, han tidligere på ugen havde spillet mod Søren i klubturneringen, men denne gang var det Sort, der var ovenpå. Thybo overså et par taktiske finesser fra Juul, og så stod det 2-0 til hjemmeholdet.

På 6. bræt viste Thor endnu engang, at han er en fortrinlig angrebsspiller. Den stakkels Skive-mand havde næsten 200 mere i rating end Thor, men han fik aldrig rokeret og blev regulært knock outed af Thors Hammer i et flot finish. 3-0 til Aalborg.

Disse tre flotte gevinster blev så desværre også til de eneste til Aalborg 2. På 3. bræt tabte Thomas Søndergaard med sort i Rossolimo-siciliansk i matchens længste parti. Thomas stod presset i lange perioder, men klarede sig næsten igennem med skindet på næsen til et slutspil, der med lidt god vilje måske kunne være endt remis. Men Søndergaard måtte ned til slut.

På bræt 4 tabte Bo Torpegaard lidt uheldigt med hvid. Partiet så nogenlunde lige ud i starten fra sidelinjen, men Bo kom i midtspillet under lidt pres og brugte megen tid. Netop som tidskontrollen ved 40 blev klaret, så det heldigvis også ud som om Bo havde reddet stormen af. Han trak sit 41. træk og rejste sig for at få en velfortjent strække-ben-pause. Da Bo kom tilbage til brættet var det dog blot for at konstatere, at hans seneste træk var en decideret bommert, der kostede en ren officer. Øv.

På 5. bræt spillede undertegnede Volgagambit med sort og kom egentlig fint ud af åbningen og ind i midtspillet med gode udsigter til ravage i b-linjen. Men stille og roligt fik Hvid overtaget, og da slutspillet var nået, stod jeg til tab. Et af den slags partier, hvor jeg egentlig ikke synes, jeg spillede nogle deciderede fejltræk. Min modstander var bare en tand bedre til at finde den rigtige plan på det rigtige tidspunkt.

På 7. bræt fik vores ene reserve Kurt Pedersen remis. Kurt udtrykte selv, at han ikke var så tilfreds med stillingen undervejs og var derfor glad for det halve point.

Holdets anden reserve Alexander Eeg spillede fint på 8. bræt og stod fornuftigt lang inde i partiet, indtil Alexander pludselig kom til at ‘bukke’ en officer. Modstanderen var så ‘usportslig’ at tage imod Alexanders tidlige julegave, og så var der desværre kun et muligt resultat på det parti.

Alt i alt et knebent 3,5 – 4,5 nederlag (forventet score var kun 2,11) som med lidt held lige så vel kunne være endt som en kneben sejr. Status er så 7,5 point og en 6. plads efter 2 kampe. Vi lever altså stadig!

7 Comments

 1. Ville være dejligt lige at se partiet med Thomas S.
  Kamplederen er ret sikker på at flg. stilling opstod lige før Thomas opgav, med sort i trækket.
  Hvid: Kg5, Sf6 og bonde på f2 eller f3
  Sort: Kf7, bønder på g6 og h7
  Thomas skulle blot spille h6+ og tyk remis (Ftitz 0,00). Men øv.

 2. Hej Preben

  Jeg tror du er kommet til at parallelforskyde stillingen en enkelt række. Som jeg husker det var:
  Hvid: Sf5,Kg4 og f2
  Sort: Ke6, h6 og g5

  og h5+ bliver blot mødt med Kxg5 og hvid gevinst.

  Venlig hilsen
  Finn

  1. Hej Finn
   Tja, det er jeg måske. Men jeg er ret sikker på, at den sorte konge stod i f-linien og dækkede g-bonden. Men ville være dejligt at få partiet “gravet frem”
   Hilsen
   Preben

  2. De af os der også havde travlt med egne partier vil da gerne se et par af de flotte gevinster. Både Thors overfald og flænsningerne af to af Danmarks mest talentfulde juniorer har interesse.

   1. Meget enig, Det kunne også være vi hver især kunne tage partierne med i morgen så vi kan analysere og lære lidt af dem, er også meget interesseret i Lysbergs springer slutspil, hvor stillingen hele tiden balancerede (og hoppede tror jeg) mellem hvid gevinst og remis, og måske endda en enkelt gang sort gevinst stilling.

 3. Morten Thor Rasmussen

  Nogen der har et link til et simpelt bræt jeg kan bruge, så lægger jeg gerne spillet op.

  1. Du kan bare sende mig en pgn- eller tekstfil, så skal jeg nok gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights