Himmerlandsturenringen 2013 – 5. runde

Resultater fra 5. runde:
Mesterklassen:
Jesper Salomonsen – Carl Johan 1 – 0
Finn – Benny Grønhøj 0 – 1
Søren – Niels Chr. Davidsen 1 – 0
Basis 1:
Hans Peter – Normann 0 – 1
Henning Larsen – Arne ½ – ½
Basis 2:
Per – Byrial Jensen 0 – 1
Basis 3:
Henning Staugaard – Poul D. 1 – 0
Basis 4: Lars Erik – Gunnar Poulsen 0 – 1

Ikke den mest opmuntrende runde set fra Aalborg. Søren spillede et flot og sikkert parti mod Niels Chr., som valgte en Stonewall opstilling. Vanen tro, angreb Niels Chr. med tårne og dronning i h-linien, men Søren parerede truslerne og vandt en bonde på den modsatte fløj. Ironisk nok var det Søren som fik afgørende angreb da g-linien blev åbnet. En sikker sejr til Søren. Benny spillede skandinavisk mod Finn, som ikke rigtig fik brikkerne til at rulle (noget nær Finn’s egen kommentar). Jespers sejr var der heller ikke noget at indvende i mod. Jeg har i øvrigt en lille rettelse til et tidligere referat. Jepser Salomonsen var ubesejret i 43 partier i holdturneringen, da Hans Peter fik ofret sig i gennem cykelryttern fra Als parader – undskyld Jesper. Måske er Jesper nu startet på en ny lang række af partier uden tab!? Noget overraskende, må man vel sige, ihvertfald bedømt udfra ratingtallene var det, at partiet mellem Niels Pedersen og Jørgen Jørgensen endte med remisdeling. Måske har Niels et godt tag på storfavoritten, idet han sidste år, ikke nøjedes med at spille remis, men tog en fornem skalp i partiet mod Jørgen.
I basis 1. så det ud som om, at Hans Peter var ved at overspille Norman, men det var ingenlunde tilfældet. Norman er sej at løbe over ende, og her overså Hans Peter en dødelig skak på d5, hvorefter det var slut. Selv var jeg i kløerne på remiskongen Henning Larsen (undskyld). Henning har fået for vane at ofre officer mod mig (er sket en 2-3 gange), igen meget chancerigt, og i samme moment tilbyde remis! Som jeg ikke turde afslå – ifølge Shredder et fornuftigt valg, hvilket også efteranalyserne viste. Søren og Mogens spiller deres udsatte parti på fredag. I den jævnbyrdige gruppe er ingen ting afklaret.
Basis 2:
Per havde stillet en sejr i udsigt i bilen på vej til skak, men hans modstander Byrial Jensen mente det anderledes. Så det bliver næppe for denne turnering at Per skal nævnes i formandsberetningen!
Basis 3:
Partiet blev spillet forud. Poul har tilsyneladende tabt pusten. 50% er under hvad vi havde ventet, men der er tid til at rette op.
Basis 4.
I topopgøret mod Gunnar Poulsen blev Lars Erik langsomt spillet ned, og sejren var fuldt fortjent. Gunnar Poulsen er nu ene mand om, at ha’ maksimum point i hele turneringen! Lars Erik ligger på en delt 2.plads med 3½ p.

Sakkhilsen Arne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights