I skak-sommerlandet

Carl Johan Andersen er et af de klubmedlemmer, der i løbet af maj måned har været meget i aktion ved skakbrættet med deltagelse i både Himmerlandsturneringen samt Nørresundbys Forårsmesterskab. Carl Johan fortæller følgende fra de to turneringer:

”What goes down, must come up”! (Øh, ..eller var det omvendt?)

I forrige sæson satte jeg – af grunde jeg næppe behøver at udpensle – ca. 150 ratingpoints til! Dem har jeg, nu da min helbredssituation synes at have bedret sig, sat mig for at genvinde i indeværende år, og foreløbig har de 2 turneringer, jeg i 2012 har deltaget i, indbragt 41 points. Opklatringen er begyndt!

Ingen af stederne var jeg den eneste Aalborg-spiller. I Nørresundbys Forårsmesterskab, hvor jeg blev nr. 2 i gruppe 2, med 3,5 point for 5 runder, og en ratingfremgang fra 1792 til 1807, deltog i samme gruppe også Johan Holmström, med hvem jeg spillede remis. Og i Himmerlandsturneringen mødtes vi igen, og atter med remis som resultat i et teoretisk højt interessant parti. Alle, der enten elsker engelsk (1 c2 –c4, ..) eller frygter denne åbning, vil kunne få udbytte af at studere dette parti, som begge parter vist godt kan være stolte af:

.

I Himmerlandsturneringen udgjordes halvdelen af feltet i 1.klasse af Aalborg-folk: foruden mig selv, Hans Peter (som længe lå til at vinde klassen, men endte på andenpladsen), Arne (som fik en flot delt 3.plads) og Johan (som efter en uheldig turnering endte på 8.pladsen). Selv var jeg så heldig at vinde klassen, men godt spillede jeg egentlig kun i 2 partier (i det sidste, mod Lars Ekholm, var jeg decideret heldig), nemlig mod Johan (se ovenfor) og mod Søren Thomsen (Nibe), der havde den dristighed at spille Alapin mod mig! Det gik sådan for sig:

”Money doesn´t talk, it swears” !

Også i mesterklassen klarede Aalborg folkene sig flot Således blev Finn nr.4, men han var tæt på at blive nr. 3, og Peter Lysberg slog Jørgen Jørgensen, så enhver tale om de højt ratede Nørresundbyspilleres uovervindelighed blev (igen) gjort til skamme! ( Finn har i øvrigt lovet at udfærdige en rapport om Himmerlandsturneringens mesterklasse samt om den afsluttende præmieoverrækning + lynturnering).

Og så drejer det sig jo ikke kun om ratingpoints! En 4. plads i Nørresundbys pokalturnering (og her opereres med the worst-case scenario!) vil sammen med min sejr i Himmerlandsturneringens 1.klasse indbringe i alt 800 kr. Så, og dette være sagt for at lokke flere til at melde sig i de kommende turneringer: der er penge i skidtet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights