Senior DM i København

Mandag begynder årets Senior DM, der afvikles i Øbros lokaler med 42 deltagere.

Skakforeningen stiller med tre deltagere: Carl Johan Andersen, Arne Fjordside og Hans Peter Rasmussen.

Arne og HP lægger hårdt ud. Møder de to højest ratede i 1. runde. IM Bjørn Brinck-Claussen og FM Bent Sørensen. Men som Arne udtaler her dagen før: Man kan jo lige så godt starte fra toppen!!
Carl Johan får en lidt blidere start. Sort mod Jens Emborg, Øbro.

Udover Bent Sørensen deltager naboklubben med Jørgen Jørgensen, Poul Erik Nørgaard Olesen samt Ole Villadsen.

1. runde mandag starter kl 14, og de følgende seks dage spilles fra kl 11.

Vides ikke om man kan følge partierne live, men vi håber da.

Skulle der findes netforbindelser i hovedstaden, vil Arne&co sikkert skrive lidt fra turneringen.
God turnering og held og lykke….

Turneringens hjemmeside

7 Comments

 1. Arne Dan Fjordside

  Så er Senior DM skudt i gang i Øbro’s spillelokaler. Som Preben har berettet skulle Hans Peter og jeg selv møde de to forhåndfavoritter, IM Bjørn Brinck-Clausen og FM Bent Sørensen i første runde, hvorimod Carl Johan skulle ha’ en på papiret mere overkommelig modstander. Turneringen spilles efter Schweitser systemet, hvor toppen møder bunden. 1. runde var helt uden overraskelser. Lad det være sagt med det samme, vi fik kam til vores hår. Selv havde jeg forberedt en opstilling som Carsten Hellegaard med succes havde benyttet i Skakligaen. Efter partiet var Bjørn BC så venlig at vise mig hvorfor han ikke længere spillede varianten. I stedet havnede vi i dronningindisk, hvor det hurtigt blev tydeligt, hvem som forstod stillingen bedst. Jeg forsøgte mig med et bondeoffer, som blev straffet prompte. Hans Peter derimod stred bravt mod overmagten. Partien var gammelindisk opstilling, og var længe næsten lige. En gaffel kostede dog en officer. Selv om Hans Peter komplicerede spillet, og havnede i et slutspil med Tårn og Løber mod Bent’s dronning, var der ikke for alvor tvivl om udfaldet. Carl Johan levede op til forventningen og tog en sikker sejr i første runde. i morgen venter mere overkommelige modstandere, og vi vil forsøge at følge i AaBs fodspor i morgen. Godnat herfra.

 2. Go for it, (old) boys!

 3. Arne Dan Fjordside

  I 3. Runde blev det til tre raske sejre til the old boys! Vi var alle forhåndfavoritter i dagens opgør, og levede op til ratingtallene. Carl Johan spillede et flot offerparti og vandt i flot stil, selv om hans modstander havde chancen for en kvalificeret modoffensiv. I gårsdagens parti mod Poulsten Grabow havde Carl Johan et flot parti, men missede den afgørende fortsættelse. Hans Peter sled sin modstander op og vandt efter lang og sej kamp, mere end 5 timers spil! Det hører med til historien, at HP havde handicappet sig selv, da han var kommet afsted uden sine briller! Hvad gør man så? Låner et par, som selv om de sad yderst på næsen, alligevel var bedre end uden. Min modstander offerede helt ukorrekt en officer og opgav kort efter. I morgen skal Carl Johan møde Jøren Jørgensen, og det plejer ikke at være kedeligt. Hans Peter har de hvide brikker mod en gammel Aalborg-spiller, Claus Nørregård, og selv skal jeg også op mod en mesterspiller Lundin. Vi håber at kunne fortsætte de gode takter fra i dag. Nu får vi se. Dagens topopgør sluttede alle remis, så der er ikke længere nogen med maksimum. Jeg sender partiet Carl Johan mod Grabow.
  Gode skakhilsener fra trioen i København.

  1. Jeg ser at Arne overlevede mødet med Peter Lundin, tsk tsk! Stavefejl kan give nogle forfærdelige associationer. Undskyld til Peter Lunding.

   1. Jan Peter Lysberg

    Ha ha Bjarne 🙂

    Hvad der foregår inde i hovedet på Lundin, er ikke godt at vide for småbørn – Men set udefra, er han en farlig taktisk skakspiller. Halt hvid og halt sort, så kun løberparret dækker hele hovedet.

    Nå rygterne går på, at der kommer live fra turneringen i weekenden, så vi må håbe på, at vores tre raske svende er med, hvor det sker.

    P.S. tillykke med dit fine og ikke mindst solide resultat i klubturneringen.

    P.P.S. Hvad er tankerne om klubaftener inden pinsestævnet ?

    De bedste hilsener PLys.

 4. Arne Dan Fjordside

  Rapport fra de tre musketerer. Efter 5. Runde har vi placeret os midt i feltet med 2 1/2 points inden de afsluttende runder. I morgen mødes Carl Johan og jeg selv, og HP møder sin 4. mesterspiller i turneringen, Peter Lunding, Amager. I de sidste 2 runder har først HP, og idag jeg selv mødt Claus Nørregaard, Syddjurs, som var medlem af Aalborg Skakforening tilbage i 1960′ erne. Begge partier blev remis, men først efter drabelig kamp. I mit parti var jeg heldig da Claus i tidnøden ikke fandt den rigtige plan. HP mødte i dag en determineret Poul Erik Nørgaard, og forholdt sig lidt for passivt, og blev kørt over. I går tabte Carl Johan til Jørgen Jørgensen fra Nørresundby. Jørgen stod bedste det meste af vejen, men i en næsten lige stilling ofrede Carl Johan ukorrekt sit tårn og måtte ned. Vi hygger os med turneringen og alle efter-skak aktiviteterne. Der er desværre ikke live sending fra turneringen.

 5. Arne Dan Fjordside

  I dagens runde blev det til 3 remis til the old boys. Hans Peter stod lidt i overkanten med sort mod Peter Lunding, Amager da der blev taget remis. Partiet mellem Carl Johan og jeg var en langstrakt affære. Partiet var en Stonewall, hvor jeg påtog mig en meget dårlig dronningløber. Det lykkedes at opstille en fæstning, som Carl Johan ikke formåede at nedbryde. Partiet blev remis ved trækgentagelse efter små 100 træk! Så det var en noget groggy spiller, som tog på after-skak. Nu har vi så alle scoret 50 procent. I morgen venter en på papiret overkommelig modstander til os alle tre. Så måske kan vi slutte ordentlig af!? Jeg tror dog ikke vores placering gør, at vi skal på et af livebrætterne i morgen!? Vi ses på tirsdag i klubben.
  Mange skakhilsener fra de tre old-boys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights