Sommerferieskak!

Sommeren nærmer sig, og det gør sommerferieskakken også! Aalborg Skakforening holder lukket i juli måned, men det betyder ikke meget, for i år har du i den grad chancen for at spille dig i form til den nye sæson hen over sommeren. Der er masser af spændende skak-tilbud i hele landet. Hvis du føler, det er svært at overskue alle sommerens turneringer og planlægge transport/overnatning og så videre så fortvivl ej. Aalborg Skakforenings hjemmeside har lavet planen for dig. Du følger bare punkterne herunder:

Din skak-sommer-ferie starter torsdag d. 21. juni i Nørresundby Skakklub, hvor du deltager i ”Sommerskak – når du har tid”. Det er en 7 runders koordineret turnering på torsdage fra den 21. juni til den 2. august. Betænkningstiden er: 2 timer pr. spiller. Man behøver ikke møde op til alle 7 runder, men kan nøjes med at melde sig til enkelte runder (tilmelding mulig så sent som 18.45 på kampdagene – dvs. et kvarter før start.). Læs mere på Nørresundby Skakklubs hjemmeside.

Du skal imidlertid kun være med de to sidste torsdage i juni, for fra fredag d. 6. juli til søndag d. 8. juli skal du spille med i ”Bornholms Sommerskak 2012”, som er en 5 runders koordineret EMT i Rønne. Betænkningstiden er 2 timer til 40 træk, derefter ½ time + opsparet tid til resten. Læs mere på Bornholmer-siden her.

 

Hvis du er under 21 år, tager du direkte fra Bornholm til Tjele Efterskole mellem Viborg og Randers. Her skal du nemlig være med i ”Tjele Skaksommerlejr” fra søndag den 8. juli til søndag den 15. juli. Programmet indeholder et stort udbud af aktiviteter: fodbold, lejrturnering, undervisning m.m. Se mere her.

Hvis du er over 21, må du tage en lille turneringspause efter Bornholmerturen. Du kan passende benytte tiden til at terpe slutspilsteori og øve kombinationer, og du får brug for både evner og kræfter, for fra torsdag d. 19. juli til søndag d. 22. juli skal du være med i ”Horsens Lang Weekend 2012” – sommerudgaven. Der er kun plads til 120 deltagere, så skynd dig med tilmeldingen ved at klikke her.

Fra Horsens er der ikke så langt til Djursland, og det er ganske heldigt, for allerede dagen efter ”Lang Weekend” skal du sidde klar ved brættet til ”Skødstrup Sommer EMT”, der løber over de 5 hverdagsaftener i uge 30 – dvs. fra d. 23/7 til d. 27/7. Mere info her.

Fra Skødstrup drager du direkte til Århus, tager færgen til Sjælland og sætter kursen mod Helsingør, hvor du naturligvis skal spille med i ”Politiken Cup 2012”. Cuppen, der er Danmarks største tilbagevendende skakbegivenhed, er en del af Copenhagen Chess Festival. Der arrangeres turneringer, foredrag, simultaner, undervisning og meget mere. Deltagertallet er forventeligt omkring 300 – heriblandt ca. 50 titelholdere. Selve turneringen starter lørdag d. 28. juli og slutter søndag d. 5. august 2012. Det er en 10 runders FIDE schweizer med betænkningstiden 90 min for 40 træk + 30 min til resten af partiet + 30 sekunders tillæg for hvert træk startende ved træk 1. Politiken Cups hjemmeside.

Efter Politiken Cup er det tid til igen at finpudse formen. Denne gang bør du stramme lidt op på dit åbningsrepetoire og så måske lige teste dine evner i slutspillet K+T mod K+L en ekstra gang. Så skulle du til gengæld også være klar til sensommerens finale og den nye sæsons opstart i form af: ”Aalborg Byturnering 2012”, der starter tirsdag d. 21/8 i klubben! Byturneringens hjemmeside.

Det var det. Med lidt held er det blevet til ca. 30 koordinerede partier samt et par håndfulde undervisningsaftener, simultaner og foredrag hen over sommeren. Hvis du har strammet dig an skulle det nok kunne give 200-250 ratingpoint på kontoen!

God skaksommer…

1 Comment

  1. lol…fandme godt skrevet…det giver én lyst til at spille hele sommeren…
    p.s. Horsens Lang ER desværre booket helt op, men der er mulighed for at blive skrevet på venteliste…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights