Formandens beretning 2012

Formandens beretning til generalforsamlingen 22/5 2012

Beretningen starter planmæssigt med en opremsning af holdresultaterne i den forgangne sæson.

Elevatoren kørte efter de 5 fede år i skakligaen desværre en tak længere ned, så vi i den forløbne sæson måtte starte i 2.division. Vi stillede med et førstehold bestående af:

  1. Torben Hjorth
  2. Jørgen Nielsen
  3. Bjarne Sønderstrup
  4. Kim Houlberg
  5. John Nyholm Hansen
  6. Finn Winther Nielsen
  7. Søren Andersen
  8. Jørn Bach Hansen

Med dette hold måtte vi kunne stoppe nedturen, mente vi da selv, og med lidt tur i den, kunne vi endog gøre os håb om en topplacering, og måske endda en oprykning?

Vi mødte Thy i første runde på hjemmebane, og dem mente vi da nok at vi burde kunne tryne. Vi måtte dog nøjes med 4-4, og det samme resultat måtte vi nøjes med i 2.runde på udebane mod oprykkerne fra Aars/Nibe. Ikke imponerende! Det var nu efterhånden flere år siden, at vores flagskib havde prøvet at vinde, og vi begyndte derfor at få bange anelser til det forestående møde med Randers, der havde startet turneringen ganske anderledes med to 5½-2½ sejre. Om det var fordi jeg selv måtte melde afbud til denne runde, vides ikke, men faktum var, at vores hold endelig fik lov at smage sejrens sødme, og det endda eftertrykkeligt med en sejr på 5½-2½! Da vi i runden efter vandt 6½-1½ over gruppens prügelknabe Kjellerup, var vi for alvor ovenpå igen. Men kun for en kort stund, idet vi i 5.runde tabte 3-5 til de senere gruppevindere fra SK1968 II. Det blev derefter til en fin sejr på 4½-3½ over Holstebro, inden vi sluttede af med et dumt nederlag til Århus Nordre II med tilsvarende cifre. Med 31 points blev det til en 4.plads i gruppen, og det bedste der måske kan siges om dette er, at vi så forhåbentlig fik stoppet nedturen efter de sidste års par nedrykninger.

De individuelle resultater var for de fleste ikke særligt prangende. Dog skilte Søren Andersen sig ud med 6 af 7 og kandidatresultat. Et unødigt og ærgerligt nederlag mod Holstebro spolerede desværre den helt store triumf, men Søren skal have stor ros for stærkt og gevinstsøgende spil gennem hele turneringen. Som reserve gjorde Peter Lysberg det fint med 3 af 3!

Årets mesterrække havde i år igen deltagelse af både klubbens 2., 3. og 4.hold. 2.holdet levede op til favoritværdigheden vandt efter en spændende afslutning gruppen med 29½ points, mens 3.holdet sluttede på 25½ points og en 4.plads, og 4.holdet fik 22 points og en 5.plads. Længe så det ud til at Skørping skulle gøre os rangen stridig, men endte med at tabe 2½-3½ til alle vore tre hold! Ellers var det et par sjove resultater såsom Aalborg II – Nørresundby II 2½-3½ og Aalborg IV – Nørresundby II 4-2, der var med til at gøre gruppen spændende. Til næste sæson har vi så fået to søndagshold igen, og det skal blive rigtig ”sjovt” at stille disse to hold!

Vi havde 3 hold med i A-rækken, Aalborg 5, Aalborg 6 og Aalborg 7. 5.holdet fik 17 points og en 3.plads, mens Aalborg 7 fik 12 points og en 5.plads lige foran Aalborg 6 med 11½. Dette halve point giver en morsom håneret for Pers hold. Det kunne endda være gået endnu værre for Leif Sørensens 6.hold, hvis det ikke var blevet til en imponerende 2-2 mod gruppevinderne fra Aars/Nibe II. Det uafgjorte resultat sikrede paradoksalt himmerlændingene 1.pladsen med et enkelt matchpoint mere end Nørresundby III.

Topscorerpokalen går til Thomas Høj fra Aalborg 4 med den fine score 7 points af 7 mulige, – bedre kan det vist ikke gøres. Sammen med en fin score i klubturneringen er Thomas med stormskridt på vej mod mesterklassen. Andre fine holdpræstationer stod René Rasmussen, Jens Johan Christensen og Emil Sønderstrup for. René scorede 6 af 6, Jens Johan 6 af 7, mens Emil scorede 2.48 over forventet, uden tabspartier! Mads Leth har lavet en flot regneark-statistik på hjemmesiden.

Aalborg blev nordjyske pokalmestre 2011

Det årlige pokalstævne havde deltagelse af 6 hold, så der blev spillet alle-mod-alle. Ratingfavoritterne fra Aalborg levede op til forventningerne og vandt forholdsvis sikkert med 16½ foran AarsNibe og Jetsmark.

Sejren blev grundlagt i knusende sejre over de nærmeste konkurrenter, – 3-1 over AarsNibe og 4-0 over Jetsmark. I handicapregnskabet blev billedet lidt anderledes, idet AarsNibe scorede +2,42 foran Aalborg 2 med +0,69.

Topscorere blev på de enkelte brætter blev:

Bjarne Sønderstrup, Aalborg 4½, Søren Thomsen, AarsNibe 4, Søren Andersen, Aalborg 4½, Peter Lysberg, Aalborg 5!

Resultaterne betyder at Aalborg og Jetsmark er kvalificeret til elitegruppen i finalestævnet i Odense, idet AarsNibe tager rejsen betalt til deltagelse i bredderækken sammen med Aalborg.

Ved finalestævnet i Odense 2011 havde vi 3 hold med både i eliterækken, bredderækken og i seniorrækken. Vi havde en fornøjelig dag, men jeg har desværre fortrængt resultaterne..

Ved Himmerlandsmesterskabet 2011 havde vi igen 9 deltagere og gjorde os igen flot bemærket. Finn Winther blev med 3½ nr. 3-4 i mesterklassen. Hans Peter Rasmussen vandt med 4½ points på deling 1.klasse foran Arne Fjordside på 3.pladsen med 4 points. I 2.klasse fik Mads Leth en 3.plads med 4½ points.

Per Jacobsen repræsenterede igen foreningen ved Politiken Cup 2011, hvor han som vanligt fik lov at møde god modstand.

Aalborg Byturnering 2011 blev spillet i august/september på skift i Aalborg og Nørresundby. Arne Fjordside fik 1.præmie med suveræne 6½ i Basis 2 foran Torben Winkler med 4½. Vi havde 12 deltagere med i turneringen.

Ved Løvfaldsturneringen i Skørping havde vi denne gang kun én deltager med. Arne Fjordside fik 2 af 5 i mesterklassen.

Søren Andersen var aktiv på turneringsfronten i vinter. Først deltog han i Donostia Chess Festival i San Sebastian i Spanien og dernæst i Brønshøj Lang Weekend.

DM 2012 blev i år afholdt på Konventum i Helsingør. Vi havde desværre ikke nogle deltagere med denne gang. Måske det var for langt væk? Jeg var selv med til delegeretmøde, og var så uforsigtig at love unionsformanden, at vi gerne ville arrangere DM i 2014, hvor vi har 125 års jubilæum.

I Nørresundby Bank Forårsmesterskab 2012, der lige er sluttet, havde vi 5 deltagere med. I gruppe 1 fik Peter Juul Pedersen en 3.præmie, mens Carl Johan Andersen fik 2.præmie i gruppe 2 og Per Jacobsen fik delt 3.præmie i gruppe 3.

Så har vi haft to mand med i H.C.Andersen Mind Games i Odense her for nylig. Johan Holmström og Steve Dahl beretter om en spændende turnering, hvor de fik lov til at møde meget stærk modstand.

Sæsonens nordjyske Hurtigskak Grand Prix stævner havde også flittig deltagelse fra Aalborg. Peter Lysberg blev samlet nr. 3 i mesterklassen. Arne Fjorside blev nr. 1 i 1.klasse og Aage Sørensen vandt 3.klasse!

juniorfronten har vi været aktive som vanligt. Hans Engen har afholdt juniorklub hver tirsdag fra 17.30-19. Vore juniorer deltog flittigt i junior Grand Prix turneringerne. Ellen Kakulidis og Martin Fredsted Nielsen er nu blandt de stærkeste her i Nordjylland. Ellen blev i marts nr. 5 ved Pige-DM i sin aldersgruppe og deltog desuden i dagene fra d. 11. til den 13. maj i Ungdoms-DM i skak i Allerød. I gruppen P16 for piger født 1996 eller 1997 blev det til en 4.plads. Men Ellen brillerede i sidste runde med en flot matkombination, der blev sendt live ud til hele landet! I øvrigt er netop Ellen og Martin blevet aktive i vores klubturnering. I første halvdel var de begge suveræne, mens de fik lidt mere modstand i anden halvdel. Men det vigtigste og fornøjeligste af det hele, er at se den iver de udviser, og den fremgang, det giver at spille ”rigtig” skak.

Det fører os over til uddelingen af årets fiduspokal, som vi har valgt at tildele Martin Fredsted Nielsen. En ratingfremgang på 208 fra 1248 til nu 1456 er der vist ingen, der kan overgå.

Klubmester 2012 blev Jacob Würtz. Jacob chokerede alle de etablerede mesterspillere ved i sit come-back at vinde efterårsturneringen rimeligt sikkert med 5½. I forårsturneringen fik Jens Johan Christensen og Bjarne Sønderstrup lov til at dele førstepladsen med Jacob, alle med 4½. Men i en hurtigskakomkamp var Jacob suveræn og vandt denne med max. Et stort tillykke til Jacob!

Inden jeg slutter, så vil jeg gerne omtale noget af det bedste, der er sket med vores forening. Hjemmesiden er takket være en fortræffelig indsats af Mads Leth og Brian Tranholm kommet godt op at køre igen. Mads var sammen med Jacob Würtz startet med at producere et klubblad efter mange års dvale. Men hjemmesiden har hurtigt gjort klubbladet overflødigt. Der er kommet mange forskellige indlæg fra nær og fjern og jeg nyder simpelthen den aktivitet hjemmesiden har skabt. Bliv ved med det alle sammen, så er jeg sikker på at Aalborg Skakforening ikke blot vil gå fremad, men måske endnu vigtigere vil vedblive at være det hyggelige sted, hvor der er rart at komme og være en del af.

Jeg vil slutte beretningen med at snakke lidt om fremtiden. Som nævnt ser jeg den store aktivitet på hjemmesiden som et kraftigt livstegn for vores gamle klub og det tilføjer en ekstra dimension til klublivet. Jeg håber det vil smitte af på turneringsaktiviteten både i klubturneringen og udadtil.

Til august/september spilles der Aalborg Byturnering og senere er vi med til at arrangere Bent Larsen’s nordjyske mindeturnering, der skal foregå på Aalborg Katedralskole i efterårsferien. Jeg håber så mange af vore medlemmer vil deltage og/eller være med til at hjælpe til ved arrangementet (turneringsledelse, internetdækning, kantine etc.). På lidt længere sigt skal vi også arrangere DM i 2014, og en større del af at være med til at arrangere disse ting går ud på at vi skal kunne lave en god livedækning på internettet. Derfor vil vi også gerne have uddannet nogle flere turneringsledere, og dette er der netop mulighed for her i august, hvor hovedkredsen afholder et kursus. Jeg håber selvsagt på, at vi kan få nogle stykker med her..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights