Senior-VM for hold

Jens Kølbæk, Christian Volmer og jeg selv deltager i disse dage ved Senior-VM for hold, der afholdes i den norditalienske by Acqui Terme. Med på holdet SK 2012 er desuden Mogens Thuesen fra Brønshøj og Poul Erik Nørgaard fra Nørresundby.

I første runde mødte vi det topseedede hold fra Israel og vore partier blev udsendt live fra topbordene. Hvis vi skulle have lov til at sidde der, var det nok i første runde, idet vi alle regnede med at blive banket på plads af vore stærke modstandere. Men, men, vi var lige ved at få uafgjort. Et hæderligt nederlag på 2½-1½ blev grundlagt af en flot sejr på 2. bræt til Jens med sort mod IM Birnboim, og på 1.bræt havde Mogens Thuesen stormester Gruenfeld slemt på hælene inden han i slutstillingen var heldig med at få en remis i en tabsstilling. Poul Erik og jeg blev regulært nedspillet af vore modstandere, der begge var IM’ere.

I dag tirsdag spiller vi uden for live-brætterne mod Rochade Bielefeld, og Christian spiller i stedet for mig på 4.bræt.

Link til hjemmesiden https://www.scaccomattissimo.com/acqui-2022-en/

2 Comments

  1. Efter 7 runder er vi nu placeret på en 10.plads med 7 matchpoints og hele 16 brætpoints. Vore nederlag har ikke været mere end beskedne 1½-2½, og vore sejre har været på 3-1 mod det andet danske hold, og 4-0 i går over Irland. Alle spillere har prøvet at vinde, og jeg selv fik min første sejr i går. Kølbæk gør det specielt godt med 5½ af 7 (4½ af 6 + en sejr uden kamp).
    I dag møder vi det tyske kvindehold, hvor jeg sidder over. Med en sejr i denne kamp kan vi i morgen spille med om præmierne i sidste runde.

  2. Sidste runde spillede vi mod Germany 1, og vi forventede at få store klø. Men, men, men: Det var jeg den eneste, der fik, da Christian og Kølbæk fik remis, og Mogens Thuesen slog stormester Knaak med sort på 1.bræt. Vi fik altså 2-2 og endte på en 7.plads med 10 matchpoints og hele 21½ brætpoints, hvilket var 3. højeste score. Jens fik scoringspræmie med 6½ af 9 (5½ af 8) på 2. bræt. Meget, meget flot. Christian gjorde det også fint med 3½ af 6 på 4.bræt. Se resultaterne på https://chess-results.com/tnr641925.aspx?lan=2%EF%BB%BF
    Selve turen var en fantastisk oplevelse. 43 hold stillede op fordelt på 2 grupper. Mange store skaknavne blandt deltagerne. Især turneringsvinderne fra England stillede op med det store skyts i begge grupper. Adams, Short, Nunn etc., men også USA og Island havde flere stormestre med. Turneringen spilledes i den norditalienske kurby Acqui Terme, i det dejlige Piemonte. Vi havde fin tid mellem runderne til at kigge på byen eller ligge ved svømmepølen på det hyggelige hotel Gianduja, hvor vi også spiste dejlig italiensk mad efter runden. Måske vi også nød et glas rødvin dertil..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights