Stormestrene underholdt

De historiske vingesus blafrede gevaldigt i vore lokaler i aftes. Vi havde inviteret flere af deltagerne i Larsen-turneringen til at komme og fortælle et par ord om deres karriere og møder med Bent Larsen. Hovednavnet var den islandske stormester Fridrik Olafsson, der i 50’erne havde flere bravallaslag mod Larsen. Fridrik berettede, at der stod 13½-13½ i deres indbyrdes regnskab, men der var kun tre remisser! Fridrik (i Island er man på fornavn!) helligede sig også en civil karriere som jurist ved siden af, at han også var FIDE-præsident. Der var yderligere indlæg og anekdoter fra GM Cebalo, Kroatien, der ganske vist ikke havde spillet med Larsen, men så kunne fortælle sjove historier om Bobby Fischer. Den østrigske mester Dückstein fortalte også om sine møder med Larsen, og kunne på opfordring også fortælle om sit livs gevinst mod verdensmesteren Botvinnik. Alt sammen blev det fint hægtet sammen af Jens Kristiansen og Jørn Sloth, der også kunne berette om den spændende historie. Vi var ca. 35 tilhørere, der fik en uforglemmelig oplevelse!

1 Comment

  1. Pudsigt nok valgte Uhlmann ikke at reklamere for sin nye DVD, so here goes: http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=8583

    “He presents 20 of his most memorable games in 7 hours and 38 minutes, with Karsten Müller as co-commentator. Uhlmann is much like his games: lively, sharp, and full of enthusiasm (he’s 77 years old now).”

    Advarsel: Det er vist på tysk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights