Vedrørende afbud/udeblivelse i klubturneringen

Til sidste runde var der uheldigvis flere brætter, der stod tomme, fordi enkelte spillere havde glemt at melde afbud. “Glemt” er det rigtige ord, fordi jeg ikke tror, at nogle spillere bevidst bliver væk. Det er selvfølgelig beklageligt for modstanderen, der er gået forgæves, men som udgangspunkt vinder sit parti uden kamp. Men partiet bliver ikke ratet, som det ellers står i ratingreglementet, idet der på hovedbestyrelsesmødet i november blev vedtaget, at følge FIDEs regler, jeg citerer fra HB-referatet:

11. Dansk rating af ikke-spillede partier
PJ (unionsformand) gennemgik det udsendte bilag. Anledningen til at tage emnet op er, at FIDE`s regler på området er klare og siger, at et ratingtal kun skal være et udtryk for spillestyrke, mens de danske regler har været anderledes og derfor har givet mulighed for at bruge ratingtallet som ”straf eller belønning” ved udeblivelse, afhængigt af den enkelte turneringsleders beslutning. Efter nogle opklarende spørgsmål blev der ved en hurtig afstemning konstateret enstemmig opbakning til at ændre de danske ratingregler, så ikke-spillede partier ikke bliver ratet fremover.

De udeblivende spillere skal tildeles en advarsel (hvilket hermed er gjort). Men jeg er af den holdning, at kan partierne på nogen måde spilles, så vil jeg foretrække det, især når det er en klubturnering, hvor vi ikke spiller om store præmier. Vinderen har selvfølgelig ret til ikke at ville spille partiet, og skal ikke høre et ondt ord over dette. Men partiet bliver ikke ratet.

Vedrørende afbud, som det selvfølgelig kan blive nødvendigt at melde nogle gange (helst i god tid!) så vil jeg annoncere det på turneringssiden https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28525 under tabellerne senest på spilledagen. Ved afbud kan man få sin modstanders telefonnummer oplyst hos mig, og så har man pligt til at informere modstanderen. Så vidt muligt kan partierne afvikles ugen efter, hvis der ikke er holdkampe, men der bliver også et par tirsdage hvor der kan samles op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights